BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#51976 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

I da dodje privatnik,usluga bi bila ista ili malo bolja. I on bi gledao da nam da samo ono sto mora i ni sec,MB ili SMS vise.
Dosao bi i prvo sto bi uradio jeste da bi dosli revizori da precesljaju preduzece. Nasli bi cca 1500 radnika viska. Podijelio otkaze,neke bi isplatio i poslao u penziju. Na tome bi ustedio milione,a PIO fond bi bio na staklenim nogama i islo bi jos vece zaduzenje kod MMF
drug_profi

#51977 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

sencobih wrote:
drugi profil wrote:Pa vidi nije sad bitno to. Govori se kao da telekom profit ulaze u opste dobro. Odnosno da drzava tu dividendu koristi za opste dobro. Ako je to osnovna premisa i ja nastavljam po istoj. Odnosno to je ono sto bi dobar domacin radio.
Posto smo svjesni da je to samo stranacki bankomat, zar ne bi bilo bolje da je vlasnik pravi domacin koji ce radi sebe dici nivo usluge korisnicima, a drzava nek novce procerda ako hoce jer svakako i ovu dividendu procerdaju.
I drugi vlasnik bi placao poreze, doprinose, sponzorirao sportske klubove i humanitarne organizacije jer to je dio marketinga svuda. Uostalom posao drzave je da sistemski rijesi finansiranje sporta i humanitarnih organizacija a ne da se sve bazira na sergija sistemu.
Sudeći po primjerima u okruženju hrvatskog i crnogorskog ht-a sumnjam da bi se nešto drasticno promijenilo u korist korisnika, privatnik u bih je sinonim za loš status radnika i muljanja svih vrsta u cilju ne placanja poreza, milion je primjera koji to dokazuju. Sponzoriranja bi stala, investicije svedene na minimum bar prvih godina. Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
Ja radim kod privatnika i ne bih se vratio u prijasnju drzavnu firmu ni za istu platu.
Dakle bolje zaradjujem, gazda me vise cijeni, imam sve moguce benefite koje zakon propisuje, i uz to nisam cak ni VSS, nego simple ordinary SSS.
drug_profi

#51978 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

mali_milojica wrote:I da dodje privatnik,usluga bi bila ista ili malo bolja. I on bi gledao da nam da samo ono sto mora i ni sec,MB ili SMS vise.
Dosao bi i prvo sto bi uradio jeste da bi dosli revizori da precesljaju preduzece. Nasli bi cca 1500 radnika viska. Podijelio otkaze,neke bi isplatio i poslao u penziju. Na tome bi ustedio milione,a PIO fond bi bio na staklenim nogama i islo bi jos vece zaduzenje kod MMF
Dakle ovo je totalna sljepoca i brkanje uzroka i posljedica.
Drzavnim parama cemo dati nekoj hiljadi ljudi da komforno zive od nerada i neznanja jer cemo tako dobiti po 200-300 maraka u PIO od njihovih plata?
Pa hajmo odmah izdvojiti iz prodajne sume tih 300 milja mjesecno za PIO da im ne zafali "da PIO ne kolabira".

Sto se tice toga sta bi nam privatnik dao, mozemo vidjeti primjer bas tog mtela koji nije privatnik, ali je njegovim dolaskom ponuda na trzistu postala interesantnija. Takodje i sa Telemachom.
Neko ko bi izvalio milijardu eura (svojevremeno, a sad se o tome samo moze sanjati) bi sigurno gledao da tu milijardu vrati u narednih 10 godina.
A to nece postici ako mu usluga bude manje interesantna od postojece ili ako mu broj korisnika ne bi brzo porastao.
Zakljucak koji se namece je?
mali_milojica

#51979 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

drugi profil wrote:
mali_milojica wrote:I da dodje privatnik,usluga bi bila ista ili malo bolja. I on bi gledao da nam da samo ono sto mora i ni sec,MB ili SMS vise.
Dakle ovo je totalna sljepoca i brkanje uzroka i posljedica.
Drzavnim parama cemo dati nekoj hiljadi ljudi da komforno zive od nerada i neznanja jer cemo tako dobiti po 200-300 maraka u PIO od njihovih plata?
Pa hajmo odmah izdvojiti iz prodajne sume tih 300 milja mjesecno za PIO da im ne zafali "da PIO ne kolabira".

