SDP

bogoljub

#51876 Re: SDP

Post by bogoljub »

Leverage wrote:SDP je večeras pokazao kapacitet da donese odluku sa dugoročnim benefitima. Svi koji su večeras glasali protiv podvlačenja pod SDA skute mogli su puno bolje proći na ličnom planu da su glasali za predmetno podvlačenje. Nisu i hvala im na tome. Možda će većina njih za pet ili deset godina biti u političkom smislu irelevantan faktor, ali su ovim potezom kupili kakvu-takvu šansu da prestanemo živjeti u SDA sumraku.

SDP je također pokazao kapacitet da raspali još jednu šamarčinu notornom mračnjaku Zlatku Lagumdžiji koji ne zaslužuje ni da ga pošten čovjek pljune na cesti. Ovaj egocentrični manijak, folirant i politički idiot drznuo se da ponovo za račun SDA muti vodu u SDP-u. Obzirom da znam da čita ovaj forum samo bih da ga obavijestim da me izuzetno raduje još jedno njegovo brukanje epskih razmjera.

Što se tiče Bijedića ujedinitelja, jasnu poruku su mu poslali prije svega Tuzlaci i to sa puno većim legitimitetom od njega. Onaj što čita forum pa prenosi Bijediću nek mu prenese i to da više ljudi u Tuzli podržava Imamovića i Bećirovića nego njega, dakle Tuzla se pita, a on nije Tuzla.

Ovi što su glasali za podvlačenje pod SDA skute nek dobro razmisle o ovome iz prvog pasusa.

Moram priznati da je posebno zadovoljstvo čitati žalopojke šatro zabrinutih forumskih analitičara u stilu SDP bježi od odgovornosti, SDP postaje rezervna stranka, neće dobit' više od [insert number here] glasova i to.

Ovim večerašnjim glasanjem najviše je dobio obični čovjek izbezumljen višedecenijskim SDA jarmom.
Veoma usko gledanje na politička dešavanja.
Ako su ovi koji su glasali za ulazak u vlast glasali za podvlačenje pod SDA skute, glasači protiv toga su glasali za podvlačenje pod skute NS. koja je haustorska stranka, dakle glasali su za skute ''haustora''! Umjesto da uđu u vlast i pokažu ozbiljnost državničku, ovim potezom su sami sebe odveli u političku komu iz koje kada se probude proći će 4 godine. a onda će vidjeti da mnogi koji su bili tu u SDP-u više nisu tu! ali to je odluka GO SDP, demokratski!
I da. oni koji budu otišli iz SDP-a Bože, gdje li će_? U NS to se zna! SDP će to kad tad shvatiti, kad se probudi iz kome!
Last edited by bogoljub on 09/02/2019 23:58, edited 1 time in total.
Leverage

#51877 Re: SDP

Post by Leverage »

Kikibombona wrote: Bio si u pravu, jbg. :thumbup: :D
Ovim što su napravili NS i SDP u zadnjih par mjeseci možemo konstatovati da su se na političkoj sceni BiH počeli pojavljivati principi kao relevantna kategorija što, ako ćemo iskreno, ranije nije bio slučaj. Napravljen je civilizacijski iskorak kad su ga svi najmanje očekivali.

Tvoj skepticizam bio je empirijski baziran. Ono s čime ti nisi računao (a ja jesam) jeste to da je u SDP-u uvijek bilo daleko više kapaciteta za principijelno djelovanje nego u npr. SDA, samo što to nikad iz raznih razloga nije bilo manifestovano. Danas je ta tiha većina odlučila da bude glasna većina i da kaže dosta.

