BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
mirza_15

#51751 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:EPL je najskuplje sto imaju i sigurno je pola troska.

Sportski hd je 2,7 eura, 170.000 korisnika, 12 mjeseci. A broj korisnika mojtv jos uvijek raste, pa ce i cifra za tri godine biti veca od navedene.
Zasto ne mnozis sa 1,7 eura, svejedno i nemate HD kanale, a dovezali se sad SK HD. Samo se vi ne mozete pozivat na HD, ne ide uz telekom nikako.

1,7 eura x 170.000 x 12mj = 3.468.000 eura

Gledaj sad razlike.

Vi i dalje pricajte o nekom beogradskom dogovoru, kao i o tome kako je neko pritisnuo ep da ponude uslove i prihvate ponudu tm :lol:

Ono kad si nemocan pa u drugima trazis problem
Sto ne bih uzeo hd? I arene imaju u hd-u.

Bas smo nemocni. 170.000 korisnika mojatv, a na planu mobilne nismo nikada bolje stajali na trzistu sa preko 47% udjela.
smartXL

#51752 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote: Sto ne bih uzeo hd? I arene imaju u hd-u.

Bas smo nemocni. 170.000 korisnika mojatv, a na planu mobilne nismo nikada bolje stajali na trzistu sa preko 47% udjela.
Druze, nafatali ste korisnike tamo gdje nema konkurencije, to ti je valjda jasno. Nafatali ste mobilnu, jer su bosnjaci vecinski, pa im se prodaje prica, znas kako to kod nas ide. Sve nekako odgovara prema popisu stanovnistva, cudno malo, al je tako.

Koliko imate HD kanala u ponudi? Ti sad pored drugih naso gledat iskljucivo SK HD ponudu.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51753 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

možda bi i uložio TM (evo prenose Željezničar u Evropi npr), al' s obzirom na to da BH Telecom i NFSBiH funkcionišu na isti način, garant postoji neko tal u koji se TM ne uklapa :mrgreen:

Samo privatizacija može spasiti BHT, do tada ćemo imati ovo što imamo.
mirza_15

#51754 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Velkoski wrote:možda bi i uložio TM (evo prenose Željezničar u Evropi npr), al' s obzirom na to da BH Telecom i NFSBiH funkcionišu na isti način, garant postoji neko tal u koji se TM ne uklapa :mrgreen:

Samo privatizacija može spasiti BHT, do tada ćemo imati ovo što imamo.
Cudi me da ti kao novinar vjerujes u bajke. Ne bi tm dao jer se ne isplati. Sto rece osim prilikom potpisivanja ugovora nekada ranije: svaka im cast na ovome. Zeljo ba ne moze da nadje generalnog sponzora (jel ono bila prica o 200k maraka) a jedan je od dva najpopularnija kluba u drzavi. Ali eto, 1,5 miliona km za ligu gdje igraju krupa, gosk, mladost, vitez... je kikiriki.
mirza_15

#51755 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote: Sto ne bih uzeo hd? I arene imaju u hd-u.

Druze, nafatali ste korisnike tamo gdje nema konkurencije, to ti je valjda jasno. Nafatali ste mobilnu, jer su bosnjaci vecinski, pa im se prodaje prica, znas kako to kod nas ide. Sve nekako odgovara prema popisu stanovnistva, cudno malo, al je tako.

