Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nadzorna_ploca wrote:Samo ako je Boateng kicmu oporavio.
Idemo po redu
Stručnjače, nije Messi igrač odbrane, niti ovo ima ikakvu važnost za utakmicu.
Messi je Boatenga slomio i dao jedan od najboljih golova ikad, plus je taj go bio vrlo bitan za prolazak dalje.
Najbolji gol ikad? Jebote šta neću ovdje pročitat. Boateng vs Barsa, Robinho vs Arsenal, Mexes vs Anderlecht, Oscar vs Juventus, Florenzi vs Uefalona, Draxler vs ManUtd. Ovdje ti nabrajam samo i to samo golove iz Lige prvaka. Bježi ba neozbiljan si totalno. A van lige prvaka ću spomenut samo Arsenalov rondo protiv Norwicha i natjerat te da ušutiš.
sizifinho wrote:Zasto iko, u ovako divnoj noci, daje spotlight jednom anonimusu kojem "ni iz dzepa ni u dzep" ne ide sto je Mesqueunclub prosao dalje, ali idalje kmeci i uopste ne cijeni historijski dogadjaj. Covjekov zivot je gorak. Svaki nogometni navijac ce reci: Nije bio penal ali stigli su nemoguce, jbg i to ima svoju car.
Ili
Utakmica za pamcenje, bpa bla.
Ali samo napacena dusa ce doci i kmecati kao da je barca igrala protiv 7 igraca bez golmana, i kao da je rezultat bio 1-1 pa u 90. min iz nekog penala gol dali i kao da je PSG cijelu utakmicu napadao.
Ljeb te ne jebo ljudi 4-0 dobili i usli u utakmicu ko da su ligu prvaka osvojili, primili dva gola, opet se branili, zabili jedan gol i opet se povukli. Treba jebeno cijeniti mentalitet koji ti kaze da, nakon sto si dao sve od sebe i dao tri gola pa primio jedan i sad znas da moras dati jos 3 - ti ubacis u brzinu vise i dadnes ta tri gola. Jebem mu mater cijeni bar taj aspekt nogometa.
Ili zacepi i povuci se u rupu sa tastaturom i seri se drugim ljudima u cejf sa svojim otvaranjem ociju, jebo te Torabi kakvih mi vidovnjaka imamo.
Ma cao.
Jel iko kritikovo način na koji je Liverpul stigao do 3-3 2005? Ne? Zašto? Znaš odgovor i sam. Vidim da si ovo meni posvetio. U životu nisam gledao više neodsviranih igranja rukom u šesnestercu jedne ekipe ko što je to noćas bio slučaj. Polufinale 2009. je prekucano na poluvremenu.
Kemal Malovčić wrote:
Stručnjače, nije Messi igrač odbrane, niti ovo ima ikakvu važnost za utakmicu.
Messi je Boatenga slomio i dao jedan od najboljih golova ikad, plus je taj go bio vrlo bitan za prolazak dalje.
Najbolji gol ikad? Jebote šta neću ovdje pročitat. Boateng vs Barsa, Robinho vs Arsenal, Mexes vs Anderlecht, Oscar vs Juventus, Florenzi vs Uefalona, Draxler vs ManUtd. Ovdje ti nabrajam samo i to samo golove iz Lige prvaka. Bježi ba neozbiljan si totalno. A van lige prvaka ću spomenut samo Arsenalov rondo protiv Norwicha i natjerat te da ušutiš.
Jedan od najboljih ikad, to sam rekao.
Ostalo neću da komentiram jer je proizašlo iz tvog pogrešnog čitanja.
vidi se da sport gledas samo na tv-u. Da si lopte u zivotu ganjao ne bi tu suplju prosipao.
Reci cu ti jednu stvar i zaista me ne zanima sta ces napisati jer je ocito da si ovdje samo da se pokenjas u neciji gust. Nikad te nisam procitao na ovom podforumu, i sad upadnes ko proletarac. Ako se tebi, brate moj lijepi, prati nogomet u kojem ekipa poput psga udje u utakmicu poput najvecih jadnika, futavca i uhljupa, nakon sto su guzove razderali barci u prvoj utakmici, onda ti i ja imamo dijametralno razlicite poglede na nogomet.
Nemam ikom namjeru gurat mišljenje u glavu. Ostaje činjenica da je ovo jedna od najpoganijih utakmica u Ligi prvaka unazad 10 godina. Ovi što priskaču da demantuju sve živo što progovorim me ne zanimaju. Kud ćeš dalje kad prodaju priče za jedan karinaški gol kao jedan od najboljih ikad.
P.S. Primaćete selame od Bajerna ili Reala, ako Bog da.
bersK wrote:Nemam ikom namjeru gurat mišljenje u glavu. Ostaje činjenica da je ovo jedna od najpoganijih utakmica u Ligi prvaka unazad 10 godina. Ovi što priskaču da demantuju sve živo što progovorim me ne zanimaju. Kud ćeš dalje kad prodaju priče za jedan karinaški gol kao jedan od najboljih ikad.