Mislim da možemo zaključiti višemjesečnu raspravu o tome da li su SDA i SDP isto. SDA jednostavno nikad ne bi donijela ovakvu odluku.
kmirsad

#51878 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:Ma Damir je cirkusant, sta ste se primili. Mene to ruralno uopste ne vrijedja, zna se na koga je mislio.
A nije bas ni da smo s beckog dvora :mrgreen:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: Ma naravno... a i Damir je bio savršeno jasan... ali će neko sada nastaviti sa pokušajima buđenja animoziteta još iz Makarske... na liniji Sarejevo Tuzla o obratno... Enko je to još prije dan dva to prvi počeo...
Plaut

#51879 Re: SDP

Post by Plaut »

Leverage wrote:
Ovim što su napravili NS i SDP u zadnjih par mjeseci možemo konstatovati da su se na političkoj sceni BiH počeli pojavljivati principi kao relevantna kategorija što, ako ćemo iskreno, ranije nije bio slučaj. Napravljen je civilizacijski iskorak kad su ga svi najmanje očekivali.

Tvoj skepticizam bio je empirijski baziran. Ono s čime ti nisi računao (a ja jesam) jeste to da je u SDP-u uvijek bilo daleko više kapaciteta za principijelno djelovanje nego u npr. SDA, samo što to nikad iz raznih razloga nije bilo manifestovano. Danas je ta tiha većina odlučila da bude glasna većina i da kaže dosta.

Mislim da možemo zaključiti višemjesečnu raspravu o tome da li su SDA i SDP isto. SDA jednostavno nikad ne bi donijela ovakvu odluku.
Sve je to lijepo ali hajde molim te, napisi mi formulu na realnoj bazi kako se moze u vlast bez sda ili hdza u buducnosti.
bunk

#51880 Re: SDP

Post by bunk »

Koju odluku.
Da kad izgubis izbore to pokusas pretvorit u pibjedu a kad ne uspijes onda odlazak u opoziciju slavis kao pobjedu.
Ovo je sarada nazalost.
Plaut

#51881 Re: SDP

Post by Plaut »

bunk wrote:Koju odluku.
Da kad izgubis izbore to pokusas pretvorit u pibjedu a kad ne uspijes onda odlazak u opoziciju slavis kao pobjedu.
Ovo je sarada nazalost.
:thumbup:

Sou prave ljudi. Ima uvijek drugih koji su voljni za vlast ali ovi racunali na sdp, kao manje ce traziti :mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#51882 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Imal sad sanse da Bijedic ode u tvorza? :mrgreen:
dale cooper

#51883 Re: SDP

Post by dale cooper »

costacurta wrote:
plain vanilla wrote:
costacurta wrote: Jao jao.
Srce SDPa je u TK.
Ovo što je Damir popljuvao ruraralce je najmaloumniji mogući potez IKADA. Jel misliš da će Nermin, Damir i ekipa moći IŠTA I IKADA uraditi bez TK?
Sta bolan "pravi Tuzlaci"? Npr Denis i Jasmin? :shock:
Znači 30 ljudi GO su ustvari SDA insajderi?! :lol:
U pravu si. One koji su glasali za koaliciju sa SDA nije trebalo nazvati ruralnim nego govnima, ljudskim sljamom, bioloskim otpadom itd.
De svegati, ti si ok žena, mani se te priče i tog seljakluka
Da ti pojasnim,
Budi u vlasti!
Uhvati se u koštac sa očekivanjima tvojih birača. Niko za SDP nije dao glas da pobijede na izborima a onda ih gleda 4 godine u opoziciji iako su imali najviše glasova i imali priliku da biraju! Ono WTF!?
Sad će sjediti u opoziciji, osim naravno u SK jer eto A-SDA, PDA i SBB nisu nacionalne stranke, što meni opet govori da je SDPu nebitno ako su kriminogeni! Fahrudin sad dobar, a 2014. su i drvlje i kamenje na Fahru jer je KAO organizovao proteste?
Dino je optuživan da je uništio ZOI 84, uništio GRAS, KK Bosnu, redukcije vode itd. sad odjednom dobar?!
Hoće u vlast ali da ne bude protesta, štrajkova, blokada puteva. Kao nisam prošle godine u februaru išao obilaznicom zbog blokade Šićke petlje.
Kako će ispuniti PLAN 10? Iz opozicijskih klupa?!
SDP ima predviđene mjere koje će osigurati borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, odnosno implementaciju konkretnih zakonskih rješenja",
Ovo je jedna od stavki iz plana 10, šta misliš sad šta mogu sa njom? Ostaviti na stand by do 2022.?!
Vlast da, ali ne pod svaku cijenu. I posebno ne sa strankom koja je jedan od kreatora ovog nakaradnog sistema kojim vlada veći
poslije ratni dio zajedno sa svojim prirodnim partnerima HDZ-om i SNSD-om/SDS-om. SDP je imao jedno iskustvo koalicije sa
SDA. I šta se desilo? Pojeli su ih, prožvakali, ispljunuli i na teret im natovarili sve loše što je bilo u te četiri godine. Zašto bilo ko
misli da bi ovaj put bilo išta drugačije? Raditi istu stvar i nadati se drugačijem rezultatu je ludost.
Leverage

