Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑04/08/2026 18:06
Kazem, bez ovih gore improvizacija...da mozes na autobanu voziti bar 130 km/h na tempomatu?!
Mislim da i ti ne vjerujes u te podatke morski?!
Sad vidjeh da sam stavio podatke od pogrešnog modela.
Dakle, ovaj je pravi. Lucid Air Dual Motor Grand Touring AWD ....
Ovo je praktičnih 650 km vožnje po auto putu i otvorenim cestama, sa visokom prosječnom brzinom i klima uređajem, ili toplotnom pumpom.
Dakle, identično kao sa poslovnom limuzinom D-segmenta sa benzinskim 2.0 četvorocilindrašem i pogonom na sve točkove.
On moze do splita i nazad u svim vremenskim prilikama i godisnjim dobima?
Kad kupujes?
Čim počne raditi ovlašteni zastupnik za Lucid, za Bosnu i Hercegovinu.
mk ultra wrote: ↑04/08/2026 21:10
Međuosovinski razmak australa i troca je jednak
Dakle razlika se svede na VW DSG ili ovaj neki CVT ne znam kakav je mjenjac, u sustini to je ta cijena
Tako da ne vidim problem
Mozda je razmak isti, al je Austral 20 cm duze auto. I vise u smislu prostora za glavu. Eto pogledaj brojke, ili prosto sjedi u oba.
T-Roc je klasa Captura, ili eto Symbioza. To sto su ga povecali i dalje ne znaci da je kategorija Australa/3008/Sportagea itd. To su auta bar za pola broja veca, a za iste pare. Sto govori dosta o tome koliko je T-Roc povoljan.
PS kad smo kod DSG mjenjaca, jel to isti onaj DQ200 sto svi kazu da je najlosiji DSG?
Seawolf wrote: ↑04/08/2026 21:16
Čim počne raditi ovlašteni zastupnik za Lucid, za Bosnu i Hercegovinu.
900VDC nije malo
Ali u sustini unificira kina svasta nesto, pa i 1000VAC napone na punionicama,
Reci cu ti da slicna komutacijska oprema na 600V je prilicno stabilna
Na 900V na hladnoci ili vidim da redvno vlaga u baterije ulazi, jedan kiks alajhmanet
Igbt se kratko spoji
Cca 150kW ploca DC/DC je oko 2500eur max zamjenska, tako da to i ako crkne nije neka para
Volio bih da vidim ko im te dijelove radi, saznat cu
Manje vise, ti sistemi su 10.klasa jednostavniji od SUS motora
Naslovnica wrote: ↑04/08/2026 21:26
Može li Seat Ateca u tu klasu?
Ne znam, meni su i Ateca i Karoq uvijek bili najmanji u toj klasi.
Al to su oba starija auta, i sigurno su veca od Troca tadasnjeg (recimo 2020).
Sad ih je ovaj novi TRoc garant dostigao, cim me pitas tako a i zato sto svako auto danas raste. Al dok ne dodje novi Karoq i Ateca (ako ikad), nema smisla ni poredjenje.
Do tada TRoc i Austral nema sanse da ce ikad prostorom u istu kategoriju. Pa vi vicite da je 66k dobra cijena do sutra.
Evo gledam cijene, yeti je jeftiniji. Možda bi mogao i on proći mada mi se ne sviđa zadnji kraj. Nedavno sam sjeo u komšijinog iz 2008. ili 2009. godine i ne struže mi glava po krovu.
Eh zato je onaj noviji ~ cjenovno kao taj tiguan. Meni je dosta ljepsi malo lici na land rover defendera sa zadnje strane. slicno je to sve
Skoda nekako uvijek napravi prakticnije auto od vw
Ti mene nagovori
Valjaju li ovi brojevi na leru
Ne mogu naći kao kod golfa gdje je količina pepela u gramima i koja je maksimalna količina.
Možda je neko resetovao
SvjetlosnaGodina wrote: ↑04/08/2026 19:13
Skupo a nije awd, sve je al korektno nije..
Sta ima jeftinije novo ista kola opremom
Ne mora biti 4 vuce
Nisam isao sad provjeravati cijene, al iz glave sto ih zna otprije.... sigurno su slicno opremljeni FWD benzinski Yaris Cross, Peugeor 2008, Renault Captur i Mazda CX-30 jeftiniji od ovog T Roca.
Inace, Austral koji je za broj vece auto se moze naci po toj cijeni jbt
PS necu ni pominjati Konu i Stonic, jer su mi to oba bezvezna auta.
T Roc je klasa C, a Stonic, Yaris, Captur, 2008… klasa B.
Austral apsolutno ne može pratiti T Roca, osim ponudom prostora.
T Roc, Kona, Seltos, CX50…su konkurencija
Nisam isao sad provjeravati cijene, al iz glave sto ih zna otprije.... sigurno su slicno opremljeni FWD benzinski Yaris Cross, Peugeor 2008, Renault Captur i Mazda CX-30 jeftiniji od ovog T Roca.
Inace, Austral koji je za broj vece auto se moze naci po toj cijeni jbt
PS necu ni pominjati Konu i Stonic, jer su mi to oba bezvezna auta.
T Roc je klasa C, a Stonic, Yaris, Captur, 2008… klasa B.
Austral apsolutno ne može pratiti T Roca, osim ponudom prostora.
T Roc, Kona, Seltos, CX50…su konkurencija
Sta ne moze pratit, doduse upravu si, glupostima nebitnim za voznju ne moze
Evo gledam cijene, yeti je jeftiniji. Možda bi mogao i on proći mada mi se ne sviđa zadnji kraj. Nedavno sam sjeo u komšijinog iz 2008. ili 2009. godine i ne struže mi glava po krovu.
Eh zato je onaj noviji ~ cjenovno kao taj tiguan. Meni je dosta ljepsi malo lici na land rover defendera sa zadnje strane. slicno je to sve
Skoda nekako uvijek napravi prakticnije auto od vw
Ti mene nagovori
Valjaju li ovi brojevi na leru
Ne mogu naći kao kod golfa gdje je količina pepela u gramima i koja je maksimalna količina.
Možda je neko resetovao
super je to za dizne, malo je prva losija al obicno prve dvije budu jer su izlozene vecoj toploti dpf-a
mislim da ti je branik farban.
lijepo vozilo pravo
po meni bolja kupovina nego prva generacija tiguana + je prakticniji