Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- uglavnomja
- insomnia78
#5202 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne d'o mi bogjeza u ledja wrote:Jesi li ti vjernik?Black swan wrote:
dobro paša ne treba
[emoji106]
trebamo neki citat iz svete knjige kako se izlazi iz vjere
@ insomnia, i ti. Jesi li ti vjernik?
-
Pilaw_Pavlaka
#5203 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se.insomnia78 wrote:Naravno da moze. Moze i homoseksualac vjernik, mogu i ovi sto uz pivu, dzoju iz demokratskih zemalja pozivaju na dzihad dok drugu ruku drze na polugolom zeMsku, ma moze sta hocesPilaw_Pavlaka wrote:Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree?Black swan wrote:![]()
Pa u bilo kojoj arapskoj zemlji bi je nazvali kurvom....
Drugim rijecima:
Izbjeglica sam, guzim se ali koristim pilulu ali sam i muslimanka i bosanka i imam diploma i vidi me sto sam cooool.....
I ako sam Amerikanka i bosanka sam. Mozda sam ponekad i Mexikanka i Njemica... Ma pravo da vam kazem nemam pojma ni sta sam ni ko sam. Bitno je da se koja fotka metne na facebook.
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 22/01/2017 20:09, edited 1 time in total.
- TAFKAP
#5204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Conway: Press Secretary Gave 'Alternative Facts'
http://www.nbcnews.com/meet-the-press/v ... 0142147643

http://www.nbcnews.com/meet-the-press/v ... 0142147643
- GandalfSivi
#5205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vas dvoje bas ozbiljnih problema imate. Vidim ima tu i zesce nesigurnosti...Black swan wrote:čeka poziv modne agencije baPilaw_Pavlaka wrote:Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree?Black swan wrote:![]()
hoće da profitira
svak ima svojih 15 minuta slave u americi
i $$$$$$
- insomnia78
#5206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Vidi se druze da ti nemas pojma o alternativnim religijama. Ovo je novi, reformisani bosanski islam. Tu mozes sta i kako hoces. NeJma veze sta pise u knjigama. Kome mi da se prilagodjavamo
- SkyLimit
#5207 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U mnogim arapskim zemljama "pravovjerni" se raznose po šitskim džamijama...no nećemo njih uzeti za reprezent muslimana, ili?Pilaw_Pavlaka wrote: Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se.![]()
- dale cooper
#5208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
A zašto ne bi moglo? Bitno je iz razloga što je ne definiraju ni jedna od ovih stvari pojedinačno, nego sve zajedno.Pilaw_Pavlaka wrote:Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree?Black swan wrote:![]()
Nešto što tipovi kao Trump, a bome i većina ljudi ovdje ne žele da vide. Trumpu je musliman, crnac ili žena upravo
samo to - musliman, crnac i žena, odnosno ljudi svedeni na religijske, rasne i rodne stereotipe i ništa više od toga.
On i njemu slični ne vide jedinku iza toga, odnosne individue sa svojim specifičnim setovima uvjerenja i vrijednosti.
Last edited by dale cooper on 22/01/2017 20:10, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#5209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nek' se nasla i jedna nasa Hamsha da i nas petlja u ove zajebancije.Pilaw_Pavlaka wrote:Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree?Black swan wrote:![]()
Umjesto da ode u Bosnu i nadje sebi finog dzuvegiju ona glumi rozu luksemburg i mrzne se bezveze.
I ovaj nas narod skroz pobudalio.
- insomnia78
#5210 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?SkyLimit wrote:U mnogim arapskim zemljama "pravovjerni" se raznose po šitskim džamijama...no nećemo njih uzeti za reprezent muslimana, ili?Pilaw_Pavlaka wrote: Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se.![]()
-
Pilaw_Pavlaka
#5211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Muslimanka sam ali koristi mi decko kondome kad me guzi... ?dale cooper wrote:A zašto ne bi moglo? Bitno je iz razloga što je ne definiraju ni jedna od ovih stvari pojedinačno, nego sve zajedno.Pilaw_Pavlaka wrote:Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree?Black swan wrote:![]()
Nešto što tipovi kao Trump, a bome i većina ljudi ovdje ne žele da vide. Trumpu je musliman, crnac ili žena upravo
samo to - musliman, crnac i žena, odnosno ljudi svedeni na religijske, rasne i rodne stereotipe i ništa više od toga.
