SDP

vivaldi

#51951 Re: SDP

Post by vivaldi »

bogoljub wrote:SVE OVO MOŽE URADITI NEKO KO JE U VLASTI a ne u opoziciji
prosli put je bilo 5 politika, ovaj put plan 10, a za 4 godine akobogda bice 15 narodnih izreka.

mada se mora priznat da je plan fanstastican, za razliku od svih ostalih koji obecavaju smanjenje plata i penzija, sdp obecava povecanja. a mlade se zadrzati lancima (sad prolazi sezona pa su auto lanci na snizenju)
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#51952 Re: SDP

Post by Challenger_ »

To samo može biti loše po SNS i HDZ, nikako po Srbiju i Hrvatsku.
Razumjeli smo se.
polacijela

#51953 Re: SDP

Post by polacijela »

ruralna Tuzla je dala 38 hiljada glasova za SDP
neruralna Tuzla 14 hiljada

ovo večeras neće moći proći brisanjem video snimaka i mininiziranjem i relativiziranjem izrečenog sa par mekših postova D. Nikšića na Fb i ovdje po forumu
baš me interesuje kako će SDP popeglati ovo poniženje i pishanje po svojoj bazi
sadie_forever

#51954 Re: SDP

Post by sadie_forever »

polacijela wrote:ruralna Tuzla je dala 38 hiljada glasova za SDP

ovo večeras neće moći proći brisanjem video snimaka i mininiziranjem i relativiziranjem izrečenog sa par mekših postova D. Nikšića na Fb i ovdje po forumu
nema ljevice gdje se ponizava ruralno,to je u biti jedna seljacka izjava koja pocinje od begovata,koji su sve osim ljevica ali jbg
Leverage

#51955 Re: SDP

Post by Leverage »

Obično spinovanje.

Glasači SDP-a i "ruralni" i "neruralni" u TK su glasali za SDP jer je (između ostalog) Bijedić sa bine urlao da nema koalicije ni sa SDA ni sa PDA.

Glasači i obično članstvo nisu za prevaranta Bijedića nego za odluku GO.

To je to!
polacijela

#51956 Re: SDP

Post by polacijela »

Leverage wrote:

Obično spinovanje.

Glasači SDP-a i "ruralni" i "neruralni" u TK su glasali za SDP jer je (između ostalog) Bijedić sa bine urlao da nema koalicije ni sa SDA ni sa PDA.

To je to!
Odluka GO je u svrhu spašavanja trenutne vlasti u KS, milijarde u budzetu i ničega više. Sigurno ne brige za TK. Kao što ih neće biti briga ni 2022.
Last edited by polacijela on 10/02/2019 02:05, edited 1 time in total.
sadie_forever

#51957 Re: SDP

Post by sadie_forever »

Leverage wrote:

Obično spinovanje.

To je to!
ko tebi daje za pravo da pricas u ime glasaca?
Leverage

#51958 Re: SDP

Post by Leverage »

polacijela wrote: Odluka GO je u svrhu spašavanja trenutne vlasti u KS, milijarde u budzetu i ničega više. Sigurno ne brige za TK. Kao što ih neće biti briga ni 2022.
Jah. Neće vas Bijedić uhljebit, mnogo mi vas je žao.
sadie_forever wrote: ko tebi daje za pravo da pricas u ime glasaca?
Za razliku od tebe ja sam savršeno upoznat sa razmišljanjima članova, simpatizera i glasača SDP-a. Nisam neki svjetski optimista da bi nekakav glasač SDA poput tebe razumio taj koncept.
sadie_forever

#51959 Re: SDP

Post by sadie_forever »

Leverage wrote:
polacijela wrote: Odluka GO je u svrhu spašavanja trenutne vlasti u KS, milijarde u budzetu i ničega više. Sigurno ne brige za TK. Kao što ih neće biti briga ni 2022.
sadie_forever wrote: ko tebi daje za pravo da pricas u ime glasaca?
Za razliku od tebe ja sam savršeno upoznat sa razmišljanjima članova, simpatizera i glasača SDP-a. Nisam neki svjetski optimista da bi nekakav glasač SDA poput tebe razumio taj koncept.

:zzzz:
polacijela

#51960 Re: SDP

Post by polacijela »

Leverage wrote:
Dok je Kukića, biće hljeba :D
samo nek nastavi raditi na ukidanju koeficijenta 2 za Sarajevo u raspodjeli neizravnih poreza, halal mu elektrana od mene :D
Leverage

#51961 Re: SDP

Post by Leverage »

Ma samo uživajte.
Kikibombona

#51962 Re: SDP

Post by Kikibombona »

polacijela wrote:Odluka GO je u svrhu spašavanja trenutne vlasti u KS, milijarde u budzetu i ničega više. Sigurno ne brige za TK. Kao što ih neće biti briga ni 2022.
Becirovic je isto protiv bratimljenja sa SDA a on valjda ima vecu popularnost kod clanstva od Bijedica.

