PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hellue

#5201 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

kemalba wrote:Je li ljudi normalno da par ljudi izađe na glavnu raskrsnicu u Sarajevu i blokira saobraćaj? Bili protesti, raskrsnica blokirana pola dana, poruka poslana i svi se razišli. I sad se našlo par njih da nedaju proći.
Dzeka rjesio problem :D
emmir1

#5202 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

ne znam da li da ovom benjaminu vjerujem

sad na dnevniku na ftv sam gledao tu tuču I jasno sam vidio da se policija zaletila na ove momke iz audija

bit ce da su ovi htjeli da prođu a demostranti nisu dali pa ovi izletili da ih natamburaju
hellue

#5203 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

black wrote:
hellue wrote:
Jedna od najvecih lazi zadnjih dana...vrh :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stalno mi iskace na zidu, raja shera pa hajd rekoh da okacim ovde :mrgreen:
I to sheruju svi ovi sa DIF-a, zanimljivo ali je istina potpuno drugacija
Butmiran

#5204 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

hellue wrote:
black wrote:
hellue wrote:
?
salihh

#5205 Re: PROTESTI!!!

Post by salihh »

najbolje bi bilo da se fb grupe primire...
uradilo se nesto, pokernule su se neke stvari, ali ocigledno politicko upravljanje demosntracijama je uzrokovalo da iste ne postanu i masovne...
vanredni izbori zaista djeluju kao pravo rjesenje... ovo s fb grupom koja formira nekakav plenum gradjanja je najveci ubleha i podvala... pa gospodo osnovno demokratsko nacelo je birati i biti biran, a ne imati profil na fb i lajkati po cijeli dan... iz cega ovi neformalni izvode pravo da predstavljaju gradjane sarajeva u biolo cemu... sarajevo ima nekih 300.000 stanovnika, na protestima bilo, velikodusno 2000 od cega se vecina odmah i razisla nakon sto su stigli strucnjaci za vatru i kamen... ja nikome nisam dao mandat da me predstavlja....

najvece razocarenje mi nisu politicari... ja sam razocaran u inteligenciju, ako je upce i ima... sakrili se i cekaju sta ce biti...

a ne znam i sta bi moglo biti...
hhaarree

#5206 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

General War wrote:
UltrasNaBaterije wrote:pa nek stoje jebo te kalaš, nisu ga prema tebi uperili, gore mi je kad vidim bagru naoruzanu pajserima, cijevima i kamenjem, nego policajca sa puškom.
Koji ce mandrak policajcu puska...to nije defanzivno oruzje.
eno fol :lol:
hellue

#5207 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
kemalba wrote:Je li ljudi normalno da par ljudi izađe na glavnu raskrsnicu u Sarajevu i blokira saobraćaj? Bili protesti, raskrsnica blokirana pola dana, poruka poslana i svi se razišli. I sad se našlo par njih da nedaju proći.
Jeste, normalno je prijatelju isto kao što je normalno da nas jebu 20 godina, da imaju plate sa bonusima mjesečno po 80.000,00KM u javnim preduzećima (Bosnalijek), da nas lažu, kradu, zadužuju se u naše ime samo da bi sačuvali fotelje...itd. Puno manja šteta je što momci stoje na raskrsnici i nadam se da će idući put imati palice, boksere, lance, pištolje kod sebe pa jebati mater svim kabadahijama u terencima.

Mozes li nam objasniti zasto siris ove gluposti????
kemalba

#5208 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Jeste, normalno je prijatelju isto kao što je normalno da nas jebu 20 godina, da imaju plate sa bonusima mjesečno po 80.000,00KM u javnim preduzećima (Bosnalijek), da nas lažu, kradu, zadužuju se u naše ime samo da bi sačuvali fotelje...itd. Puno manja šteta je što momci stoje na raskrsnici i nadam se da će idući put imati palice, boksere, lance, pištolje kod sebe pa jebati mater svim kabadahijama u terencima.
I šta sad da ti trebaš hitno na CUM, prihvatio bi objašnjenje da tebaš da se strpiš zbog prethodnih 20 godina?
Protesti su jedno a neopravdano nasilje drugo...za mene je ovo blokiranje ceste poslije završenih protest upravo to.
hhaarree

#5209 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

hellue wrote:
black wrote:
hellue wrote:
a koja je istina, haj nas prosvjetli intelektualče sa jednim danom staza na hvorumu
General War

#5210 Re: PROTESTI!!!