Sto se tice toga sta bi nam privatnik dao, mozemo vidjeti primjer bas tog mtela koji nije privatnik, ali je njegovim dolaskom ponuda na trzistu postala interesantnija. Takodje i sa Telemachom.
Neko ko bi izvalio milijardu eura (svojevremeno, a sad se o tome samo moze sanjati) bi sigurno gledao da tu milijardu vrati u narednih 10 godina.
A to nece postici ako mu usluga bude manje interesantna od postojece ili ako mu broj korisnika ne bi brzo porastao.
Zakljucak koji se namece je?
Samo sam rekao sta bi se desilo,a ne da drzim neciju stranu ili branim kupca ili danasnje (ne)radnike u BHT.
probook

#51980 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

sencobih wrote: . Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
Mtel moj mix extra - za nekih 40-tak KM 3000 min prema svima 1000 por i 4 GB neta. Ne mozes potrošiti 8-)
sencobih

#51981 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

probook wrote:
sencobih wrote: . Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
Mtel moj mix extra - za nekih 40-tak KM 3000 min prema svima 1000 por i 4 GB neta. Ne mozes potrošiti 8-)
Mozda tebi paše mojmix ekstra i ako si se ti nasao u tome dobro za tebe., Ali ne bi se s tobom složilo 47 posto ukupnih korisnika mobilne mreže
sencobih

#51982 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

lakilaka wrote:
sencobih wrote:
drugi profil wrote:Pa vidi nije sad bitno to. Govori se kao da telekom profit ulaze u opste dobro. Odnosno da drzava tu dividendu koristi za opste dobro. Ako je to osnovna premisa i ja nastavljam po istoj. Odnosno to je ono sto bi dobar domacin radio.
Posto smo svjesni da je to samo stranacki bankomat, zar ne bi bilo bolje da je vlasnik pravi domacin koji ce radi sebe dici nivo usluge korisnicima, a drzava nek novce procerda ako hoce jer svakako i ovu dividendu procerdaju.
I drugi vlasnik bi placao poreze, doprinose, sponzorirao sportske klubove i humanitarne organizacije jer to je dio marketinga svuda. Uostalom posao drzave je da sistemski rijesi finansiranje sporta i humanitarnih organizacija a ne da se sve bazira na sergija sistemu.
Sudeći po primjerima u okruženju hrvatskog i crnogorskog ht-a sumnjam da bi se nešto drasticno promijenilo u korist korisnika, privatnik u bih je sinonim za loš status radnika i muljanja svih vrsta u cilju ne placanja poreza, milion je primjera koji to dokazuju. Sponzoriranja bi stala, investicije svedene na minimum bar prvih godina. Prodao je dodik sve sto se moglo prodati pa gdje je taj uspjeh i ta super usluga?
ti ocito radis u bhtelecomu i do zadnje kapi krvi branis svoje radno mjesto i uhljebe tamo. promijenilo bi se to da se ne bi samo zaposljavalo tamo po rodbinskoj i stranackoj liniji u firmi koju smo svi mi izgradili, nego po strucnosti, a samo stranka ( sda ) i rodbina koja tamo radi ima koristi. ali nicija nije do zore gorila.
Zanimljivo, može pisati pozitivno o telekomu samo ko radi tamo, ostali treba redom da pljuju po njemu?
Znači niko od 170 000 ljudi koji koriste mojatv, preko 350000 ljudi koji koriste telefon i oko dva miliona ljudi koji koriste mobilnu mrežu nemaju pojma , svi su uhljebi i uposlenici firme, rodbina itd?
mali_milojica

