SDP

Bosanski_kralj

#51976 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

bogoljub wrote:
U tome i jest poenta što se svi slažemo da su ovo dobre stvari, Problem nastaje kada SDP pun sujete kaže mi bi ovo uradili, ali nećemo s SDA.
A ti si siguran da bi SDP mogao sve to uraditi sa SDA-om i HDZ-om?

P.S. Je li se zna ko je kako glasao? Ko je bio za koaliciju sa SDA, a ko protiv?
Leverage

#51977 Re: SDP

Post by Leverage »

asker wrote:
Leverage wrote:
asker wrote: Ma samo mu mater ruralnu Tuzlansku, ta ce on, on meni doso, nec ziv..................... :-)
Bećirović i Imamović poslali jasnu poruku tvom prevarantu.

Znam da je teško zaspat večeras ali probaj sa oprobanom metodom, zažmiri i broji SDA glasače.

Ma boli tebe kardan, ti si svakako na budzetu uz Jasmina...................moze ovajko jos xy godina. Meni zao SDP sirotinje :(
Leverage

#51978 Re: SDP

Post by Leverage »

Bosanski_kralj wrote: P.S. Je li se zna ko je kako glasao? Ko je bio za koaliciju sa SDA, a ko protiv?
Nisam našao tu informaciju, i mene živo zanima.
dale cooper

#51979 Re: SDP

Post by dale cooper »

bogoljub wrote:
U tome i jest poenta što se svi slažemo da su ovo dobre stvari, Problem nastaje kada SDP pun sujete kaže mi bi ovo uradili, ali nećemo s SDA.
Tako da sva obećavanja narodu bacaju u smeće.
Na jednoj strani Ulazak u Vlast, napredak BiH i ostvarivanje obećanja na drugoj OPOZICIJA, neulazak u vlas i daljne stagnacije. SDP izabrao ovo drugo. a sutra misli da će mu biti opravdanje nismo bili vlast. To ne prolazi to narod kažnjava na narednim izborima.
Pokušali su jednom i znamo kako je to završilo. Eto neka sada SDA proba sama. :D Iako ne znam šta su čekali sve ove godine, nisu ove
stvari iz plana 10 nešto što bi samo SDP-u trebao biti cilj.
GandalfSivi

#51980 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Vidi starih SDP-ovaca na forumu, Asker, Bunk, Bogoljub, Polacijela i slicni, sve i jedan provjereni prvoborac :run:
bogoljub

#51981 Re: SDP

Post by bogoljub »

MaksprotivMarksa wrote:Na kakve misaone akrobacije je spreman prosjecni fasista iz redova SDA, znam da nisu svi fasisti, ali mnogi jesu, ne prestaju da odusevljavaju. Sada cemo par sedmice biti podsjecani da je Damir Niksic u LICNOM KONFLIKTU sa clanovima TZ KO SDP-a pomenuo ruralne i urbane Tuzlake, woooow grozno, treba ga protjerati iz BiH sto je povrijedjen potencijalnom izdajom od "crvene Tuzle", paradoksalno je stavljati jedan region ispred ideje koja se promovira, a to je antifasizam, zato se psovala majka Busuladzicu i veoma precizno pominjalo kvinslistvo, ali sve ce to vrli SDA mediji i botovska masinerija da zanemare.

O TUZLI.

Tuzla je najurbaniji grad u BiH, Sarajevo je svjetlosnim godinama iza Tuzle, iza odnosa tuzlaka razlicitih nacionalnosti, Tuzlaci imaju samo jednu papansku stvar na globalnom nivou, a to su Fukare, mada se i to pocelo mijenjati. Grad koji je na svojim plecima iznio pokret hip-hop kulture i hc-a ne moze biti ruralni i nazadni, strasna trance scena, strasna grafiti scena (jedna od najboljih u Evropi), strasno zajednistvo mladih ljudi vecinom anitfasisticki orijentiranih je zadivljujuce. Tuzlaci cesto mrze Sarajevo, smatram da imaju vise prava za to nego bilo ko drugi, realno su zapostavljeni i svedeni na nivo provincije, a oni to zaista nisu, Sarajevo je to postalo, Tuzla je odrzala svoje JA - DRZAVU TUZLA.

