Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

SmokingMan

#51926 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Tito_i_Partija wrote: 04/12/2025 03:21
SmokingMan wrote: 04/12/2025 00:24 Evo novine, regrutuješ True Sons bota, ide sa tobpm od punkta do punkta, mogu reći da je korisna stvar, pogotovo ako igras free roam style. Hjde više 2026.ta da vidim taj Survivors. Neću sada da maštarim o tome kakvih će novina za 2 godine biti u Div 3. Samo nek se roka.... :D

The Division 2: MUNITY

COMPANIONS
The Division 2: MUNITY  introduces the NPC Companions, a feature where you can recruit and command defected True Sons soldiers who now fight by your side. As a Squad Leader, you can guide your Companion through combat by ordering them to reposition, focus targets, support the team or activate special abilities through the Command Link Global Modifier.

The system is tightly connected to the season’s Modifiers, which shape how you and your Companion work together. Each Companion functions as an Active Modifier that you equip, and every Archetype brings its own set of abilities you can command in combat. Passive Modifiers strengthen your teamwork. Hostile Modifiers introduce enemy behaviors designed to disrupt that coordination.

Recruitment 
You can recruit Companions through open world encounters and True Sons klix Events found throughout Washington DC. During fights against True Sons, you may come across defectors who choose to break ranks mid combat. If they survive the encounter, you can speak with them afterwards and recruit them as your active Companion.

Recruitment encounters appear only in Washington DC, but once a Companion joins you, they can go with you anywhere, including missions in other regions and the full range of difficulty settings up to Legendary.

Archetypes 
https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the- ... ByY4K/klix
Lijepo je što dodaju nove stvari, al' ne kontam poentu companiona. Misije, a i pogotovo freeroam gameplay su poprilično lahki. Možda može jedino neki healbot za rogue agente il' Huntere, il' nešto poput Summita na najjačem levelu.

A sa strane priče, malo mi je poglupo da ti nije companion neki drugi Division agent kojem možeš vjerovat', već neka random izdajica iz redova jedne od najgorih frakcija u Washingtonu. :roll:
Nikada ne znaš šta ti život donosi, svako mora imat svog Jolanija, pa eto i u Div 2. Istorija je puna kontraverznih saradnji. :mrgreen:
Tito_i_Partija

#51927 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

SmokingMan wrote: 04/12/2025 10:32
Tito_i_Partija wrote: 04/12/2025 03:21
SmokingMan wrote: 04/12/2025 00:24 Evo novine, regrutuješ True Sons bota, ide sa tobpm od punkta do punkta, mogu reći da je korisna stvar, pogotovo ako igras free roam style. Hjde više 2026.ta da vidim taj Survivors. Neću sada da maštarim o tome kakvih će novina za 2 godine biti u Div 3. Samo nek se roka.... :D

https://www.ubisoft.com/en-gb/game/the- ... ByY4K/klix
Lijepo je što dodaju nove stvari, al' ne kontam poentu companiona. Misije, a i pogotovo freeroam gameplay su poprilično lahki. Možda može jedino neki healbot za rogue agente il' Huntere, il' nešto poput Summita na najjačem levelu.

A sa strane priče, malo mi je poglupo da ti nije companion neki drugi Division agent kojem možeš vjerovat', već neka random izdajica iz redova jedne od najgorih frakcija u Washingtonu. :roll:
Nikada ne znaš šta ti život donosi, svako mora imat svog Jolanija, pa eto i u Div 2. Istorija je puna kontraverznih saradnji. :mrgreen:
Jesi li prob'o već? Čitam na Division subredditu da im je ponašanje u borbama malo niđevezno. :D
4L0n3

#51929 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 4L0n3 »

a jesu lose napravili ovaj meni i user interface za dragon age inqusition na pc-u. Morao sam dzojstik ustekat, ne ide mis i tastatura nikako na ovo
Tito_i_Partija

#51930 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Creative Assembly has been busy—Total War: Medieval 3 is coming, along with more Warhammer DLC and another game that will be revealed next week, 'marking the beginning of an exciting new era'
:sretan:
Stari_Jarac

#51931 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

Tito_i_Partija wrote: 04/12/2025 20:51
Creative Assembly has been busy—Total War: Medieval 3 is coming, along with more Warhammer DLC and another game that will be revealed next week, 'marking the beginning of an exciting new era'
Imaš pivu od mene za ovu vijest :janpi:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51932 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Tito_i_Partija wrote: 04/12/2025 20:51
Napokon da su se dosjetili poslije 20 godina da naprave treci dio Medieval. Jedino shogun 2 je jaca os Medieval i Rome, ovo ostalo necu ni spominjat. Najvise zbog hrpe srednjevjekovnih fantazijskih modova. Izgleda fantasticno kada mozes birati frakcije iz LotR-a i GoT-a.
SmokingMan

