Treba da uradimo jednu anketu na forumu.
Ko je veći Srbin?
a) Dodik
b) Bakir
saim_adka wrote:Samo retardiran ne moze da iz ovog uoci montazu u reziji velikog baje da se cupa i rukama i nogama po pitanju referenduma koji je organizovao, ali kako bi se izgubilo na znacaju i vaznosti. Valja narodu na neki nacin opravdati potrosene novce i besmislenost referenduma. E sad, najlakse je po ustavnom sudu, a ostao je jos jedino Ustavni sud RS. Sad ce reci, kako postuje odluku Ustavnog suda RS i da je to dovoljno jer sa ovakvim neovisnim radom Ustavnog suda RS, Ustavni sud BiH je bespotreban, pa cemo raspisati referendum o Ustavnom sudu BiH. Dovoljni su RS i FBiH ustavni sudovi.Tomahawk11 wrote:Ustavni sud RS-a odlučio: Odlukama o referendumu u RS-u povrijeđen vitalni interes Bošnjaka
Nek se jebe i ustavni sud RS![]()
Tomahawk11 wrote:Ustavni sud RS-a odlučio: Odlukama o referendumu u RS-u povrijeđen vitalni interes Bošnjaka
Samo da sam sebe citiram od prije neki dan....prljavi Hare wrote:Takve informacije šire novinari pilećeg mozga i plaćenici NATO pakta,proturaju priče i vrijeđaju ljude.Ustavni sud šumske
odluke donosi isključivo po ustavu šumske i niko unaprijed nema pojma kakva će biti odluka...
A biće kako ustav kaže!![]()
Ja sam siguran da i sam Guardian gori od nestrpljena da sazna njihovu odluku,iščekivanje i napeti dani i neprospavane noći su pred Guardianom...
A i dobar fazon da se moze pricat o nezavisnosti ustavnog suda rs, jer je milijarda ostalih apelacija bosnjaka po zakonu odbijenaTomahawk11 wrote:saim_adka wrote:Samo retardiran ne moze da iz ovog uoci montazu u reziji velikog baje da se cupa i rukama i nogama po pitanju referenduma koji je organizovao, ali kako bi se izgubilo na znacaju i vaznosti. Valja narodu na neki nacin opravdati potrosene novce i besmislenost referenduma. E sad, najlakse je po ustavnom sudu, a ostao je jos jedino Ustavni sud RS. Sad ce reci, kako postuje odluku Ustavnog suda RS i da je to dovoljno jer sa ovakvim neovisnim radom Ustavnog suda RS, Ustavni sud BiH je bespotreban, pa cemo raspisati referendum o Ustavnom sudu BiH. Dovoljni su RS i FBiH ustavni sudovi.Tomahawk11 wrote:Ustavni sud RS-a odlučio: Odlukama o referendumu u RS-u povrijeđen vitalni interes Bošnjaka
![]()
saim_adka wrote:Samo retardiran ne moze da iz ovog uoci montazu u reziji velikog baje da se cupa i rukama i nogama po pitanju referenduma koji je organizovao, ali kako bi se izgubilo na znacaju i vaznosti. Valja narodu na neki nacin opravdati potrosene novce i besmislenost referenduma. E sad, najlakse je po ustavnom sudu, a ostao je jos jedino Ustavni sud RS. Sad ce reci, kako postuje odluku Ustavnog suda RS i da je to dovoljno jer sa ovakvim neovisnim radom Ustavnog suda RS, Ustavni sud BiH je bespotreban, pa cemo raspisati referendum o Ustavnom sudu BiH. Dovoljni su RS i FBiH ustavni sudovi.Tomahawk11 wrote:Ustavni sud RS-a odlučio: Odlukama o referendumu u RS-u povrijeđen vitalni interes Bošnjaka
Jos kada bi taj brdjo tako razmisljao. Sve sto on zna je da je referendum bio i da ce ih jos biti. Sta njega briga za tim sudovima kojekakvim. Srbovanje ne priznaje nikakve sudove.archi_a wrote:Nije više ni bitno jel čupanje ili planiran korak od prije....
