nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
KB9

#5201 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku

kolko se sjecam na forumu je bio nedim sto vozi suzukija, mozda je slucajnost il sam se za zabunio nesto, nadam se da je to :|

ne znam na koju drugu temu da postavim pitanje pa eto ovde
corsa

#5202 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by corsa »

KB9 wrote:vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku

kolko se sjecam na forumu je bio nedim sto vozi suzukija, mozda je slucajnost il sam se za zabunio nesto, nadam se da je to :|

Ovaj što je poginuo je imao 63 godine, tako da mislim da to nije nas forumas. :?
triconja

#5203 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Evo da i ja napisem svoje iskustvo. Danas sam se vracao iz Kaknja i vozio sam A1 dionicom(prvi put) do Zenice.

Prije tunela sam htio preteci kamion koji je vozio sporo (70 km/h), nisam mogao jer je bilo dosta auta u lijevoj traci. I u tunelu kad se oslobodila traka htio sam preteci kamion, prebacim se u lijevu traku ali me neko pretekao iz desne trake i ja sam vozio tako jedno 500 metara u lijevoj traci (prepao me pravo) i opet se vratim u desnu. Bilo je i neko auto iza mene i davalo signale da se pomjerim ali eto morao sam malo cekati.

Sve u svemu dobro je proslo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5204 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Uglavnom se brze vozi od 70kmh :mrgreen:
triconja

#5205 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

mk ultra wrote:Uglavnom se brze vozi od 70kmh :mrgreen:
Vozi se, vozim i ja ali ovo je bilo previse za mene 8-)

Znaci dok sam prelazio u lijevu da preteknem kamion neko je prosao iz desne izmedju mene i kamiona. To je to.
530i

#5206 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Provozaj se s nekim ko zna šta i kako pa uprati kako se stvari odvijaju. 70 na sat je sporo za autoput, a posebno kad i ti voziš toliko pa kreneš ubrzavati i preticati. Stvaraju se ozbiljne mogućnosti havarije.
direstraits0078

#5207 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

530i wrote:Provozaj se s nekim ko zna šta i kako pa uprati kako se stvari odvijaju. 70 na sat je sporo za autoput, a posebno kad i ti voziš toliko pa kreneš ubrzavati i preticati. Stvaraju se ozbiljne mogućnosti havarije.
Kakvo sporo, cekaj dok ti se sad jave oni sto guslaju 40 kroz grad, respocupercali i ekipa. Cause they can
insomnia78

#5208 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

[emoji23]

S moje sokoćalo
insomnia78

#5209 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

Sram te bilo, trkaču

S moje sokoćalo
530i

#5210 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

direstraits0078 wrote:
530i wrote:Provozaj se s nekim ko zna šta i kako pa uprati kako se stvari odvijaju. 70 na sat je sporo za autoput, a posebno kad i ti voziš toliko pa kreneš ubrzavati i preticati. Stvaraju se ozbiljne mogućnosti havarije.
Kakvo sporo, cekaj dok ti se sad jave oni sto guslaju 40 kroz grad, respocupercali i ekipa. Cause they can
Izvinjavam se unaprijed tim nekršačima zakona :mrgreen:
drug_profi

#5211 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Minimalna brzina na autoputu je 80, ako se ne varam. Voznja sporije je prekrsaj osim ako razlog nije - nepovoljni uslovi za viznju.

Poslano sa Tipfeler mašine
drug_profi

#5212 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Takodjer prestrojavanje za preticanje mora biti jednako obazrivo (ili cak i vise) kao na magistrali jer uvijek moras voditi racuna i o saobracaju iza sebe. Rijec je o velikim brzinama i svaki nagli manevar moze uzrokovati tragediju.

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5213 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

drugi profil wrote:Takodjer prestrojavanje za preticanje mora biti jednako obazrivo (ili cak i vise) kao na magistrali jer uvijek moras voditi racuna i o saobracaju iza sebe. Rijec je o velikim brzinama i svaki nagli manevar moze uzrokovati tragediju.

jednom sam zbog takvih retrovizorom onu travu kosio po autoputu :lol:
NediM17

#5214 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

KB9 wrote:vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku

Ziv i zdrav je ovaj Nedim. :)

Nisam danas uopce bio na tom potezu. Vracao sam se iz Sibenika s mora i to Kijom. Ima Ado pravo, ide sestom uz brijeg ko mecava. 8-) :mrgreen:

Na autoputu na par mjesta ima bas dobrih brda, kolega atmo. plinas ispred mene gubi dah petom, vraca u cetvrtu, ja u sestoj samo poklopim jos malo gasa odeeeeeee na 150km/h ko flak, cetiri putnika, pun gepek, klima, nista ne predstavlja problem. :izet:
relax11

#5215 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

NediM17 wrote:

Ziv i zdrav je ovaj Nedim. :)

Nisam danas uopce bio na tom potezu. Vracao sam se iz Sibenika s mora i to Kijom. Ima Ado pravo, ide sestom uz brijeg ko mecava. 8-) :mrgreen:

Na autoputu na par mjesta ima bas dobrih brda, kolega atmo. plinas ispred mene gubi dah petom, vraca u cetvrtu, ja u sestoj samo poklopim jos malo gasa odeeeeeee na 150km/h ko flak, cetiri putnika, pun gepek, klima, nista ne predstavlja problem. :izet:

To nelee kingu da si nam ziv i zdrav jos 100 godina :D
MOSALJOZE

#5216 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Kad čitaš,rekao bi Putin dodje Nedimu dobrih para za plin :D

Bez OT molit cu :oops:
MAN-lion's coach

#5217 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MAN-lion's coach »

drugi profil wrote:Minimalna brzina na autoputu je 80, ako se ne varam. Voznja sporije je prekrsaj osim ako razlog nije - nepovoljni uslovi za viznju.

