Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Niemand

#5201 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:Kukaš na ljevičarsku propagandu, a ovo što si upravo izgovorio zvuči kao tipični desničarski pamflet o jadnim muškarcima i ugroženosti njihove uloge u današnjem svijetu. :zzzz:
Jebote isto ko' da već stotine godine žene drže sve konce u rukama umjesto muškaraca. Samo ne kontam što se Baljkanerosi trigeruju na feminizam i toksičnu muškost kad su te stvari kod nas zadnja rupa na svirali. Strah, šta li. :roll:
Pa sta sad, okajavacemo grijehe predaka?

Ponosna sam sto sam zena! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam muskarac! Sovinistickopatrijarhalnodjubre.
Ponosan sam sto sam crnac! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam bijelac! Rasistickofasistickodjubre.

Desnica vrlo dobro zna da probere retoriku, a u danasnja vremena ne mora se ni truditi plaho. Ne moze se bolan boriti za jednakost zmireci na jedno oko jerbo proslost. Dok se zmiri desnica upravo to potencira na sta se zmiri. Hocemo tolerantno drustvo, jednako, vako i nako, a pri tom se niko ne bi usudio crncu reci da je recenica-ponosan sam sto sam crn isto tako rasisticka, dok bijelcu ne da bi, nego se to podrazumijeva. Ispast ces fasista i desnicar u prvom slucaju, a u drugom demokrata i ljevicar. I kako to moze biti normalno ako smo svi prosto ljudi?

A isto vrijedi i za muskarac/zena. Bit cemo jednaki ako je ona ponosna sto je zena a on je sovinista ako kaze takvo nesto? Ovaj svijet je licemjeran. Jacanje desnice je cijena politicke korektnosti.

PS: Hi! :D :kakoste:
Humljanin

#5202 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Humljanin »

Redaju se dobri komentari :smeker:
MarlboroGold

#5203 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote:Kukaš na ljevičarsku propagandu, a ovo što si upravo izgovorio zvuči kao tipični desničarski pamflet o jadnim muškarcima i ugroženosti njihove uloge u današnjem svijetu. :zzzz:
Jebote isto ko' da već stotine godine žene drže sve konce u rukama umjesto muškaraca. Samo ne kontam što se Baljkanerosi trigeruju na feminizam i toksičnu muškost kad su te stvari kod nas zadnja rupa na svirali. Strah, šta li. :roll:
Ako tako zvuči jbg... to je moje mišljenje. To znači da nije sve loše kod desnice.
Kakav trigger? Normalno razgovaramo. Postavio si pitanje na koje sam ti dao odgovor.
Doći će vrijeme kad će ovo zaživiti i na balkanu u ovolikoj mjeri.
Pa ako govorimo o današnjoj mainstream popularnoj desnici utjelovljenu u likovima kao što su Trump i Orban onda se tu teško može govoriti o dobrim stvarima.

Pa način na koji si komentarisao ovaj Gilleteov spot ja sam očekivao da ću vidjeti ko zna šta.
Kad ono sasvim bezazlen spot sa porukama tipa kako ne treba rješavati konflikte sa vršnjacima nasiljem, kako je bullying i mentalitet koji proizilazi iz njega loša stvar kao i seksualno napastvovanje i patronizirajući i seksistički komentari na račun žena. I onda ne mogu a da se ne upitam u čemu je problem i otkud takav komentar na jedan u suštini prilično mlak spot koji govori o sasvim logičnim stvarima i problemima sa kojima se svi slažemo da postoje.
Poštujem stav, ali se razilazimo. Kasno je, pa mi je mrsko dalje o ovome :D

@Niemand - svaka na mjestu :thumbup:
Ljevica je toliko autogolova zabila u zadnje vrijeme...
triconja

#5204 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
MarlboroGold wrote:
Ako tako zvuči jbg... to je moje mišljenje. To znači da nije sve loše kod desnice.
Kakav trigger? Normalno razgovaramo. Postavio si pitanje na koje sam ti dao odgovor.
Doći će vrijeme kad će ovo zaživiti i na balkanu u ovolikoj mjeri.
Pa ako govorimo o današnjoj mainstream popularnoj desnici utjelovljenu u likovima kao što su Trump i Orban onda se tu teško može govoriti o dobrim stvarima.

