kolko se sjecam na forumu je bio nedim sto vozi suzukija, mozda je slucajnost il sam se za zabunio nesto, nadam se da je to
ne znam na koju drugu temu da postavim pitanje pa eto ovde
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ovaj što je poginuo je imao 63 godine, tako da mislim da to nije nas forumas.KB9 wrote:vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku
kolko se sjecam na forumu je bio nedim sto vozi suzukija, mozda je slucajnost il sam se za zabunio nesto, nadam se da je to![]()
Vozi se, vozim i ja ali ovo je bilo previse za menemk ultra wrote:Uglavnom se brze vozi od 70kmh
Kakvo sporo, cekaj dok ti se sad jave oni sto guslaju 40 kroz grad, respocupercali i ekipa. Cause they can530i wrote:Provozaj se s nekim ko zna šta i kako pa uprati kako se stvari odvijaju. 70 na sat je sporo za autoput, a posebno kad i ti voziš toliko pa kreneš ubrzavati i preticati. Stvaraju se ozbiljne mogućnosti havarije.
Izvinjavam se unaprijed tim nekršačima zakonadirestraits0078 wrote:Kakvo sporo, cekaj dok ti se sad jave oni sto guslaju 40 kroz grad, respocupercali i ekipa. Cause they can530i wrote:Provozaj se s nekim ko zna šta i kako pa uprati kako se stvari odvijaju. 70 na sat je sporo za autoput, a posebno kad i ti voziš toliko pa kreneš ubrzavati i preticati. Stvaraju se ozbiljne mogućnosti havarije.
jednom sam zbog takvih retrovizorom onu travu kosio po autoputudrugi profil wrote:Takodjer prestrojavanje za preticanje mora biti jednako obazrivo (ili cak i vise) kao na magistrali jer uvijek moras voditi racuna i o saobracaju iza sebe. Rijec je o velikim brzinama i svaki nagli manevar moze uzrokovati tragediju.
Poslano sa Tipfeler mašine
Ziv i zdrav je ovaj Nedim.KB9 wrote:vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku
kolko se sjecam na forumu je bio nedim sto vozi suzukija, mozda je slucajnost il sam se za zabunio nesto, nadam se da je to![]()
NediM17 wrote:Ziv i zdrav je ovaj Nedim.KB9 wrote:vidim na avazu vijest nekakav suzuki imo nesrecu i kasnije kad su ga vadili auto se vratio valjda na lika i usmrtio ga, nedim izgleda ime liku
ne znam na koju drugu temu da postavim pitanje pa eto ovde![]()
Nisam danas uopce bio na tom potezu. Vracao sam se iz Sibenika s mora i to Kijom. Ima Ado pravo, ide sestom uz brijeg ko mecava.![]()
Na autoputu na par mjesta ima bas dobrih brda, kolega atmo. plinas ispred mene gubi dah petom, vraca u cetvrtu, ja u sestoj samo poklopim jos malo gasa odeeeeeee na 150km/h ko flak, cetiri putnika, pun gepek, klima, nista ne predstavlja problem.
drugi profil wrote:Minimalna brzina na autoputu je 80, ako se ne varam. Voznja sporije je prekrsaj osim ako razlog nije - nepovoljni uslovi za viznju.
Hvala na dopuni/ispravci.MAN-lion's coach wrote:drugi profil wrote:Minimalna brzina na autoputu je 80, ako se ne varam. Voznja sporije je prekrsaj osim ako razlog nije - nepovoljni uslovi za viznju.
Određene kategorije vozila imaju ograničenu maksimalnu brzinu kretanja , uključujući i ograničenje po kategoriji puta.
Tako se motorna vozila koja ne mogu razviti brzinu veću od 40 km/h ne smiju kretati autoputem. Dakle , 40 km/h je brzina ispod koje se ne ide.