SDP

Kikibombona

#51901 Re: SDP

Post by Kikibombona »

bogoljub wrote:
Leverage wrote:
bogoljub wrote: Veoma usko gledanje na politička dešavanja.
Ako su ovi koji su glasali za ulazak u vlast glasali za podvlačenje pod SDA skute, glasači protiv toga su glasali za podvlačenje pod skute NS. koja je haustorska stranka, dakle glasali su za skute ''haustora''! Umjesto da uđu u vlast i pokažu ozbiljnost državničku, ovim potezom su sami sebe odveli u političku komu iz koje kada se probude proći će 4 godine. a onda će vidjeti da mnogi koji su bili tu u SDP-u više nisu tu! ali to je odluka GO SDP, demokratski!
Dozvolit ćeš da ja SDP poznajem puno bolje nego ti, što se i vidi iz tvog posta.

Gubitak jednog istaknutog člana u ovom slučaju donosi na stotine, a u slučaju Bijedića na desetine hiljada novih glasova za SDP. Doslovno.

Ipak ja znam puno bolje kako razmišlja potencijalni glasač SDP-a, znam šta želi, znam šta hoće da vidi, a znam Boga mi i šta neće i ne podnosi.

SDP nije SDA. Glasači SDP-a nisu glasači SDA.
OK, to je tvoje mišljenje. Ja samo znam da ovim potezom u budućnosti jedna stranka ima realna očekivanja za rast. a to je Naša stranka. Ne misliš valjda da će iz SDA u Našu stranku? Sigurno ne! Upravo iz SDP-a živi bili pa vidjeli.
Ma ne moze NS odvojiti puno od SDP-a. To je ipak razlicit profil glasaca.

NS ce napredovati na narednim izborima sa 55 na 70-80 000 i to je to. SDP pretendira na puno sire glasacko tijelo od NS. Ako SDP bude dobro radio, moze doci do 200 000.

Jos ako ojaca Hadzikadic i Konakovic, bice to puno jace nego SDA.

Kamen u cipeli je Demokratska fronta. Ne znam sta sa njima.
bogoljub

#51902 Re: SDP

Post by bogoljub »

slogan SDP-a za izbore 2022.
OPOZICIJA ZA SVE NAS
glasajte za nas!
dale cooper

#51903 Re: SDP

Post by dale cooper »

bogoljub wrote:slogan SDP-a za izbore 2022.
OPOZICIJA ZA SVE NAS
glasajte za nas!
Hajde ba boli vas kurac, nećete imati ljevičare da vam smetaju i jebu koncepciju u vlasti. :D
Leverage

#51904 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: Prijatelju ko ce formirati vlast u tk.
Ili to nije vas problem kao sto kazu prijatelji iz ns.
Hvala vam .
Rezultati govore da bh. blok ima 15, a ostali prirodni koalicioni partneri 20. Pokušala se jedina moguća varijanta sa nepouzdanim SBB-om i SBiH-om, nije prošlo, bh. blok nema koalicioni kapacitet da formira vlast i opozicija je jedina varijanta.

Slijedeći put ako budete željeli da vlast čini bh. blok onda jebiga glasajte za bh. blok, nemojte za ni za zelenu ni za tirkiznu SDA.
kiligonzales

#51905 Re: SDP

Post by kiligonzales »

Kikibombona wrote:
Leverage wrote:
Kikibombona wrote: Bio si u pravu, jbg. :thumbup: :D
Ovim što su napravili NS i SDP u zadnjih par mjeseci možemo konstatovati da su se na političkoj sceni BiH počeli pojavljivati principi kao relevantna kategorija što, ako ćemo iskreno, ranije nije bio slučaj. Napravljen je civilizacijski iskorak kad su ga svi najmanje očekivali.

Tvoj skepticizam bio je empirijski baziran. Ono s čime ti nisi računao (a ja jesam) jeste to da je u SDP-u uvijek bilo daleko više kapaciteta za principijelno djelovanje nego u npr. SDA, samo što to nikad iz raznih razloga nije bilo manifestovano. Danas je ta tiha većina odlučila da bude glasna većina i da kaže dosta.