Pa način na koji si komentarisao ovaj Gilleteov spot ja sam očekivao da ću vidjeti ko zna šta.
Kad ono sasvim bezazlen spot sa porukama tipa kako ne treba rješavati konflikte sa vršnjacima nasiljem, kako je bullying i mentalitet koji proizilazi iz njega loša stvar kao i seksualno napastvovanje i patronizirajući i seksistički komentari na račun žena. I onda ne mogu a da se ne upitam u čemu je problem i otkud takav komentar na jedan u suštini prilično mlak spot koji govori o sasvim logičnim stvarima i problemima sa kojima se svi slažemo da postoje.
Previse se ljudi oslanjaju na moral i cini mi se da je to glavni problem u svemu.

Neces zlostavljanje u skolama? Kazni dobro pocinioce i njihove roditelje. Neces bilo sta? Samo dobro i ostro kazni i eto ga. Sto idu ti radikali u jednu stranu sto se tice tih pitanja? Upravo zbog toga sto ce im to omoguciti sistem u kojem ce moci provoditi svoj moral popracen zakonima ako budu izabrani i eto. Vazi ovo i za ljevicu i desnicu jer nijedna nije dobra kad uzme maha.
dale cooper

#5205 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
Pa sta sad, okajavacemo grijehe predaka?

Ponosna sam sto sam zena! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam muskarac! Sovinistickopatrijarhalnodjubre.
Ponosan sam sto sam crnac! Normalna izjava, nakon stoljeca trpljenja svega i svacega, i treba tako.
Ponosan sam sto sam bijelac! Rasistickofasistickodjubre.

Desnica vrlo dobro zna da probere retoriku, a u danasnja vremena ne mora se ni truditi plaho. Ne moze se bolan boriti za jednakost zmireci na jedno oko jerbo proslost. Dok se zmiri desnica upravo to potencira na sta se zmiri. Hocemo tolerantno drustvo, jednako, vako i nako, a pri tom se niko ne bi usudio crncu reci da je recenica-ponosan sam sto sam crn isto tako rasisticka, dok bijelcu ne da bi, nego se to podrazumijeva. Ispast ces fasista i desnicar u prvom slucaju, a u drugom demokrata i ljevicar. I kako to moze biti normalno ako smo svi prosto ljudi?

A isto vrijedi i za muskarac/zena. Bit cemo jednaki ako je ona ponosna sto je zena a on je sovinista ako kaze takvo nesto? Ovaj svijet je licemjeran. Jacanje desnice je cijena politicke korektnosti.

PS: Hi! :D :kakoste:
Udrobila si ovdje sve i svašta, ali da ti odgovorim.
Nije ista stvar kad kažeš "ponosan sam što sam sam crn" i "ponosan sam što sam bijel" jer crna rasa nema uteg onoga što je radila bijela rasa. Nema uteg ugnjetavanja, porobljavanja i ubijanja crne i drugih rasa. Kad kažu "ponosna sam što sam žena" žene isto tako to mogu rasterećeno reći jer nemaju uteg onoga što su muškarci radili ženama pod krinkom patrijarhata. Vijekovi negiranja prava, tretiranje kao gradjana drugog reda, ne kao partnera nego kao sluškinje i mašine za radjanje djece. I crna rasa i žene su bile tretirane upravo ovako kako sam opisao do pojave prvih pokreta za civilna prava i ranih pokreta za prava žena/feminističkog pokreta.
Tako da nije baš isto. Bijeli muškarci bi, sa obzirom kakvih su sve sranja napravili, trebali da začepe i slušaju za promjenu i poklope se ušima.
MarlboroGold

#5206 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale triggered :razz:
triconja

#5207 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:dale triggered :razz:
Haman da je malo popio, i ja isto pocnem srat o politici kad malo potegnem :mrgreen:
dale cooper

#5208 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:

Previse se ljudi oslanjaju na moral i cini mi se da je to glavni problem u svemu.

Neces zlostavljanje u skolama? Kazni dobro pocinioce i njihove roditelje. Neces bilo sta? Samo dobro i ostro kazni i eto ga. Sto idu ti radikali u jednu stranu sto se tice tih pitanja? Upravo zbog toga sto ce im to omoguciti sistem u kojem ce moci provoditi svoj moral popracen zakonima ako budu izabrani i eto. Vazi ovo i za ljevicu i desnicu jer nijedna nije dobra kad uzme maha.
Pa zlostavljanje u školama i kreće i ima korijene u kućnom odgoju i stvarima koje dijete pokupi iz kuće. Ako dijete kod kuće vidi da otac rješava nesuglasice sa materom šakama nije na kraj pameti pomisliti da će tako početi rješavati vršnjačke probleme u školi. Nasilje radja nasilje, i tu ulazi priča o toksičnoj muškosti.
dale cooper

