Otkud ti znaš šta vole SDP birači?bogoljub wrote:SDP od večeras na klupi za rezervne igrače-
To ne vole ni SDP birači ni njihovi glavni igrači. Birači nisu glasali za nekoga da ne bude u vlasti, a još gore svjesno kukavički bježe iz vlasti misle da će imati opravdanje: ''NISMO MI'' u vlasti! Posebno ovaj incident sa Damirom- je pokazao šta je postao SDP. treba biti fer i kazati da ovakav SDP i ne zaslužuje da bude u vlasti. Sretno na klupi SDPu! živi bili pa vidjeli! Svjedočit ćemo totalnom traspadu SDP-a u narednom periodu!
simpatizer sam SDP-a i smatram da država za čovjeka treba da bude na prvom mjestu pa tek onda blokovi.
SDP
- dale cooper
#51851 Re: SDP
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#51852 Re: SDP
U pravu si. One koji su glasali za koaliciju sa SDA nije trebalo nazvati ruralnim nego govnima, ljudskim sljamom, bioloskim otpadom itd.costacurta wrote: Jao jao.
Srce SDPa je u TK.
Ovo što je Damir popljuvao ruraralce je najmaloumniji mogući potez IKADA. Jel misliš da će Nermin, Damir i ekipa moći IŠTA I IKADA uraditi bez TK?
Sta bolan "pravi Tuzlaci"? Npr Denis i Jasmin?![]()
Znači 30 ljudi GO su ustvari SDA insajderi?!
- bingov buraz
#51853 Re: SDP
I Kifla je pokazao princip,u zavisnosti kakvu ekipu okupi u ostatku države mogao bi pokupiti sve ASDA,Nezavisni Blok i čak i PDA glasova masu.MaksprotivMarksa wrote:Pocetak kraja SDA. Hadzikadic ce da uzme umjerene SDA glasace, jedan dio NS i kompletan DF, SDP ce biti najjaca opcija, ako u KS urade solidan posao zajedno sa NS mogu i na 30plus postotaka glasova, SDA bez uhljebljenja ce izgubiti veliki broj glasaca, ostat ce druga najjaca opcija u najboljem slucaju, ali ce Hadzikadic da blokira njihovu neophodnost i 2026. godine cemo da svjedocimo gasenju SDA, inshAllah.
![]()
-
Vidal89
#51854 Re: SDP
pa valja im Kuki u TZ na megdan, odrat ce ih ostat ce im samo ministarstvo za raseljena licabingov buraz wrote:Duše zabrinute sdaovske za sudbinu SDP-a,dirljivo
- MaksprotivMarksa
#51855 Re: SDP
Ja sam uvjeren, ali uvjeren da ce Kifloni da se prikloni Mirsi, on da bude lokalni igrac i drzi Sarajevo, a Mirsaga na visim nivoima. PDA nece niko da dirne jer ce SDA sad privoliti Kukija da se vrati, oni ce ipak odlucivat o termobloku, a i u Tuzli ce biti zajedno, a Kukoni je to poslozio kao SDA, stranka interesa.bingov buraz wrote:I Kifla je pokazao princip,u zavisnosti kakvu ekipu okupi u ostatku države mogao bi pokupiti sve ASDA,Nezavisni Blok i čak i PDA glasova masu.MaksprotivMarksa wrote:Pocetak kraja SDA. Hadzikadic ce da uzme umjerene SDA glasace, jedan dio NS i kompletan DF, SDP ce biti najjaca opcija, ako u KS urade solidan posao zajedno sa NS mogu i na 30plus postotaka glasova, SDA bez uhljebljenja ce izgubiti veliki broj glasaca, ostat ce druga najjaca opcija u najboljem slucaju, ali ce Hadzikadic da blokira njihovu neophodnost i 2026. godine cemo da svjedocimo gasenju SDA, inshAllah.
![]()
- PlusSA
#51856 Re: SDP
100% ce se SDP Tuzla odvojiti od ovog glasanja i biti dio vlasti.
Raspast ce se ili ce dozvoliti da naprave vlast trece nema.
- bogoljub
#51857 Re: SDP
glasali ste da uđu skim u vlast?Better Man wrote:Ja nisam glasao za SDP da bi oni pravili vlast sa kriminalcima iz SDA i ova odluka je prava stvar.
-
costacurta
#51858 Re: SDP
bogoljub wrote:SDP od večeras na klupi za rezervne igrače-
To ne vole ni SDP birači ni njihovi glavni igrači. Birači nisu glasali za nekoga da ne bude u vlasti, a još gore svjesno kukavički bježe iz vlasti misle da će imati opravdanje: ''NISMO MI'' u vlasti! Posebno ovaj incident sa Damirom- je pokazao šta je postao SDP. treba biti fer i kazati da ovakav SDP i ne zaslužuje da bude u vlasti. Sretno na klupi SDPu! živi bili pa vidjeli! Svjedočit ćemo totalnom traspadu SDP-a u narednom periodu!
simpatizer sam SDP-a i smatram da država za čovjeka treba da bude na prvom mjestu pa tek onda blokovi.