On i njemu slični ne vide jedinku iza toga, odnosne individue sa svojim specifičnim setovima uvjerenja i vrijednosti.
Bosanka sam ali sam Amerikanka.
Muslimanka sam ali sam feminist.
Pa je li ova djevojka ikada procitala kuran?
- insomnia78
#5212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako se feminizam uklapa sa ovim?
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
- uglavnomja
#5213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
dale cooper wrote:
A zašto ne bi moglo? Bitno je iz razloga što je ne definiraju ni jedna od ovih stvari pojedinačno, nego sve zajedno.
- jeza u ledja
#5214 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Haha, dobar.insomnia78 wrote:Ne d'o mi bogjeza u ledja wrote: Jesi li ti vjernik?
@ insomnia, i ti. Jesi li ti vjernik?
Poenta je u tome ne mozemo mi tumaciti neciju vjeru. Ne moze niko.
Trebao sam drukcije postaviti pitanje, da li smatras da je katolik - katolik, ako pije, pusi, kurva se, jede svinjetinu?
Last edited by jeza u ledja on 22/01/2017 20:13, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#5215 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne kažu isto uvaženi šejh daija Safet Kuduzović i profesor Enes Karić o tom pitanjuinsomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
- SmokingMan
- insomnia78
#5217 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?SkyLimit wrote:Ne kažu isto uvaženi šejh daija Safet Kuduzović i profesor Enes Karić o tom pitanjuinsomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
-
Ripicipi
#5218 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti bas bezobrazan.insomnia78 wrote:Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?SkyLimit wrote:Ne kažu isto uvaženi šejh daija Safet Kuduzović i profesor Enes Karić o tom pitanjuinsomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
- seln
#5219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako se to uklapa sa Biblijom? I tamo pise skoro pa isto.insomnia78 wrote:Kako se feminizam uklapa sa ovim?Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
Kakav ti problem imas sa islamom? Smeta ti staticni i nepromjenjivi islam, smetaju ti moderni muslimani (sta god to znacilo)...
ima li nesto u silamu i muslimanima sto ti ne smeta?
- harač
#5220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
iako se trump zarekao da će se boriti - ili kako u govoru reče, da će "istrijebiti" - radikalni islamski terorizam, mislim da ne bi trebao zanemariti ni ove razne minder mumine, koji bi na daljinu da odašilju šerijat
-
prog321
#5221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Isto stoji i u bibliji.insomnia78 wrote:Kako se feminizam uklapa sa ovim?Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
I tori.
- GeeTnT
#5222 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ljudi na forumu svasta pitaju, ali ti si sampion...Donald u svom govoru spominje Boga, valjda on bolje zna od forumskih hodza...insomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?SkyLimit wrote:U mnogim arapskim zemljama "pravovjerni" se raznose po šitskim džamijama...no nećemo njih uzeti za reprezent muslimana, ili?Pilaw_Pavlaka wrote: Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se.![]()
-
jefferson
#5223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa naravno da su gola kita (ne bas naspram Portugala, grcke i slicno). Nakon 45 godina proletarijata i slicnih sranja iz Moskve, dobro su uopste sposobni ista raditi.Challenger__ wrote:Mađarska je gola kita u odnosnu na ostatak EU, ne znaš šta pričaš. Koji moji kreteni? Nemam ja nikakve veze sa debilima koji su svojom politikom unesrećili pola planete.jefferson wrote:Kao sto je Ceska, Poljska, Madjarska? Jel o tim tranzicijskim drustvima pricas?
Otkako se rjesise onih tvojih kretena, ljudi prodisali.
- SkyLimit
#5224 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šta ja znam, neko čita Kur'an i u njemu vidi da treba učiti, raditi, biti pristojan, pisati poeziju...a neko pročita isto i shvati da se treba raznijeti u obližnjoj džamijiinsomnia78 wrote:Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?
- insomnia78
#5225 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I ima li u religiji mjesta feminizmu?prog321 wrote:Isto stoji i u bibliji.insomnia78 wrote:Kako se feminizam uklapa sa ovim?Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
I tori.
Zar onda nije naivno, da ne kazem glupo isticati da si vjernica i feministica?