Nije tačno! U ovisnosti koji paket koristiš, imaš stanovit popust na cijenu, vazi kod svih operatera. Kod stanica je komercijalna cijena! Slično kao i u imtec-u...valjuga wrote:@zatezni
Rođak,tebi je onda bolje za keš kupit kod stanića nego se smarat sa njihovim ugovorima na dvije godine jer će te mislim doć isto para..A garancija ista.
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- zateznistub
#5176 Re: Smartphone diskusije
-
exampLe.
#5177 Re: Smartphone diskusije
Po mom misljenju u piljari se isplati uzeti samo vakumiran Iphone jer ima internacionalnu garanciju, dok s Androidima rizikujes jer s garancijama Univerzalnog i ostalih ublehasa mozes samo guzicu obrisat'.
- zateznistub
#5178 Re: Smartphone diskusije
Upravo tako! I sam sam uzeo iPhone se iz tih razloga. Došao me 550 KMexampLe. wrote:Po mom misljenju u piljari se isplati uzeti samo vakumiran Iphone jer ima internacionalnu garanciju, dok s Androidima rizikujes jer s garancijama Univerzalnog i ostalih ublehasa mozes samo guzicu obrisat'.
-
isx
#5179 Re: Smartphone diskusije
Budimo realni. Sa bilo kojim ajfonom u odnosu na S8 neces dobiti nista vise sto se tice kvaliteta prednje kamere. Naprotiv, svaki samsung ima bolji "wide angle" sto ti ga dodje, kad slikas selfi, dobijes mnogo vise u slici okoline pored glavuše. Na ajfonu kad slikaš selfi dobiješ glavušu only, kao na pasošu.LikeLike wrote:Ma hajte molim vas kakav huaweiexampLe. wrote:Kupi joj Huawei Mate 10 ako je nije stid sto nosa Huawei.Nije stvar uopste u tome da li je stid nego sta nekome odgovara. Da sam rekao ne odgovara joj s8 hocu da joj kupim huawei svi ovi pakasi bi sutili
Izgleda da im je ajfon trn u oku
- valjuga
#5180 Re: Smartphone diskusije
Koji je to paket u BHT da te Iphone izađe ispod 2000KM ???zateznistub wrote:Upravo tako! I sam sam uzeo iPhone se iz tih razloga. Došao me 550 KMexampLe. wrote:Po mom misljenju u piljari se isplati uzeti samo vakumiran Iphone jer ima internacionalnu garanciju, dok s Androidima rizikujes jer s garancijama Univerzalnog i ostalih ublehasa mozes samo guzicu obrisat'.
Mega giga milijardu flat mojnet 1000 ?
Mislim svaka ti čast ali oni su stvarno fuj.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5181 Re: Smartphone diskusije
eo ne bi mi mrsko pogledati, 1800 KM obični S8 s m15 paketom na 24 mjeseca.
800 maraka za garanciju

800 maraka za garanciju
- skafiskafsnjak
#5182 Re: Smartphone diskusije
JOj rasprave... svak ima svoje misljenje i svoje PARE , sto je najbitnije. Sa njima radi sta zeli .
- zateznistub
#5183 Re: Smartphone diskusije
Treba samo čitati...valjuga wrote:Koji je to paket u BHT da te Iphone izađe ispod 2000KM ???zateznistub wrote:Upravo tako! I sam sam uzeo iPhone se iz tih razloga. Došao me 550 KMexampLe. wrote:Po mom misljenju u piljari se isplati uzeti samo vakumiran Iphone jer ima internacionalnu garanciju, dok s Androidima rizikujes jer s garancijama Univerzalnog i ostalih ublehasa mozes samo guzicu obrisat'.
Mega giga milijardu flat mojnet 1000 ?![]()
![]()
Mislim svaka ti čast ali oni su stvarno fuj.
https://www.bhtelecom.ba/mobini-telefon ... 9609e.html
I kakve to ima veze sa mojim komentarom gdje sam podržao ovo sto je napisao examle
-
isx
#5184 Re: Smartphone diskusije
Ludilo. Skupa ta garancija brate.Velkoski wrote:eo ne bi mi mrsko pogledati, 1800 KM obični S8 s m15 paketom na 24 mjeseca.![]()
800 maraka za garanciju
I bez garancije sa plaćenim popravkom (kojeg vjerovatno neće ni biti) bolje prođeš.