Mislim da možemo zaključiti višemjesečnu raspravu o tome da li su SDA i SDP isto. SDA jednostavno nikad ne bi donijela ovakvu odluku.
Slazem se. Bio sam uvjeren da SDP ide u vlast. U pitanju su ogromne pare i lagani poslovi bez odgovornosti. Za cetiri godine pojedini funkcioneri mogu uzeti par stotina hiljada maraka. Izazov je.

Prvi bi Madner oslovljavao Camparu sa 'sefe', isao na dzumu, za te pare. :D

Salu na stranu, veliki iskorak. Kamo srece da se ovako nesto desilo prije 8 godina, sada bi bili puno blize EU i NATO. Puno je vremena izgubljeno. Pred nama su jos cetiri izgubljene godine.

Nadam se da ce SA kanton poslati poruku da moze drugacije.

Sada je kljucno pitanje kako ce se BH blok izboriti sa DF? Imaju SDA igraca u svojim redovima.
DF ce pratiti stav SDP, nece oni nigdje.
criticos

#51906 Re: SDP

Post by criticos »

NS je protekli tjedan spasao obraz SDP, a večeras je SDP izabarao pravi put i krenuo stopama jedinog dosljednog partnera u državi a to je NS. Kada bi istjerali DF iz BH Bloka to bi bio epski potez. Ne treba zaboraviti Komšića i njegove reakcije na NS i lobiranja za SDP krilo da ide sa SDA u proteklih nekoliko dana.
nikad_vise

#51907 Re: SDP

Post by nikad_vise »

MaksprotivMarksa wrote:Pocetak kraja SDA. Hadzikadic ce da uzme umjerene SDA glasace, jedan dio NS, jedan dio SBB-a i kompletan DF, SDP ce biti najjaca opcija, ako u KS urade solidan posao zajedno sa NS mogu i na 30plus postotaka glasova, SDA bez uhljebljenja ce izgubiti veliki broj glasaca, ostat ce druga najjaca opcija u najboljem slucaju, ali ce Hadzikadic da blokira njihovu neophodnost i 2026. godine cemo da svjedocimo gasenju SDA, inshAllah.

:bih: :bih:
Ne brine njih Hadzikadic koliko ih brine Konakovic.Mislim da ce on najvise profitirati i od SDA ali i od SBB-a.Upregli su cijelu masineriju u njega a ni pera mu ne mogu odbit :D Samara ih covjek ko male babune,od obaranja izvjestaja do smjene u Turistickoj zajednici.Osjeti se ti nesto kod njega,a takvim najcesce ljudi podilaze i prikljucuju im se.Kad je SDA shvatila da tesko s njim na kraj izlaze,udaraju na Pedju cisto radi njegovog imena i prezimena,ali i radi njegove umjerenosti u odgovaranju smradovima.
costacurta

#51908 Re: SDP

Post by costacurta »

dale cooper wrote:
Pa preživjeli smo mi više SDA-ovih vlada u TK, pa ćemo preživjeti i ovu. :mrgreen: Šta bi bilo drugačije za Tuzlake da SDP napravi
vladu sa Begom? :zoka:
Jesmo, fakt, ali tek od prošle godine Kantić vozi sa SVOJE stanice kod Aide, autobusi su uglavnom puni u odlasku. Svaki dan 5 redovnih linija.
Šta bi bilo drugačije? Bili bi u vlasti, donosili/mijenjali bi zakone, imaju plan 10, njegova implementacija im je bio uslov za funkcionisanje koalicije, smijenili bi sve ono št ima potpis Kuke, Šilje, Huse, uzeli bi RMU i Telekom od SBBa i PDA......... itd itd
Ovako, boli Hin qrac. Paušal redovan...... dok Kantić ne razveze sav narod
Leverage

#51909 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: Ja sam žigosan kao "zeleni" jer sam se nadao da će se dogovoriti koalicija SDA SDP na TK. Nije mi jasno kako ljudi ne kontaju šta znači ako se pomire Bego i Kuko? Sa SBBom imaju većinu...... do 2022. Znate li vi šta to značiza Tuzlu i TK!
Sad kad su opozicija SDP valjda kako vidim kontaju da će ih raja i 2022. Opet nagraditi glasovima da budu u opoziciji?! :zjev:
Eeeeeee...