#51884 Re: SDP

Post by Leverage »

bogoljub wrote: Veoma usko gledanje na politička dešavanja.
Ako su ovi koji su glasali za ulazak u vlast glasali za podvlačenje pod SDA skute, glasači protiv toga su glasali za podvlačenje pod skute NS. koja je haustorska stranka, dakle glasali su za skute ''haustora''! Umjesto da uđu u vlast i pokažu ozbiljnost državničku, ovim potezom su sami sebe odveli u političku komu iz koje kada se probude proći će 4 godine. a onda će vidjeti da mnogi koji su bili tu u SDP-u više nisu tu! ali to je odluka GO SDP, demokratski!
Dozvolit ćeš da ja SDP poznajem puno bolje nego ti, što se i vidi iz tvog posta.

Gubitak jednog istaknutog člana u ovom slučaju donosi na stotine, a u slučaju Bijedića na desetine hiljada novih glasova za SDP. Doslovno.

Ipak ja znam puno bolje kako razmišlja potencijalni glasač SDP-a, znam šta želi, znam šta hoće da vidi, a znam Boga mi i šta neće i ne podnosi.

SDP nije SDA. Glasači SDP-a nisu glasači SDA.
bunk

#51885 Re: SDP

Post by bunk »

Ma nisu mi jasni sdpovci.
I ja sam za gradjansku .
Ali ne moze i nece moci sigurno jos 50 godina.
A kriti se u opoziciji a srati da je pozicija za sve kriva je hinjski. I nista nece dobit ovim potezom.
Plaut

#51886 Re: SDP

Post by Plaut »

plain vanilla wrote:Imal sad sanse da Bijedic ode u tvorza? :mrgreen:
Svi su oni isti moja vanila. Kako to ljudima nije kasno. Budu na sudjenji po par godina i na kraju oslobodjeni. Stite jedne druge ali tako se ucjenjuju. Vidjeti ces sada ucjena i "papaka", dobro zapamti.
bunk

#51887 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote:
Dozvolit ćeš da ja SDP poznajem puno bolje nego ti, što se i vidi iz tvog posta.

Gubitak jednog istaknutog člana u ovom slučaju donosi na stotine, a u slučaju Bijedića na desetine hiljada novih glasova za SDP. Doslovno.

Ipak ja znam puno bolje kako razmišlja potencijalni glasač SDP-a, znam šta želi, znam šta hoće da vidi, a znam Boga mi i šta neće i ne podnosi.

Prijatelju ko ce formirati vlast u tk.
Ili to nije vas problem kao sto kazu prijatelji iz ns.
Hvala vam .
Kikibombona

#51888 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Leverage wrote:

Slazem se. Bio sam uvjeren da SDP ide u vlast. U pitanju su ogromne pare i lagani poslovi bez odgovornosti. Za cetiri godine pojedini funkcioneri mogu uzeti par stotina hiljada maraka. Izazov je.

Prvi bi Madner oslovljavao Camparu sa 'sefe', isao na dzumu, za te pare. :D

Salu na stranu, veliki iskorak. Kamo srece da se ovako nesto desilo prije 8 godina, sada bi bili puno blize EU i NATO. Puno je vremena izgubljeno. Pred nama su jos cetiri izgubljene godine.