- valjuga
#5185 Re: Smartphone diskusije
Nije tačno, ja i Velkoski moramo aminovat da bi taj telefon bio s hajromskafiskafsnjak wrote:JOj rasprave... svak ima svoje misljenje i svoje PARE , sto je najbitnije. Sa njima radi sta zeli .
Ma u pravu si nego nako malo naglabamo bezze.
- valjuga
#5186 Re: Smartphone diskusije
Al zato uzmeš M16 sa RAP-om i dadnu ti ga džabaVelkoski wrote:eo ne bi mi mrsko pogledati, 1800 KM obični S8 s m15 paketom na 24 mjeseca.![]()
800 maraka za garanciju
- skafiskafsnjak
#5187 Re: Smartphone diskusije
Svako ima svoje misljenje . Ima dosta razloga za kupiti tel u piljari , isto tako dosta razloga kupiti ga ofisl .valjuga wrote:Nije tačno, ja i Velkoski moramo aminovat da bi taj telefon bio s hajromskafiskafsnjak wrote:JOj rasprave... svak ima svoje misljenje i svoje PARE , sto je najbitnije. Sa njima radi sta zeli .![]()
Ma u pravu si nego nako malo naglabamo bezze.
Ja nalazim nekako sredinu u svemu tome. Vecinom kupim polovan tel sa ofisl garancijom
- fortaleza
#5188 Re: Smartphone diskusije
Onaj tko uzima najmanju pretplatu taj obicno i ne kupuje flagship, takvih je 0.001% ako i toliko.Velkoski wrote:eo ne bi mi mrsko pogledati, 1800 KM obični S8 s m15 paketom na 24 mjeseca.![]()
800 maraka za garanciju
Takodjer ista stvar, najbolje je kupiti telefon s jos barem godinu dana sluzbene garancije, em je cijena niza nego kad je nov, a jos bolje kad kupujes od prijatelja/poznanika ako netko prodaje.skafiskafsnjak wrote: Svako ima svoje misljenje . Ima dosta razloga za kupiti tel u piljari , isto tako dosta razloga kupiti ga ofisl .
Ja nalazim nekako sredinu u svemu tome. Vecinom kupim polovan tel sa ofisl garancijom
Tako sam trenutni telefon kupio od kolege s jos godinu dana ofisl garancije koja je prosla ima vec nekoliko mjeseci, a telefon i dalje super radi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5189 Re: Smartphone diskusije
Pa ni tako nije jeftin, jer je telefon 1 KM samo za paket koji košta 170 KM mjesečno, a koliko je takvih?fortaleza wrote: Onaj tko uzima najmanju pretplatu taj obicno i ne kupuje flagship, takvih je 0.001% ako i toliko.![]()
- shalla
#5190 Re: Smartphone diskusije
Vezano za priču, pisao sam na temi S8 ovo pa da i ovdje podijelim tu info. Lik koji radi u Kimtec servisu mi je rekao da i "oni priznaju te tzv. internacionalne garancije, pod uslovom da je IMEI ok" pa smo se poslije toga pitali na forumu kako to vidjeti i šta pod tim podrazumijeva pa smo skontali da je bitno da mobitel nije uređen i da nije na blacklist. I jedno i drugo se da provjeriti na netu pa sam recimo ja za svoj vidio da je blacklist ok i da mi oficijelna internacionalna garancija važi mislim do 06/19...
-
isx
#5191 Re: Smartphone diskusije
Eto ti ga na. Šta će reći ovi što kupuju garanciju za milju maraka u telekomu? 
- shalla
#5192 Re: Smartphone diskusije
Ne garantujem 100% da je tako, daBogda ne došao u situaciju da isprobam istinitost al kažem ti, lik koji radi u servisu KimTec mi tako reče...isx wrote:Eto ti ga na. Šta će reći ovi što kupuju garanciju za milju maraka u telekomu?
-
Sarlo Akrobata
#5193 Re: Smartphone diskusije
Velkoski wrote:eo ne bi mi mrsko pogledati, 1800 KM obični S8 s m15 paketom na 24 mjeseca.![]()
800 maraka za garanciju

Note 8 1513KM na mom paketu. Puko mi displej, ispod 200KM bila zamjena, jos serviser ostetio kuciste pa sam dobio komplet novi tel za ipsod 200KM.
Note 8 na piku 1400KM, displej da se zamjeni preko 700Km i to kineski displej.
Samo kazem, ima sve svoje, nekad se stvarno ne isplati uzet kod providera ali isto tako nekad popusis sa "garancijom" piljara ala Univerzalno, Pacomoby, Digitalcity itd.