#5209 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote:
Haman da je malo popio, i ja isto pocnem srat o politici kad malo potegnem :mrgreen:
Jesam sinoć, ali večeras nisam. :D Na odmoru sam na planini, pa imam vremena i da malo zraknem da vidim šta se ovdje priča. Not impressed. :-| :D
triconja

#5210 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote:

Pa zlostavljanje u školama i kreće i ima korijene u kućnom odgoju i stvarima koje dijete pokupi iz kuće. Ako dijete kod kuće vidi da otac rješava nesuglasice sa materom šakama nije na kraj pameti pomisliti da će tako početi rješavati vršnjačke probleme u školi. Nasilje radja nasilje, i tu ulazi priča o toksičnoj muškosti.
Nije bas lahko djelovati na ljude i praviti od njih robote koji ce raditi sta ti mislis da treba, kad nisu toliki milenijumi silovanja mozga religijom uticali na razvoj moralnosti kod covjeka tako da u konacnici nema nepravdi nece moci ni reklama kakva a kamol neki pokret.

Ali ide se na to da ako neko vidi da nesto nije u skladu sa trenutnim normama da to prijavi nadleznim organima i da se to rjesava jer u vecini slucajeva prevencija nema efekta. Sto je drzava manje demokratska to taj proces osudjivanja i zestokog kaznjavanja ide brze i eto ga, nema vise problema u javnosti, tj. niko o njemu ne prica. Ako se ne prica o necemu i ako to niko nije vidio to se nije nikad ni desilo i nema vise problema.
MarlboroGold

#5211 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote:
triconja wrote:

Treba govoriti generalno o ljudima kad su takvi postupci u pitanju... individualni slučajevi bio muškarac ili bila žena.
Šta sam se u školama nagledao i ženskog nasilja. U srednjoj čak i više ženskog nego muškog. Danas malo malo bude neki klip kako se učenice tuku.
Naprijed navedeno se nigdje ne spominje u američkim medijima, a i ako ima, uopšte se ne daje značaj tome, već samo kruže priče o toksičnoj muškosti.
Last edited by MarlboroGold on 17/01/2019 00:33, edited 1 time in total.
triconja

#5212 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

dale cooper wrote:
triconja wrote:
Jesam sinoć, ali večeras nisam. :D Na odmoru sam na planini, pa imam vremena i da malo zraknem da vidim šta se ovdje priča. Not impressed. :-| :D
Jel planina u bosni? :mrgreen:
Niemand

#5213 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Nije ista stvar kad kažeš "ponosan sam što sam sam crn" i "ponosan sam što sam bijel" jer crna rasa nema uteg onoga što je radila bijela rasa. Nema uteg ugnjetavanja, porobljavanja i ubijanja crne i drugih rasa. Kad kažu "ponosna sam što sam žena" žene isto tako to mogu rasterećeno reći jer nemaju uteg onoga što su muškarci radili ženama pod krinkom patrijarhata. Vijekovi negiranja prava, tretiranje kao gradjana drugog reda, ne kao partnera nego kao sluškinje i mašine za radjanje djece. I crna rasa i žene su bile tretirane upravo ovako kako sam opisao do pojave prvih pokreta za civilna prava i ranih pokreta za prava žena/feminističkog pokreta.
Tako da nije baš isto. Bijeli muškarci bi, sa obzirom kakvih su sve sranja napravili, trebali da začepe i slušaju za promjenu i poklope se ušima.
Ako cemo tim putem i tom logikom:

jel trebaju i potomci cetnika ispastati grijehe svojih predaka i nosati utege? David dragicevic? Sto bi se neko suosjeco kad mu je tata bio cetnik i isto tako ubijao neciju djecu pa eto, nek nosi svako svoj uteg?

Tom retorikom "okajavanja grijeha" kojom se treba poklopiti po usima zapravo se desava suprotno-desnica jaca. Njeno gorivo je retorika ljevice i liberala. Tuzno i zalosno.