Zbog svega pobrojanog Tuzla ce ostati crvena, Tuzla ce uvijek biti antifasisticki orijentirana, nikada na to nece uticati jedan Bijedic ili neko drugi, tu se radi o kontinuitetu, ovo je samo ciscenje kukolja u SDP-u, a na to se cekalo isuvise dugo, hvala Bogu docekasmo, mashAllah.

Ako su Tuzlaci nakon silnih razocarenja dali glasove ovakvom SDP-u, zamislite sta nas ocekuje nakon ovako odlucnih i promisljenih poteza. SDA je pocela pisati svoj kraj, mashAllah. Tu cinjenicu nece promijeniti hiljadu spinova, udaranje na animozitet medju gradovima, saffovi, Zahiragici i Dautovici.

I na kraju, kako rece Mao: SELO CE POBIJEDITI GRAD. Toliko o ljevicarima koji preziru selo i ruralno, to nije tacno, a Niksic to dobro zna i tvrdim da nikada ovo ne bi izrekao sa namjerom da povrijedi ruralne stanovnike TK, siguran sam da se mislilo na zatucanost u samom pro SDA krilu GO SDP-a, a ne biraca SDP-a iz TK.
Nije mi jasno kako možeš umotavati klasični primitizam, opravdavati onako nešto tvrdeći da je bila ova ili ona namjera.
Zlatko lagumdžija je politički gigant među najvećim na ovim prostorima. Jest da je nekad i njegova uloga u SDP-u bila poput Nerminove, rašćero je mnoge tada iskusne ljude koji su ga savjetovali, kao što on sada savjetuje sadašnju strukturu. Lagumdzija je među najzrelim iskusnim političarima ovih prostora. Nisu ga poslušali i tako da se agonija SDP-a nažalost poslije blagog rasta ponovo nastavlja!
polacijela

#51982 Re: SDP

Post by polacijela »

Leverage wrote:Na strateškoj koti tema SDP-a susrele su se Bijedićeva nesuđena uhljebska i Bakirova trolovska motorizovana brigada, te zajedničkim snagama atakuju na zdravu pamet ostatka foruma.
ah da, da ne bude da samo po Sarajevu, jedini razlog zasto je gradski odbor Tuzla bio protiv ulaska u koaliciju su opštinski izbori 2020. Jer su izbore 2016. jedva dobili i ne mogu sebi dopustiti ni najmanju gresku zbog koje bi izgubili Državu Tuzlu.
Tako je TK, zbog dva budžeta, budžeta KS i budžeta grada Tuzle osuđen na još 4 godine života iz rubrike "Vjerovali ili ne"
Leverage, zabavljas me. Ne znam na kakav si polusvijet naucio, ali sa mnom "mašaš" 100% :)
Plaut

#51983 Re: SDP

Post by Plaut »

Leverage wrote:
Plaut wrote: Sve je to lijepo ali hajde molim te, napisi mi formulu na realnoj bazi kako se moze u vlast bez sda ili hdza u buducnosti.
Uz bolji izborni rezultat od prošlogodišnjeg SDP ima kapacitet da ima šestoricu u DN Parlamenta FBiH. Tako se izbjegava HDZ u federalnoj vlasti.

Uz lošiji rezultat SNSD-a ili barem bolji rezultat opozicije SNSD je itekako zaobilazan faktor. To se desilo u prošlom mandatu, zar ne?

Vijeće ministara na prijedlog Predsjedništva bira PDPSBiH, dakle bez DN gdje HDZ uglavnom ima većinu u klubu Hrvata. Predsjedništvo ovu odluku može donijeti i preglasavanjem.

