Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

insomnia78

#5202 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

jeza u ledja wrote:
Black swan wrote:
dobro paša ne treba
[emoji106]

trebamo neki citat iz svete knjige kako se izlazi iz vjere
Jesi li ti vjernik?

@ insomnia, i ti. Jesi li ti vjernik?
Ne d'o mi bog
Pilaw_Pavlaka

#5203 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

insomnia78 wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Black swan wrote:Image
Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree? :-)
Naravno da moze. Moze i homoseksualac vjernik, mogu i ovi sto uz pivu, dzoju iz demokratskih zemalja pozivaju na dzihad dok drugu ruku drze na polugolom zeMsku, ma moze sta hoces
Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se. :D

Pa u bilo kojoj arapskoj zemlji bi je nazvali kurvom.... :D

Drugim rijecima:

Izbjeglica sam, guzim se ali koristim pilulu ali sam i muslimanka i bosanka i imam diploma i vidi me sto sam cooool..... :lol: :lol: :lol:

I ako sam Amerikanka i bosanka sam. Mozda sam ponekad i Mexikanka i Njemica... Ma pravo da vam kazem nemam pojma ni sta sam ni ko sam. Bitno je da se koja fotka metne na facebook. :lol:
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 22/01/2017 20:09, edited 1 time in total.
TAFKAP

#5204 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

Conway: Press Secretary Gave 'Alternative Facts'

http://www.nbcnews.com/meet-the-press/v ... 0142147643

:lol:
GandalfSivi

#5205 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Black swan wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
Protiv koga ova tacno demonstrira? Nema joj 22 godina a ona zna da je finimista a i muslimanka. Kako moze to dvoje zajedno? I zasto joj je bitno istici da ima degree? :-)
čeka poziv modne agencije ba
hoće da profitira
svak ima svojih 15 minuta slave u americi
i $$$$$$
Vas dvoje bas ozbiljnih problema imate. Vidim ima tu i zesce nesigurnosti...
insomnia78

#5206 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Vidi se druze da ti nemas pojma o alternativnim religijama. Ovo je novi, reformisani bosanski islam. Tu mozes sta i kako hoces. NeJma veze sta pise u knjigama. Kome mi da se prilagodjavamo
SkyLimit

#5207 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SkyLimit »

Pilaw_Pavlaka wrote: Ona je birth control user a muslim. Zemljo otvori se. :D

U mnogim arapskim zemljama "pravovjerni" se raznose po šitskim džamijama...no nećemo njih uzeti za reprezent muslimana, ili?
dale cooper

#5208 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Pilaw_Pavlaka wrote:
A zašto ne bi moglo? Bitno je iz razloga što je ne definiraju ni jedna od ovih stvari pojedinačno, nego sve zajedno.
Nešto što tipovi kao Trump, a bome i većina ljudi ovdje ne žele da vide. Trumpu je musliman, crnac ili žena upravo
samo to - musliman, crnac i žena, odnosno ljudi svedeni na religijske, rasne i rodne stereotipe i ništa više od toga.
On i njemu slični ne vide jedinku iza toga, odnosne individue sa svojim specifičnim setovima uvjerenja i vrijednosti.
Last edited by dale cooper on 22/01/2017 20:10, edited 1 time in total.
Fudo387

#5209 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Pilaw_Pavlaka wrote:
Nek' se nasla i jedna nasa Hamsha da i nas petlja u ove zajebancije. :twisted:
Umjesto da ode u Bosnu i nadje sebi finog dzuvegiju ona glumi rozu luksemburg i mrzne se bezveze.
I ovaj nas narod skroz pobudalio.
insomnia78

#5210 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

SkyLimit wrote:

U mnogim arapskim zemljama "pravovjerni" se raznose po šitskim džamijama...no nećemo njih uzeti za reprezent muslimana, ili?
Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
Pilaw_Pavlaka

#5211 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pilaw_Pavlaka »

dale cooper wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:
A zašto ne bi moglo? Bitno je iz razloga što je ne definiraju ni jedna od ovih stvari pojedinačno, nego sve zajedno.
Nešto što tipovi kao Trump, a bome i većina ljudi ovdje ne žele da vide. Trumpu je musliman, crnac ili žena upravo
samo to - musliman, crnac i žena, odnosno ljudi svedeni na religijske, rasne i rodne stereotipe i ništa više od toga.
On i njemu slični ne vide jedinku iza toga, odnosne individue sa svojim specifičnim setovima uvjerenja i vrijednosti.
Muslimanka sam ali koristi mi decko kondome kad me guzi... ?
Bosanka sam ali sam Amerikanka.
Muslimanka sam ali sam feminist.