Hoce li po tvojoj procjeni Bijedic i njegova interesna skupina pristupiti SDA radi uhljebljenja?
meme_machine

#51963 Re: SDP

Post by meme_machine »

vivaldi wrote: prosli put je bilo 5 politika, ovaj put plan 10, a za 4 godine akobogda bice 15 narodnih izreka.
:lol: :lol: :lol:

Vivaldi, cini mi se da si ti aktivan na podforumu Ekonomija, pa evo jedno pitanje vezano za Plan 10:

Da li je efektivan SDP-ov potez uvodjenje poreza na bankovne transakcije, da li ce to uvecati drzavne prihode od banaka, ili ce to na kraju dana opet gradjani posredno placati? Zar ne mogu banke jednostavno taj porez dostaviti samim korisnicima kao taksu na obradu transakcije.?
asker

#51964 Re: SDP

Post by asker »

Kikibombona wrote:
polacijela wrote:Odluka GO je u svrhu spašavanja trenutne vlasti u KS, milijarde u budzetu i ničega više. Sigurno ne brige za TK. Kao što ih neće biti briga ni 2022.
Becirovic je isto protiv bratimljenja sa SDA a on valjda ima vecu popularnost kod clanstva od Bijedica.

Hoce li po tvojoj procjeni Bijedic i njegova interesna skupina pristupiti SDA radi uhljebljenja?
Nece Bijedic nigdje, covjek je vise puta ponovio da ce postovati odluku GO kakva god bila. Pri tome je naglasio da samo trazi da se postuje glas 37% ukupnog SDP kapaciteta koje predstavlja TK.
Leverage

#51965 Re: SDP

Post by Leverage »

On ne predstavlja sve glasače i članove SDP-a TK, a obzirom da je notorno lagao u kampanji da neće sa SDA/PDA ne predstavlja ni svoje lične glasače.

Treba protiv njega podnijeti krivičnu prijavu za lažno predstavljanje.
polacijela

#51966 Re: SDP

Post by polacijela »

Kikibombona wrote:

Bećirović je samo principijelno protiv koalicije, ako dobro shvatih večeras, da spasi obraz onih koji su u predizbornoj kampanji akcenat stavili na to da neće u koaliciju s nacionalističkim strankama, a ne zato što ne shvata šta za TK znači da se prepusti kombinaciji PDA/SDA. Princip iznad dobrobiti. Na svoju i TK štetu.

Za Bijedica i bratiju sve je moguce, pa čak i da krenu kao nezavisni kandidati.
Kako god, SDP gubi TK 2022. Centrala je odlučila da TK još četiri godine ostaje talac režima Vučićevog tipa. Ne znam ko može halaliti još 4 godine svog života, za kakav princip i viši cilj? A cilj nije viši, TK je jednostavno žrtvovan zbog učestvovanja SDP u vlasti u KS.
Last edited by polacijela on 10/02/2019 02:34, edited 1 time in total.
sadie_forever

#51967 Re: SDP

Post by sadie_forever »

Leverage wrote:On ne predstavlja sve glasače i članove SDP-a TK, a obzirom da je notorno lagao u kampanji da neće sa SDA/PDA ne predstavlja ni svoje lične glasače.

smijesan si,,,sve ove godine sdp je bio u koaliciji s sda i to ne smeta? sad odjendom bi se i gonili po sudovima,a gdje to bilo do sada?
asker

#51968 Re: SDP

Post by asker »

Leverage wrote:On ne predstavlja sve glasače i članove SDP-a TK, a obzirom da je notorno lagao u kampanji da neće sa SDA/PDA ne predstavlja ni svoje lične glasače.

Ma samo mu mater ruralnu Tuzlansku, ta ce on, on meni doso, nec ziv..................... :-)
Leverage

#51969 Re: SDP

Post by Leverage »

sadie_forever wrote:

smijesan si,,,sve ove godine sdp je bio u koaliciji s sda i to ne smeta? sad odjendom bi se i gonili po sudovima,a gdje to bilo do sada?
:lol: :lol:

Lju' jel' se 'vo sni'a neki film :D
MaksprotivMarksa

#51970 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

Na kakve misaone akrobacije je spreman prosjecni fasista iz redova SDA, znam da nisu svi fasisti, ali mnogi jesu, ne prestaju da odusevljavaju. Sada cemo par sedmice biti podsjecani da je Damir Niksic u LICNOM KONFLIKTU sa clanovima TZ KO SDP-a pomenuo ruralne i urbane Tuzlake, woooow grozno, treba ga protjerati iz BiH sto je povrijedjen potencijalnom izdajom od "crvene Tuzle", paradoksalno je stavljati jedan region ispred ideje koja se promovira, a to je antifasizam, zato se psovala majka Busuladzicu i veoma precizno pominjalo kvinslistvo, ali sve ce to vrli SDA mediji i botovska masinerija da zanemare.

O TUZLI.

