Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JavierBosnia wrote:Jel ovo desno time square ili mi se cini.
Kad si hadzija pa nasao uporedjivati, uporedi centre jednog i drugog.
Nije ni ovo u ilijasu radjeno nego u centru sarajeva
I znaci treba se radi koje rupe frezati 2km asfalta i navuci novi, po kvadratu ti je to oko 70KM samo gornji sloj i frezanje i 6.5m ceste... Pomnozi i dobit ces cifru
Nemoguce je u bilo kojem mjestu na ovom svijetu gdje temperature duze vremena drze ispod nule imati normalnu cestu poslije zime... Mozda da su betonski putevi ko u ameriki a i tamo je to 5% najopterecenijih puteva
JavierBosnia wrote:Jel ovo desno time square ili mi se cini.
Kad si hadzija pa nasao uporedjivati, uporedi centre jednog i drugog.
Nije ni ovo u ilijasu radjeno nego u centru sarajeva
kad uletis u rupu s novim golfom peticom bit ce ti sve jasno,jos ako je 1.9 ...
Ne boj se ti za mene, bit ce 2.0 aBd ima da je preleti
Cuvaj se ti pjeske kad budes isao da zglob ne izvrnes
Ne vidim razlog da se ismijava ovo saniranje asfalta. Ovo je pohvalno, i korisno na kraju krajeva. Bio nedavno u Beogradu, Zagrebu, Budimpešti,Bratislavi, Varsavi, Kaunasu, Rigi, Talinu i putevi im ništa nisu u boljem stanju, kad je u pitanju centar grada. Necete vjerovati, i oni krpe rupe i rupice.
Konkretno za ovo krpljenje kod Principovog...umjesto da su napravili jednu zakrpu dimenzija 10x2m (koja bi izdržala nekoliko godina), oni će iduće godine opet da krpe iste rupe (i dodatne) jer će sve ove sitne zakrpe s prvim minusom i grtalicom da se izvale k'o zub pod paradentozom.
Problemi se rješavaju kratkoročno, umjesto da se riješe na makar malo duži vremenski period.
Bukvalno, umjesto da se zamijeni dotrajala cijev, naši stručnjaci svako malo kopaju i krpe rupe na njoj.
Nema se para? A ima se para da se svake godine stavljaju ovakve zakrpe...Šuplja je da se nema para.
JavierBosnia wrote:
trea se nac dugorocnije rjesenje, uraditi to kako valja i odrzavati, nije doboj nego sarajevo ebemu zivot
problem postoji otkad je asfalta,i postojace i dalje,ulice se krpe i u njujorku i u sarajevu...osvijesti se...
Al si nasao poredjenje ih ti kralja
Prilozi slike kako se to tamo radi, a kako ovdje. Iako trebaju nesto zakrpiti onda izadju ljudi po noci, odrade to i gamjaju plan sta treba da se fino rekonstruise da se dovede u red.
Ovdje pljune na 2 mjesta sa asfaltom, novinar 2 zakrpe slika iz sva 4 ugla i eto projekta rjesavanja problema sina i prostora oko njih
joj poredjenja neke vukojebine i centra jedne "metropole"
Ovo je nas problem, ma hajde nek se barem nesto radi. Niko ne gleda sto se ne radi kvalitetno, zasto nije ranije uradjeno i zasto onaj ko je nadlezan ne rjesava ove probleme azurnije. Zasto se ne radi po noci kao u normalnim zemljama sa kojima se pokusavamo porediti.
According to the Asphalt Industry Alliance, it will take an £11.8 billion investment and 14 years to fill all the potholes currently littering UK roads.
Last year, motorists had to pay out £684 million to have their cars fixed after driving through a pothole.
da se kojim slucajem radi po noci, onda bi ovi isti qkali kako su to strancko-tajkunski dogovori da se mazne vise love iz buDJeta na nocnom radu, ali kako jadni rOdnici rade za mizeriju i jos po noci, berz refletivne odjece, ugrozeni im zivoti, zdravlje, socijani i seksulani zivot, kako se rasipnicki trose novci grOdjana… kako vako, kako nako
bez drvoreda, ove siroke avenije izgledaju jako odbojno i odvratno
svaka cast za orgniziranost u totalnoj rekonstrukvcije ulice…
kad se sjetim totalne rekostrukcije bulevara Mese Selimovica 2005. cini mi se, povraca mi se…. trajalo je cijelo ljeto
Moze se naci po netu slicnih radova za kratko vrijeme, ali to su izuzetci a ne pravilo. Obicno je to neka veoma bitna cesta gdje se ne smije napraviti haos duzim zatvaranjem pa se sve lijepo isplanira i odradi udarnicki.
Tako je kod nas trebalo npr. da se radi kad se radio prolaz na Stupu, Alipasin most i slicni radovi koji zatvaraju ili dobro ometaju glavnu cestu... naravno, znamo kako je to izgledalo.
ultima_palabra wrote:Čitam o prvoj transverzali, zar su stvarno toliko budalasti da bi gradili preko Vilsonovog?
Pa tako je i planirano oduvijek? Ne razumijem, kuda bi trebali graditi?
Znam da je planirano. Nikuda, stati kod Zemaljskog.
Icice ona skroz do Zagrebacke na raskrsnicu sa Splitskom ulicom na Kovacicima, jer je tu i ostavljen prostor za gradnju ceste, samo se poruse one privremene radnje u Grbavickoj ulici.A svakako mogu Most napraviti preko Vilsonovog da ga ne presjeca jer svakako mora most preko Miljacke. Samo nacekacemo se mi na to jos dugo, Nazalost.
kakaljin wrote:
Icice ona skroz do Zagrebacke na raskrsnicu sa Splitskom ulicom na Kovacicima, jer je tu i ostavljen prostor za gradnju ceste, samo se poruse one privremene radnje u Grbavickoj ulici.A svakako mogu Most napraviti preko Vilsonovog da ga ne presjeca jer svakako mora most preko Miljacke. Samo nacekacemo se mi na to jos dugo, Nazalost.
Ma mogu, ali razjebavaš koncept Vilsonovog ako ti furaju četiri trake iznad glava... da ne govorim koliko bi to sve koštalo, a korist relativno mala.