Eto, kao što vidiš, mnogo toga je moguće uz bolje izborne rezultate. Npr. da ti ne glasaš za SDA.
Izbjeci HDZ, a SDA? :wink:

Ti znas za koga sam ja glasao, gdje si vidovita dzemila. Malo posjeti temu sda.
Last edited by Plaut on 10/02/2019 02:58, edited 1 time in total.
Leverage

#51984 Re: SDP

Post by Leverage »

polacijela wrote:
Leverage wrote:Na strateškoj koti tema SDP-a susrele su se Bijedićeva nesuđena uhljebska i Bakirova trolovska motorizovana brigada, te zajedničkim snagama atakuju na zdravu pamet ostatka foruma.
ah da, da ne bude da samo po Sarajevu, jedini razlog zasto je gradski odbor Tuzla bio protiv ulaska u koaliciju su opštinski izbori 2020. Jer su izbore 2016. jedva dobili i ne mogu sebi dopustiti ni najmanju gresku zbog koje bi izgubili Državu Tuzlu.
Tako je TK, zbog dva budžeta, budžeta KS i budžeta grada Tuzle osuđen na još 4 godine života iz rubrike "Vjerovali ili ne"
Leverage, zabavljas me. Ne znam na kakav si polusvijet naucio, ali sa mnom "mašaš" 100% :)
Naravno, čime si indirektno priznao da je koalicija sa SDA - greška.

I rest my case.
Leverage

#51985 Re: SDP

Post by Leverage »

Plaut wrote: Izbjeci HDZ, a SDA? :wink:
Pa piše ti fino u zadnjoj rečenici. Kad takvi poput tebe prestanu glasati za SDA sve ostalo će se otvoriti.
dale cooper

#51986 Re: SDP

Post by dale cooper »

sadie_forever wrote:
Leverage wrote:
polacijela wrote:ruralna Tuzla je dala 38 hiljada glasova za SDP
neruralna Tuzla 14 hiljada

ovo večeras neće moći proći brisanjem video snimaka i mininiziranjem i relativiziranjem izrečenog sa par mekših postova D. Nikšića na Fb i ovdje po forumu
baš me interesuje kako će SDP popeglati ovo poniženje i pishanje po svojoj bazi
Obično spinovanje.

Glasači SDP-a i "ruralni" i "neruralni" u TK su glasali za SDP jer je (između ostalog) Bijedić sa bine urlao da nema koalicije ni sa SDA ni sa PDA.

Glasači i obično članstvo nisu za prevaranta Bijedića nego za odluku GO.

To je to!
ko tebi daje za pravo da pricas u ime glasaca?
A što se ti sadeta sikiraš za glasače SDP-a? :mrgreen:
asker

#51987 Re: SDP

Post by asker »

GandalfSivi wrote:Vidi starih SDP-ovaca na forumu, Asker, Bunk, Bogoljub, Polacijela i slicni, sve i jedan provjereni prvoborac :run:
Znas sta bi ti SDPovci rekli da si darnuo njih.....................dijasporo, neka te u Americi , pusti nas da se koljemo ovdje :D

Meni licno samo zasmetalo kad si Adisa predstavljao ko Mehdija, Mesiju..................epic fail.

Jel ziv cojk, cujete li se?
Plaut

#51988 Re: SDP

Post by Plaut »

Leverage wrote:
Pa piše ti fino u zadnjoj rečenici. Kad takvi poput tebe prestanu glasati za SDA sve ostalo će se otvoriti.
Mozda sdp bude imao i neku nadu kad takvi prepotentni kvazi intektualci i vidovnjaci sa obna budu propagirali nesto na pravilan nacin, a ne baratajuci se pretpostavkama ludim.

Ni blizu da sam glasao za njih.
MaksprotivMarksa

#51989 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

bogoljub wrote:
MaksprotivMarksa wrote:Na kakve misaone akrobacije je spreman prosjecni fasista iz redova SDA, znam da nisu svi fasisti, ali mnogi jesu, ne prestaju da odusevljavaju. Sada cemo par sedmice biti podsjecani da je Damir Niksic u LICNOM KONFLIKTU sa clanovima TZ KO SDP-a pomenuo ruralne i urbane Tuzlake, woooow grozno, treba ga protjerati iz BiH sto je povrijedjen potencijalnom izdajom od "crvene Tuzle", paradoksalno je stavljati jedan region ispred ideje koja se promovira, a to je antifasizam, zato se psovala majka Busuladzicu i veoma precizno pominjalo kvinslistvo, ali sve ce to vrli SDA mediji i botovska masinerija da zanemare.