Koliko imate HD kanala u ponudi? Ti sad pored drugih naso gledat iskljucivo SK HD ponudu.
Ma nije tacno! Bht uzima korisnike na cijeni i na paketima sa mobilnom. Dobro ce doci i ovaj sada program lojalnosti. Mojatv net je 7 KM jeftinija od tm ekvivalenta. Kada se tome dodaju ostale pogodnosti nije to danas u bih beznacajno. BHT ima znacajan broj korisnika i u Sarajevu gdje je skoro svakog morao oteti od konkurencije jer su vec ranije bhcn, hs i elob sve poklopili.
ČičineBrčine

#51756 Re: BHTelecom All About

Post by ČičineBrčine »

Zar korisnika boli qurko ko je sta platio bitno da dobije bolju uslugu, sport koji zeli, tj kanale koje zeli.
Ko je telekomu i ostalim kriv sto su srbima dopustili da im uzmu prava na sve lige za BiH kao i za sve ostale vaznije sportove.
Nasi prenose sto dobju manje vise besplato ili po nekoj mizernoj cijeni koja se da drzavnim emiterima za promociju.
Realnost nam je takva da bi svi hljeba bez motike, ili ti po vaski uzimali lopatom a da nista ne uloze.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#51757 Re: BHTelecom All About

Post by Velkoski »

Još da iz Borca nisu natenane objasnili kako se dijeli tih milion i po' :)
mirza_15

#51758 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Velkoski wrote:Još da iz Borca nisu natenane objasnili kako se dijeli tih milion i po' :)
Taman da zeljo i sarajevo zarade vise jer su se zalili sto je svima isto.

Iz borca nisu naveli da jos neke stvari nece morati placati jer ce biti pokrivene iz sponzorskog ugovora. Oni samo o kesu na ruke pricali.
smartXL

#51759 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Druze, jest et jeftinije 7KM, al je ponuda drasticno losija, pa eto ja sad imam i arene i SK, imam vise hd kanala u svom paketu nego vi ukupno, kad se vec pozivas na HD. Ja nikad ne bih sad presao na taj paket iako je jeftiniji 7KM.

BHT HD i dan danas naplacujete, pasjaluk zeci

Eto recimo da je tacna ta vasa prica, da neki dogovori postoje. Pa svi se dogovaraju, samo telekom tapka u mjestu. To sve govori ko ga vodi
mirza_15

#51760 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:Druze, jest et jeftinije 7KM, al je ponuda drasticno losija, pa eto ja sad imam i arene i SK, imam vise hd kanala u svom paketu nego vi ukupno, kad se vec pozivas na HD. Ja nikad ne bih sad presao na taj paket iako je jeftiniji 7KM.

BHT HD i dan danas naplacujete, pasjaluk zeci

Eto recimo da je tacna ta vasa prica, da neki dogovori postoje. Pa svi se dogovaraju, samo telekom tapka u mjestu. To sve govori ko ga vodi
Ti ne bi, ali nekom tih 7 km uz mozda pogodnosti mojatv moj izbor znace puno.

Bht hd se ne naplacuje nego je u hd paketu zbog tehnicke mogucnosti. Ni tm ne nudi internet zasebno.
Last edited by mirza_15 on 09/07/2017 02:22, edited 1 time in total.
diablobih

#51761 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Koji to paket BH telecoma je jeftiniji, a isti kao paket Telemacha ili moze i Logosofta kad smo vec tu? Sa blizu kanalima, netom, i fiksnom telefonijom?
smartXL

#51762 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:

Bht hd se ne naplacuje nego je u hd paketu zbog tehnicke mogucnosti. Ni tm ne nudi internet zasebno.
BHT HD treba biti besplatan svima koji imaju tehnicku mogucnost, do sad su to trebali smislit kako uradit, al ovako je lakse mahnut pare.

Sto se tice odvojenog neta, pa danas svi pored neta i tv koriste, masa je ljudi koji ovo dvoje kombinuje. Ja ne znam nikog ko ima samo net a da nema tv, a obrnuto znam, samo tv bez neta. Tako da vam je ta prica isisana, isto kao i nelegalni kablovi
avaks

#51763 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Pa kako će ti pustiti HD kad moraš čekati 2:30 ujutro da ovaj jad od interneta proradi i možeš youtube da gledaš normalno...
Ali bitno je da je neki tamo paket 7KM jeftiniji a što nema ništa u ponudi za taj paket :run:
Od 170 000 korisnika možda 17 ima mogućnost gledanja HD kanala koje masno naplaćuju pa te tih 7KM "jeftinije" izađe 17KM skuplje :izet:
Vidi ba sramote:
Image
mirza_15