#51983 Re: BHTelecom All About

Post by mali_milojica »

probook wrote:
15-20 KM preskupo od onoga sto meni treba i trosim.
drug_profi

#51984 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Budimo realni, nije razlog punuda bolja ili lošija, već je još uvijek razlog "naši" i "njihovi".
Dugo vremena je "Hej! Savršena!" bila daleko bolja ponuda od Ultre i Frenda pa su opet i Ultra i Frend opstali.
avaks

#51985 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

170 000 korisnika MojaTV od kojih 17 ima normalnu brzinu i vikendom može "nabrijati" youtube na 1080p
A ostali:
Image

Doduše šta će prosječnom korisniku 1080p kada je 480p sasvim dovoljno :thumbup: :bih:
alda996

#51986 Re: BHTelecom All About

Post by alda996 »

imal iko problema sa telekomom msm internetom , ja imam Moja TV Moj Izbor , i net je ocaj a ruter/modem je ZXHN H108L.

Image
sencobih

#51987 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

avaks wrote:170 000 korisnika MojaTV od kojih 17 ima normalnu brzinu i vikendom može "nabrijati" youtube na 1080p
A ostali:
Image

Doduše šta će prosječnom korisniku 1080p kada je 480p sasvim dovoljno :thumbup: :bih:
to si opet nabavio šifru za komšijin wifi, bio si se smirio malo
dugonja

#51988 Re: BHTelecom All About

Post by dugonja »

drugi profil wrote:Budimo realni, nije razlog punuda bolja ili lošija, već je još uvijek razlog "naši" i "njihovi".
Dugo vremena je "Hej! Savršena!" bila daleko bolja ponuda od Ultre i Frenda pa su opet i Ultra i Frend opstali.
upravo to a i neznanje i nezainteresovanost raje da prenesu broj sa ultre, koja im je inače zlatna koka, na bilo kojeg drugog virtuelnog operatera jer su svi bolji, i haloo, i gofree i nekadašnji izimobil
sencobih

#51989 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

dugonja wrote:
drugi profil wrote:Budimo realni, nije razlog punuda bolja ili lošija, već je još uvijek razlog "naši" i "njihovi".
upravo to a i neznanje i nezainteresovanost raje da prenesu broj sa ultre, koja im je inače zlatna koka, na bilo kojeg drugog virtuelnog operatera jer su svi bolji, i haloo, i gofree i nekadašnji izimobil
ma ja neznanje i nezainteresovanost je krivo za sve. Ne pada vam na pamet da su mozda ljudi zadovoljni ultrom?
dugonja

#51990 Re: BHTelecom All About

Post by dugonja »

smiješan si
čime će bolan bit zadovoljni
sa 0,20 KM po minuti uz obračunsku jedinicu minuta dok je kod haloo 0,18 i besplatni pozivi unutar mreže, kao i kod gofree koji ima još 0,15 KM po minuti uz obračunsku jedinicu sekundu !!!!
zadovoljni sa 13 KM za gigu interneta (tek odskora 10 KM)
dok haloo daje 2 gb za 8 KM a gofree 3 gb za 10 KM uz flat na 128 kbps !!! što je za bht uhljebe nezamislivo
i o čemu ti onda pričaš
da nije žalosno bilo bi smiješno
drug_profi

#51991 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Ja prvi nisam htio da se peglam sa prenosom broja, a i radi nepovjerenja u kvalitet 3g mreze. A bilo je i bice boljih ponuda.
dugonja

#51992 Re: BHTelecom All About

Post by dugonja »

i to više nije nikakav problem
RAK je omogućio da poslije 3 mjeseca (za koje komotno možeš istestirat sve na novoj mreži) vratiš se bht uhljebima
sencobih