Jesmo li glasali? Jesmo.

Jesmo li većinom glasali za Begu i Kuku? Jesmo.

Neka nam njih, moRe se durat, durećiv smo mi narod.

Narod koji im da 16 mandata i zaslužuje da ih ima na vlasti.
Last edited by Leverage on 10/02/2019 00:21, edited 1 time in total.
herzegowac

#51910 Re: SDP

Post by herzegowac »

Bravo SDP. Ostade DF bez paravana da udje sa SDA, morati ce sami taj korak napraviti i konacno ostati na cistini. SDP se treba rijesiti ove trovacke gerijatrije tipa Lazovic, Lagumdzija ...
General War

#51911 Re: SDP

Post by General War »

Sad ko da gledam,SDA ce povisiti ljestvicu...nesto kontam sad ce blokirati izbor vlasti radi onih budala sto njake komisije o srebrenici sastavljau U PC...
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#51912 Re: SDP

Post by Challenger_ »

Značaj svih ovih dešavanja od zadnjih opštih izbora do danas daleko prevazilazi stranačke okvire. Ovo je najveći politički zemljotres od okončanja rata do danas.
Last edited by Challenger_ on 10/02/2019 00:26, edited 1 time in total.
PlusSA

#51913 Re: SDP

Post by PlusSA »

pici wrote:
PlusSA wrote:Nego hoce li Tuzlaci zivi se izvuci iz Sarajeva :lol:

bogami zapeli na kobljoj glavi... oce preko vogosce :mrgreen:

Nema više besplatnog kupanja Sarajlijama na Panonskom jezeru tj moru 8-)

Šalu na stranu i sve ove price, šteta sto idu na klupu.

Više sam volio da su zagrizli reci ovako cemo ili necemo nikako, mislim da su mogli izvuci u prvoj postavi više nego sad kao iz reda ostali da gledaju sa strane i govore mogli smo bolje odraditi.
Leverage

#51914 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Sada je kljucno pitanje kako ce se BH blok izboriti sa DF? Imaju SDA igraca u svojim redovima.
DF je otjeran u potpunu defanzivu, svaki njihov potez suprotno SDP-ovoj i NS-ovoj odluci, tj. približavanje SDA-u, značio bi njihovo brisanje sa političke mape.

DF se nadao da će Bijedići pobijediti i otjerati bh. blok u zagrljaj sa SDA. Sad su u potpunosti neutralisani.

Moguće su neke od ovih varijanti:

1. Nastavak ospianja kadra u korist (uglavnom) SDP-a do narednih izbora
2. Napuštanje bloka i političko samoubistvo zarad lične koristi pojedinaca
3. Pripajanje DF-a SDP-u

DF je politički projekat sa rokom trajanja, samo je pitanje da li će završiti vrlo brzo ili brzo.
costacurta

#51915 Re: SDP

Post by costacurta »

Leverage wrote:
costacurta wrote: Ja sam žigosan kao "zeleni" jer sam se nadao da će se dogovoriti koalicija SDA SDP na TK. Nije mi jasno kako ljudi ne kontaju šta znači ako se pomire Bego i Kuko? Sa SBBom imaju većinu...... do 2022. Znate li vi šta to značiza Tuzlu i TK!
Sad kad su opozicija SDP valjda kako vidim kontaju da će ih raja i 2022. Opet nagraditi glasovima da budu u opoziciji?! :zjev:
Eeeeeee...

