Prevaranti na PIK-u
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5201 Re: Prevaranti na PIK-u
to je javna tajna i prešutni dogovor svih strana
koje je bolje ne barćati niti čačkati mečku da se ne razočaraš
isto kao kad vezu započnu cura i momak a imaju info iz treće ruke o broju partnera ali ipak odlučuju vjerovati na riječ momku/curi
moj komšija kaže prodali škodu 2007. prešla 480 000
za 1000
vjerujem da je neko picne za 500 i da vrati sat moglo bi se prodati barem za 4000
jesam li u pravu?
isto kao kad vezu započnu cura i momak a imaju info iz treće ruke o broju partnera ali ipak odlučuju vjerovati na riječ momku/curi
za 1000
vjerujem da je neko picne za 500 i da vrati sat moglo bi se prodati barem za 4000
jesam li u pravu?
- Alfons Kauders
#5202 Re: Prevaranti na PIK-u
... i to dizela!Sodom1 wrote:To je javna tajna da se kilometraze vracaju, ja ne znam u cemu je fazon.
Zar neko misli da ima passata golfova 10 g starih sa sa 200 k km , taj je bas lud i budala
bezbeli svabo uzeo dizela da prelazi 10-20 milja godisnje... nije debil ko bosnjo koji dizela plati milju do dvije vise od benzinca da bi na gorivu godisnje ustedio stoju nakon sto odbije troskove servisa i registracije
moj savjet za polovna auta je jednostavan... ako necete auto koje je preslo nekoliko stotina hiljada, kupite jebenog benzinca!
- VladaFBiH
#5203 Re: Prevaranti na PIK-u
upravo tako... moj autic je 2004 i prešao je 138k uz jako dobro održavanjeMehemed wrote:Može da bude onih koji su kupljeni novi u BiH u salonu(takvi su inače i skuplji), a oni koji su uvezeni polovni iz inostranstva nema šanseSodom1 wrote:To je javna tajna da se kilometraze vracaju, ja ne znam u cemu je fazon.
Zar neko misli da ima passata golfova 10 g starih sa sa 200 k km , taj je bas lud i budala
- Alfons Kauders
#5204 Re: Prevaranti na PIK-u
Fabia 2007 s tim kilometrima se moze hladno potushit za dijelove da dobije vise od te miljice...Black swan wrote:to je javna tajna i prešutni dogovor svih strana
za 1000
jesam li u pravu?
A da vrate sat i malo usminkaju... jap, 3500-4000 bez problema
- SONY_91
#5205 Re: Prevaranti na PIK-u
Nisu krivi prodavači što kupci traže da se lažu. Jer, kako da proda auto bilo koji prodavač kada kupac hoće da za svojih 5500 KM kupi Golfa 4 ispod pređenih 250.000 kilometara. Takva je situacija kod nas nažalost. Kupac želi da bude prevaren, jer, da je imalo prije toga istražio znao bi da je to nemoguće. Ja sam tako sebi uvezao auto prije 3 godine iz Njemačke sa 286.000 i odmah komentari komšija što bolan to, to je za otpada, mogao si ovdje kažu i za manje para dobiti auto sa manje kilometara i tako. A, ja malte ne čitav mjesec dana izgubio pretražujući sajtove, i da sam bolje mogao proći uzeo bih. Cijena istog auta sa istom opremom i istim godištem sa 100.000 kilometara manje u Njemačkoj je bila veća bar za 30-40%. I, ja se odlučim da mi je bolje da mi ovih 30-40% ostane u džepu i da ih kasnije uložim u to isto auto. Ali, evo, 3 godine kasnije auto je na 308.000 i vjerovali ili ne ni marke nisam uložio sem redovnih servisa. Bio sam čak i na ovlaštenom servisu sa autom i oni bi jedva dočekali da kažu da se nešto radi, ali, jedino što su rekli jeste da ću vjerovatno za nekih 5-10k km trebati raditi diskove i to je sve.