Post by General War »

guber90 wrote:
General War wrote:Hajd jos jednom...pade opet SaX
FYI

Sad prodjoh pored PU Centar (Tuzla) kad ono vidim prasinari ispred zgrade zaduzili duge cijevi (kalase) :shock:
Koliko se sjecam (odavno mozda se sta i promjenilo) samo u vanrednim uslovima ili neposredne ratne opasnosti je dozvoljeno nosenje dugih cijevi...a ja se ne sjecam da je tako nesto proglaseno, ili kako rekoh nisam update-ovan sa zakonom.
Ili mozda se Scepo razocarao u "rulju" :bih:
Prodjoh prije recimo 2 sata i nevidjoh to, bilo dvoje ili troje tih "prasinara" koji su setali i pricali i to je to. Da li se to desilo kasnije ne znam, ali tada nije, ne vidim doduse i sto bi, zadnjih par dana se sve smirilo.
Oko deset sati bila su dvojica pred MUP-om, nemam razloga da lazem niti da dizem neke tenzije, samo info...bilo mi cudno.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5211 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

Last edited by hrasno38 on 11/02/2014 00:17, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#5212 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

hellue wrote:

Mozes li nam objasniti zasto siris ove gluposti????
Ako laže koza ne laže rog, izvoli.

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/18697 ... 40330.html
hellue

#5213 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

emmir1 wrote:ova bomba na skenderiji je bačena na firmu wektor dizajn

znam da su mu prije par godina zapalili auto a sve je krenulo od toga da su mu prvo ukrali auto

tražili otkup on sve pristao I namjestio im zamku sa policijom

policija ih spakovala u kpd zenica a pajde od tog lika su onda krenuli da terorišu ovog momka

on je koliko znam čak I prodao firmu koju je imao negdje dole kada se prođu studentski domovi

ali evo pronašli ga opet
Srecku????
Baltazar_khan

#5214 Re: PROTESTI!!!

Post by Baltazar_khan »

jeste li sigurni da je ovaj u narandžastoj jakni džeka muminović? meni ne liči na njega
Drvosjeca iz Dejcica

#5215 Re: PROTESTI!!!

kemalba wrote:
I šta sad da ti trebaš hitno na CUM, prihvatio bi objašnjenje da tebaš da se strpiš zbog prethodnih 20 godina?
Protesti su jedno a neopravdano nasilje drugo...za mene je ovo blokiranje ceste poslije završenih protest upravo to.
Kakvo je nasilje blokiranje ceste, pojasni živ ti bio.
black

#5216 Re: PROTESTI!!!

Post by black »

Image
Bloo
Globalna šefica

#5218 Re: PROTESTI!!!

Post by Bloo »

hellue wrote:
Srecku????

yep
hellue

#5219 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

Decko Bosnalijek nije javno preduzece nego dionicarsko drustvo ili ti manje vise privatna firma, Federacija imam 19% dionica ali nema upravljacku strukturu gore tako da moze imati platu koliku hoce ako mu je dionicari i uprava daju!!!
agent_zero

#5220 Re: PROTESTI!!!

Post by agent_zero »

Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?

Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?

Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!
kemalba

#5221 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

kemalba wrote:
Kakvo je nasilje blokiranje ceste, pojasni živ ti bio.
:? nego šta je kad na silu nedaš da neko prođe?
emmir1

#5222 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

ma ovo je postao haos

sutra ce na proteste svi sa oružjem

poslije ovoga možemo reći da su nam protesti još više nemogući odnosno bit ce to okupljanje navijača
hellue

#5223 Re: PROTESTI!!!

Post by hellue »

a koja je istina, haj nas prosvjetli intelektualče sa jednim danom staza na hvorumu
Napisao sam vec 5 puta, Dzeka Muminovic kojeg mozes vidjeti na slikama ali ga vjerovatno ne poznajes i koji vozi onaj auto i jos trojica su rastjerali te demonstrante sa raskrsnice, prebili su par tipova koje je hitna odvukla, ostali su se prosuli ko riza...kakve crne zavjere i policija....
nedim73m

#5224 Re: PROTESTI!!!

Post by nedim73m »

Jeste, normalno je prijatelju isto kao što je normalno da nas jebu 20 godina, da imaju plate sa bonusima mjesečno po 80.000,00KM u javnim preduzećima (Bosnalijek), da nas lažu, kradu, zadužuju se u naše ime samo da bi sačuvali fotelje...itd. Puno manja šteta je što momci stoje na raskrsnici i nadam se da će idući put imati palice, boksere, lance, pištolje kod sebe pa jebati mater svim kabadahijama u terencima.[/quote]

Protesti su jedno a neopravdano nasilje drugo...za mene je ovo blokiranje ceste poslije završenih protest upravo to.[/quote]

Kakvo je nasilje blokiranje ceste, pojasni živ ti bio.[/quote]

Nikakvo, dečko završio na CUM-u blokirajuči cestu - nadam se da će se ove stvari češće dešavati pa da umjesto sat i po idem kući preko pizdića lijepo odem glavom cestom
Drvosjeca iz Dejcica

#5225 Re: PROTESTI!!!

hellue wrote:
Decko Bosnalijek nije javno preduzece nego dionicarsko drustvo ili ti manje vise privatna firma, Federacija imam 19% dionica ali nema upravljacku strukturu gore tako da moze imati platu koliku hoce ako mu je dionicari i uprava daju!!!
Dakle ima državnog vlasništva i po meni je licemjerno primati takvu platu u državi koja je najsiromašnija u Evropi. Problem je što režimski nastrojeni ne razliku moralno i amoralno a u ovom slučaju je amoralno primiti toliku platu kao i 99% političara u BiH.
Post Reply