Sto bi bolan neko ni kriv ni duzan nosio teret iz proslosti i to ne svoj vec predaka a i to ne moze znati jel bas svojih predaka neg eto, pretpostavicemo, i jos sve to zbog stvari na koje nije mogao uticati-rasu i spol. Pa ako to nije osnova diskriminacije ja ne znam sta jest.
dale cooper

#5214 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote:
dale cooper wrote:
triconja wrote:

Treba govoriti generalno o ljudima kad su takvi postupci u pitanju... individualni slučajevi bio muškarac ili bila žena.
Šta sam se u školama nagledao i ženskog nasilja. U srednjoj čak i više ženskog nego muškog. Danas malo malo bude neki klip kako se učenice tuku.
Naprijed navedeno se nigdje ne spominje u američkim medijima, a i ako ima, uopšte se ne daje značaj tome, već samo kruže priče o toksičnoj muškosti.
Ne kažem da nema ženskog nasilja, ali je generalno manje nego medju muškarcima. Ali opet...korijeni su u kućnom odgoju i odnosima.
triconja

#5215 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:Treba govoriti generalno o ljudima kad su takvi postupci u pitanju... individualni slučajevi bio muškarac ili bila žena.
Ha ja, i na kraju eto npr. Akod nasilja u skolama znas li ijedan slucaj da je posjeta pedagogu ili neki pamflet, snimak ili bilo sta sprijecilo nasilje? Jel bolji lijek za nasilje kaznjavanje nasiljem ali onog tipa sa kojim se svi slazu (smanjivanje vladanja i isceravanje iz skole)?
Niemand

#5216 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Sad vidim, otiso na planinu i foruma. Pa dragi dejl :x
dale cooper

#5217 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:
dale cooper wrote:
Ako cemo tim putem i tom logikom:

jel trebaju i potomci cetnika ispastati grijehe svojih predaka i nosati utege? David dragicevic? Sto bi se neko suosjeco kad mu je tata bio cetnik i isto tako ubijao neciju djecu pa eto, nek nosi svako svoj uteg?

Tom retorikom "okajavanja grijeha" kojom se treba poklopiti po usima zapravo se desava suprotno-desnica jaca. Njeno gorivo je retorika ljevice i liberala. Tuzno i zalosno.

Sto bi bolan neko ni kriv ni duzan nosio teret iz proslosti i to ne svoj vec predaka a i to ne moze znati jel bas svojih predaka neg eto, pretpostavicemo, i jos sve to zbog stvari na koje nije mogao uticati-rasu i spol. Pa ako to nije osnova diskriminacije ja ne znam sta jest.
Ne mora niko ispaštati grijehe, ali mora biti malo senzibilniji i malo više slušati umjesto kukati kako velike loše feministinje žele da unište koncept muškosti ili kako crna rasa prijeti da preuzme bijelu Amerika. A pri tom kukanju se zaboravlja šta se sve radilo u ime bijele rase ili patrijarhata.
dale cooper

#5218 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

triconja wrote: Jel planina u bosni? :mrgreen:
Nije. :D
dale cooper

#5219 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote:Sad vidim, otiso na planinu i foruma. Pa dragi dejl :x
Kasno je, u krevetu sam, zašto ne? :D Jedino me handri ovo mobitel forumanje, nisam navikao. :D
Niemand

#5220 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote:
Ne mora niko ispaštati grijehe, ali mora biti malo senzibilniji i malo više slušati umjesto kukati kako velike loše feministinje žele da unište koncept muškosti ili kako crna rasa prijeti da preuzme bijelu Amerika. A pri tom kukanju se zaboravlja šta se sve radilo u ime bijele rase ili patrijarhata.
Dje se bolan zaboravlja kad se bas ta prica o proslim stoljecima ponavlja povazdan. Pitam se dokle. Desnica jaca a svijet postaje sve vise licemjeran. I sve to za sta? Proslost. Ko da ne zivimo u sadasnjosti i ko da nemamo buducnosti. Ta retorika je opasna i ne mogu se nacuditi da se to tako olako shvata. Svijet u kojem smo jednaki al su neki malo jednakiji :D jer ove druge zajebava genetika je da prostis, sranja od svijeta.