- Alfons Kauders
#5206 Re: Prevaranti na PIK-u
ja sam prodao nesto slicno prosle godine... isto godiste, ali nije imao ni 100,000km, servisirano iskljucivo u ovlastenim servisima...VladaFBiH wrote:upravo tako... moj autic je 2004 i prešao je 138k uz jako dobro održavanjeMehemed wrote:Može da bude onih koji su kupljeni novi u BiH u salonu(takvi su inače i skuplji), a oni koji su uvezeni polovni iz inostranstva nema šanseSodom1 wrote:To je javna tajna da se kilometraze vracaju, ja ne znam u cemu je fazon.
Zar neko misli da ima passata golfova 10 g starih sa sa 200 k km , taj je bas lud i budalai niko mi ne vjeruje kad sam ga mislio prodavati + svi ga porede s ragama od 250k+ (na kraju odustao od prodaje i poklanjam ga jer ga ne vrijedi prodavati po ovim cijenama)
a cijene smijesne, nudili mi lovu kao da je otpad iz uvoza... upravo po tom sistemu "ima jarane na piku za pet milja isto"... pa ima, samo je preslo 3-5 puta vise kilometara, pa bujrum...
na kraju prodam jaranu i jos skinem cijenu skoro 10%... covjek odusevljen, fakat autic u top stanju... i naravno nije covjek uzeo "bolje iz uvoza" jer mu buraz radi u velikom servisu u sarajevu i zna o cemu prica... pogledao covjek auto i u roku od 5 minuta reko da je super prilika
al et, nije dizel... nije iz uvoza... pa nece svijet
- Sodom1
#5207 Re: Prevaranti na PIK-u
Upravo, to su te racunice.Pa Svabo nije budala, on kupuje sta njemu pase a ne da zadivi nepoznatog komsiju.Alfons Kauders wrote:... i to dizela!Sodom1 wrote:To je javna tajna da se kilometraze vracaju, ja ne znam u cemu je fazon.
bezbeli svabo uzeo dizela da prelazi 10-20 milja godisnje... nije debil ko bosnjo koji dizela plati milju do dvije vise od benzinca da bi na gorivu godisnje ustedio stoju nakon sto odbije troskove servisa i registracije
moj savjet za polovna auta je jednostavan... ako necete auto koje je preslo nekoliko stotina hiljada, kupite jebenog benzinca!
Jel kupio disela, jes , onda ga je kupio da ga dere,onda ga proda sverceru , svercer ga ulicka i uvali bosnji , bosnjo sretan udara se nogom u guzicu i sepuri se pred kosijama. A posebna je prica sto bosnjo nema pare vec zajma po bankama i kojekakvim organizacijama lihvarskim. Ali to je vec druga prica
-
admir0711
#5208 Re: Prevaranti na PIK-u
prodajem jednu stvar na piku. kaze mi kupac da ce poslati kurirsku sluzbu i da ja njima dam paket a oni ce meni priznanicu. da li to moze tako? i kojoj kurirskoj sluzbi smijem vjerovati?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5209 Re: Prevaranti na PIK-u
To je nova usluga na piku,preko kurirske sluzbe A2B.
Sve troskove dostave snosi kupac. Ti das kuriru stvar i dobijes priznanicu,on je odnese kupcu i uzme pare. Tebi pare donese kurir.
Sve troskove dostave snosi kupac. Ti das kuriru stvar i dobijes priznanicu,on je odnese kupcu i uzme pare. Tebi pare donese kurir.
-
r_faruk
#5210 Re: Prevaranti na PIK-u
Vozim auto iz 2006, kupljeno novo.
trenutno na satu 56000km, kome cu ga ja prodati... i ko ce mi u ovo povjerovati..., jos dizel, CRDI 2.0
trenutno na satu 56000km, kome cu ga ja prodati... i ko ce mi u ovo povjerovati..., jos dizel, CRDI 2.0
- ismar92
#5211 Re: Prevaranti na PIK-u
http://www.olx.ba/profil/edvin01 ( prodaja CS:GO itema )
Nakon razgovora sa njim, ne želi da pokaže svoj inventar sa ovim stvarima što prodaje, predpostavljam da su stvari ukradene ili kupljene ukradenom karticom. U svakom slučaju pazite se ukoliko želite nešto od ovog prodavača uzeti.