Bravo. To je to.
-
Qoom
#51859 Re: SDP
Od kojeg bezirka počinje "ruralna" Tuzla?! 
- mayab
#51860 Re: SDP
Sigurno ne sa SDA i drugim nacionalistima i fasistima!bogoljub wrote:glasali ste da uđu skim u vlast?Better Man wrote:Ja nisam glasao za SDP da bi oni pravili vlast sa kriminalcima iz SDA i ova odluka je prava stvar.
- denis.istok
#51861 Re: SDP
Da je SDP bio najbolja opcija SDA-u: jeste sigurno. Sluzio bi im za pokrice za sve ono sto bi radili skupa u talu sa SNSD i HDZ. Medjutim, misliti da će im ovim potezom nedostajati partnera za vlast: teško. Mislim da se ovome više raduju u PDA, ASDA i SBB nego sto bi se radovali recimo u SDA da su dobili partnera.
Realno, i da je SDP prihvatio ovu koaliciju mislim da bi apsolutno svi u SKS a iz SDP-a su radije izasli iz stranke nego koalirali sa SDA.
Najgore je sto je ovim porasla vrijednost SBB-a do neslucenih razmjera.
Realno, i da je SDP prihvatio ovu koaliciju mislim da bi apsolutno svi u SKS a iz SDP-a su radije izasli iz stranke nego koalirali sa SDA.
Najgore je sto je ovim porasla vrijednost SBB-a do neslucenih razmjera.
- dale cooper
#51863 Re: SDP
I šta? Odvojit će se, napraviti vlast, pokupiti fotelje i za 4 godine ih više nema. Time bi potpisali smrtnu presudu sebi.PlusSA wrote:100% ce se SDP Tuzla odvojiti od ovog glasanja i biti dio vlasti.
Ko bi normalan u Tuzli glasao više za ljude koji su se odvojili od matične stranke da bi ušli u vlast sa SDA?
-
elSaik
#51864 Re: SDP
Glasao jer podržavam principe koje predstavljaju. A u vlast neka ulaze kada te principe budu mogli i sačuvati. Samo se kod nas na vlast gleda kao na obavezu. Ne moraš biti vlast nikad, ako građani ne prepoznaju to što zastupaš kao pravu stvar. A valjda jednog dana našem narodu dođe iz guzice u glavu.bogoljub wrote:glasali ste da uđu skim u vlast?Better Man wrote:Ja nisam glasao za SDP da bi oni pravili vlast sa kriminalcima iz SDA i ova odluka je prava stvar.
-
kiligonzales
#51865 Re: SDP
Bravo SDP, hvala na principijelnosti.
Ucinjen je prvi korak da se socijaldemokratija vrati tamo gdje joj je mjesto.
Nisam se nadao ovome, brijacnica je zakazala.
Ucinjen je prvi korak da se socijaldemokratija vrati tamo gdje joj je mjesto.
Nisam se nadao ovome, brijacnica je zakazala.
- Leverage
#51866 Re: SDP
SDP je večeras pokazao kapacitet da donese odluku sa dugoročnim benefitima. Svi koji su večeras glasali protiv podvlačenja pod SDA skute mogli su puno bolje proći na ličnom planu da su glasali za predmetno podvlačenje. Nisu i hvala im na tome. Možda će većina njih za pet ili deset godina biti u političkom smislu irelevantan faktor, ali su ovim potezom kupili kakvu-takvu šansu da prestanemo živjeti u SDA sumraku.
SDP je također pokazao kapacitet da raspali još jednu šamarčinu notornom mračnjaku Zlatku Lagumdžiji koji ne zaslužuje ni da ga pošten čovjek pljune na cesti. Ovaj egocentrični manijak, folirant i politički idiot drznuo se da ponovo za račun SDA muti vodu u SDP-u. Obzirom da znam da čita ovaj forum samo bih da ga obavijestim da me izuzetno raduje još jedno njegovo brukanje epskih razmjera.
Što se tiče Bijedića ujedinitelja, jasnu poruku su mu poslali prije svega Tuzlaci i to sa puno većim legitimitetom od njega. Onaj što čita forum pa prenosi Bijediću nek mu prenese i to da više ljudi u Tuzli podržava Imamovića i Bećirovića nego njega, dakle Tuzla se pita, a on nije Tuzla.