Nadam se da ce SA kanton poslati poruku da moze drugacije.

Sada je kljucno pitanje kako ce se BH blok izboriti sa DF? Imaju SDA igraca u svojim redovima.
nikad_vise

#51889 Re: SDP

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote:
Maraschino wrote:Je li se sada moze odahnuti ili tek sada moramo strepiti za drzavu?
Jarane, nemoj biti naivan. Drzava nije upitna. Ni najmanje.

Ovdje se radi o kriminalnim planovima kojih je veci dio SDP-a odbio biti.

Drzavom i laznim patriotizmom pokrivaju masovni kriminal. Igraju na kartu straha kod ljudi, manipulisu strahovima i emocijama.

Ovo je snazan udarac za SDA kartel i njihove spavace u SDP-u i DF-u. Velika stvar za drzavu i narod.
Aferim Kiki,sluzbeno te ovlascujem da zastupas i moje interese u mom odsustvu :D :bih:
Nadam se da ce i Fahro ostati dosljedan svog obecanja i da ce im opaliti samarcinu po drugom obrazu :thumbup:
PlusSA

#51890 Re: SDP

Post by PlusSA »

Nego hoce li Tuzlaci zivi se izvuci iz Sarajeva :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#51891 Re: SDP

Post by pici »

PlusSA wrote:Nego hoce li Tuzlaci zivi se izvuci iz Sarajeva :lol:

bogami zapeli na kobljoj glavi... oce preko vogosce :mrgreen:
bogoljub

#51892 Re: SDP

Post by bogoljub »

Leverage wrote:

OK, to je tvoje mišljenje. Ja samo znam da ovim potezom u budućnosti jedna stranka ima realna očekivanja za rast. a to je Naša stranka. Ne misliš valjda da će iz SDA u Našu stranku? Sigurno ne! Upravo iz SDP-a živi bili pa vidjeli.
costacurta

#51893 Re: SDP

Post by costacurta »

Plaut wrote:
Ovo je sarada nazalost.

Sou prave ljudi. Ima uvijek drugih koji su voljni za vlast ali ovi racunali na sdp, kao manje ce traziti :mrgreen:
Ja sam žigosan kao "zeleni" jer sam se nadao da će se dogovoriti koalicija SDA SDP na TK. Nije mi jasno kako ljudi ne kontaju šta znači ako se pomire Bego i Kuko? Sa SBBom imaju većinu...... do 2022. Znate li vi šta to značiza Tuzlu i TK!
Sad kad su opozicija SDP valjda kako vidim kontaju da će ih raja i 2022. Opet nagraditi glasovima da budu u opoziciji?! :zjev:
refffko

#51894 Re: SDP

Post by refffko »

bunk wrote:Ma nisu mi jasni sdpovci.
I ja sam za gradjansku .
Ali ne moze i nece moci sigurno jos 50 godina.
A kriti se u opoziciji a srati da je pozicija za sve kriva je hinjski. I nista nece dobit ovim potezom.
Vlast da, ali ne vlast gdje ces biti zrtveno janje dokazanih lopova.
Sta bi SDP dobio da je pristso?
Dobili bi pojedinci koji zele vlast i fotelje.
Stanka bi izgubila kredibilitet kod svojih glasaca.
Ko je glasao za SDP, a da se slaze za savez sa SDA?
Nema ga.
Leverage

#51895 Re: SDP

Post by Leverage »

Plaut wrote: Sve je to lijepo ali hajde molim te, napisi mi formulu na realnoj bazi kako se moze u vlast bez sda ili hdza u buducnosti.
Uz bolji izborni rezultat od prošlogodišnjeg SDP ima kapacitet da ima šestoricu u DN Parlamenta FBiH. Tako se izbjegava HDZ u federalnoj vlasti.

Uz lošiji rezultat SNSD-a ili barem bolji rezultat opozicije SNSD je itekako zaobilazan faktor. To se desilo u prošlom mandatu, zar ne?