Nakon razgovora sa njim, ne želi da pokaže svoj inventar sa ovim stvarima što prodaje, predpostavljam da su stvari ukradene ili kupljene ukradenom karticom. U svakom slučaju pazite se ukoliko želite nešto od ovog prodavača uzeti.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#5212 Re: Prevaranti na PIK-u
Takav auto najprije ode i prije nego izadje na pik. Proda se rodbini,prijateljima koji zele provjeren auto.r_faruk wrote:Vozim auto iz 2006, kupljeno novo.
Ja takav auto ne bi ni stavljao na pik,to se interno prenese od uha do uha i to ode,ne brini
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#5213 Re: Prevaranti na PIK-u
Zna li iko jel ovaj prodavac "jule007" legit ? Ne znam kako da kopiram link jer sam na telefonu ali samo proguglajte to ime,odma prvi link.
- Arslan_11
#5214 Re: Prevaranti na PIK-u
Kada sam poceo raditi sa racunarima uzeo napojnu od njega, i sve 5 bilo. Sjecam ga se jer sam mu morao poslati kredita prije nego posalje.
-
quarterback
#5215 Re: Prevaranti na PIK-u
momci,
zna li neko slucajno ovog covjeka, zelio bih kupiti telefon od njega ali do sada sam malo na piku kupovao, uglavnom sam prodavao
http://www.olx.ba/profil/Sarajevo2408
hvala, izvinite
zna li neko slucajno ovog covjeka, zelio bih kupiti telefon od njega ali do sada sam malo na piku kupovao, uglavnom sam prodavao
http://www.olx.ba/profil/Sarajevo2408
hvala, izvinite
- radiša
#5216 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma pik je posto leglo primitivizma,ganjaj kakvu radnju kad su vec tolike pare u pitanju.Sumnjam da ovog ko zna sto zbog dojmova sto zbog lokacije 
Nagledo sam se svega u posljednjih par mjeseci na piku i odlucio da tamo vise ne kupujem iglu.Previse je primitivaca,varalica...
Nagledo sam se svega u posljednjih par mjeseci na piku i odlucio da tamo vise ne kupujem iglu.Previse je primitivaca,varalica...
-
quarterback
#5217 Re: Prevaranti na PIK-u
ma joj prijatelju vrtim to danima po glavi, i za radnje i za ostalo, sto kazes velike su pare a pouzdanost nikakva...radiša wrote:Ma pik je posto leglo primitivizma,ganjaj kakvu radnju kad su vec tolike pare u pitanju.Sumnjam da ovog ko zna sto zbog dojmova sto zbog lokacije
cini se da je tip u opstini novi grad sarajevo a ne u bosanskom novom, izgleda da je pogresno kliknuo lokaciju...
nisam pametan ...
- radiša
#5218 Re: Prevaranti na PIK-u
Znam...
Ja kad vec nebi imo love za novi koji je oko 830-840km ganjo bi recimo nekog ovako...
(moje misljenje a ti donesi konacni sud,ipak si ti taj koji "rizikuje" a lako je sa strane...)
Ja kad vec nebi imo love za novi koji je oko 830-840km ganjo bi recimo nekog ovako...
Code: Select all
http://www.olx.ba/artikal/20953412/samsung-galaxy-note-4/- Sodom1
#5219 Re: Prevaranti na PIK-u
Bos.Novi je Banjalucka regijaquarterback wrote:ma joj prijatelju vrtim to danima po glavi, i za radnje i za ostalo, sto kazes velike su pare a pouzdanost nikakva...radiša wrote:Ma pik je posto leglo primitivizma,ganjaj kakvu radnju kad su vec tolike pare u pitanju.Sumnjam da ovog ko zna sto zbog dojmova sto zbog lokacije
cini se da je tip u opstini novi grad sarajevo a ne u bosanskom novom, izgleda da je pogresno kliknuo lokaciju...
nisam pametan ...