Jesmo li glasali? Jesmo.

Eh sad,
Bgmi više glasova se dalo SDPu, DFu i NS. Ne pije ti ta.
Ovo je samo hinjski bijeg od odgovornosti.
dale cooper

#51916 Re: SDP

Post by dale cooper »

costacurta wrote:
dale cooper wrote:
Pa preživjeli smo mi više SDA-ovih vlada u TK, pa ćemo preživjeti i ovu. :mrgreen: Šta bi bilo drugačije za Tuzlake da SDP napravi
Jesmo, fakt, ali tek od prošle godine Kantić vozi sa SVOJE stanice kod Aide, autobusi su uglavnom puni u odlasku. Svaki dan 5 redovnih linija.
Šta bi bilo drugačije? Bili bi u vlasti, donosili/mijenjali bi zakone, imaju plan 10, njegova implementacija im je bio uslov za funkcionisanje koalicije, smijenili bi sve ono št ima potpis Kuke, Šilje, Huse, uzeli bi RMU i Telekom od SBBa i PDA......... itd itd
Pa prijatelju, jel' ti stvarno misliš da bi sprovođenje plana 10 bilo u interesu SDA? :mrgreen: I da bi oni tako nešto dopustili? :mrgreen:
Već se jednom pokušalo to sa njima i nije uspjelo, zašto bi uspjelo sada?
Kikibombona

#51917 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Challenger_ wrote:Značaj svih ovih dešavanja od zadnjih opštih izbora do danas daleko prevazilazi stranačke okvire. Ovo je najveći politički zemljotres od okončanja rata do danas.
Kada je ovako luda noc, da se jednom u zivotu slozim sa Chelijem :D

Sociopata Emir Suljagic zabrinut radi govora mrznje :shock: :shock: :shock: :shock:

https://mobile.twitter.com/suljagicemir1

Sta kaze Zeljko, prije izbora sam predlagao ujedinjen gradjanski blok - SDP, DF, NS i GS (Emir i Reuf) :?

Emir i Reuf su dva najveca ekstrema na pro-bosanskoj politickoj sceni, gori nego bilo koji SDA-ovac. Emir otvoreno naziva Nasu stranku cetnickom a Komsic bi njih uvodio u nekakvu koaliciju. Doduse, i on je rekao da Nasa stranka podrzava tzv. Herceg Bosnu. Aj neka se Emir i Zeljko dogovore, da li je NS cetnicka ili ustaska.
General War

#51918 Re: SDP

Post by General War »

costacurta wrote:
Leverage wrote:
Eeeeeee...

Jesmo li glasali? Jesmo.

Eh sad,
Koje ba odgovornosti? Nije SDP bio ni zadnje cetiri godine pa jesmo li sta postigli?
SDP ima odgovrnost prema biracima, SDA nije zasluzila niti jednim postupkom da se pere preko SDP-a za stanje..biraju HDZove i Dodikove medjede pa onda brane Bosnu od Istih :-)
costacurta

#51919 Re: SDP

Post by costacurta »

dale cooper wrote:
costacurta wrote:
dale cooper wrote:
Pa prijatelju, jel' ti stvarno misliš da bi sprovođenje plana 10 bilo u interesu SDA? :mrgreen: I da bi oni tako nešto dopustili? :mrgreen:
Već se jednom pokušalo to sa njima i nije uspjelo?
Bravo! To je poenta. Jednom se pokušalo, znači znaju kako trebaju i šta trebaju.
Trebali su barem pokušati, ako ne ide nakon godinu dana položiti rečune, reći probali smo ali ne ide. Idemo u opoziciju.
Ovo im je bila jedinstvena prilika da rasture SDA i PDA. Da ih iznutra dokusure, ali neku večer prijatelj mi reče dobru stvar, SDP ustvari nema kapaciteta niti kvalitetnih i politički pismenih kadrova da popune sve pozicije. I bolje se maknuti i nastaviti kritikovati iz opozicije, nikakve odgovornosti. Poso dobar a para laka.
tandmand

#51920 Re: SDP

Post by tandmand »

Nikšići, stara sarajevska famElija.
Imaju svoje stećke. :D
Leverage

#51921 Re: SDP

Post by Leverage »

costacurta wrote: Eh sad,
Nije tačno, pogledaj rezultate.

