Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Pismonosa
#5176 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Samo je šteta stvarno što će ova super moćna i supersonična svemirska Belgija pokupiti naslov Brazilu ispred nosa. Jebiga, ipak su ovi domaćini 
- uglavnomja
#5177 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Havatar wrote: Sigurno ne moze u istu recenicu sa Njemackom , Holandijom , Argentinom, Spanijom, Brazilom, Italijom, Portugalom a kamoli da je ona favorit i da im je vec zagarantovano finale kako pisu pojedini forumasi.
ocito nisi sinoc gledao Gospodina Ivicu Osima
ili smatras da je on papak i neznalica
- cyprus
#5178 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sa Italijom i Portugalom može sigurno... Pa i sa Holandijom...Havatar wrote:Sigurno ne moze u istu recenicu sa Njemackom , Holandijom , Argentinom, Spanijom, Brazilom, Italijom, Portugalom a kamoli da je ona favorit i da im je vec zagarantovano finale kako pisu pojedini forumasi.
- scooby_dooby_doo
#5179 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Sanse da Portugal dobije Francusku ili Svedsku u barazu iste su kao da mi prodjemo u polufinale SP.
- Maharadza
#5180 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A kad' mu taj baraž dođe tj. izvlačenje za isti? Ima da gledam uz kokice i nabacim široki kez! 
A vako' ću se smijati kada budu izvlačili francusku, portugal i grčku!
-
popokatepetl_com
#5181 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Po igrackom kadru su ako ne jaci bar rame uz rame sa dosta ovih sa liste, npr. igracki kadar im je sigurno jaci i siri od Portugalskog, mana u odnosu na ove reprezentacije im je sigurno iskustvo i vjerovatno taktika jer ipak Wilmots je dobar ali sigurno nije kalibar Van Gaala. Ko kaze da imaju zagarantovano mjesto u finalu? Samo se kaze da su u nekom krugu od 7-8 favorita pa Brazil se smatra jednim od top3 favorita i igraju kuci pa se opet ne moze reci da ce garant doci do finala.Sigurno ne moze u istu recenicu sa Njemackom , Holandijom , Argentinom, Spanijom, Brazilom, Italijom, Portugalom a kamoli da je ona favorit i da im je vec zagarantovano finale kako pisu pojedini forumasi.
- uglavnomja
#5182 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Maharadza wrote:A kad' mu taj baraž dođe tj. izvlačenje za isti? Ima da gledam uz kokice i nabacim široki kez!
Ždrijeb dodatnih kvalifikacija je na rasporedu u ponedjeljak.
-
5 0 5
#5184 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ispravite me ako griješim, Urugvaj još mora proći playoffs. Za našu repku najbolje bi bilo da se Urugvaj ne kvalifikuje. U tom slučaju Holandija bi uzela njihovo mjesto u prvom šeširu. Francuska i Portugal će uletjeli u drugi, ako se kvalifikuju. U kom smo mi? Trećem? Bolje je izvući 1 Švicarska, 2 Grčka, nego recimo 1. Brazil, 2. Holandija. Zar ne?
- Muhamed Đakmić
#5185 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Regionalna podjela. Jarane, prati malo šire od Barcelone majka mu stara505sCrtom wrote:Ispravite me ako griješim, Urugvaj još mora proći playoffs. Za našu repku najbolje bi bilo da se Urugvaj ne kvalifikuje. U tom slučaju Holandija bi uzela njihovo mjesto u prvom šeširu. Francuska i Portugal će uletjeli u drugi, ako se kvalifikuju. U kom smo mi? Trećem? Bolje je izvući 1 Švicarska, 2 Grčka, nego recimo 1. Brazil, 2. Holandija. Zar ne?