#51764 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

avaks wrote:Pa kako će ti pustiti HD kad moraš čekati 2:30 ujutro da ovaj jad od interneta proradi i možeš youtube da gledaš normalno...
Ali bitno je da je neki tamo paket 7KM jeftiniji a što nema ništa u ponudi za taj paket :run:
Od 170 000 korisnika možda 17 ima mogućnost gledanja HD kanala koje masno naplaćuju pa te tih 7KM "jeftinije" izađe 17KM skuplje :izet:
Vidi ba sramote:
Image
Koliko baca tm internet na toj lokaciji?
diablobih

#51765 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Aha, evo vidim, poredi covjek mojatv net sa duo net grande, u jednom dobijes kao 10+ net, koji nikad nije iznad 10 Mbita, dok u drugom dobijes 40 Mbita :D

Poredi 140 kanala od kojih je pola snimak grada, ala visoko live, sa 159 kanala, od kojih imas 14 HD kanala.

Brate mili koja smjehurija. Evo sad vidim ima i ova akcija, upola manji racun na 6 mjeseci, tako da dobijes i vecu ustedu od tih 7 maraka, plus dobijes mnogo vise.
mirza_15

#51766 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:

BHT HD treba biti besplatan svima koji imaju tehnicku mogucnost, do sad su to trebali smislit kako uradit, al ovako je lakse mahnut pare.

Sto se tice odvojenog neta, pa danas svi pored neta i tv koriste, masa je ljudi koji ovo dvoje kombinuje. Ja ne znam nikog ko ima samo net a da nema tv, a obrnuto znam, samo tv bez neta. Tako da vam je ta prica isisana, isto kao i nelegalni kablovi
Ne znas koliko nisi u pravu. Jako puno raje koristi samo net iz razlicitih razloga. Mozda ima vise lokacija, mozda iz nekog razloga ne zeli tv, mozda studenti... Nije li sramotno uzimanje interneta uslovljavati placanjem kks-a a postoji tehnicka mogucnost da se samo internet pusti?
Maharadza

#51767 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

avaks wrote:Inače je u Telekomu sve po zakonu, oni sve državi uplaćuju pa ne mogu da budu konkurentni na tržištu za razliku od onih anamotamo. Pitanje je šta se onda toliko krije:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /170707007

Nešto je trulo u državi krasnoj?!
Image

Image

Dok pobrišu i popale "škakljivi" i inkriminirajući materijal pa će dozvoliti! :mrgreen:
REDDEVILS

#51768 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Moja Tv Net + Dodatni Paket 1 :bih:

Image
mirza_15

#51769 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

diablobih wrote:Aha, evo vidim, poredi covjek mojatv net sa duo net grande, u jednom dobijes kao 10+ net, koji nikad nije iznad 10 Mbita, dok u drugom dobijes 40 Mbita :D

Poredi 140 kanala od kojih je pola snimak grada, ala visoko live, sa 159 kanala, od kojih imas 14 HD kanala.

Brate mili koja smjehurija. Evo sad vidim ima i ova akcija, upola manji racun na 6 mjeseci, tako da dobijes i vecu ustedu od tih 7 maraka, plus dobijes mnogo vise.
Jah, nije nikada veca a ljudi ovdje kacili speed testove. Ali dobro. Tm propaganda radi.