Ovi što su glasali za podvlačenje pod SDA skute nek dobro razmisle o ovome iz prvog pasusa.
Moram priznati da je posebno zadovoljstvo čitati žalopojke šatro zabrinutih forumskih analitičara u stilu SDP bježi od odgovornosti, SDP postaje rezervna stranka, neće dobit' više od [insert number here] glasova i to.
Ovim večerašnjim glasanjem najviše je dobio obični čovjek izbezumljen višedecenijskim SDA jarmom.
SDP je također pokazao kapacitet da raspali još jednu šamarčinu notornom mračnjaku Zlatku Lagumdžiji koji ne zaslužuje ni da ga pošten čovjek pljune na cesti. Ovaj egocentrični manijak, folirant i politički idiot drznuo se da ponovo za račun SDA muti vodu u SDP-u. Obzirom da znam da čita ovaj forum samo bih da ga obavijestim da me izuzetno raduje još jedno njegovo brukanje epskih razmjera.
Što se tiče Bijedića ujedinitelja, jasnu poruku su mu poslali prije svega Tuzlaci i to sa puno većim legitimitetom od njega. Onaj što čita forum pa prenosi Bijediću nek mu prenese i to da više ljudi u Tuzli podržava Imamovića i Bećirovića nego njega, dakle Tuzla se pita, a on nije Tuzla.
Ovi što su glasali za podvlačenje pod SDA skute nek dobro razmisle o ovome iz prvog pasusa.
Moram priznati da je posebno zadovoljstvo čitati žalopojke šatro zabrinutih forumskih analitičara u stilu SDP bježi od odgovornosti, SDP postaje rezervna stranka, neće dobit' više od [insert number here] glasova i to.
Ovim večerašnjim glasanjem najviše je dobio obični čovjek izbezumljen višedecenijskim SDA jarmom.
-
elSaik
#51867 Re: SDP
Čuj odvojiti će se SDP Tuzla, a Denis bio protiv. I još prozvao ove "svoje" odozgo kako mijenjaju priču i gaze obećanja. 
- Plaut
#51868 Re: SDP
Jest ih briga. Idu godine, vlast jeste jednako milione.dale cooper wrote:I šta? Odvojit će se, napraviti vlast, pokupiti fotelje i za 4 godine ih više nema. Time bi potpisali smrtnu presudu sebi.PlusSA wrote:100% ce se SDP Tuzla odvojiti od ovog glasanja i biti dio vlasti.
Ko bi normalan u Tuzli glasao više za ljude koji su se odvojili od matične stranke da bi ušli u vlast sa SDA?
U Tuzli vecinu ce uvijek imati sdpa da udju u vlast sa laburistima
-
kiligonzales
#51869 Re: SDP
Ok je u tome da se Lagumdzija ostrani iz stranke, ali kud sa pulenima koji nisu uspijeli sabrati glasova koliko Damir Niksic i upadaju u parlamente preko kompenzacijskih listi. 
- tvojkomsija
#51870 Re: SDP
SDP sve od kraha 2014. ide ulaznom putanjom, i uvjeren sam da će nastaviti tako i do idućih izbora. Svaka partija ima periode uspona i padova. Također za iduće izbore očekujem veliki rast NiP-a i NS-a (ako pokažu rezultate u kantonu Sarajevo). Za Hadžikadića je teško reći jer će prvi put izaći na izbore i kandidati još uvijek nisu poznati, ali ja optimistično vjerujem da Platforma već sada ima bazu od nekih 100k glasača. Nisam do sada glasao za SDP ali raduje me njihov rast kao najjače opozicione partije, a i zbog toga što će dosta uspješnih, "manjih" stranaka prije ući u blok sa njima nego sa SDA koji je, ruku na srce, ojadio ovaj narod više od svih prethodno pobrojanih.
- bogoljub
#51871 Re: SDP
SDP će da doživi najveći pad, samo zbog jedne činjenice da su dopustili da NS nametne sebe kao istinske prave ljevičare koji će krojiti državnu politiku.bingov buraz wrote:I Kifla je pokazao princip,u zavisnosti kakvu ekipu okupi u ostatku države mogao bi pokupiti sve ASDA,Nezavisni Blok i čak i PDA glasova masu.MaksprotivMarksa wrote:Pocetak kraja SDA. Hadzikadic ce da uzme umjerene SDA glasace, jedan dio NS i kompletan DF, SDP ce biti najjaca opcija, ako u KS urade solidan posao zajedno sa NS mogu i na 30plus postotaka glasova, SDA bez uhljebljenja ce izgubiti veliki broj glasaca, ostat ce druga najjaca opcija u najboljem slucaju, ali ce Hadzikadic da blokira njihovu neophodnost i 2026. godine cemo da svjedocimo gasenju SDA, inshAllah.
