MaksprotivMarksa wrote:Na kakve misaone akrobacije je spreman prosjecni fasista iz redova SDA, znam da nisu svi fasisti, ali mnogi jesu, ne prestaju da odusevljavaju. Sada cemo par sedmice biti podsjecani da je Damir Niksic u LICNOM KONFLIKTU sa clanovima TZ KO SDP-a pomenuo ruralne i urbane Tuzlake, woooow grozno, treba ga protjerati iz BiH sto je povrijedjen potencijalnom izdajom od "crvene Tuzle", paradoksalno je stavljati jedan region ispred ideje koja se promovira, a to je antifasizam, zato se psovala majka Busuladzicu i veoma precizno pominjalo kvinslistvo, ali sve ce to vrli SDA mediji i botovska masinerija da zanemare.
O TUZLI.
Tuzla je najurbaniji grad u BiH, Sarajevo je svjetlosnim godinama iza Tuzle, iza odnosa tuzlaka razlicitih nacionalnosti, Tuzlaci imaju samo jednu papansku stvar na globalnom nivou, a to su Fukare, mada se i to pocelo mijenjati. Grad koji je na svojim plecima iznio pokret hip-hop kulture i hc-a ne moze biti ruralni i nazadni, strasna trance scena, strasna grafiti scena (jedna od najboljih u Evropi), strasno zajednistvo mladih ljudi vecinom anitfasisticki orijentiranih je zadivljujuce. Tuzlaci cesto mrze Sarajevo, smatram da imaju vise prava za to nego bilo ko drugi, realno su zapostavljeni i svedeni na nivo provincije, a oni to zaista nisu, Sarajevo je to postalo, Tuzla je odrzala svoje JA - DRZAVU TUZLA.
Zbog svega pobrojanog Tuzla ce ostati crvena, Tuzla ce uvijek biti antifasisticki orijentirana, nikada na to nece uticati jedan Bijedic ili neko drugi, tu se radi o kontinuitetu, ovo je samo ciscenje kukolja u SDP-u, a na to se cekalo isuvise dugo, hvala Bogu docekasmo, mashAllah.
Ako su Tuzlaci nakon silnih razocarenja dali glasove ovakvom SDP-u, zamislite sta nas ocekuje nakon ovako odlucnih i promisljenih poteza. SDA je pocela pisati svoj kraj, mashAllah. Tu cinjenicu nece promijeniti hiljadu spinova, udaranje na animozitet medju gradovima, saffovi, Zahiragici i Dautovici.
I na kraju, kako rece Mao: SELO CE POBIJEDITI GRAD. Toliko o ljevicarima koji preziru selo i ruralno, to nije tacno, a Niksic to dobro zna i tvrdim da nikada ovo ne bi izrekao sa namjerom da povrijedi ruralne stanovnike TK, siguran sam da se mislilo na zatucanost u samom pro SDA krilu GO SDP-a, a ne biraca SDP-a iz TK.
Nije mi jasno kako možeš umotavati klasični primitizam, opravdavati onako nešto tvrdeći da je bila ova ili ona namjera.
Zlatko lagumdžija je politički gigant među najvećim na ovim prostorima. Jest da je nekad i njegova uloga u SDP-u bila poput Nerminove, rašćero je mnoge tada iskusne ljude koji su ga savjetovali, kao što on sada savjetuje sadašnju strukturu. Lagumdzija je među najzrelim iskusnim političarima ovih prostora. Nisu ga poslušali i tako da se agonija SDP-a nažalost poslije blagog rasta ponovo nastavlja!