- zateznistub
#5194 Re: Smartphone diskusije
Ne kupuju oni garanciju za toliko novca nego raja kupuje kod piljara stvari koje u normalnim zemljama ne bi bile na policama i takvih radnji ne bi ni bilo na tržištu!isx wrote:Eto ti ga na. Šta će reći ovi što kupuju garanciju za milju maraka u telekomu?
To sto raja porede piljare koje nabavljaju aparate ko zna kako sa oficijelnim prodavnicama i dobavljačima je za posebne teme. Podredite provajdere sa prodavnicama imtec i sl.
-
Sarlo Akrobata
#5195 Re: Smartphone diskusije
shalla wrote:Vezano za priču, pisao sam na temi S8 ovo pa da i ovdje podijelim tu info. Lik koji radi u Kimtec servisu mi je rekao da i "oni priznaju te tzv. internacionalne garancije, pod uslovom da je IMEI ok" pa smo se poslije toga pitali na forumu kako to vidjeti i šta pod tim podrazumijeva pa smo skontali da je bitno da mobitel nije uređen i da nije na blacklist. I jedno i drugo se da provjeriti na netu pa sam recimo ja za svoj vidio da je blacklist ok i da mi oficijelna internacionalna garancija važi mislim do 06/19...
A kolega sa S7 Edge poslan u Zagreb na servis jer je kupljen na "zapadnom" trzistu.
Nazovi Kimtec i provjeri, ako mi ne vjerujes, i ja sam, jer nisam vjerovo
-
Mega Man X
#5196 Re: Smartphone diskusije
Joj ovih diskusija oko garancija i piljara..
Nek uzima gdje ko hoće. Rikno ti telefon? Šta ćemo ti mi, snađi se i vozdra.
Nek uzima gdje ko hoće. Rikno ti telefon? Šta ćemo ti mi, snađi se i vozdra.
-
LikeLike
#5197 Re: Smartphone diskusije
Na kojoj stranici si provjerio imei?shalla wrote:Vezano za priču, pisao sam na temi S8 ovo pa da i ovdje podijelim tu info. Lik koji radi u Kimtec servisu mi je rekao da i "oni priznaju te tzv. internacionalne garancije, pod uslovom da je IMEI ok" pa smo se poslije toga pitali na forumu kako to vidjeti i šta pod tim podrazumijeva pa smo skontali da je bitno da mobitel nije uređen i da nije na blacklist. I jedno i drugo se da provjeriti na netu pa sam recimo ja za svoj vidio da je blacklist ok i da mi oficijelna internacionalna garancija važi mislim do 06/19...
-
gidra
#5198 Re: Smartphone diskusije
Vidim u BHTelekomu ubaciše Iphone 8 plus.
I evo u dilemi sam (sada imam Huawei p8, već 2.5 godine i prezadovoljan sam telefonom) između Huawei Mate 10 pro i Iphone 8 plus 64 GB (ovaj je skuplji cca 8 KM u mom paketu)..
Nisam ajfon nikada imao i ne znam koliko bi mi legao IOS, ali eventualno sutra zbog lakše zamjene i prodaje tu je ajfon u prednosti. Huawei koilko sam ja mogao primjetiti brzo gubi na cijeni.
I evo u dilemi sam (sada imam Huawei p8, već 2.5 godine i prezadovoljan sam telefonom) između Huawei Mate 10 pro i Iphone 8 plus 64 GB (ovaj je skuplji cca 8 KM u mom paketu)..
Nisam ajfon nikada imao i ne znam koliko bi mi legao IOS, ali eventualno sutra zbog lakše zamjene i prodaje tu je ajfon u prednosti. Huawei koilko sam ja mogao primjetiti brzo gubi na cijeni.
- zateznistub
#5199 Re: Smartphone diskusije
Ja sam prešao sa androida na iOS i sve je ok!gidra wrote:Vidim u BHTelekomu ubaciše Iphone 8 plus.
Doduše možda nisam relevantan jer sam uzeo SE verziju jer sam tražio manji aparat sa mnogo boljim performansama sto kod androida nisam uspio.
-
DonieBrasco
#5200 Re: Smartphone diskusije
Koju aplikaciju koristite za slusanje muzike ? Da mogu sa racunara moju muziku da prebacim na telefon.
Ovaj "google play" se placa, ne mozes nista raditi maltene dok se ne prleplatis tj. platis.
Ovaj "google play" se placa, ne mozes nista raditi maltene dok se ne prleplatis tj. platis.