![]()
Radi napomene ta stranka nije uopće registrovana za državu BiH. Ona je registrovana samo za FBiH. Operativno i praktično svoje djelovanje ima samo u kantonima sa bošnjačkom većinom. i Onda izađu i govore o multikulturalnosti multietičnosti i građanskoj opciji. Provaljeni su totalno!
Ako su BiH blok i zalažu se za multikulturanu i multietničku opciju države postavlja se pitanje zašto su ustremljeni ka Bošnjacima?
Možda zato što se sva multietničnost zrcali u nazivu jedne škole Busuladzić kopajući po historiji i pronalazeći da je taj busuladzić rekao ovo ili ono...
Isti ovi Kojovići i slični njemu, dakle, kopaju po dalekoj prošlosti tražeći izjavu nekog čovjeka. dok preskaču nama svima bližu istoriju u kojoj nalazimo likove osuđene ratne zločince po kojima se samo nekoliko kilometara iznad naziva studenski dom po njemu. Kojović neće ići u Banjaluku i aktivirati se protiv tih nacionalista, neće se ni usuditi imati aktivnosti svoje stranke na teritoriji pod političkom kontrolom HDZ-a niti SNSD-a jer zna da nema šta tražiti.
-
costacurta
#51872 Re: SDP
De svegati, ti si ok žena, mani se te priče i tog seljaklukaplain vanilla wrote:U pravu si. One koji su glasali za koaliciju sa SDA nije trebalo nazvati ruralnim nego govnima, ljudskim sljamom, bioloskim otpadom itd.costacurta wrote: Jao jao.
Srce SDPa je u TK.
Ovo što je Damir popljuvao ruraralce je najmaloumniji mogući potez IKADA. Jel misliš da će Nermin, Damir i ekipa moći IŠTA I IKADA uraditi bez TK?
Sta bolan "pravi Tuzlaci"? Npr Denis i Jasmin?![]()
Znači 30 ljudi GO su ustvari SDA insajderi?!
Da ti pojasnim,
Budi u vlasti!
Uhvati se u koštac sa očekivanjima tvojih birača. Niko za SDP nije dao glas da pobijede na izborima a onda ih gleda 4 godine u opoziciji iako su imali najviše glasova i imali priliku da biraju! Ono WTF!?
Sad će sjediti u opoziciji, osim naravno u SK jer eto A-SDA, PDA i SBB nisu nacionalne stranke, što meni opet govori da je SDPu nebitno ako su kriminogeni! Fahrudin sad dobar, a 2014. su i drvlje i kamenje na Fahru jer je KAO organizovao proteste?
Dino je optuživan da je uništio ZOI 84, uništio GRAS, KK Bosnu, redukcije vode itd. sad odjednom dobar?!
Hoće u vlast ali da ne bude protesta, štrajkova, blokada puteva. Kao nisam prošle godine u februaru išao obilaznicom zbog blokade Šićke petlje.
Kako će ispuniti PLAN 10? Iz opozicijskih klupa?!
Ovo je jedna od stavki iz plana 10, šta misliš sad šta mogu sa njom? Ostaviti na stand by do 2022.?!SDP ima predviđene mjere koje će osigurati borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, odnosno implementaciju konkretnih zakonskih rješenja",
- Kikibombona
#51873 Re: SDP
Bio si u pravu, jbg.Leverage wrote:SDP je večeras pokazao kapacitet da donese odluku sa dugoročnim benefitima. Svi koji su večeras glasali protiv podvlačenja pod SDA skute mogli su puno bolje proći na ličnom planu da su glasali za predmetno podvlačenje. Nisu i hvala im na tome. Možda će većina njih za pet ili deset godina biti u političkom smislu irelevantan faktor, ali su ovim potezom kupili kakvu-takvu šansu da prestanemo živjeti u SDA sumraku.
- bunk
- General War
#51875 Re: SDP
Leverage wrote:SDP je večeras pokazao kapacitet da donese odluku sa dugoročnim benefitima. Svi koji su večeras glasali protiv podvlačenja pod SDA skute mogli su puno bolje proći na ličnom planu da su glasali za predmetno podvlačenje. Nisu i hvala im na tome. Možda će većina njih za pet ili deset godina biti u političkom smislu irelevantan faktor, ali su ovim potezom kupili kakvu-takvu šansu da prestanemo živjeti u SDA sumraku.
PS.
Kao Tuzlak uopste nisam uvrijedjen Niksicevom prozivkom, zao mi je sto se Zare nasao kao negativac posto znam lika licno, eto ima kratak fitilj..ali OK
Nisam Glasao za SDP tako da necu da popujem sad ovdje, ali mi je drago da ima dosljednosti.