Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Emojti wrote: ↑02/08/2026 23:09
Audi A4 B8.5 2012 2.0 Multitronic ili Passat B8 1.6 DSG?
Prednosti i mane za osobu 193cm 110kg
Ja imam istog Audija samo manuelac, koji je 2.0 od koliko kW? 105kw ti je zlatna sredina i najbolje se pokazao, automatik im je smeće osim ako nije quattro.
Ne može se passat mjeriti po udobnosti sa Audijem nikad. A i razlike u 2 motora su velike.
105kw, nazalost ja ne mogu manuelca vozit zbog povreda, a eventualno ubrzo i operacije. Opet je uzasan rizik multitronic, prijatelj mjenjao na njegovom zamjac 2500KM. I taj multilink ovjes moze kostat po dzep, pogotovo prilaz mojoj kuci neka 2 kilometra uzasni prijelazi, rupe, a poslijednjih 300 metara jak makadam.
Passat mi je drasticno siri, noviji i moderniji. Za 5000 dodatno dobijam 5 godina novije auto. Jedino eto sta mi je lijepo kod Audija je taj MMI
Sto nas onda uopce pitas za savjet kad si vec odlucio pazariti nacipovanog 1.6 sa dsg mjenjacem?
Jesi bar provjerio jel mu jos uvijek dpf u funkciji?
SvjetlosnaGodina wrote: ↑04/08/2026 19:13
Skupo a nije awd, sve je al korektno nije..
Sta ima jeftinije novo ista kola opremom
Ne mora biti 4 vuce
Nisam isao sad provjeravati cijene, al iz glave sto ih zna otprije.... sigurno su slicno opremljeni FWD benzinski Yaris Cross, Peugeor 2008, Renault Captur i Mazda CX-30 jeftiniji od ovog T Roca.
Inace, Austral koji je za broj vece auto se moze naci po toj cijeni jbt
PS necu ni pominjati Konu i Stonic, jer su mi to oba bezvezna auta.
konektovan wrote: ↑04/08/2026 18:06
Kazem, bez ovih gore improvizacija...da mozes na autobanu voziti bar 130 km/h na tempomatu?!
Mislim da i ti ne vjerujes u te podatke morski?!
Sad vidjeh da sam stavio podatke od pogrešnog modela.
Dakle, ovaj je pravi. Lucid Air Dual Motor Grand Touring AWD ....
Ovo je praktičnih 650 km vožnje po auto putu i otvorenim cestama, sa visokom prosječnom brzinom i klima uređajem, ili toplotnom pumpom.
Dakle, identično kao sa poslovnom limuzinom D-segmenta sa benzinskim 2.0 četvorocilindrašem i pogonom na sve točkove.
konektovan wrote: ↑04/08/2026 18:06
Kazem, bez ovih gore improvizacija...da mozes na autobanu voziti bar 130 km/h na tempomatu?!
Mislim da i ti ne vjerujes u te podatke morski?!
Sad vidjeh da sam stavio podatke od pogrešnog modela.
Dakle, ovaj je pravi. Lucid Air Dual Motor Grand Touring AWD ....
Ovo je praktičnih 650 km vožnje po auto putu i otvorenim cestama, sa visokom prosječnom brzinom i klima uređajem, ili toplotnom pumpom.
Dakle, identično kao sa poslovnom limuzinom D-segmenta sa benzinskim 2.0 četvorocilindrašem i pogonom na sve točkove.
On moze do splita i nazad u svim vremenskim prilikama i godisnjim dobima?