O TUZLI.

Tuzla je najurbaniji grad u BiH, Sarajevo je svjetlosnim godinama iza Tuzle, iza odnosa tuzlaka razlicitih nacionalnosti, Tuzlaci imaju samo jednu papansku stvar na globalnom nivou, a to su Fukare, mada se i to pocelo mijenjati. Grad koji je na svojim plecima iznio pokret hip-hop kulture i hc-a ne moze biti ruralni i nazadni, strasna trance scena, strasna grafiti scena (jedna od najboljih u Evropi), strasno zajednistvo mladih ljudi vecinom anitfasisticki orijentiranih je zadivljujuce. Tuzlaci cesto mrze Sarajevo, smatram da imaju vise prava za to nego bilo ko drugi, realno su zapostavljeni i svedeni na nivo provincije, a oni to zaista nisu, Sarajevo je to postalo, Tuzla je odrzala svoje JA - DRZAVU TUZLA.

Zbog svega pobrojanog Tuzla ce ostati crvena, Tuzla ce uvijek biti antifasisticki orijentirana, nikada na to nece uticati jedan Bijedic ili neko drugi, tu se radi o kontinuitetu, ovo je samo ciscenje kukolja u SDP-u, a na to se cekalo isuvise dugo, hvala Bogu docekasmo, mashAllah.

Ako su Tuzlaci nakon silnih razocarenja dali glasove ovakvom SDP-u, zamislite sta nas ocekuje nakon ovako odlucnih i promisljenih poteza. SDA je pocela pisati svoj kraj, mashAllah. Tu cinjenicu nece promijeniti hiljadu spinova, udaranje na animozitet medju gradovima, saffovi, Zahiragici i Dautovici.

I na kraju, kako rece Mao: SELO CE POBIJEDITI GRAD. Toliko o ljevicarima koji preziru selo i ruralno, to nije tacno, a Niksic to dobro zna i tvrdim da nikada ovo ne bi izrekao sa namjerom da povrijedi ruralne stanovnike TK, siguran sam da se mislilo na zatucanost u samom pro SDA krilu GO SDP-a, a ne biraca SDP-a iz TK.
Nije mi jasno kako možeš umotavati klasični primitizam, opravdavati onako nešto tvrdeći da je bila ova ili ona namjera.
Zlatko lagumdžija je politički gigant među najvećim na ovim prostorima. Jest da je nekad i njegova uloga u SDP-u bila poput Nerminove, rašćero je mnoge tada iskusne ljude koji su ga savjetovali, kao što on sada savjetuje sadašnju strukturu. Lagumdzija je među najzrelim iskusnim političarima ovih prostora. Nisu ga poslušali i tako da se agonija SDP-a nažalost poslije blagog rasta ponovo nastavlja!
Eklatantan primjer misaonih akrobacija Zahiragic Jungen brigade. Mora to bolje, nisi pazio na casovima spinovanja u nargilhanama ispod najdraze ti zastave. Da ti kazem iskreno, boli me faluscic, ja se ne brinem, ako nam i ugroze drzavu i grad osjecam se sigurno jer na braniku grada gazije stoje. Zahaaaariiiiiiiiiiijeeeeee :run:

:kiss: :kiss:
dale cooper

#51990 Re: SDP

Post by dale cooper »

Ovdje nikada niko nije priznao da je glasač SDA. :mrgreen:
polacijela

#51991 Re: SDP

Post by polacijela »

Leverage wrote:
polacijela wrote:
Naravno, čime si indirektno priznao da je koalicija sa SDA - greška.

