Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
tututuuuu

#5201 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

gospodja profiterka wrote:Dobro došle izbjeglice! Dobro nam došli bez obzira stižete li iz Sirije, Iraka, Libije, Egipta, Afganistana, Pakistana, Bangladeša ili Somalije. Kakav skot može bilo koju od tih zemalja označiti kao sigurnu i pogodnu za život kad im je Zapad srce i dušu iščupao, njegovi psi rata kasape sve što se kreće, a sretnici koji živu glavu izvuku ostaju zatočeni u "izbjegličkim kampovima" u kojima zapadnjaci ne bi ni kokoši držali.

Kampovi u Turskoj se prazne jer Turska tone u vir građanskog rata, bez obzira što onaj turski Orban nema petlje priznati to ni sebi ni svome narodu. Još malo i izbjeglice će skončati kao najveći živi zid na svijetu, a vi se čudite što mladi i snažni muškarci plivaju, plove i pješače hiljadama kilometara da nađu utočište u Evropi, a zatim da izbave svoje porodice iz onog pakla.

Pustite ih da prođu i ne cirkuzajte više, uhljupi balkanski.
i Kosova, Albanije, Rusije, Pakistana, Turske, Nigerije a kako vidimo cak i iz Srbije... mh. Ma idite svi svojoj Frau. :D Za sve je to EU odgovorna.
gospodja profiterka

#5202 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by gospodja profiterka »

ma uopce ne rigam vatru po njima. samo naglasavam da to nisu nikakve izbjeglice, za razliku od recimo izbjeglica s Balkana devedesetih. To je bitno razumijeti da se shvati prava priroda ove krize. Ja Milanovica i njegovu vladu nigdje ovdje nisam hvalio, naprotiv.

Madjari se nisu izbrukali. jedini su odgovorno pokusali postupiti u svemu ovome.
Pobogu čovječe, ako ne razumiješ da su Mađari najodgovorniji za ovaj haos i da je to tako samo da bi jedan despotski nastrojen svinjar uspostavio apsolutističku vladavinu u vlastitoj zemlji, onda ti ne razumiješ ništa.

NIKO, ali NIKO od tog kretena nije tražio da začepi granicu, da dovlači policiju i vojsku, da pred kamerama i očima cijelog svijeta mlati izbjeglice i posipa ih suzavcem, da zagovna sa svim susjedima i da u regiji napravi usko grlo za migrante, zbog kojeg se oni zadržavaju duže nego što bi htjeli i trebali, što vodi u nastavak destabilizacije. Po Orbanovom receptu sada ona sisulja Kolinda pokušava istu stvar: uvesti u igru vojsku, napraviti od Hrvatske zemlju-slučaj i dovesti svoje građane na ivicu unutrašnjeg sukoba.

Mađarsku treba staviti pod sankcije i to žešće. A zatim i sve one koji se hvataju za Orbanovu lokomotivu u rovitoj regiji.
breuer

#5203 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Naravno da niko nije tražio, Orban je vođa svog naroda, nije produžena ruka briselsko-berlinskih fantazija koje ni same ne znaju šta će.

Fra Prangela prije neku godinu spominje da je multikulti mrtav koncept, da su mislili da će se Turci vratiti nazad i sl. onda kažu da će primiti sve izbjeglice, pa onda zatvore granicu, prije toga rasplače onu palestinsku djevojčicu, pa joj na koncu da azil.

Njemačka politika je dobar primjer bipolarnog poremećaja i to ne moraju svi da trpe. Ove male nacijice, banana države i sl. kao što smo mi, Hrvatska, to je razumljivo, al već malo ozbiljnije nacije tipa Mađarske već će odbiti igrati po tim pravilima.
Last edited by breuer on 19/09/2015 12:01, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5204 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gospodja profiterka wrote:
ma uopce ne rigam vatru po njima. samo naglasavam da to nisu nikakve izbjeglice, za razliku od recimo izbjeglica s Balkana devedesetih. To je bitno razumijeti da se shvati prava priroda ove krize. Ja Milanovica i njegovu vladu nigdje ovdje nisam hvalio, naprotiv.