#51933 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by SmokingMan »

Tito_i_Partija wrote: 04/12/2025 15:50

Jesi li prob'o već? Čitam na Division subredditu da im je ponašanje u borbama malo niđevezno. :D
Da, zabavno je kada imaš da makar neko pravi distrakciju, naravno da nije ni upola isti doživljaj pravog igrača u squadu i NPC čiji je AI predvidi (tako je podešeno u svim igrama po defaultu), nema taj luksuz da bude John Rambo u svakoj situaciji kao ti. Recimo kretanja ovog koga regrutuješ je identično kretanju kod ostalih frakcija, isto se kreću, dosta koriste cover, ne pucaju tek tako na prvu, što bi se reklo "Šta čekaš, zaspi ih kišom metaka". No ok je, ne treba očekivati ništa nerealno, dobro plasira dmg koji nanese NPC.jevima solidnu štetu (posebno kada je kod protivnika sastrugan armor), dok mijenjaš okvir ili popravljaš health.
Free Spirit

#51934 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

Završio glavni quest za Kingdom Come Deliverance 2, i evo još malo se vrtim oko Forge DLC

Što se mene tiče igra godine, definitivno je postavila novu granicu za ovaj žanr. Priča odlična, side questovi solidni, jedino što zamjeram je malo ljudi za voice acting pa čuješ često iste glasove. Combat je jednostavniji nego u KCD1 ali po meni je ovo pozitivno, nemam više toliko vremena da vježbam.

Od momenta kad skontaš Bane Poison igra postaje 50% lakša :lol:

Kad stigne novi PC ide BG3, nisam odigrao još, a poslije toga expedition 33. Nisam neki fan turn base ali šteta je ove ne odigrati :izet:
DonieBrasco

#51935 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by DonieBrasco »

Kako ovo budi uspomene na davna vremena.
pici

#51936 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

Free Spirit wrote: 05/12/2025 09:14 Završio glavni quest za Kingdom Come Deliverance 2, i evo još malo se vrtim oko Forge DLC

Što se mene tiče igra godine, definitivno je postavila novu granicu za ovaj žanr. Priča odlična, side questovi solidni, jedino što zamjeram je malo ljudi za voice acting pa čuješ često iste glasove. Combat je jednostavniji nego u KCD1 ali po meni je ovo pozitivno, nemam više toliko vremena da vježbam.

Kad stigne novi PC ide BG3, nisam odigrao još, a poslije toga expedition 33. Nisam neki fan turn base ali šteta je ove ne odigrati :izet:
KCD2 ev upravo skidam, cini se jako interesantnom. Igrao sam ex 33 i prica je jako interesantna. BG3 mozda iza ove ako mi legne ili napokon da dovršim witchera 3.
Free Spirit

#51937 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

pici wrote: 05/12/2025 14:31
Free Spirit wrote: 05/12/2025 09:14 Završio glavni quest za Kingdom Come Deliverance 2, i evo još malo se vrtim oko Forge DLC

KCD2 ev upravo skidam, cini se jako interesantnom. Igrao sam ex 33 i prica je jako interesantna. BG3 mozda iza ove ako mi legne ili napokon da dovršim witchera 3.
Ako si igrao već prvu onda ćeš se brzo uklopiti

Ako nisi, treba ti malo strpljenja dok skontaš combat, ne možeš uletit među 3-4 i više bandita i pobijedit... Al sve je to razlog što meni baš i leži ovakva vrsta RPG-a :-D
MarlboroGold

#51938 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

Kad sam vidio Blood refreshed supply to sam odmah uzeo na steamu. To mi je omiljeni shooter iz tog vremena pored starog Dooma.

Da hoće napraviti neki remake prvog dijela.
ferratilis

#51939 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

MarlboroGold wrote: 05/12/2025 15:37 Kad sam vidio Blood refreshed supply to sam odmah uzeo na steamu. To mi je omiljeni shooter iz tog vremena pored starog Dooma.

Crudox cruo!

Prvom Doomu ne treba remake, vjeruj, samo bi ga pokvarili. Onakav kakav je ce biti igriv i za 100 godina, cemu svjedoce hiljade i hiljade community .wad-ova koji su izasli od tad. Doom 2016 je odlican kao reboot, original nek ne diraju. Nightdive remaster je ultimativna verzija tih igara.

