Ma ne moze NS odvojiti puno od SDP-a. To je ipak razlicit profil glasaca.bogoljub wrote:OK, to je tvoje mišljenje. Ja samo znam da ovim potezom u budućnosti jedna stranka ima realna očekivanja za rast. a to je Naša stranka. Ne misliš valjda da će iz SDA u Našu stranku? Sigurno ne! Upravo iz SDP-a živi bili pa vidjeli.Leverage wrote:Dozvolit ćeš da ja SDP poznajem puno bolje nego ti, što se i vidi iz tvog posta.bogoljub wrote: Veoma usko gledanje na politička dešavanja.
Ako su ovi koji su glasali za ulazak u vlast glasali za podvlačenje pod SDA skute, glasači protiv toga su glasali za podvlačenje pod skute NS. koja je haustorska stranka, dakle glasali su za skute ''haustora''! Umjesto da uđu u vlast i pokažu ozbiljnost državničku, ovim potezom su sami sebe odveli u političku komu iz koje kada se probude proći će 4 godine. a onda će vidjeti da mnogi koji su bili tu u SDP-u više nisu tu! ali to je odluka GO SDP, demokratski!
Gubitak jednog istaknutog člana u ovom slučaju donosi na stotine, a u slučaju Bijedića na desetine hiljada novih glasova za SDP. Doslovno.
Ipak ja znam puno bolje kako razmišlja potencijalni glasač SDP-a, znam šta želi, znam šta hoće da vidi, a znam Boga mi i šta neće i ne podnosi.
SDP nije SDA. Glasači SDP-a nisu glasači SDA.
NS ce napredovati na narednim izborima sa 55 na 70-80 000 i to je to. SDP pretendira na puno sire glasacko tijelo od NS. Ako SDP bude dobro radio, moze doci do 200 000.
Jos ako ojaca Hadzikadic i Konakovic, bice to puno jace nego SDA.
Kamen u cipeli je Demokratska fronta. Ne znam sta sa njima.