Madjari se nisu izbrukali. jedini su odgovorno pokusali postupiti u svemu ovome.
Pobogu čovječe, ako ne razumiješ da su Mađari najodgovorniji za ovaj haos i da je to tako samo da bi jedan despotski nastrojen svinjar uspostavio apsolutističku vladavinu u vlastitoj zemlji, onda ti ne razumiješ ništa.

NIKO, ali NIKO od tog kretena nije tražio da začepi granicu, da dovlači policiju i vojsku, da pred kamerama i očima cijelog svijeta mlati izbjeglice i posipa ih suzavcem, da zagovna sa svim susjedima i da u regiji napravi usko grlo za migrante, zbog kojeg se oni zadržavaju duže nego što bi htjeli i trebali, što vodi u nastavak destabilizacije. Po Orbanovom receptu sada ona sisulja Kolinda pokušava istu stvar: uvesti u igru vojsku, napraviti od Hrvatske zemlju-slučaj i dovesti svoje građane na ivicu unutrašnjeg sukoba.

Mađarsku treba staviti pod sankcije i to žešće. A zatim i sve one koji se hvataju za Orbanovu lokomotivu u rovitoj regiji.
Sve mu diraj samo nemoj Orbana.
tututuuuu

#5205 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Najodgovornija je ona koja ih je zvala, Merkel, pa sad ne zna sta ce. Ima zemalja od Madjarske, lijevo, desno a i natrag, je l, i sve su sigurne. Niko ih ne tjera da uopce ulaze u Madjarsku.
gospodja profiterka

#5206 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

tututuuuu wrote:
gospodja profiterka wrote:Dobro došle izbjeglice! Dobro nam došli bez obzira stižete li iz Sirije, Iraka, Libije, Egipta, Afganistana, Pakistana, Bangladeša ili Somalije. Kakav skot može bilo koju od tih zemalja označiti kao sigurnu i pogodnu za život kad im je Zapad srce i dušu iščupao, njegovi psi rata kasape sve što se kreće, a sretnici koji živu glavu izvuku ostaju zatočeni u "izbjegličkim kampovima" u kojima zapadnjaci ne bi ni kokoši držali.

Kampovi u Turskoj se prazne jer Turska tone u vir građanskog rata, bez obzira što onaj turski Orban nema petlje priznati to ni sebi ni svome narodu. Još malo i izbjeglice će skončati kao najveći živi zid na svijetu, a vi se čudite što mladi i snažni muškarci plivaju, plove i pješače hiljadama kilometara da nađu utočište u Evropi, a zatim da izbave svoje porodice iz onog pakla.

i Kosova, Albanije, Rusije, Pakistana, Turske, Nigerije a kako vidimo cak i iz Srbije... mh. Ma idite svi svojoj Frau. :D Za sve je to EU odgovorna.
Tačno, i iz tih zemalja. U svakoj su prste imali i svaku su barem malo pogurali ka propasti. Vi valjda mislite da samo vi znate gdje vam je bolje, da ste samo vi čuli za bolje, da će milioni ljudi slegnuti ramenima i reći "hajd' ništa, neka me zakolju, neka mi dijete muhe grickaju do smrti, neka se u govnima valjamo, neka mi ženu i kćer siluju, neka mi sinu svežu dinamit za prsa, neka jedemo crvav kruh, neka me regrutira ko hoće za šta hoće za pokvarenu konzervu, ja bolje ne zaslužujem"? Pa je li vama dobro? Grupica elitnih sitnozubih pljačkaša i pedofila sebi dopušta da paušalno proglašava zemlje sigurnima, heeej, ono proglašava... Pa proglašavajte sada, proglašavajte, dok vam očajnici satiru granice.

