Pa sta sad, okajavacemo grijehe predaka?dale cooper wrote:Kukaš na ljevičarsku propagandu, a ovo što si upravo izgovorio zvuči kao tipični desničarski pamflet o jadnim muškarcima i ugroženosti njihove uloge u današnjem svijetu.![]()
Jebote isto ko' da već stotine godine žene drže sve konce u rukama umjesto muškaraca. Samo ne kontam što se Baljkanerosi trigeruju na feminizam i toksičnu muškost kad su te stvari kod nas zadnja rupa na svirali. Strah, šta li.
Ponosna sam sto sam zena! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam muskarac! Sovinistickopatrijarhalnodjubre.
Ponosan sam sto sam crnac! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam bijelac! Rasistickofasistickodjubre.
Desnica vrlo dobro zna da probere retoriku, a u danasnja vremena ne mora se ni truditi plaho. Ne moze se bolan boriti za jednakost zmireci na jedno oko jerbo proslost. Dok se zmiri desnica upravo to potencira na sta se zmiri. Hocemo tolerantno drustvo, jednako, vako i nako, a pri tom se niko ne bi usudio crncu reci da je recenica-ponosan sam sto sam crn isto tako rasisticka, dok bijelcu ne da bi, nego se to podrazumijeva. Ispast ces fasista i desnicar u prvom slucaju, a u drugom demokrata i ljevicar. I kako to moze biti normalno ako smo svi prosto ljudi?
A isto vrijedi i za muskarac/zena. Bit cemo jednaki ako je ona ponosna sto je zena a on je sovinista ako kaze takvo nesto? Ovaj svijet je licemjeran. Jacanje desnice je cijena politicke korektnosti.
PS: Hi!