#51993 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

dugonja wrote:smiješan si
čime će bolan bit zadovoljni
sa 0,20 KM po minuti uz obračunsku jedinicu minuta dok je kod haloo 0,18 i besplatni pozivi unutar mreže, kao i kod gofree koji ima još 0,15 KM po minuti uz obračunsku jedinicu sekundu !!!!
zadovoljni sa 13 KM za gigu interneta (tek odskora 10 KM)
dok haloo daje 2 gb za 8 KM a gofree 3 gb za 10 KM uz flat na 128 kbps !!! što je za bht uhljebe nezamislivo
i o čemu ti onda pričaš
da nije žalosno bilo bi smiješno
smiješan si ti sa svojim reklamiranjem i ubjeđivanjem, gori si od top šopa i dormea zajedno
dugonja

#51994 Re: BHTelecom All About

Post by dugonja »

klasična "argumentacija" bht zaposlenika uhljeba
kakvo bolan reklamiranje, lijepo ti opisujem po svim stavkama da je ultra najgora i navodim ti konkretno argumente za razliku od tebe koji nit imaš nit naravno možeš imat bilo čim da to opovrgneš pa ti ostaje samo ta uprazna mantra

jel ultra najgora u usporedbi sa navedenim prepaid ?
da li možeš da dokažeš suprotno ??
sencobih

#51995 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

dugonja wrote:klasična "argumentacija" bht zaposlenika uhljeba
kakvo bolan reklamiranje, lijepo ti opisujem po svim stavkama da je ultra najgora i navodim ti konkretno argumente za razliku od tebe koji nit imaš nit naravno možeš imat bilo čim da to opovrgneš pa ti ostaje samo ta uprazna mantra

kvalitet mreze i dostupnost se ne pika? na kraju krajeva ljudi koriste ono sto im odgovara čime god se vodili u svom izboru, a očito je da im taj tvoj gofree ne odgovara, bez obzira sa koliko nikova pokušavao da izreklamiraš. Samo nastavi ipak ti je zarada od procenta.
Cossack

#51996 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

dugonja wrote:klasična "argumentacija" bht zaposlenika uhljeba

Imaš temu koja se bavio usporedjivanjem telekom operatera. Idi tamo pa trollaj do iznemoglosti!
escobar__

#51997 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

dugonja wrote:kvalitet mreže uopšte nije bolji, ja sa haloo na svakom koraku imam 3G dok kod bht uhljeba se gubila svako malo
ali eto bar si pokušo jednim jadnim antiargumentom da kao opovrgneš ono što nije jednostavno moguće opovrgnut
gluposti oko reklamiranja i procenta nije vrijedno komentara
Kao neko ko je koristio sve tri mreže na širem području BiH, mogu ti reći da izmišljaš.
dugonja

#51998 Re: BHTelecom All About

Post by dugonja »

ti imaš svoje pristrasno iskustvo
ja svoje objektivno
pa ne bi sigurno prenio na haloo raniji ultra broj ili bi se vratio bht uhljebima da nisam zadovoljniji u svakom pogledu pa i po pitanju mreže
a vi i dalje vrtite svoju jednu te istu mantru
febo_acm

#51999 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

Ja sam koristio Eronet(isti signal kao i Halo) i sada koristim Gofree. Sve su prilike da cu se vratiti na BH mobile. Na dionici od petlje na Stupu do Aerodroma ja ne mogu nikako da obavim Viber poziv bez prekida. Takodjer, oko moje zgrade na Stupu cesto se gubi 3G signal. Ista stvar je i ostalim aplikacijama za pozive. To me vec pocinje nervirati i onda moram da obavljam gsm pozive i malo mi bude 30 km mjesecno kredita. Alergican sam na BHT, ali bojim se da nemam izbora.
zateznistub

#52000 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

dugonja wrote:ti imaš svoje pristrasno iskustvo
ja svoje objektivno
pa ne bi sigurno prenio na haloo raniji
ultra broj ili bi se vratio bht uhljebima da nisam zadovoljniji u svakom pogledu pa i po pitanju mreže
a vi i dalje vrtite svoju jednu te istu mantru
:pisnuo:
Locked