Vijeće ministara na prijedlog Predsjedništva bira PDPSBiH, dakle bez DN gdje HDZ uglavnom ima većinu u klubu Hrvata. Predsjedništvo ovu odluku može donijeti i preglasavanjem.

Eto, kao što vidiš, mnogo toga je moguće uz bolje izborne rezultate. Npr. da ti ne glasaš za SDA.
Kikibombona

#51896 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nikad_vise wrote:
Kikibombona wrote:
Maraschino wrote:Je li se sada moze odahnuti ili tek sada moramo strepiti za drzavu?
Jarane, nemoj biti naivan. Drzava nije upitna. Ni najmanje.

Ovdje se radi o kriminalnim planovima kojih je veci dio SDP-a odbio biti.

Drzavom i laznim patriotizmom pokrivaju masovni kriminal. Igraju na kartu straha kod ljudi, manipulisu strahovima i emocijama.

Ovo je snazan udarac za SDA kartel i njihove spavace u SDP-u i DF-u. Velika stvar za drzavu i narod.
Aferim Kiki,sluzbeno te ovlascujem da zastupas i moje interese u mom odsustvu :D :bih:
Nadam se da ce i Fahro ostati dosljedan svog obecanja i da ce im opaliti samarcinu po drugom obrazu :thumbup:
Hvala drug, sad ce izbori u Turskoj, puno mi znaci sto cu imati tvoju podrsku. :lol:

Salu na stranu...

Ne vjerujem da ce Fahro vaditi SDA. Najbolje bi bilo da SDA pokupi ove svoje izrode iz A-SDA, PDA i SzBiH. I taman da svi zajedno propadnu da ovaj narod progleda.
General War

#51897 Re: SDP

Post by General War »

bogoljub wrote:
Leverage wrote:

OK, to je tvoje mišljenje. Ja samo znam da ovim potezom u budućnosti jedna stranka ima realna očekivanja za rast. a to je Naša stranka. Ne misliš valjda da će iz SDA u Našu stranku? Sigurno ne! Upravo iz SDP-a živi bili pa vidjeli.
Pa ako SDP i NS budu ovako principijelni, ne vidim razloga da nemaju zajednicke kandidate na sljedecim izborima...a ko jBe preletace, ima tu jos koliko hoces neopredjeljenih glasaca, a eto i Mirsinih SZP-ovaca...bilo bi to lijepo drustvo.
dale cooper

#51898 Re: SDP

Post by dale cooper »

costacurta wrote:
Plaut wrote:
Ovo je sarada nazalost.

Ja sam žigosan kao "zeleni" jer sam se nadao da će se dogovoriti koalicija SDA SDP na TK. Nije mi jasno kako ljudi ne kontaju šta znači ako se pomire Bego i Kuko? Sa SBBom imaju većinu...... do 2022. Znate li vi šta to značiza Tuzlu i TK!
Sad kad su opozicija SDP valjda kako vidim kontaju da će ih raja i 2022. Opet nagraditi glasovima da budu u opoziciji?! :zjev:
Pa preživjeli smo mi više SDA-ovih vlada u TK, pa ćemo preživjeti i ovu. :mrgreen: Šta bi bilo drugačije za Tuzlake da SDP napravi
vladu sa Begom? :zoka:
nikad_vise

#51899 Re: SDP

Post by nikad_vise »

Kikibombona wrote: Ne vjerujem da ce Fahro vaditi SDA. Najbolje bi bilo da SDA pokupi ove svoje izrode iz A-SDA, PDA i SzBiH. I taman da svi zajedno propadnu da ovaj narod progleda.
Nema me na temi Turske nekoliko dana,bitku bijem sa domacim izdajnicima.Sto se kaze o svom jadu se zabavio :D
bunk

#51900 Re: SDP

Post by bunk »

A i to sto kazes.
Ko onaj u bundi na moru.
Izdrzacemo i ovo.
Post Reply