Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mozes na Temu kupiti 10 plasticnih bocica od 100ml i u njih sve napuniti vode i tako proci.
Ali time si maksimalno ispunio limit tecnosti do 1 l, takoda neces moci unijeti recimo neki parfem.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 09:55
Je li istina da se od nedavno u avione može unijeti flaša vode, a da nije kupljena na aerodromu?
giovanni008 wrote: ↑06/03/2026 23:49
Mozes na Temu kupiti 10 plasticnih bocica od 100ml i u njih sve napuniti vode i tako proci.
Ali time si maksimalno ispunio limit tecnosti do 1 l, takoda neces moci unijeti recimo neki parfem.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/03/2026 09:55
Je li istina da se od nedavno u avione može unijeti flaša vode, a da nije kupljena na aerodromu?
FlyDubai reducirao red letenja .
Umjesto 4 sedmicna leta ove sedmice i iduce su 2 sedmicna leta
4 sedmicna leta po redu letenja vracaju od 16.03 , naravno ako situacija dozvoli.
Pa i sada aerodrom u Sarajevu sam moze podici pola milijarde kredita i zavrsiti ovu infrastrukturu. Ne trebaju nam Ameri.
Neka uzmu Tuzlu i tamo skrkaju pola milijarde.
Ali, reket Trampu se mora platiti.
Inace, ide prica radikal muslims agenst investments.
Mene samo nervira sto ovo nisu Ameri (samo su front) vec iza su gradjani iz odredjene bliskoistocne zemlje.
Dovoljno ce vam se reci kad je vlasnik te kompanije koja je ponudila koncesiju brat Flynna koji lobira Dodika u SADu, a blisku su Izraelu. Kompanija uopste nije namijenjena aerodromima niti ima ikakvo iskustvo. Dajte sve nek ide u k al ne dajte SJJ
Nikada praznihi avion iz Beca nisam vidio kao sinoc. U svakom tedu je bilo po 4-5 pa cak i cijeli tesovi od 6 sjedista prazni.
Iz Zagreba je bio Dash 8 s 10-tak putnika .
Zar je ovako los ponedjeljak navecer za putovanja za Sarajevo ?
Haris.ba wrote: ↑09/03/2026 23:58
Pa i sada aerodrom u Sarajevu sam moze podici pola milijarde kredita i zavrsiti ovu infrastrukturu. Ne trebaju nam Ameri.
Neka uzmu Tuzlu i tamo skrkaju pola milijarde.
Ali, reket Trampu se mora platiti.
Inace, ide prica radikal muslims agenst investments.
Mene samo nervira sto ovo nisu Ameri (samo su front) vec iza su gradjani iz odredjene bliskoistocne zemlje.
akcija007 wrote: ↑10/03/2026 08:28
Nikada praznihi avion iz Beca nisam vidio kao sinoc. U svakom tedu je bilo po 4-5 pa cak i cijeli tesovi od 6 sjedista prazni.
Da li si ti upravo napisao 2 slicna posta drugi dan zaredom? Jesi li okej? Sve u redu?
liyf wrote: ↑09/03/2026 23:54
Bez uvrede ali sta je pola milijarde. Sarajevu ne treba koncesija, nek uzmu Tuzlu
Ja licno ne razumijem forsiranje svih tih aerodroma u BiH. Zasto ce nam aerodromi u Tuzli, Mostaru? Bilo bi logike da imamo letove unutar BiH, i da se gradovi na taj nacin povezu, pa da mozes letiti iz Mostara u BL ili Tuzle u Bihac, ali posto to nije slucaj, onda je bolje imati bolje povezano Sarajevo i jedan aerodrom koji je dobro povezan, nego 3 lose povezana aerodroma.
akcija007 wrote: ↑10/03/2026 08:28
Da li si ti upravo napisao 2 slicna posta drugi dan zaredom? Jesi li okej? Sve u redu?
Bez uvrede ali sta je pola milijarde. Sarajevu ne treba koncesija, nek uzmu Tuzlu
Ja licno ne razumijem forsiranje svih tih aerodroma u BiH. Zasto ce nam aerodromi u Tuzli, Mostaru? Bilo bi logike da imamo letove unutar BiH, i da se gradovi na taj nacin povezu, pa da mozes letiti iz Mostara u BL ili Tuzle u Bihac, ali posto to nije slucaj, onda je bolje imati bolje povezano Sarajevo i jedan aerodrom koji je dobro povezan, nego 3 lose povezana aerodroma.
Postoji trziste za Tuzlu. Dokazano u praksi.
Ne postoji dovoljno ljudi kojima treba to putovanje unutar Bosne da bi bila redovna linija. Postoje neki bogatuni koji odrade carter let, i to je to.
Danas ti je aerodrom ko nekada zeljeznicka stanica. Od toga zavisi da li se region imati napretka ili ne.
Smisao aerodroma jeste u ljudima koji ne zele da voze auto do Bosne i iz Bosne. Iz niza razloga. Zbog guzva, neimanja auta, komocije....
pored duborvackog aerodroma nama iz Hercegovine je SAR suvisan, eee lazem, valja mi ljeti kad odem u Tursku ili Egipat, za sve ostalo zivio DUB wizz i rajan
mirota wrote: ↑10/03/2026 13:06
pored duborvackog aerodroma nama iz Hercegovine je SAR suvisan, eee lazem, valja mi ljeti kad odem u Tursku ili Egipat, za sve ostalo zivio DUB wizz i rajan
Veca je tuga sto se decenijama sabotira mostarski radi dubrovackog. Krenulo je to rano sa turistickim turama koje slijecu u Dubrovnik pa se prebacuju autobusima do Medjugorja.
