Deblokada Sarajeva???

Post Reply
Dozer

#5201 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Hamza, bice kafa ovih dana, samo da prestanem slinit. Jos ti i taj belaj treba... Jbg, dzaba i hu-ha, i jokogeri, usiromawashi, utoke - jeba me mikro-baja, ni vidio je nisam :lol:
Mosh mislit sta bi mi tek ti napravio :D
A moci ces, nego da ces moci.
strucnjakdemagog

#5202 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Blago vama kad smijete nositi pištolj sa sobom. Znači da je dobra samokontrola. Ja ga imam, ali nikad ga ne nosim sa sobom, iako imam dozvolu.
Mislim da nisam u stanju da srazmjerno odgovorim na napad ili opasnost koja mi prijeti.
HAVANA

#5203 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by HAVANA »

Kakav ba ja i pistolj.Zajebajem se.Bilo kakvo oruzje od 95 g nisam uzeo u ruke.Nadam se i da necu vise nikad.
BISTRIK100

#5204 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

strucnjakdemagog wrote:
BISTRIK100 wrote:U Mladjanima 94 je bio PAT-20mm trocijevac koji su ovi moji dali nekoj jedinici.Zanima me koliko trocijevaca bilo u gradu,jesu li bili montirani na kamione i pucali po Jevrejskom,Grbavici....U hangaru u Viktor Bubnju sam 94 vidio PAT-40mm.Sta je bilo sa njim je li uopste koristen?Ima jedna slika PAT-40mm zarobljen na zuci 92,mozda je to taj sto sam vidio.

protivavionski top PAT-20mm (M55)
https://www.youtube.com/watch?v=RQKx7dOrIVs

PAT 40mm? Misliš na Bofors?
Da
BISTRIK100

#5205 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

PM72 wrote:Čekaj da se konsultuje sa amidžom.
Kakav amidža?Sta ti ovo znaci?Jeli mislis da ja ovo izmisljam?
Hvalio si Bele Vukovi koji su zaklali 2 nasa vojnika.Pored ovog dole navedenog vojnika jos je jedan vojnik Srbin zaklan.Napisano je u jednom od postova o Bjelasnici.Da li bi otisao na vrata porodica nasih zaklanih vojnika i hvalio Bele Vukove?Kako su muski ratovali...

Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Postby PM72 » 01/07/2013 14:04

Osjećam se "prozvanim" u par postova pa da odgovorim.Nisam advokat niti simpatizer jedinice Beli vukovi ali treba pisati onako kako je bilo.Ratovali su muški,nisu bili kokošari niti pljačkaši.Imali su komadanta koji nije dozvoljavao ono što je radilo 95% drugih jedinica u VRS.Srđan Knežević jeste bio konobar ali je par godina pred rat uzeo u zakup piceriju Australija na Palama.Bio je dobrovoljac u redovima srpskih radikala , obreo se 1991 u Krajini pa je tako stekao reputaciju srpskog "patriote" i na Palama se njegova riječ uvažavala.Nije nosao brade,kokarde niti neki drugi vid četničkog folklora.Nije maltretirao nesrpsko stanovništvo na Palama a učestvovao je u obezbjeđenju sigurnog prolaza za Sarajevo stanovništvu nesrpske nacionalnosti kad su ih vlasti natjerale u progonstvo.Mogao je sa svojom jedinicom pobiti i opljačkati nenaoružanu sirotinju na Hreši ali je do posljednjeg momenta ostao fer i korektan prema svojim komšijama.To mu niko ne može osporiti.

U njegovoj jedinici jeste bilo ruskih,ukrajinskih,bukarskih,rumunskih...dobrovoljaca ali ih je držao na uzdi i nisu smjeli raditi ono što su radili ostali dobrovoljci kao napr. oni na Grbavici pod komandom vojvode Aleksića.Ja nisam čuo za slučaj da su Beli vukovi bili na Grbavici a ako i jesu onda su bili u akciji vraćanja ili probijanja linija kao napr. na Debelom brdu.Disciplina je bila jača strana te jedinice kao i najbolje naoružanje u SRK VRS.Što se mene lično tiče,ja bih volio da su svi do jednog izginuli,bili su moji neprijatelji ali imam respekt prema toj jedinici jer su bili uzor ratovanja i muškosti za sve ostale jedinice SRK VRS.

