Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

4L0n3

#51876 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 4L0n3 »

Nostromo wrote: 21/11/2025 17:46 Da li ja slabo vidim, ili nema niti jednog posta o Arc Riders?
WTF? :shock:
prob'o, nije losa. Al ono, dok ispuse hype nece to bit nista specijalno sve u svemu. Odlicno mi je i zapravo najimpresivnije sto je igra napravljena u UE5 engine-u a nije neoptimizovano i ubagovano smece :lol: za to bih im ja dao neku nagradu ako je moguce. Vizuali su odlicni i muzika, atmosfera je top. A igra tj gameplay loop nista toliko specijalno. Za extraction shootere je dosta vise chill od ostalih varijanti. Ako izgubis opremu ne moras puno igrati da se vratis nazad, a ima i solidan free loadout pa mozes uvijek igrat i kad nemas nekog geara.
Nostromo

#51877 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Nostromo »

4L0n3 wrote: 25/11/2025 18:33
Nostromo wrote: 21/11/2025 17:46 Da li ja slabo vidim, ili nema niti jednog posta o Arc Riders?
prob'o, nije losa. Al ono, dok ispuse hype nece to bit nista specijalno sve u svemu. Odlicno mi je i zapravo najimpresivnije sto je igra napravljena u UE5 engine-u a nije neoptimizovano i ubagovano smece :lol: za to bih im ja dao neku nagradu ako je moguce. Vizuali su odlicni i muzika, atmosfera je top. A igra tj gameplay loop nista toliko specijalno. Za extraction shootere je dosta vise chill od ostalih varijanti. Ako izgubis opremu ne moras puno igrati da se vratis nazad, a ima i solidan free loadout pa mozes uvijek igrat i kad nemas nekog geara.
Meni je ova igra istinsko osvjezenje u moru generike i nazor boostovane težine. Toliko se zanimljivih stvari desi u jednoj partiji, koliko u BF za 3 dana igranja. :-D Odlična grafika, interesantan gameplay, inteligentna mehanika... Lično mi je totalno neočekivani Game of the Year. :D
Ja uživam ko malo djete. :-)
4L0n3

#51878 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by 4L0n3 »

Nostromo wrote: 26/11/2025 13:05
prob'o, nije losa. Al ono, dok ispuse hype nece to bit nista specijalno sve u svemu. Odlicno mi je i zapravo najimpresivnije sto je igra napravljena u UE5 engine-u a nije neoptimizovano i ubagovano smece :lol: za to bih im ja dao neku nagradu ako je moguce. Vizuali su odlicni i muzika, atmosfera je top. A igra tj gameplay loop nista toliko specijalno. Za extraction shootere je dosta vise pchill od ostalih varijanti. Ako izgubis opremu ne moras puno igrati da se vratis nazad, a ima i solidan free loadout pa mozes uvijek igrat i kad nemas nekog geara.
Meni je ova igra istinsko osvjezenje u moru generike i nazor boostovane težine. Toliko se zanimljivih stvari desi u jednoj partiji, koliko u BF za 3 dana igranja. :-D Odlična grafika, interesantan gameplay, inteligentna mehanika... Lično mi je totalno neočekivani Game of the Year. :D
Ja trazim limun i kajsije vec dvaes godina za onu jebenu kokos :lol: imam osjecaj da cu prije napucat sve workbencheve na max nego sto cu to nac :D
Dobro mi je sto mozes 15ak min igrat i ugasit.
Nostromo

#51879 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Nostromo »

4L0n3 wrote: 26/11/2025 13:28
Nostromo wrote: 26/11/2025 13:05

prob'o, nije losa. Al ono, dok ispuse hype nece to bit nista specijalno sve u svemu. Odlicno mi je i zapravo najimpresivnije sto je igra napravljena u UE5 engine-u a nije neoptimizovano i ubagovano smece :lol: za to bih im ja dao neku nagradu ako je moguce. Vizuali su odlicni i muzika, atmosfera je top. A igra tj gameplay loop nista toliko specijalno. Za extraction shootere je dosta vise pchill od ostalih varijanti. Ako izgubis opremu ne moras puno igrati da se vratis nazad, a ima i solidan free loadout pa mozes uvijek igrat i kad nemas nekog geara.
Ja trazim limun i kajsije vec dvaes godina za onu jebenu kokos :lol: imam osjecaj da cu prije napucat sve workbencheve na max nego sto cu to nac :D
Dobro mi je sto mozes 15ak min igrat i ugasit.
Po tome me podjeća na moju veliku ljubav, PUBG. :)
Zavrsim sa poslom, napravim si kafu i onda opalim dva-tri runa. I ne sekeriam se što su me znojavci koji deru igru po 8 sati ubili jer idem free loadout. :D Naravno, uglavnom trčim i vičem "Don't shoot!" :-)
benki2

#51880 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by benki2 »

Da li ima neko da je igrao ovo? Izgleda mi pravo interesantno

Workers and Resources, Soviet Republic

https://www.youtube.com/watch?v=AzxRHAEv05U
Cracked

#51881 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Cracked »