Pustite ih da prođu, konjušari jedni.
calculator

#5207 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by calculator »

gospodja profiterka wrote:Mađarsku treba staviti pod sankcije i to žešće. A zatim i sve one koji se hvataju za Orbanovu lokomotivu u rovitoj regiji.
Ali, još niko nije uputio zahtjev GS UN za hitnu sjednicu zbog mađarskog kršenja Konvencije o ljudskim pravima... Može li to BiH uraditi?
breuer

#5208 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

Ma kakvi bona ratovi, nije ovih makar 50% posto rata vidjelo. Da jeste smirili bi se oni na prvoj mirnoj zoni, ne bi prolazili avanture ka zemljama polarnog kruga. Zna se zašto se tamo ide.
gospodja profiterka

#5209 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

breuer wrote:Naravno da niko nije tražio, Orban je vođa svog naroda, nije produžena ruka briselsko-berlinskih fantazija koje ni same ne znaju šta će.

Fra Prangela prije neku godinu spominje da je multikulti mrtav koncept, da su mislili da će se Turci vratiti nazad i sl. onda kažu da će primiti sve izbjeglice, pa onda zatvore granicu, prije toga rasplače onu palestinsku djevojčicu, pa joj na koncu da azil.

Njemačka politika je dobar primjer bipolarnog poremećaja i to ne moraju svi da trpe. Ove male nacijice, banana države i sl. kao što smo mi, Hrvatska, to je razumljivo, al već malo ozbiljnije nacije tipa Mađarske već će odbiti igrati po tim pravilima.
Orban je poslušni evropski konjušar, baš kao i svi mađarski vladari od onog dana kad su doprđeli u Evropu na neosedlanim ragama. Predstava koju je napravio nije namijenjena Evropi niti je ovoliku masu ljudi moguće zaustaviti ičim osim genocidom. I on to zna. Ta je predstava namijenjena njegovim seljačinama kod kuće, da se uhvate za usahle seljačke testise i pjene i izglasaju Orbana sa 90% glasova, tako da on nametne svoju diktaturu usred Evrope. A kad do toga dođe, migranti će već biti u Austriji, Njemačkoj, Švedskoj, Americi ili gdje su se već zaputili. Mađarima će ostati uduplan budžet represivnog aparata i - Orban.
gospodja profiterka

#5210 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

calculator wrote:
gospodja profiterka wrote:Mađarsku treba staviti pod sankcije i to žešće. A zatim i sve one koji se hvataju za Orbanovu lokomotivu u rovitoj regiji.
Ali, još niko nije uputio zahtjev GS UN za hitnu sjednicu zbog mađarskog kršenja Konvencije o ljudskim pravima... Može li to BiH uraditi?
Nisam sigurna oko procedura, ali ne vidim zašto bilo koja članica UN-a to ne bi mogla učiniti. Bilo bi, naravno, najbolje da to učini Srbija, jer je ponašanje Mađarske njima nanijelo štetu, ali mislim da može bilo ko.
gospodja profiterka

#5211 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

breuer wrote:Ma kakvi bona ratovi, nije ovih makar 50% posto rata vidjelo. Da jeste smirili bi se oni na prvoj mirnoj zoni, ne bi prolazili avanture ka zemljama polarnog kruga. Zna se zašto se tamo ide.
Ne znam, ali po manjku dijakritičkih znakova rekla bih da ti znaš.
breuer

#5212 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

gospodja profiterka wrote:Ne znam, ali po manjku dijakritičkih znakova rekla bih da ti znaš.
Vidi se da dosta toga ne poznaješ :D zato i jesi toliko glasna.
tututuuuu

#5213 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

gospodja profiterka wrote:
tututuuuu wrote:

Tačno, i iz tih zemalja. U svakoj su prste imali i svaku su barem malo pogurali ka propasti. Vi valjda mislite da samo vi znate gdje vam je bolje, da ste samo vi čuli za bolje, da će milioni ljudi slegnuti ramenima i reći "hajd' ništa, neka me zakolju, neka mi dijete muhe grickaju do smrti, neka se u govnima valjamo, neka mi ženu i kćer siluju, neka mi sinu svežu dinamit za prsa, neka jedemo crvav kruh, neka me regrutira ko hoće za šta hoće za pokvarenu konzervu, ja bolje ne zaslužujem"? Pa je li vama dobro? Grupica elitnih sitnozubih pljačkaša i pedofila sebi dopušta da paušalno proglašava zemlje sigurnima, heeej, ono proglašava... Pa proglašavajte sada, proglašavajte, dok vam očajnici satiru granice.