Željko Janković Luna je bio prijeratni specijalac MUP-a BiH i jedan od ključnih igrača specijalne jedinice MUP-a RS.Lično je vodio akcije vraćanja ili zauzimanja linija,čovjek ima muda da trojcu a znanje za petoricu sadašnjih specijalaca.Nikad nije bio pripadnik vojske pa tako ni jedinice Beli Vukovi.Onaj koji to tvrdi - veze nema sa životom.Mogu samo da kažem da je golema šteta što taj čovjek nije ostao sa nama tj.pripadnik MUP-a RBiH.

rare earth 2 wrote:
Pozdrav svima!
Drago mi je da se otvorila ova tema u nadi da ce istinu ispričati
pravi učesnici tih dešavanja,a ne političarima podobni vojnici i oficiri.
Nekako se najbolje sjećam septembra i oktobra 1995.143lbr i rahmetli komandant Srna Enisa.
Naša je brigada sa sa svojim četama napadala Kragujevac,i 3.četa je pomela bradonje.
Onda smo se spustili na Čelinu i tu smo formirali liniju prema četnicima.
U tom formiranju linije rahmetli Amir Karamehmedović je zalutao među četnike i tu su
ga prvo mučili pa onda zaklali četnici Belog vuka.

Nas je na novoformiranoj liniji zamjenio združeni bataljon 12.divizije.(sastavljen od manevaraca 101.,115.,2.,itd)
Vraćamo se u logor B.lijeska.To veče pamtim po svim mogućim jelima,pečenju,narandže,mandarine,banane,sokovi
ma svega na hastalima ko švedski sto.Oko 22 sata sastanak kod rah.Srne.Već dobijamo nove zadatke:
naša 5. četa dizanje u 0400 ,0430 helikopteri i pravac Lupoč kojeg su mislim uzeli pripadnici Fočanske brigade.
Marinci i rendžeri nam ne bi mogli parirati...ranci municija lanč paketi panciri,vreća za spavanje ...kao u filmovima.
Ujutro mi na Lupoču,čekamo da se počne sa akcijom ka Rogoju...koji nam je bio krajnji zadatak.Ali,četnici
kreću u kontru i zarobljavaju 20-30 ljudi na toj linji na Čelini i plan za napad na Rogoj se polako kvari.
Na vezi čete otvoreno pričaju imaju i šifrarnik,veza u šlusu....Tog dana mislim da je bio 05.10.1995. gine i rahmetli Zaim Imamović,baš na Čelini...bilo je čak i miješanja četanika i naših jedinica.
Ništa od Rogoja ...vraćaj liniju..sa Čeline...,mi nizbrdo na Čelinu a 145. lbr uzbrdo nagrdili ih četnici.Doduše,i nas su granatirali ko 1993. na Žuči,sa Krbljinske zvijezde....a Dayton se potpisuje...,imali smo par ranjenih koje smo morali
nositi na nosilima...Šteta inače da nije bio ovakav razvoj događaja ko zna gdje bi se zaustavili,pogotovo mislim na
ovaj plan za Rogoj....Eto i moj mali doprinos ovoj temi .Mada je s kraja rata...

Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Postby PM72 » 21/06/2013 13:50

Filter,
Ja se slažem s tobom i znam za klanje zarobljenog vojnika Armije BiH na Treskavici od strane Belih vukova.Kad su se predali,jedan od četnika ih je upitao ima li među njima Srba na šta je jedan naš vojnik odgovorio da je on Srbin a ovaj je odmah priletio i zaklao ga.Nakon par minuta došao je Srđan Knežević,vidio šta je bilo i počeo da urla i bije tog svog vojnika.Čak je i svoju motorolu razbio o stijenu.To mi je pričao svjedok.Niko više nije smio da pogleda zarobljenike a kamoli da ih bije.Imali su hranu,cigare i korektan odnos.O tome ja pričam.Srđan nije naređivao klanja ili ubijanja.To ti sigurno mogu potvrditi a ono što znam da je ispao čovjek jednog drugom prilikom,ali to nije za pisanje."Dobar je - ne hvaleć mu vjere" ,što bi rekla moja rahmetli nana za nekog dobrog "vlaha".To što su pojedinci radili bez njegove naredbe nije bilo do njega.Kad nešto kontaš,bilo nas je svakakvih i na sve spremnih.U mojoj jedinici bi se našlo sigurno par budala koji bi s merakom priklali četnika da smo ih nafatali u većoj količini.Ja sam jednom pomagao drugu da pokolje piliće.Nisam poslije jeo piletinu mjesec dana,gadio mi se miris mesa i krvi ali neko to odradi bez po' muke

PM72 wrote:
Beli vukovi su bili interventna jedinica SRK VRS a prvi komadant im je bio Švabo.Poginuo je na Jahorini zgazivši na vlastiti PROM.Nakon njega komadant je postao Srđan Knežević koji je ubijen ,čini mi se,1999 na Palama.Predratni konobar i vlasnik picerija Australija sa Pala važio je za vrlo hrabrog i korektnog komadanta.Većinu jedinice su činili dobrovoljci sa Pala i Lukavice kao i dobar dio stranih dobrovoljaca tj.pravoslavnih mudžahedina.Učestvovali su u dosta akcija na sarajevskom ratištu sa manje ili više uspjeha.Najveći uspjeh im je bio zarobljavanje naših 15-tak boraca na Treskavici kao i vraćanje linija na Moševačkom i trnovskom ratištu.