Tuzla je najurbaniji grad u BiH, Sarajevo je svjetlosnim godinama iza Tuzle, iza odnosa tuzlaka razlicitih nacionalnosti, Tuzlaci imaju samo jednu papansku stvar na globalnom nivou, a to su Fukare, mada se i to pocelo mijenjati. Grad koji je na svojim plecima iznio pokret hip-hop kulture i hc-a ne moze biti ruralni i nazadni, strasna trance scena, strasna grafiti scena (jedna od najboljih u Evropi), strasno zajednistvo mladih ljudi vecinom anitfasisticki orijentiranih je zadivljujuce. Tuzlaci cesto mrze Sarajevo, smatram da imaju vise prava za to nego bilo ko drugi, realno su zapostavljeni i svedeni na nivo provincije, a oni to zaista nisu, Sarajevo je to postalo, Tuzla je odrzala svoje JA - DRZAVU TUZLA.

Zbog svega pobrojanog Tuzla ce ostati crvena, Tuzla ce uvijek biti antifasisticki orijentirana, nikada na to nece uticati jedan Bijedic ili neko drugi, tu se radi o kontinuitetu, ovo je samo ciscenje kukolja u SDP-u, a na to se cekalo isuvise dugo, hvala Bogu docekasmo, mashAllah.

Ako su Tuzlaci nakon silnih razocarenja dali glasove ovakvom SDP-u, zamislite sta nas ocekuje nakon ovako odlucnih i promisljenih poteza. SDA je pocela pisati svoj kraj, mashAllah. Tu cinjenicu nece promijeniti hiljadu spinova, udaranje na animozitet medju gradovima, saffovi, Zahiragici i Dautovici.

I na kraju, kako rece Mao: SELO CE POBIJEDITI GRAD. Toliko o ljevicarima koji preziru selo i ruralno, to nije tacno, a Niksic to dobro zna i tvrdim da nikada ovo ne bi izrekao sa namjerom da povrijedi ruralne stanovnike TK, siguran sam da se mislilo na zatucanost u samom pro SDA krilu GO SDP-a, a ne biraca SDP-a iz TK.
Leverage

#51971 Re: SDP

Post by Leverage »

asker wrote: Ma samo mu mater ruralnu Tuzlansku, ta ce on, on meni doso, nec ziv..................... :-)
Bećirović i Imamović poslali jasnu poruku tvom prevarantu.

Znam da je teško zaspat večeras ali probaj sa oprobanom metodom, zažmiri i broji SDA glasače.
asker

#51972 Re: SDP

Post by asker »

polacijela wrote:
Kikibombona wrote:

Bećirović je samo principijelno protiv koalicije, ako dobro shvatih večeras, da spasi obraz onih koji su u predizbornoj kampanji akcenat stavili na to da neće u koaliciju s nacionalističkim strankama, a ne zato što ne shvata šta za TK znači da se prepusti kombinaciji PDA/SDA. Princip iznad dobrobiti. Na svoju i TK štetu.

Za Bijedica i bratiju sve je moguce, pa čak i da krenu kao nezavisni kandidati.
Kako god, SDP gubi TK 2022. Centrala je odlučila da TK još četiri godine ostaje talac režima Vučićevog tipa. Ne znam ko može halaliti još 4 godine svog života, za kakav princip i viši cilj? A cilj nije viši, TK je jednostavno žrtvovan zbog učestvovanja SDP u vlasti u KS.
Jedina istina!
bogoljub

#51973 Re: SDP

Post by bogoljub »

Eto brate neka SDA sve ovo uradi. Svi se slažemo da su ovo dobre stvari. SDA će imati vlast, neka odrade. U čemu je problem? :D[/quote]

U tome i jest poenta što se svi slažemo da su ovo dobre stvari, Problem nastaje kada SDP pun sujete kaže mi bi ovo uradili, ali nećemo s SDA.
Tako da sva obećavanja narodu bacaju u smeće.
Na jednoj strani Ulazak u Vlast, napredak BiH i ostvarivanje obećanja na drugoj OPOZICIJA, neulazak u vlas i daljne stagnacije. SDP izabrao ovo drugo. a sutra misli da će mu biti opravdanje nismo bili vlast. To ne prolazi to narod kažnjava na narednim izborima.
asker

#51974 Re: SDP

Post by asker »

Leverage wrote:
asker wrote: Ma samo mu mater ruralnu Tuzlansku, ta ce on, on meni doso, nec ziv..................... :-)
Bećirović i Imamović poslali jasnu poruku tvom prevarantu.

Znam da je teško zaspat večeras ali probaj sa oprobanom metodom, zažmiri i broji SDA glasače.

Ma boli tebe kardan, ti si svakako na budzetu uz Jasmina...................moze ovajko jos xy godina. Meni zao SDP sirotinje :(
Leverage

#51975 Re: SDP

Post by Leverage »

Na strateškoj koti tema SDP-a susrele su se Bijedićeva nesuđena uhljebska i Bakirova trolovska motorizovana brigada, te zajedničkim snagama atakuju na zdravu pamet ostatka foruma.
Post Reply