Pustite ih da prođu, konjušari jedni.
ma daj molim te. Ovo je vec neozbiljno. Najlakse je za sve sto krene lose u svijetu okriviti tzv. Zapad. Pa je tako najlakse okriviti Zapad za situaciju u Albaniji, propalu Milosevicevu politiku koja je dovela do stanja na Kosovu, a i stanju u samoj Srbiji itd., itd... To je za primjer. Zapad je uvijek dezurni krivac, kad se ne umijesa prigovaraju, kad se umijesa prigovaraju.

Ali ja necu reci da nije kriv ni za sta, al ovo je vec pretjerivanje. Ako je EU igdje zasrala to je Ukrajina (s kojom opet ima najmanje problema). Nije sigurno ona kriva sto neki tip zeli u Njemacku, jer kako kaze, u Turskoj radi po 10 sati, dok je to u Njemackoj 5 do 6 sati. :D

Ti ljudi imaju svoje zemlje, svoje politicare da ih zastupaju i brinu o njihovim interesima, da se uostalom sami bore za svoje bolje sutra, a ne to ocekivati od EU. Ja ne krivim "Zapad" za lopovluk recimo BiH politicara, nepotizam sto vlada itd... zna se ko je tu kriv. A posljedica toga je da i BiH napusta ko god moze (samo to cini na legalan nacin, a ne kao ovi).
Last edited by tututuuuu on 19/09/2015 12:23, edited 3 times in total.
gospodja profiterka

#5214 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

breuer wrote:
gospodja profiterka wrote:Ne znam, ali po manjku dijakritičkih znakova rekla bih da ti znaš.
Vidi se da dosta toga ne poznaješ :D zato i jesi toliko glasna.
Ma hajde? Jesi li to sačuvao jedan pod "insert symbol" da se nađe za diskusije? Idi tamo na švedsku granicu i dočekuj izbjeglice, fin budi, ne brukaj nas.
Ajatolah_

#5215 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Ajatolah_ »

calculator wrote:A Mađarsku vladu UN mora dobro kazniti, Orban je prekršio temeljna ljudska prava, zabranio je ljudima kretanje
Je l' de? :D Inače u druge države koje ne krše prava ti možeš slobodno ulaziti bez dokumenata? :D
breuer

#5216 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

gospodja profiterka wrote:Ma hajde? Jesi li to sačuvao jedan pod "insert symbol" da se nađe za diskusije? Idi tamo na švedsku granicu i dočekuj izbjeglice, fin budi, ne brukaj nas.
Opusti se bona, uzmi čašu vina, meze :D Orban će te svakako pohoditi u snovima svaku noć :D
tututuuuu

#5218 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tututuuuu »

Jos jednom. :D

gospodja profiterka

#5219 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

ma daj molim te. Ovo je vec neozbiljno. Najlakse je za sve sto krene lose u svijetu okriviti tzv. zapad. Pa je tako najlakse okriviti zapad za situaciju u Albaniji, propalu Milosevicevu politiku koja je dovela do stanja na Kosovu, a i stanju u samoj Srbiji itd., itd... To je za primjer. Zapad je uvijek dezurni krivac, kad se ne umijesa prigovaraju, kad se umijesa prigovaraju.

Ali ja necu reci da nije kriv ni za sta, al ovo je vec pretjerivanje. Ako je EU igdje zasrala to je Ukrajina (s kojom opet ima najmanje problema). Nije sigurno ona kriva sto neki tip zeli u Njemacku, jer kako kaze, u Turskoj radi po 10 sati, dok je to u Njemackoj 5 do 6 sati. :D

Ti ljudi imaju svoje zemlje, svoje politicare da ih zastupaju i brinu o njihovim interesima, da se uostalom sami bore za svoje bolje sutra, a ne to ocekivati od EU. Ja ne krivim zapad za lopovluk recimo BiH politicara, nepotizam sto vlada itd... zna se ko je tu kriv. a posljedica toga je da i BiH napusta ko god moze (samo to cini na legalan nacin, a ne kao ovi).
Ovo je najgori primjer relativizacije koji sam pročitala otkad je Đogo proplivao. Snage nemam...