Imate na steamu Witcher 3 wild hunt za 2.99eura.
Stari_Jarac

#51882 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

benki2 wrote: 28/11/2025 09:59 Da li ima neko da je igrao ovo? Izgleda mi pravo interesantno

Postavio sam isto pitanje na 2073 strani :D ali niko nije odgovorio, slabo ćeš ovdje naći fanove takvih igara. Za sada sam odigrao nekih 36 sati i vrlo je dobra, naravno ko voli takve igre.
vaučer

#51883 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Bog te mazo kako je dobar God of War 😳 (Da, počeo sam napokon koristiti PC za nešto osim PESa). Super ispeglana igra, fin flow, priča, neki leveli su baš genijalni. Uglavnom uživam.
Riddle

#51884 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Riddle »

vaučer wrote: 28/11/2025 20:00 Bog te mazo kako je dobar God of War 😳 (Da, počeo sam napokon koristiti PC za nešto osim PESa). Super ispeglana igra, fin flow, priča, neki leveli su baš genijalni. Uglavnom uživam.
Maloprije je gledam na Steam i razmišljam da ili ne. Uvijek je bila na konzoli i nisam nikad ni igrao te naslove pa već neko vrijeme kontam da se uključim sad kad ima i za PC.

Za te pare ipak mogu kupiti Phantom Liberty DLC koji mi treba.
vaučer

#51885 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by vaučer »

Ja sam ga uzeo na Enebi za mislim 12e ili tako nešto sitno. Vrijedi svakog centa.
ferratilis

#51886 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

GoW 2018 je odlican, mislim da se tu svi mozemo slozit. Citao sam online neke zamjerke kako je previse fokusiran na pricu i da je klinac naporan, ali mislim da ima odlican balans izmedju price i gameplaya. Odlicni su im bili Nifelheim i Muspelheim, unutar linearne kampanje postoje dvije nelinearne, random zone za ljude koji zele vise borbe. Odlicna igra.

Cekam neki dobar popust za Ragnarok, ne daje mi se preko 30 eura, ali mozda je i uzmem jer izgleda da nece u skorije vrijeme pasti cijena. Ragnarok ima Valhalla DLC za koji sam cuo da je vrhunac sto se tice gameplaya.
Bosnian Dragon1

#51887 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Je li ko probao ovaj Project Motor Racing, uzasno negativni rewiews na steamu i forumima , ali ja evo zapoceo career mode i fakat uzivam, ima dosta mjesta za poboljsanja , ali zaista ne vidim zasto ljudi toliko pljuju po ovoj igri
nepass1

#51888 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 29/11/2025 00:29 Je li ko probao ovaj Project Motor Racing, uzasno negativni rewiews na steamu i forumima , ali ja evo zapoceo career mode i fakat uzivam, ima dosta mjesta za poboljsanja , ali zaista ne vidim zasto ljudi toliko pljuju po ovoj igri
Zbog fizike
Meni vala isto izgleda kao acc
Tabakmalac

#51889 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Bosnian Dragon1 wrote: 29/11/2025 00:29 Je li ko probao ovaj Project Motor Racing, uzasno negativni rewiews na steamu i forumima , ali ja evo zapoceo career mode i fakat uzivam, ima dosta mjesta za poboljsanja , ali zaista ne vidim zasto ljudi toliko pljuju po ovoj igri
Trebaš istražiti historiju ko je Ian Bell, i sve će ti biti jasno (nekadašnji vlasnik Slightly Mad Studios, koji je izbacio NFS Shift, Shift 2: Unleashed, Project CARS 1, 2 i 3).

Lik koji ima abnormalno veliki ego u svijetu sim racing community-a, koji ne želi da čuje ikakvu formu kritike za sve njegove naslove navedene gore, pa čak i Project Motor Racing, gdje se ponovo Ian Bell nalazi kao vlasnik novog studia jer Slightly Mad je propao nakon što ih je Codemasters kupio, a EA kupio Codemasters.

Isti taj je poznat po tome da overhajpa svoje racing naslove i onda kada izađu, na sve glasine brani (pogotovo na Tviteru) kako niko nema pojma o čemu pričaju, jedini on zna kako se auta ponašaju na stazi itd. itd.

Lik koji misli da u Project Motor Racing kao najsvježiji primjer, LMH i LMDh se ponašaju na stazi kako bi trebali uživo, a nema ni trunke realizma ni u jednom segmentu toga u igri.
Ako ćemo već pričati o realizmu, onda na to mjesto se postavlja Le Mans Ultimate, koji je defakto simulator u trenutnom tržištu (ako ignorišemo iRacing koji se plaća na mjesečnoj bazi)

Isto tako optimizacija u PMR je ekstremno loša (jer koristi isti engine iz Farming SImulatora) gdje i najbolji hardver teško da može dobiti iznad 60 fps-a, a fps pada čim se više vozila pojavi na stazi.

A fizika kao fizika je loša, do te mjere da su ponovo kopirali logiku iz Project CARS 2 gdje "Wet" gume imaju više gripa nego normalne "suhe", između ostaloga.
AI vozila je isto očajan.