Osim toga, u takvoj konstelaciji snaga odlučivali su SBB i SBiH. I odlučili.

Nadam se da su njihovi glasači ponosni.

Priča "bijeg od odgovornosti" je priča Halida Genjca i Bakira Izetbegovića. Nadam se da si ponosan što ste na istoj talasnoj dužini.

Aksiom 1 bh. politike:

U koaliciji sa SDA nije moguće napraviti ništa. Kraj priče.
bunk

#51922 Re: SDP

Post by bunk »

Sda je aksiom BH politike , ko to ne shvata neka se ne bavi politikom.
Kakvi prenosi hvataju par forumasa koji pricaju kako ce konakovic ili americki genije unistiiti sda ili da ce sda glasovi otic ns.
De se skulirajte.
Lika koji je osmislio slogan " necemo sa nacionalnim strankama u BiH" postaviti za dozivotnog ministra humora i viceva .
costacurta

#51923 Re: SDP

Post by costacurta »

General War wrote: Koje ba odgovornosti? Nije SDP bio ni zadnje cetiri godine pa jesmo li sta postigli?
SDP ima odgovrnost prema biracima, SDA nije zasluzila niti jednim postupkom da se pere preko SDP-a za stanje..biraju HDZove i Dodikove medjede pa onda brane Bosnu od Istih :-)
Po tvojoj logici meni onda uopšte nije jasno što se SDP uopšte registrira za izbore? Koja su njihova očekivanja bila? Imam osjećaj da oni nisu očekivali ovako dobar rezultat pa su zbog toga razvlačili priču skoro 5 mjeseci, čak i unutar BH Bloka su non stop nešto pomjerali, dogovarali, prolongirali.
A koga bi to SDP mogao da bira iz RS i HB jbte?
U RSu imaš dvije stranke, koju god izabereš optužiće te ili da si Karadžićev fan ili Ronihil secesionista. UZP još gore, kod njih jednoumlje.
Nema to veze ba i oni su svjesni da motaju naći neki razlog i voila. Opozišn.
Elem,
Da ne duljimo,
Srećna opozicija
General War

#51924 Re: SDP

Post by General War »

bunk wrote:Sda je aksiom BH politike , ko to ne shvata neka se ne bavi politikom.
Kakvi prenosi hvataju par forumasa koji pricaju kako ce konakovic ili americki genije unistiiti sda ili da ce sda glasovi otic ns.
De se skulirajte.
Lika koji je osmislio slogan " necemo sa nacionalnim strankama u BiH" postaviti za dozivotnog ministra humora i viceva .
Pa svi shvataju da je taj "aksiom" upravo odgovoran za ovakvu politiku, i nece da budu dio nje :D
bogoljub

#51925 Re: SDP

Post by bogoljub »

Leverage wrote:
costacurta wrote: Eh sad,
Nije tačno, pogledaj rezultate.

Osim toga, u takvoj konstelaciji snaga odlučivali su SBB i SBiH. I odlučili.

Nadam se da su njihovi glasači ponosni.

Priča "bijeg od odgovornosti" je priča Halida Genjca i Bakira Izetbegovića. Nadam se da si ponosan što ste na istoj talasnoj dužini.

Aksiom 1 bh. politike:

U koaliciji sa SDA nije moguće napraviti ništa. Kraj priče.
ČUJ KRAJ PRIČE!
Molim Vas da objasnite u kojoj koaliciji bez SDA je moguće napraviti nešto,
odnosno, prije toga trebate odgovoriti šta je to što bi ste vi napravili u koaliciji sa SDA, a nemoguće je?
Post Reply