Koliko znam,pokojni Knežević nije činio zločine tj.njegovi ljudi nisu učestvovali u pljačkama,ubistvima,protjerivanjima.Nisu krali golfove niti švercovali sa rusima iz UN-a.Bili su prava ratnička jedinica i ja im odajem respekt na fer i poštenoj borbi.
PM72

#5206 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ja i?
Jel to sve sto imas da mi nađes?
Ja postujem prave borce ali ti to ne kontas.
A kako bi i konto kad ne znas kako je kad si na liniji,u belaju.Uvalio se u PVO pa čitav rat čekao da naiđe avion...isto da si bio na torpednom čamcu Armije BiH u neumskom zaleđu...zato je tebi krivo pa tabiris po mojim postovima nesto cime bi me mogao ”ofirati”...

Jesi besposlen...
Nekako s proljeća

#5207 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

Ja sam bio dio ovog združenog bataljona 12 divizije , što ga pominje ovaj forumaš iz citiranog posta. Baš mi nekako ''drago'' da sam saznao ime i prezime (Amir Karamehmedović) našeg saborca koji je zalutao i na žalost svirepo ubijen od strane neprijatelja , tj od ove formacije Beli vukovi. Dugo sam mislio da je to bila plasirana dezinformacija nama, da se eto kao držimo dodijeljenog zadatka i bez potrebe ne vrdamo lijevo ili desno.
Hvala @Bistrik
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5208 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

HAVANA wrote:Kakav ba ja i pistolj.Zajebajem se.Bilo kakvo oruzje od 95 g nisam uzeo u ruke.Nadam se i da necu vise nikad.
de .BA ne lagi a ono zakopano nisi cistio i uljio...
high_volume

#5209 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by high_volume »

Ovaj dio iz gornjeg @Bistrikovog posta kojeg je prenio , djelomično nije tačan. Ne znam za zarobljene na Čelini, ali znam su VRS vidjeli naše borce sa svojih straža na toj liniji i počeli pucati, tako se podigla uzbuna, i da je time onemogućen prodor Manevaraca Bošnjačke i Fočanske brigade s južne strane, pravcem prema Trolist-Bandijerka. Manevarci Bošnjačke brigade su uzeli Lupoč i sutradan napredovali sve do sela Boljanovići, ali se morali povući nazad jer 9. Brdska nije došla na vrijeme da preuzme liniju. Došli su tek su sutradan, nakon što su Bošnjaci ostali na tom dijelu.

Inače, kad god su naši borci nailazili na jak otpor ili je VRS napredovala na naše linije, s druge strane su bili Beli Vukovi :D Ta jedinica VRS je bila mobilna, pokretna, jer su drugi uglavnom stražarili po linijama, i odatle legenda o strašnim i svemoćnim Belim Vukovima, koji su, usput, razbijeni nekad početkom '95. na padinama Igmana, kad su ih nagrdili Bošnjaci i Fočaci.