Ne ostaje.
Prvo da definiramo šta je to "pogano" u fudbalu, pa da uporedimo sa registrom utakmica u posljednjih 10 godina.
A prije svega bi se ti trebao podsjetiti šta je to činjenica i kako nešto postaje činjenica.
bersK wrote:Nemam ikom namjeru gurat mišljenje u glavu. Ostaje činjenica da je ovo jedna od najpoganijih utakmica u Ligi prvaka unazad 10 godina. Ovi što priskaču da demantuju sve živo što progovorim me ne zanimaju. Kud ćeš dalje kad prodaju priče za jedan karinaški gol kao jedan od najboljih ikad.
Ne ostaje.
Prvo da definiramo šta je to "pogano" u fudbalu, pa da uporedimo sa registrom utakmica u posljednjih 10 godina.
A prije svega bi se ti trebao podsjetiti šta je to činjenica i kako nešto postaje činjenica.
Udaranje koljenom odbrambenog igrača i dobijanje penala nije poganština. Ulijetanje klizećeg starta s čistim ciljem povrijeđivanja igrača u šansi 1na1 (šansa Di Marije i klizeći onog Mašćerana, što bi reko kolega Hadžić) nije poganština. Dobijanje žutog kartona za ostvarivanje nikakvog kontakta i plivanje po stadionu fudbalskog hanibala nije poganština. Nesviranje očitog penala, jednog u prvom poluvremenu (Maskeranova ruka) i u drugom, ovaj put Pikeova ruka (pogledaj oko 76-84 minute napade PSG-a) je apsolutno opravdano, naravno. Da ne znam kako su ovi odigrali utakmicu, da su drkali kite konstantno kroz utakmicu i jeli košpe, ovo je krađa epskih razmjera i ovakvo nešto je nedopustivo u vrhunskom fudbalu. Pa da ne startam priču o tome da je bilo dosta leda u kaznenom prostoru PSG-a pa su Španci na svaki propuh padali (na jedan od propuha dobiše i penal). Svoju pravu sliku Barselona je pokazala na rezultatu 3-1, kad su tumarali oko šesnesterca i radili apsolutno ništa. Ova Barselona je jedna kita od ekipe, koja se šabanski provlači kroz takmičenja i na kraju vazda popuši od nekog. Tako će i biti. Oni ovo osvojiti neće, jer su smješni. Kraj.
Ne ostaje.
Udaranje koljenom odbrambenog igrača i dobijanje penala nije poganština. Ulijetanje klizećeg starta s čistim ciljem povrijeđivanja igrača u šansi 1na1 (šansa Di Marije i klizeći onog Mašćerana, što bi reko kolega Hadžić) nije poganština. Dobijanje žutog kartona za ostvarivanje nikakvog kontakta i plivanje po stadionu fudbalskog hanibala nije poganština. Nesviranje očitog penala, jednog u prvom poluvremenu (Maskeranova ruka) i u drugom, ovaj put Pikeova ruka (pogledaj oko 76-84 minute napade PSG-a) je apsolutno opravdano, naravno. Da ne znam kako su ovi odigrali utakmicu, da su drkali kite konstantno kroz utakmicu i jeli košpe, ovo je krađa epskih razmjera i ovakvo nešto je nedopustivo u vrhunskom fudbalu. Pa da ne startam priču o tome da je bilo dosta leda u kaznenom prostoru PSG-a pa su Španci na svaki propuh padali (na jedan od propuha dobiše i penal). Svoju pravu sliku Barselona je pokazala na rezultatu 3-1, kad su tumarali oko šesnesterca i radili apsolutno ništa. Ova Barselona je jedna kita od ekipe, koja se šabanski provlači kroz takmičenja i na kraju vazda popuši od nekog. Tako će i biti. Oni ovo osvojiti neće, jer su smješni. Kraj.
Već nekoliko puta si najavljivao kraj, ali se svaki put vratiš da nas prosvijetliš.
Shvatam da ti misliš da si u pravu i da vidiš svijet pravim očima, ali pomozi nam da i mi vidimo kao ti, govori jezikom koji ćemo razumjeti, mirno i staloženo, dostojanstveno. Znam da si gnjevan, ali ako hoćeš da nas u nešto uvjeriš, moraš se smiriti.
Ja sam rekao da trebamo definirati šta je pogano u fudbalu, a nisam te negirao.
Nema jedne jedine i jedinstvene slike igre jedne ekipe. Svaka ekipa ima uspone i padove u igri tokom utakmice. Naravno da su bili uzdrmani nakon Kavanijevog gola. Koja ekipa ne bi bila? Ali zato od 87. minute kreće magija, začeta Neymarovom majstorijom.
Ja lično sada uopće ne razmišljam o osvajanju Lige prvaka. Ovo večerašnje je podvig u kojem treba dugo uživati.