-
quarterback
#5220 Re: Prevaranti na PIK-u
hvala puno momci!
svako dobro i izvinite na offtipicu.
Lp !
svako dobro i izvinite na offtipicu.
Lp !
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5221 Re: Prevaranti na PIK-u
slika knjiga... njih 10 000
sve imaju...čak i ono nenabavljivo
i onda na spisku izleti
rtf
dakle ne navode nigdje da prodaju kopije koje prave iz worda i nalijepe stranicu u boji
i da sam se zaletio kupiti neku rijetku dobio bih kopiju koju i sam znam napraviti samo skinem word s neta
sve imaju...čak i ono nenabavljivo
i onda na spisku izleti
rtf
dakle ne navode nigdje da prodaju kopije koje prave iz worda i nalijepe stranicu u boji
i da sam se zaletio kupiti neku rijetku dobio bih kopiju koju i sam znam napraviti samo skinem word s neta
-
quarterback
#5222 Re: Prevaranti na PIK-u
ipak sam se odlucio na kupovinu, hajde rekoh da popijemo kafu pa cu vidjetiradiša wrote:Znam...
Ja kad vec nebi imo love za novi koji je oko 830-840km ganjo bi recimo nekog ovako...(moje misljenje a ti donesi konacni sud,ipak si ti taj koji "rizikuje" a lako je sa strane...)Code: Select all
http://www.olx.ba/artikal/20953412/samsung-galaxy-note-4/
ispostavilo se da je momak skroz korektan, a i ja sam otvorio 4 oci, prvi put da kupujem nesto tako skupo preko pika...
ipak na kraju sve dobro proslo... nesto dobro konacno mogu reci o piku
hvala puno na savjetima ljudi,lp!
- mih0
#5223 Re: Prevaranti na PIK-u
Doslo vrijeme da je tesko na piku naci noramlnog prodavaca 
-
_Vladan_
#5224 Re: Prevaranti na PIK-u
Zanimljiva situacija, PIK korisnik mi nudi zamjenu, tj. 5-6 razlicitih stvari u zamjenu za moju graficku kartu..i nakon sto sam mu dao do znanja da me zamjena ne zanima on me blokira (on mene) bez nekog razloga (mada hvala mu na tome, bar me vise smarati nece)...Slucajno udjem u profil i nadjem da mi je lik vec 3-4 puta u zadnje vreme nudio slicne zamjene za druge artikle koje sam prodavao.Poruke brisem koliko-toliko redovno pa je vjerovatno da mi je i prije slao...Pa sta je sa tim zamjenama, navedem da ne zelim zamjenu a nude mi sve i svasta i na kraju me blokira jer ne zelim zamjenu? LOL Svasta Jos veci crnjak je to sto lik ima 800 dojmova a tako je neozbiljan, doduse ko zna koliko od toga je pravih, jer mu svako ostavi 4-5 dojmova... Evo nase konverzacije http://imgur.com/AClyTSP Nakon sto me je blokirao poslao sam mu tu sliku (ne smaraj), posto poruku nisam mogao. Prije 3 mjeseca me je takodje pitao za istu graficku i rekao sam mu da me zamjena ne zanima http://imgur.com/xAlYmn1
-
Lopov-eliminator
#5225 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovdje je prije svega tesko naci normalne ljude pa samim tim i prodavace a i kupce. Prodavaci su ispricana prica a mogla bi se koja reci i o kupcima jer se to nekako stalno ignorira.mih0 wrote:Doslo vrijeme da je tesko na piku naci noramlnog prodavaca
Doslo je tako ruzno vrijeme da ne smijes nikome vise dati mogucnost povrata novca.
Kupi od tebe npr. telefon, vidi kasnije na piku da neko prodaje isti po nizoj cijeni i javlja ti se da kaze kako telefon stopa, kako ne moze upaliti wifi ili nesto pedeseto. Uradis povrat i onda na Piku dan kasnije vidis da je kupio taj isti telefon po nizoj cijeni, a nerijetko ga onda i preprodaje. Takodjer zna doci i do vecih prevara pri povratima, pogotovo dostavom.