I šta veliš, neće deset sati u Turskoj, hoće 5-6 u Njemačkoj? Ako, ako, pametan momak. Eno je, čini mi se , jedna od skandinavskih zemalja izglasala kraće radno vrijeme, izgleda da i oni vjeruju da je bolje raditi manje nego više. Po svemu sudeći taj tip je kao stvoren za takvo društvo. Ko je nama kriv što smo ovakvi pregaoci pa ne odustajemo od 8 sati efektivnog žderanja bureka svaki dan.

Ti ljudi nemaju svoje zemlje, imaju teritorije na kojima ih u strahu, poslušnosti i sirotinji drže kriminalne hunte, a ne vlade, koje je instalirao - zapad.

Pustite ih da prođu!
gospodja profiterka

#5220 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

breuer wrote:
gospodja profiterka wrote:Ma hajde? Jesi li to sačuvao jedan pod "insert symbol" da se nađe za diskusije? Idi tamo na švedsku granicu i dočekuj izbjeglice, fin budi, ne brukaj nas.
Opusti se bona, uzmi čašu vina, meze :D Orban će te svakako pohoditi u snovima svaku noć :D
Orban će po nalogu svojih gospodara, kad za to dođe trenutak, završiti s oklagijom u dupetu. :thumbup:
bh.tornjak

#5221 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by bh.tornjak »

potpis....i naklon do poda... :thumbup:
triiksa

#5222 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by triiksa »

zg1911 wrote:
zg1911 wrote:
a sta bi to hrvatska trebala uciniti? zbrinuti 100 000 ljudi?

ti si lud. pa tko tvrdi da ce ti ljudi ostat kod nas?
Toliko o tome ko je lud.
breuer

#5223 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by breuer »

gospodja profiterka wrote:Orban će po nalogu svojih gospodara, kad za to dođe trenutak, završiti s oklagijom u dupetu. :thumbup:
I kao takav će te pohoditi u snovima :D i nemirnom ćeš se buditi...
Maystor

#5224 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Maystor »

breuer wrote:Naravno da niko nije tražio, Orban je vođa svog naroda, nije produžena ruka briselsko-berlinskih fantazija koje ni same ne znaju šta će.

:thumbup:

suluda je i licemjerna politika Njemačke (tj. Merkelove) po pitanju izbjeglica. Njima treba tih famoznih 800 hiljada robova (i to su oni muškarci u dvadesetim i tridesetim godinama sa fotografija izbjegličkih kolona) i za to ih puštaju u Njemačku. Ali nema garancije da ih neće doći 5 miliona. Njemačka bi da probere šta joj treba za potrebe privrede, a ostalo bi proslijedila drugim državama kroz politiku tzv. obaveznih kvota. Pri tome, Njemačka otvoreno maltretira druge (posebno male) države u EU i nameće svoju politiku. Orban je kreten, ali šta ćemo sa npr. Danskom? Ljudi kažu - mi nećemo izbjeglice. Danska policija ne tuče izbjeglice, ali su jasno rekli da ih ne žele, čak ni u tranzitu prema Švedskoj. Njemačka ucjenjuje Dansku, lomi ih da pristanu na nešto što ne žele. Uostalom, Njemačka ima mogućnosti da pošalje brodove u Tursku i da bezbjedno preveze sve izbjeglice i npr. iskrca ih u Hamburgu i trajno naseli u Njemačkoj. Zašto to ne uradi? Hoće da onaj dio koji im ne treba kroz obavezne kvote sutra vrati u Mađarsku, Slovačku i druge zemlje EU.
dale cooper

#5225 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

Locked