Veca je tuga sto se decenijama sabotira mostarski radi dubrovackog. Krenulo je to rano sa turistickim turama koje slijecu u Dubrovnik pa se prebacuju autobusima do Medjugorja.
Te priče su isto malo veći mit. U Mostaru je vojni, a ne civilni aerodrom, zato svi ovi putnički avioni imaju posebnu rutu kako da slete i pod većim nagibom nego na drugim aerodromima. Isto tako, zbog konfiguracije terena jako je osjetljiv na vjetar kojeg u Mostaru ima.
Ako misliš da će dubrovački aerodrom propasti zbog čartera za Međugorje u krivu si. Ali teorije zavjere vazda imaju plodno tlo među rajom
Postoji trziste za Tuzlu. Dokazano u praksi.
Ne postoji dovoljno ljudi kojima treba to putovanje unutar Bosne da bi bila redovna linija. Postoje neki bogatuni koji odrade carter let, i to je to.
Danas ti je aerodrom ko nekada zeljeznicka stanica. Od toga zavisi da li se region imati napretka ili ne.
Smisao aerodroma jeste u ljudima koji ne zele da voze auto do Bosne i iz Bosne. Iz niza razloga. Zbog guzva, neimanja auta, komocije....
Bolje je imati jedan aerodrom koji ima 10.000 letova, nego dva po 5.000 letova, ako su do 2 sata udaljeni jedan od drugog. Svugdje je normalno da imas medjunarodni aerodrom na 2 sata od kuce. Neko ko zivi u Mostaru ima takva 3, i ssad bi jos trebali ulagati u aerodrom u Mostaru. Meni je to smijesno. U cijelog Hercegovini zivi manje od 200.000 ljudi, a ljudi kao hoce medjunarodni aerdrom za sebe. To ne prakticiraju ni zemlje gdje zive ljudi sa mnogo vecom kupovnom moci. Razumio bi da imamo milione tursita, ali to nije slucaj.
Nekazem da u Tuzli ne moze biti profitabilan aerodrom, moze. Samo sto ce isti biti na ustrb sarajevskog aerodroma. Jedino, ako moze dovoljan broj putnika, koji su van dometa Sarajeva. Kao recimo Slavonija, dijelovi Srbije, kojima je Sarajevo predaleko. To je vec nesto dugo.
JohnnyS wrote: ↑10/03/2026 13:15
Te priče su isto malo veći mit. U Mostaru je vojni, a ne civilni aerodrom
Pa i u Tuzli je vojni aerodrom. Mislim da je bio cak i veci od mostarskog.
zato svi ovi putnički avioni imaju posebnu rutu kako da slete i pod većim nagibom nego na drugim aerodromima. Isto tako, zbog konfiguracije terena jako je osjetljiv na vjetar kojeg u Mostaru ima
To je tako. Ima falinku i dzaba.
Ako misliš da će dubrovački aerodrom propasti zbog čartera za Međugorje u krivu si. Ali teorije zavjere vazda imaju plodno tlo među rajom
Propasti nece. Ali, svako voli euro sebi umjesto drugom.
Ostaje da turisticke ture slijecu u Dubrovnik, a ne u Mostar. Realnost pokazuje je li to teorija ili ne.
Mostarskom je problem vrijeme, svaka bura ili jugo a to je dole svaki drugi dan, odgadja slijetanje. Aerodrom forsira HDZ kao politicko pitanje, ne Covicev vec onaj iznad njega.
Tuzlanski ima svoje linije za europu, jeftinije karte, sad za sad ima logike. Ostali ne znam, mislim na Banjaluku prije svega. Neka aviona, nije sve u prdavcu na asfaltu.
Turci u Istanbulu vise putuju "gradskim brodicama" nego guzvom opterecenom javnom prevozu po cestama, sto ne bi morem dodjes za 15 minuta sto bi busom ili tramvajem isao 45 i vise, ako destinacija odgovara.
Te priče su isto malo veći mit. U Mostaru je vojni, a ne civilni aerodrom, zato svi ovi putnički avioni imaju posebnu rutu kako da slete i pod većim nagibom nego na drugim aerodromima. Isto tako, zbog konfiguracije terena jako je osjetljiv na vjetar kojeg u Mostaru ima.
Cinjenica je isto tako da,bar ja, nikad nisam ni primjetio da postoji neka ideja/inicijativa sirih razmjera da se taj aerodrom malo digne na noge . Evo air srbija leti redovno,kroacija isto tako , uleti tu i german wings plus neki talijani -dakle ne upravljaju njima sigurno neki vojni piloti . Vise je ovdje do politike i vjerovatno manjka trzista , nebrige lokalnih vlasti koje jos zive u svijetu brige za dvije skole pod jednim krovom i slicno nego do ruza vjetrova... pa istocni mostar i dan danas izgleda ko da je 95. to dovoljno govori o mentalnom sklopu...