Tako da koliko god oni sada patcheva izbacili, obzirom ko se krije iza igre, očekujem kroz godinu ili dvije da će pasti na €10, što po meni je i dalje previše dati za ovako nešto.

Pogotovo u moru ekstremno dobrih simulatora koji i dan danas su zlatni standard (ACC, LMU, rFactor 2 i iRacing)

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#51890 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Stari_Jarac wrote: 28/11/2025 18:52
benki2 wrote: 28/11/2025 09:59 Da li ima neko da je igrao ovo? Izgleda mi pravo interesantno

Postavio sam isto pitanje na 2073 strani :D ali niko nije odgovorio, slabo ćeš ovdje naći fanove takvih igara. Za sada sam odigrao nekih 36 sati i vrlo je dobra, naravno ko voli takve igre.
Meni je na listi. Ja volim simulacije, base biilding i city building igre.

Ja se vodim tim da ako igre ovog tipa imaju pozitivne ocjene na steamu onda je sigurica da je u najmanju ruku ok jer dosta negativnih ocjena dodje zbog tehnickih problema ili cijene igre i jos nekih stvari koje s ene odnose na sam gameplay, da onda igra mora biti solidna da bi uopste dobila pozitivan review. Jer malo ce ko za glupu a jeftinu igru dati pozitivan review.
Stari_Jarac

#51891 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

Chmoljo wrote: 29/11/2025 16:12

Meni je na listi. Ja volim simulacije, base biilding i city building igre.

Ja se vodim tim da ako igre ovog tipa imaju pozitivne ocjene na steamu onda je sigurica da je u najmanju ruku ok jer dosta negativnih ocjena dodje zbog tehnickih problema ili cijene igre i jos nekih stvari koje s ene odnose na sam gameplay, da onda igra mora biti solidna da bi uopste dobila pozitivan review. Jer malo ce ko za glupu a jeftinu igru dati pozitivan review.
I ja isto, to je relativno siguran način i svakako preko yt pregledam par analiza gameplay-a. Jedino što ima na Steamu, to su ovi botovi (živi :mrgreen: ) od razvojnog tima igre koji znaju davati lažne dobre kritike i napadati one koji daju negativan komentar.
Što se ove igre tiče, meni je ona kao kombinacija Cities Skylines i Tropico, ne mogu naći druge igre sa kojima bi je uporedio.
tokio25

#51892 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by tokio25 »

sad pogledah ovaj video ove igrice kao da su pravili igru na osnovu jugoslavije :D
ako sam dobro shvatio ti si nesvrstani i moras balansirati izmedju istoka i zapada

naravno uz osnovno napraviti gradove saobracaj fabrike itd
Stari_Jarac

#51893 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

tokio25 wrote: 30/11/2025 13:14 sad pogledah ovaj video ove igrice kao da su pravili igru na osnovu jugoslavije :D
ako sam dobro shvatio ti si nesvrstani i moras balansirati izmedju istoka i zapada

naravno uz osnovno napraviti gradove saobracaj fabrike itd
Upravo liči na Jugoslaviju 80-tih ali nisi nesvrstan nego si kao neka sovjetska nn republika, iako je prvi grad koji gradiš u Slovačkoj ako se ne varam. Imaju dvije kampanje, ja sam u drugoj trenutno i nema vanjske politike, e sada ne znam kako je u slobodnom scenariju, nisam ga još igrao.
ferratilis

#51894 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

:-)

https://entertainmentniche.com/star-cit ... velopment/
Star Citizen Hits $900 Million in Crowdfunding After a Record-Breaking Year: Why Backers Continue to Support It 13 Years Into its Development
benki2

#51895 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by benki2 »

Ne vidjeh, prije je nekako bilo puno vise ovih strategija i slicnih igara. Gledam po youtube, cini mi se da ima puno mikromenadzmenta ili?
Stari_Jarac

#51896 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Stari_Jarac »

benki2 wrote: 01/12/2025 09:45

Ne vidjeh, prije je nekako bilo puno vise ovih strategija i slicnih igara. Gledam po youtube, cini mi se da ima puno mikromenadzmenta ili?
Da jako mnogo i u nekim detaljima znaju biti vrlo zamršeni, recimo meni je najviše problema napravio u misiji kada trebaš obezbijediti konstantno snabdijevanje svojih trgovina ali bez uvoza. Inače kako sam gore napisao najviše mi liči na kombinaciju Cities Skyline i Tropico.
ferratilis

#51897 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Izuzetno zabavan beat 'em up :thumbup:

Tito_i_Partija

#51898 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Haman si i ti još uvijek na Game Passu. :-D

Prob'o sinoć, onako nije loša, al' mi je brzo dosadila.
House

#51899 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

ja poceo RDR. joj nostalgije, braco mila. :cry:
Tito_i_Partija

#51900 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

Počeo sam Hogwarts Legacy, djeluje mi zasad jako kvalitetno. Nisam gled'o nijedan Harry Potter film, al' znam otprilike o čemu se radi. Vidim već da ću i ovde utuć' minimum 50 sati. :-D

@Averus sjećam se da je Haverus igr'o i da mu je dobra bila. :)
Post Reply