Enivej, lijep provod zelim i zavidim :D :kakoste:
dale cooper

#5221 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Hvala i laku noć. :kakoste:
triconja

#5222 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Otto_13 wrote:Meni je to smiješno pozivanje na jednakost a ovamo te iste feministkinje pristaju da se standardi spusti za njih kako bi dobile neki posao recimo u sistemu sigurnosti . Testiranja za žene i muškarce nisu ista standardi su niži , niti je spremnost da se obavljaju neki radni zadaci ista ali je zato plata ista i beneficije su iste ! Meni to baš nikako da se uklopi u priču o jednakosti . Jednakost je da svi ispunimo iste uslove za istu platu bez obzira na naš spol , vjeru boju ! Ovako uz dužno poštovanje žena koje mogu da ispune opšte prihvaćene standarde za neko radno mjesto i koje su stvarno sposobne i kvalifikovane šta da se radi sa onim koje moramo imati na brojnom stanju radi zakona o jednakosti spolova ? Jel to znači da bi ja sutra sa svojom stručnom spremom koja nema veze sa ekonomijom trebao tražit da mi se da mjesto direktora banke jer sam bošnjak a to mjesto je npr. garantovano za bošnjaka ?
Nije bas to tako nego pocnu razni naprdjivat iz raznih pokreta i pokazivat nepravdu zbog svoje koristi, jesil vidio igdje da neki glavni u nekom pokretu odbije da smjesti prvo svoju guzicu na neko mjesto dje nea teorije da bi doso zbog ukazivanja na nepravdu? Ja nisam :mrgreen:

To ti je sva mudrost pokreta i slicno mada je moguca i revolucija u slucaju da nekim slucajem taj pokret dobije podrsku naroda ali uhljebljivanje je dobra prevencija revolucija :mrgreen:
tuzlak1212

#5223 Re: Danasnji "feminizam"

Post by tuzlak1212 »

Upravu ste. Treba uvodit sistem vrijednosti a ne sistem spolne/nacionalne/religijske ravnopravnosti.
A danas ja tako slušam ove tugobolje oko oštećenosti žena, evo kako sam odrastao gledam oko sebe i razmišljam, ne postoji ni jedno ljudsko, građansko, stručno pravo koje ja imam a da neka cura može doći i reći da ona to nema. Sistem jednakih prava je uveden odavno. To što žene ne mogu biti u svemu rame uz rame sa muškarcima, nisu im muškarci krivi niti treba mjenjati neke zakone, niti će se promjeniti isti koliko god žene bojkotovale oko toga.
Ovo gore da bjelci trebaju da poštuju druge rase, i da muškarci trebaju da spuštaju glavu pred ženama zbog ekstremnog patrijatizma u historiji. A zašto bi to radio? Kakve veze imaju današnji crnci sa nekadašnjim robovlasničkim sistemom i torturama? Kakve veze današnje žene imaju s nekadašnjim vremenom kada žene nisu imale prava? Odgovor je, nikakve veze, to nije nikakav opravdan razlog da sažaljevam nekog.
Mogu oni reklamirati o muškarcima šta god hoće ali ne mogu ih promjeniti, uvijek će biti dobrih ljudi i govana a tim reklamama samo provociraju govna među spomenutim :skoljka:
annoy

#5224 Re: Danasnji "feminizam"

Post by annoy »

"Bijeli muskarac" ima pravo biti ponosan na sta god hoce, isto kao i bilo tko drugi
Danasnji muskarac nema nikakve veze sa grijesima svojih predaka, nije odgovoran za njih ni na koji nacin i nema sta biti tiho zato sto netko misli da ga vrijeđa
Osobno ne vidim previse smisla u naglasavanju vlastite boje koze ali nemam nikakvo pravo određivati drugima sto ce govoriri i na sta ce biti ponosni

A zlostavljaci i nasilnici ne predstavljaju muski rod i nemaju se zbog cega muskarci ispricavat u ime drugih muskaraca
Jebeni kolektivizam
Ova reklama propagira pojam toksicne muzevnosti koja je obicna ljevicarska izmisljotina
Njihovo pravo
Samo im je reklama bezveze

Bullyja zenskih ima koliko god hocete
Psihicko nasilje, anyone? Nije samo mlacenje
I ne, nisu samo ocevi krivi sto netko postane bully
Demoniziranje muskaraca i oceva je nesto sto je nazalost sve vise prisutno, a ovakve reklame samo idu tome u prilog
dale cooper

#5225 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Kažete kakve veze ima nekadašnji bijeli muškarac sa današnjim. Pa sunce ti, ko dovede Donalda Trumpa na vlast? Marsovci? Ogroman dio njegove hard core baze čine upravo "ponosni" bijeli muškarci koji žale za starim dobrim vremenima kada su muškarci bili muškarci i kada im crnac nije smio pisnuti. Ako smo bilo šta naučili od istorije je njena tendencija da se ponavlja ako se lekcije ne nauče.
Post Reply