I rest my case.
Greške u smislu gaženja predizbornog obećanja da se u koaliciju neće ući, koje će moći potegnuti svako živ i nabijati SDPu na nos tokom predizborne kampanje 2020.
Ne i da je takva koalicija suštinska greška po život ljudi u TK.
Leverage

#51992 Re: SDP

Post by Leverage »

dale cooper wrote:Ovdje nikada niko nije priznao da je glasač SDA. :mrgreen:
Bio je onaj SDA na svim nivoima jedne godine.
dale cooper

#51993 Re: SDP

Post by dale cooper »

Leverage wrote:
Bio je onaj SDA na svim nivoima jedne godine.
Njemu svaka čast, ovo sve ostalo su miševi. :mrgreen:
asker

#51994 Re: SDP

Post by asker »

Meni kad izrade clansku karticu skeniram je i postavljam na forumu! Pa sta, nije veca sramota nego tambap :-) kad Damir hebe mater ruralcima :thumbup: :bih:
Leverage

#51995 Re: SDP

Post by Leverage »

dale cooper wrote: Njemu svaka čast, ovo sve ostalo su miševi. :mrgreen:
Najviše volim ove "nisam za SDA ali..." :lol:
polacijela

#51996 Re: SDP

Post by polacijela »

Leverage wrote:

Desni centar i desnica imaju fiksni broj glasova, SDA i sateliti i on tesko da ce se povećavati/smanjivati

Jedina dodatni glsovi na koje SDP može računati su apstinenti a trebao bi se dobro zapitati zašto ljudi ostaju kod kuće i ne glasaju za SDP.
Leverage

#51997 Re: SDP

Post by Leverage »

polacijela wrote:
Leverage wrote:

Desni centar i desnica imaju fiksni broj glasova, SDA i sateliti i on tesko da ce se povećavati/smanjivati

Jedina dodatni glsovi na koje SDP može računati su apstinenti a trebao bi se dobro zapitati zašto ljudi ostaju kod kuće i ne glasaju za SDP.
To su tvoja i samo tvoja promišljanja.

A vidimo kako si sa svojim istomišljenicima prognozirao odluke bh. bloka i SDP-a.
dale cooper

#51998 Re: SDP

Post by dale cooper »

asker wrote:
Meni kad izrade clansku karticu skeniram je i postavljam na forumu! Pa sta, nije veca sramota nego tambap :-) kad Damir hebe mater ruralcima :thumbup: :bih:
Kad izrade? Sramota! :mrgreen:
bogoljub

#51999 Re: SDP

Post by bogoljub »

dale cooper wrote:
bogoljub wrote:
Tako da sva obećavanja narodu bacaju u smeće.
Na jednoj strani Ulazak u Vlast, napredak BiH i ostvarivanje obećanja na drugoj OPOZICIJA, neulazak u vlas i daljne stagnacije. SDP izabrao ovo drugo. a sutra misli da će mu biti opravdanje nismo bili vlast. To ne prolazi to narod kažnjava na narednim izborima.
Pokušali su jednom i znamo kako je to završilo. Eto neka sada SDA proba sama. :D Iako ne znam šta su čekali sve ove godine, nisu ove
stvari iz plana 10 nešto što bi samo SDP-u trebao biti cilj.
Ako misliš na neslavni pokušaj 2000., bez nacionalnih stranaka to je trajalo manje od dvije godine, i raspalo se samo od sebe!
a recepte za napredak BiH će napisati svako, Plan 100 ako treba, ako si ozbiljan politički igrač to ćeš pokazati mudrim odlukama a ne dijeljenjm recepata uspijeha. to bi bilo isto da student napravi Plan 10 kako završiti fakultet i dobiti posao i postavi na facebook da narod gleda 4 godine njegov plan.
dale cooper

#52000 Re: SDP

Post by dale cooper »

Leverage wrote:
polacijela wrote:
To su tvoja i samo tvoja promišljanja.

A vidimo kako si sa svojim istomišljenicima prognozirao odluke bh. bloka i SDP-a.
Ako ćemo gledati logički prije će apstinenti glasati za nekoga ko neće da se po svaku cijenu dograbi vlasti nego za onoga ko je grabi
bez obzira kako i sa kime. :D
Post Reply