[quote]rare earth 2 wrote:
Pozdrav svima!
Drago mi je da se otvorila ova tema u nadi da ce istinu ispričati
pravi učesnici tih dešavanja,a ne političarima podobni vojnici i oficiri.
Nekako se najbolje sjećam septembra i oktobra 1995.143lbr i rahmetli komandant Srna Enisa.
Naša je brigada sa sa svojim četama napadala Kragujevac,i 3.četa je pomela bradonje.
Onda smo se spustili na Čelinu i tu smo formirali liniju prema četnicima.
U tom formiranju linije rahmetli Amir Karamehmedović je zalutao među četnike i tu su
ga prvo mučili pa onda zaklali četnici Belog vuka.
Nas je na novoformiranoj liniji zamjenio združeni bataljon 12.divizije.(sastavljen od manevaraca 101.,115.,2.,itd)
Vraćamo se u logor B.lijeska.To veče pamtim po svim mogućim jelima,pečenju,narandže,mandarine,banane,sokovi
ma svega na hastalima ko švedski sto.Oko 22 sata sastanak kod rah.Srne.Već dobijamo nove zadatke:
naša 5. četa dizanje u 0400 ,0430 helikopteri i pravac Lupoč kojeg su mislim uzeli pripadnici Fočanske brigade.
Marinci i rendžeri nam ne bi mogli parirati...ranci municija lanč paketi panciri,vreća za spavanje ...kao u filmovima.
Ujutro mi na Lupoču,čekamo da se počne sa akcijom ka Rogoju...koji nam je bio krajnji zadatak.Ali,četnici
kreću u kontru i zarobljavaju 20-30 ljudi na toj linji na Čelini i plan za napad na Rogoj se polako kvari.
Na vezi čete otvoreno pričaju imaju i šifrarnik,veza u šlusu....Tog dana mislim da je bio 05.10.1995. gine i rahmetli Zaim Imamović,baš na Čelini...bilo je čak i miješanja četanika i naših jedinica.
Ništa od Rogoja ...vraćaj liniju..sa Čeline...,mi nizbrdo na Čelinu a 145. lbr uzbrdo nagrdili ih četnici.Doduše,i nas su granatirali ko 1993. na Žuči,sa Krbljinske zvijezde....a Dayton se potpisuje...,imali smo par ranjenih koje smo morali
nositi na nosilima...Šteta inače da nije bio ovakav razvoj događaja ko zna gdje bi se zaustavili,pogotovo mislim na
ovaj plan za Rogoj....Eto i moj mali doprinos ovoj temi .Mada je s kraja rata...[/quote]
pici

#5210 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

ZAKAMUFLIRAN
Objavljen borački registar: Pročitajte koliko je ko dana proveo u ratu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/objavlj ... tification
lakse u pentagon uc neg u ovo... :evil:
BISTRIK100

#5211 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

PM72 wrote:Ja i?
A kako bi i konto kad ne znas kako je kad si na liniji,u belaju.Uvalio se u PVO pa čitav rat čekao da naiđe avion...isto da si bio na torpednom čamcu Armije BiH u neumskom zaleđu...zato je tebi krivo pa tabiris po mojim postovima nesto cime bi me mogao ”ofirati”...

Jesi besposlen...
Nisi mrdnuo iz grada u toku rata i ti da mi pametujes o Bjelasnici.Kada bude neka proslava ili godisnjica Belih vukova otidji kod njih da se izljubis sa njima i da ih pohvalis,pa se onda izljubi sa cetnikom Lunom iz MUP-a.
zateznistub

#5212 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

pici wrote:
ZAKAMUFLIRAN
Objavljen borački registar: Pročitajte koliko je ko dana proveo u ratu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/objavlj ... tification
lakse u pentagon uc neg u ovo... :evil:
Ja probao, nigdje crvenog trokuta...jbo ih caca vec ne radi
PM72

#5213 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

BISTRIK100 wrote:

Jesi besposlen...
Nisi mrdnuo iz grada u toku rata i ti da mi pametujes o Bjelasnici.Kada bude neka proslava ili godisnjica Belih vukova otidji kod njih da se izljubis sa njima i da ih pohvalis,pa se onda izljubi sa cetnikom Lunom iz MUP-a.

Drži se teme i ne pametuj previše.Ja poštujem sve prave borce,bili oni sa ove ili one strane a ti nisi ni na jednoj.Ti raskopaj ili nađi podatak da su Beli vukovi ubili jednoj jedinog civila,ukrali golfa ili zapalili tuđi ćumez - ja ću svoj stav ispraviti.
Imam dvojcu prijatelja kojima vjerujem ,jedan sa Pala i on mi je pričao da su protjerane bošnjake sa Pala obezbjeđivali upravo oni i lično im je Srđan rekao da slobodno ponesu sve što imaju i da ih niko neće dirati.Tako je i bilo.A bilo je mušterija sa strane da ih opljačkaju i skrenu sa strane...
Primjer 2.Moj jaran je zarobljen upravo od strane Belih vukova,niko mu nije čvoku opalio a jeli su što i oni...

Oni jesu bili naši neprijatelji ali treba istinu govoriti.Tačno je da su ubili par zarobljenih vojnika i to je ratni zločin ali nije naređen od strane njihovog komandanta nego zločin pojedinca.Zna se i koji su to vojnici pa neka ih hapse.
Nekako s proljeća

#5214 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Nekako s proljeća »

Da si bio gore na terenu kada se dešavalo štošta pred Dejton, vjerovatno bi imao drugačiji pristup citiranom mišljenju. Imaš pravo na mišljenje i to je to, nemaš potrebe da obrazlažeš logiku kojom se vodiš pri formiranju mišljenja. Plićak si i to je to.
BISTRIK100

#5215 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

PM72 wrote:
BISTRIK100 wrote:

Jesi besposlen...