Ono cemu treba novi nastavak je Quake.
pici

#51940 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by pici »

treba i quake i unreal tournament obnoviti, vrijeme je. Mada pregazili su ih CS, CoD, DoD itd
ferratilis

#51941 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Nece se UT vratiti sve dok Fortnite printa pare. Tim Sweeney je skoro dao modderima prava na distribuciju UT99 i UT2004, uopce ga ne zanima serijal. Sve dok zoomeri i gen alpha kupuju skinove, nema nista od Unreala.
Peacean

#51942 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Averus

#51943 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Kupovinom Warner Brothersa, Netflix je sad vlasnik Nemesis patenta :)

Navodno su već neke kompanije tražile pošten i prihvatljiv licensing model
Pa eto za ove kojima se svidio Shadow of Mordor ima nade! :D
nepass1

#51944 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Jes hades prejaka igra, godinu se kanim da kupim
Odavno nisam nesta igrao gdje ne mogu popustiti :D
vaučer

#51945 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

nepass1 wrote: 06/12/2025 01:36 Jes hades prejaka igra, godinu se kanim da kupim
Odavno nisam nesta igrao gdje ne mogu popustiti :D
Digitalni krek.
Nisam ne igrao, nego radio išta drugo kad sam je pprvi put počeo.
S druge strane kad mi je dodijala, ne bih je upalio nema tih para.
vaučer

#51946 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Na dugom, dugom putu kroz vlastiti backlog i jedno 15 godina bez PC-a sad sam na Ghost of Tsushima. Ono, ok je igra, ali mislim da je malo prehypana. Dosta toga je baš cookie cutter, ima ponešto zanimljivih fora - kao Standoff mehanika koja je stalno zabavna i koju sam nakucao da sad nanižem tri protivnika. Sve u svemu odigrat ću i zaboraviti. Od svega je setting i krajolik najbolji dio. Definitnvo ne spada u top ešelon open world igara kao RDR2, Withcer 3 ili Breath of the Wild - ali vrijedno igranja.
MarlboroGold

#51947 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by MarlboroGold »

ferratilis wrote: 05/12/2025 16:46
MarlboroGold wrote: 05/12/2025 15:37 Kad sam vidio Blood refreshed supply to sam odmah uzeo na steamu. To mi je omiljeni shooter iz tog vremena pored starog Dooma.

Crudox cruo!

Prvom Doomu ne treba remake, vjeruj, samo bi ga pokvarili. Onakav kakav je ce biti igriv i za 100 godina, cemu svjedoce hiljade i hiljade community .wad-ova koji su izasli od tad. Doom 2016 je odlican kao reboot, original nek ne diraju. Nightdive remaster je ultimativna verzija tih igara.

Ono cemu treba novi nastavak je Quake.
Mislio sam na remake Blood, a može i reboot :mrgreen:

Ne treba za Doom ovi noviji su stvarno top mada ovaj zadnji je na momente bio jako čudan, ali shvatam da postoji potreba za inovacijama i slično.
Riddle

#51948 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

Ja sam Hogwarts Legacy prekinuo. OK sve, lijepo izgleda, ali dosadilo mi je brzo. Negdje sam u Hogsmeade stigao, popravio nered nakon borbe i tu sam stao. Neka mlađa raja će to završiti vjerovatno. :mrgreen:
CharakterZnak

#51949 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by CharakterZnak »

I ja sam otprilike tu negdje stao sa Hogwarts. Meni je nekako dosadna igra. Zaljubljenici u taj svijet ce je završiti.
Ostalo mi je jos malo da završim Gotham Knights. Ocjena 2.5/5. Nije ni cudo sto se moze kupiti jeftinije od kafe u Metropolis SCC. Priča naivna a borbe jednostavne i nisu teške izuzev Talona.
Sljedeći je ovaj novi Spongebob i Winter survival. Za ubijanje dosade u medjuvremenu Deluxe Ski Jump 4 i PES 6 sa raznim patchevima.
Free Spirit

#51950 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Free Spirit »

Bukvalno sam na istom stao, mene je dodatno nerviralo sto nisam mogao promijeniti FOV (tad sam na PS5 igrao).

Sto neko spomenu vec, bilo bi top da je ovo bilo u doba kad su nam filmovi i knjige bili interesantni. Zato burazov malac ne igra nista drugo osim Hogwartsa vec 3 mjeseca :lol:
Post Reply