Sta ti tacno mozes sa svojih 40 Mbps, a ja ne mogu sa svojih 25? Nije ba to uopste velika prednost.
smartXL

#51770 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:Ne znas koliko nisi u pravu. Jako puno raje koristi samo net iz razlicitih razloga. Mozda ima vise lokacija, mozda iz nekog razloga ne zeli tv, mozda studenti... Nije li sramotno uzimanje interneta uslovljavati placanjem kks-a a postoji tehnicka mogucnost da se samo internet pusti?
Malo je takvih, koliko god ti to pokusao dramatizovat. Studenti danas koriste mobilni net, koji je daleko jeftiniji i od xdsl-a

Je li sramotno naplacivat BHT HD, kao kanal javnog servisa?
avaks

#51771 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

mirza_15 wrote: Koliko baca tm internet na toj lokaciji?
Minimalne oscilacije. Skoro pa teoretsku brzinu dobiješ.
A ovih 10+ možeš mačku o rep da okačiš i ne pokušavaj da porediš neuporedivo da se tema bez veze ne spama glupostima.
Rekao sam da te tih 7KM jeftinije izađe puno skuplje kada sve uzmeš u obzir.
H+ na mobilnom, net mi je brži nego internet na MojaTV a ako ikad dočekamo 4G onda će ovi ADSL paketi biti u krajnju ruku smiješni (mada i jesu za 2017tu godinu).
Maharadza

#51772 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

mirza_15 wrote:
diablobih wrote:Aha, evo vidim, poredi covjek mojatv net sa duo net grande, u jednom dobijes kao 10+ net, koji nikad nije iznad 10 Mbita, dok u drugom dobijes 40 Mbita :D

Jah, nije nikada veca a ljudi ovdje kacili speed testove. Ali dobro. Tm propaganda radi.

Sta ti tacno mozes sa svojih 40 Mbps, a ja ne mogu sa svojih 25? Nije ba to uopste velika prednost.
Nije velika prednost ako se net koristi samo na jednome računaru ali ta su vremena davno prošla, jer danas kad ti se preko wifi nakači par uređaja, itekako je bitna što veća max brzina (DL a POGOTOVU UL koji je KATASTROFALAN na adsl-u) a suprotno samo uhljeb može tvrditi! :P
Last edited by Maharadza on 09/07/2017 02:48, edited 1 time in total.
mirza_15

#51773 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

avaks wrote:
mirza_15 wrote: Koliko baca tm internet na toj lokaciji?
Minimalne oscilacije. Skoro pa teoretsku brzinu dobiješ.
A ovih 10+ možeš mačku o rep da okačiš i ne pokušavaj da porediš neuporedivo da se tema bez veze ne spama glupostima.
Rekao sam da te tih 7KM jeftinije izađe puno skuplje kada sve uzmeš u obzir.
H+ na mobilnom, net mi je brži nego internet na MojaTV a ako ikad dočekamo 4G onda će ovi ADSL paketi biti u krajnju ruku smiješni (mada i jesu za 2017tu godinu).
Pa zanima me zasto koristis telecomov internet, ako vec imas tm-ov?
avaks

#51774 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

REDDEVILS wrote:Moja Tv Net + Dodatni Paket 1 :bih:

Image
Ti prika mora da si jedan od onih 17 što im HD kanali mogu a internet uredan.
Vidi ove sramote:
Image
mirza_15

#51775 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Maharadza wrote:
mirza_15 wrote:

Nije velika prednost ako se net koristi samo na jednome računaru ali ta su vremena davno prošla, jer danas kad ti se preko wifi nakači par uređaja, itekako je bitna što veća max brzina a suprotno samo uhljeb može tvrditi! :P
25 Mbps je sasvim dovoljno. Ne postoji ta varijanta u kojoj je 25 malo, a 40 dovoljno. Ima ljudi kojima treba jako brz internet, ali ovo na forumu je uglavnom preseravanje. Evo meni kuci nikada nista nije "zastopalo" a koristimo ja, zena i malac, a sifru za wi-fi sam dao i komsiji. Potpuno mi je svejedno 25 ili 40. Cak mislim i da bi mi bilo dovoljno puno manje i od ovih 25.
Locked