Drži se teme i ne pametuj previše.Ja poštujem sve prave borce,bili oni sa ove ili one strane a ti nisi ni na jednoj.Ti raskopaj ili nađi podatak da su Beli vukovi ubili jednoj jedinog civila,ukrali golfa ili zapalili tuđi ćumez - ja ću svoj stav ispraviti.
Imam dvojcu prijatelja kojima vjerujem ,jedan sa Pala i on mi je pričao da su protjerane bošnjake sa Pala obezbjeđivali upravo oni i lično im je Srđan rekao da slobodno ponesu sve što imaju i da ih niko neće dirati.Tako je i bilo.A bilo je mušterija sa strane da ih opljačkaju i skrenu sa strane...
Primjer 2.Moj jaran je zarobljen upravo od strane Belih vukova,niko mu nije čvoku opalio a jeli su što i oni...

Oni jesu bili naši neprijatelji ali treba istinu govoriti.Tačno je da su ubili par zarobljenih vojnika i to je ratni zločin ali nije naređen od strane njihovog komandanta nego zločin pojedinca.Zna se i koji su to vojnici pa neka ih hapse.
Paša moj,
Ti izgleda ne mozes spavati ako se ne posvadjas sa nekim na ovom forumu.Ima tu malo mentalne bolesti.Ponasas se kao neki siledjija na ovom forumu.Uvijek si drzak i arogantan.
1.Vise me ne kvotiraj i ne pisi nista o meni
2.Nadji nekog drugog sa kim ces se svadjati i koge ces zaj.....
3.Skini mi se sa k....
zateznistub

#5216 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

Boga mi ko kakva djeca..a sve fino godina nakupilo..

Haj sad svi fino po jedan diazepam i mir mir niko nije kriv...
pici

#5217 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

imam ja bosaurina punu kutiju ak kome treba... meni prepisali dvije kutije mjesecno :mrgreen:

nabobam se i boli me qujac a more se i guzit
Last edited by pici on 14/10/2019 11:32, edited 1 time in total.
PM72

#5218 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

zateznistub wrote:Boga mi ko kakva djeca..a sve fino godina nakupilo..

Dokle došlo da ne smiješ reći istinu,odmah imaš znakove "mentalnog" oboljenja ...valjda ga pogodilo.Miš mekinjaš.
CPT

#5219 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

PM72 wrote:Drži se teme i ne pametuj previše.Ja poštujem sve prave borce,bili oni sa ove ili one strane a ti nisi ni na jednoj.Ti raskopaj ili nađi podatak da su Beli vukovi ubili jednoj jedinog civila,ukrali golfa ili zapalili tuđi ćumez - ja ću svoj stav ispravi

i drugi put :wink:
BISTRIK100

#5220 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

PM72 wrote:

Dokle došlo da ne smiješ reći istinu,odmah imaš znakove "mentalnog" oboljenja ...valjda ga pogodilo.Miš mekinjaš.
Napisana je knjiga o Belim vukovima.Da znaju kakav si njihov obozavalac poslali bi ti jednu besplatno.
CPT

#5221 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

PM72 wrote:Drži se teme i ne pametuj previše.Ja poštujem sve prave borce,bili oni sa ove ili one strane a ti nisi ni na jednoj.
Usput, citava ta prica o "pravim borcima" je perverzna. Blago receno.... Jedan se bori za biolosko unistenje drugog pa je eto to ok jer je "pravi borac".
Cudno da po citavoj Evropi&Rusiji nemaju spomenike SS-ovcima. Kazu da su bili pravi borci. Mozda bi i u Sarajevu trebali podignuti spomenik nekom pravom borcu "VRS". Da bude sve 1/1 i po PS. :-)

neki pojednici cinili neke zlocine, negdje... i to jos u kombinaciji da komanda zna "koji su to vojnici" :-)
strucnjakdemagog

#5222 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Šta je sporno/interesantno na ovom gore snimku?
CPT

#5223 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by CPT »

strucnjakdemagog wrote:Šta je sporno/interesantno na ovom gore snimku?
osim sto je snimak zlocina?
PM72

#5224 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ja na snimku nisam vidio ubijanje civila,pljacku...
PM72

#5225 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

BISTRIK100 wrote:
PM72 wrote:

Napisana je knjiga o Belim vukovima.Da znaju kakav si njihov obozavalac poslali bi ti jednu besplatno.
Ti reče da te zaobilazim...ne diraj ni ti mene
Post Reply