Pa je li ova djevojka ikada procitala kuran? :lol:
insomnia78

#5212 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

Kako se feminizam uklapa sa ovim?
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
uglavnomja

#5213 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

dale cooper wrote:
:thumbup:
jeza u ledja

#5214 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

insomnia78 wrote:
jeza u ledja wrote: Jesi li ti vjernik?

@ insomnia, i ti. Jesi li ti vjernik?
Ne d'o mi bog
Haha, dobar. :thumbup: :lol:

Poenta je u tome ne mozemo mi tumaciti neciju vjeru. Ne moze niko.

Trebao sam drukcije postaviti pitanje, da li smatras da je katolik - katolik, ako pije, pusi, kurva se, jede svinjetinu?
Last edited by jeza u ledja on 22/01/2017 20:13, edited 1 time in total.
SkyLimit

#5215 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SkyLimit »

insomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
Ne kažu isto uvaženi šejh daija Safet Kuduzović i profesor Enes Karić o tom pitanju
SmokingMan

#5216 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Image
insomnia78

#5217 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

SkyLimit wrote:
insomnia78 wrote:Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
Ne kažu isto uvaženi šejh daija Safet Kuduzović i profesor Enes Karić o tom pitanju
Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?
Ripicipi

#5218 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Ripicipi »

insomnia78 wrote:
SkyLimit wrote:
Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?
Ti bas bezobrazan.
seln

#5219 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

insomnia78 wrote:Kako se feminizam uklapa sa ovim?
Muškarci vode brigu o ženama zato što je Allah dao prednost jednima nad drugima i zato što oni troše imetke svoje. Zbog toga su čestite žene poslušne i za vrijeme muževljeva odsustva vode brigu o onome o čemu trebaju brigu voditi, jer i Allah njih štiti. A one čijih se neposlušnosti pribojavate, vi posavjetujte, a onda se od njih u postelji rastavite, pa ih i udarite; a kad vam postanu poslušne, onda im zulum ne činite!
Kako se to uklapa sa Biblijom? I tamo pise skoro pa isto.
Kakav ti problem imas sa islamom? Smeta ti staticni i nepromjenjivi islam, smetaju ti moderni muslimani (sta god to znacilo)...
ima li nesto u silamu i muslimanima sto ti ne smeta?
harač

#5220 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harač »

iako se trump zarekao da će se boriti - ili kako u govoru reče, da će "istrijebiti" - radikalni islamski terorizam, mislim da ne bi trebao zanemariti ni ove razne minder mumine, koji bi na daljinu da odašilju šerijat
prog321

#5221 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by prog321 »

Isto stoji i u bibliji.
I tori.
GeeTnT

#5222 Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GeeTnT »

insomnia78 wrote:
SkyLimit wrote:

Na stranu to. Sta kaze Kur'an o oblacanju, ponasanju i polozaju zene? Ima l' tu mjesta feminizmu? Ili hoces reci da je "uputa jasna za sva vremena" prevazidjena?
Ljudi na forumu svasta pitaju, ali ti si sampion...Donald u svom govoru spominje Boga, valjda on bolje zna od forumskih hodza...
jefferson

#5223 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:
jefferson wrote:Kao sto je Ceska, Poljska, Madjarska? Jel o tim tranzicijskim drustvima pricas?
Otkako se rjesise onih tvojih kretena, ljudi prodisali.
Mađarska je gola kita u odnosnu na ostatak EU, ne znaš šta pričaš. Koji moji kreteni? Nemam ja nikakve veze sa debilima koji su svojom politikom unesrećili pola planete.
Pa naravno da su gola kita (ne bas naspram Portugala, grcke i slicno). Nakon 45 godina proletarijata i slicnih sranja iz Moskve, dobro su uopste sposobni ista raditi.
SkyLimit

#5224 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SkyLimit »

insomnia78 wrote:Ja tih bas naglasi sta pise u Kur'anu. Zar on nije pod bozijom nadleznoscu i kao takav nepodlozan promjenama? Ima l' tu mjesta feminizmu?
Šta ja znam, neko čita Kur'an i u njemu vidi da treba učiti, raditi, biti pristojan, pisati poeziju...a neko pročita isto i shvati da se treba raznijeti u obližnjoj džamiji
insomnia78

#5225 Re: RE: Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insomnia78 »

prog321 wrote:
Isto stoji i u bibliji.
I tori.
I ima li u religiji mjesta feminizmu?
Zar onda nije naivno, da ne kazem glupo isticati da si vjernica i feministica?
Post Reply