Određene kategorije vozila imaju ograničenu maksimalnu brzinu kretanja , uključujući i ograničenje po kategoriji puta.

Tako se motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 40 km/h ne smiju kretati autoputem. Dakle , 40 km/h je brzina ispod koje se ne ide.
drug_profi

#5218 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

MAN-lion's coach wrote:
drugi profil wrote:Minimalna brzina na autoputu je 80, ako se ne varam. Voznja sporije je prekrsaj osim ako razlog nije - nepovoljni uslovi za viznju.

Određene kategorije vozila imaju ograničenu maksimalnu brzinu kretanja , uključujući i ograničenje po kategoriji puta.

Tako se motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 40 km/h ne smiju kretati autoputem. Dakle , 40 km/h je brzina ispod koje se ne ide.
Hvala na dopuni/ispravci.
KB9

#5219 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 13. do 17. jula, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na svim putevima u ZDK, s posebnim akcentom na dokumentovanje i sankcionisanje nepropisnog preticanja i nedozvoljene brzine kretanja vozila.

- Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja navedenih prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona - pojašnjavaju iz MUP-a ZDK.

Prilikom akcije izdato je ukupno 2.601 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 2.519 prekršajnih naloga je izdato zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, dok su 82 prekršajna naloga izdata zbog nepropisnog preticanja vozila. Prilikom dokumentovanja navedenih prekršaja, pored sankcionisanja vozača poduzete su i druge mjere iz nadležnosti policijskih službenika.

- Uprava policije MUP-a ZDK nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju - najavili su iz MUP-a ZDK.

:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
vješalica

#5220 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

jel bio ovaj pašica sa motociklom negdje zabilježen***

http://mup.ks.gov.ba/aktuelno/obavjeste ... otocikla-0
drug_profi

#5221 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Maloprije idem Alipašinom od raskršća za Koševsko pa uzbrdo.
Ide lola sa nekim vanom (ford C-Max cini mi se) srednjom trakom (za one koji ne znaju, traka je samo za vozila koja idu uzbrdo) nizbrdo pretice kolonu. Srecom sam ga na vrijeme skontao pa sam se sklonio desno iza kamiona kojeg sam pokusao obici.
Trube raja, blicaju, ne jebe frajer nikog.
Ne bih da zvucim ksenofobicno, ali mi je izgledao kao arapin, a i gospođa koja sjedi pozada je pokrivena. Ne moze biti da nije skontao da ne smije jer je jasno oznacena cesta. E onda ili je glup, ili bezobrazan (valjda sebe smatraju superiornijim jer su kao bolji muslimani od nas), ili u vukojebini iz koje ga je Bakir doveo nema horizontalne signalizacije pa jadan ne moze da se snadje jer prvi put vidi.
E sad nek svako odabere sta je vjerovatnije.
Sodom1

#5222 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

U pravu si , ipak si ksenofobican i to dobrano
dobar osjecaj

#5223 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by dobar osjecaj »

I ja sam djelimicno ksenofobicna. Zasmetali su mi Arapi u rentanom kombiju na koje sam naletila u nedjelju dok su stajali parkirani tik iza krivine na makadamu negdje kod Martin Broda da bi zene i djecurlija pozadi slikale ovce koje leze na livadi. Nije mi zasmetala prikaza pokrivena crnim carsafom preko cijelog tijela sa slamnatim sesirom kao modnim dodatkom iz slicne grupe kakva je preplavila mlinice na Plivskom jezeru.
Ksenofobicna sam jer mi mozda zrno vise smetaju stranci koji krse nase propise od domacih krelaca slicnog ponasanja.
esso_sa

#5224 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

Prije nekih 15 dana, na potezu Cvila-Marijin Dvor, jedan arap (obucen ono bas ko seik kakav - bijeli carsaf na njemu i ona zmija oko glave) sa sivim Range Roverom na arapskim tablicama je haos napravio.
Prestrojavanja bez zmigavaca, na Malti proelti kroz crveno, izguravanje ostalih auta kako bi se on prestrojio, ispred policije preko puta Marsalke je nabio brat bratu preko 130 km/h. Prestroji se na semaforu kod Muzeja u traku za skretanje prema zeljeznickoj i onda pun gas kroz crveno i produzi ravno prema gradu... Sve te manevre je pravio bez ikakvog usporavanja i kocenja. I da sve bude tuznije, na 2 raskrsca su stajali policajci i niko nista... Toliko je bezobrazno i divljacki vozio da je fakat sevap bio da ga neko izvuce iz auta i dobro nasamara na sred ulice, kad vec policija ne radi svoj posao
quarterback

#5225 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

homofob ovaj ksenofobu jedan !

:mrgreen:
Post Reply