Bitna je scena. A scena je filmska i kreće ovako.
Široki kadar, kamera koja se kreće ka prostoriji....
Kreće se ka sivom domu običnog brđe koji je krvario za ovu ideju..... Sjedi brđo zgrčen i gleda dnevnik pisitivi-a na kojem "silikonjara" čita najnoviju vijest. Referendumom je povrijeđen vitalni nacionalni interes Bošnjaka!!!
Izigran, u stanju šoka i nevjerice, gladan, pita se brđo: "kakav sad vitalni nacionalni interes Bošnjaka? Pa zar pisi nije državetina? Zar sam za ovo ginuo, silovao, palio? Da mi jedan Bošnjak zaustavi referendum i moje pravo da odlučujem....."
Neprocjenjivo
Sva sreca pa imaju Slavuja & Panteliju Curguza da im popravi prosjek...bh.tornjak wrote:ja stvarno ne znam ...ali su ovi politicari iz rs-a svi redom grdni da grdniji ne mogu biti.....sve nesto frljavo....gutavo...nedefinisano...
Dodik,Crnadak frljavi...
Majkicka i Milica Markovic......ko dva abortusa....
Ivanic ko krme turopoljsko...
a Vlajki je ko iz bajke (cudoviste)
uglavnom ...niko ni po kojem ljudskom standardu
šta sam ja ovo poslušaoGeeTnT wrote:...izlomljeni njemackociganskoseljacki jezik, ali sa srpskim pogledom na juce-danas-sutra...
Meni ne. Mislim da oni koji zele slabu Srpsku ne kontaju da smo mi u sistemu spojenih posuda i da se lose stanje u ekonomiji u jednom entitetu moze vrlo lahko prenijeti i na drugi entitet. Nismo dvije odvojene drzave, imamo jedinstven ekonomski prostor.KB9 wrote:kome smeta jaka republika ccccrpcka?
Djelimicno tacno.Styling wrote:Meni ne. Mislim da oni koji zele slabu Srpsku ne kontaju da smo mi u sistemu spojenih posuda i da se lose stanje u ekonomiji u jednom entitetu moze vrlo lahko prenijeti i na drugi entitet. Nismo dvije odvojene drzave, imamo jedinstven ekonomski prostor.KB9 wrote:kome smeta jaka republika ccccrpcka?
Djelimicno cu ce sloziti s tobom.Tomahawk11 wrote:Djelimicno tacno.Styling wrote:Meni ne. Mislim da oni koji zele slabu Srpsku ne kontaju da smo mi u sistemu spojenih posuda i da se lose stanje u ekonomiji u jednom entitetu moze vrlo lahko prenijeti i na drugi entitet. Nismo dvije odvojene drzave, imamo jedinstven ekonomski prostor.KB9 wrote:kome smeta jaka republika ccccrpcka?
Tj. jesmo u jednoj drzavi, i moze se na neki nacin odraziti, ali ne u potpunosti.
Recimo, bankarski sektor.
Potpuno odvojen. Ista firma, ista banka, poseban racun za Federaciju, poseban za RS.
Budzeti. Svaki entitet ima svoj budzet. Podijele priliv sredstava i svak svoje.
Tu moze biti problem kraha jednog od entiteta u smislu priliva sredstava i onda da ispasta i ovaj drugi.
Ali, daleko je ovo od neke koherentne sredine u smislu jedinstvene ekonomske cjeline.
Nisu sve banke financijski odvojene. Radila sam u bankarskom sektoru, znam kako to ide.prog321 wrote:Neće se prenijeti dug na nivo države a banke su financijski odvojeni po entitetima.
Znači nisi dala valjan dokaz.