- cyprus
#5186 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ne mogu bit tri evropske u istoj grupi da se na glavu nasadiš 
- KPNCTNJAH
#5187 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Opet ako Urugvaj ne prodje (a prolazi sigurno) Holandija upada u prvu grupu, a onda bi ovaj pot s europskim reprezentacijama imao mjesta za nas... i ne bi razmisljali o tom specijalnom... valjda 
-
popokatepetl_com
#5188 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mi smo u takozvanom evropskom sesiru pot 2, gdje ce po ovome stanju biti 3 najbolje rangirana iz baraza, Rusija, Holandija, Italija, Engleska i BiH. Koliko sam skontao posto Evropskih ima 15 najslabije rangirana(a to ce biti najslabije rangirana iz baraza) ce ici u pot3 sa juznoamerickim i africkim reprezentacijama ali ce biti namjesteno tako da ne mogu biti u grupi sa jos dvije evropske selekcije tako da ce ta reprezentacija ici u jednu od grupa u kojoj bude nositelji Kolumbija, Brazil, ARgentina i Urugvaj.505sCrtom wrote:Ispravite me ako griješim, Urugvaj još mora proći playoffs. Za našu repku najbolje bi bilo da se Urugvaj ne kvalifikuje. U tom slučaju Holandija bi uzela njihovo mjesto u prvom šeširu. Francuska i Portugal će uletjeli u drugi, ako se kvalifikuju. U kom smo mi? Trećem? Bolje je izvući 1 Švicarska, 2 Grčka, nego recimo 1. Brazil, 2. Holandija. Zar ne?
Urugvaj ce sigurno proci na svjetsko, igraju play off sa Jordanom koji ima minimalne sanse protiv Suareza i co...
E sad ima i ta sansa da Holandija preko prijateljskih upadne ispred Urugvaja u nosioce pa da se ova Evropska i pot3 vrati u pot 2.
Last edited by popokatepetl_com on 17/10/2013 15:07, edited 1 time in total.
-
5 0 5
#5189 Re: Kvalifikacije za SP 2014
@Muhamed Đakmić:
Dubok se izvnjavam Muhamede. Uistinu, ne pratim reprezentacije nešto, pa i ne znam. No, zanimljivo je kako svi na ovom forumu uspiju spomenuti Barcelonu kada meni odgovaraju. Bilo to na temama političkim, religijskim ili sportskim. Ipak hvala. Španija i Njemačka su u prvom, Holandija u drugom, tako da ne kužim o kakvim je regijama tačno riječ.
Dubok se izvnjavam Muhamede. Uistinu, ne pratim reprezentacije nešto, pa i ne znam. No, zanimljivo je kako svi na ovom forumu uspiju spomenuti Barcelonu kada meni odgovaraju. Bilo to na temama političkim, religijskim ili sportskim. Ipak hvala. Španija i Njemačka su u prvom, Holandija u drugom, tako da ne kužim o kakvim je regijama tačno riječ.
- KPNCTNJAH
#5190 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa samo se prvi pot pravi po rang listi, ostala tri su podijeljena po regijama... @popokatepetl 13 reprezentacija iz Europe, ne 15.
- Thinker
#5191 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja koliko vidim nama ovakav rasplet odgovara jer na ovaj način izbjegavamo Portugalce Englez Francuze pa čak i Holandjane. Ako nam se posreći eto nas sa Švicarcima kao nosiocima
-
5 0 5
#5192 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ili još bolje, s Grcima.Thinker wrote:Ja koliko vidim nama ovakav rasplet odgovara jer na ovaj način izbjegavamo Portugalce Englez Francuze pa čak i Holandjane. Ako nam se posreći eto nas sa Švicarcima kao nosiocima
Edit: E sad tek vidim da su u drugoj. Totalno sam nesposoban za ovih takmičenja.
- cyprus
#5193 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Rasplet u kome Island ili Jordan prolaze odgovaraThinker wrote:Ja koliko vidim nama ovakav rasplet odgovara jer na ovaj način izbjegavamo Portugalce Englez Francuze pa čak i Holandjane. Ako nam se posreći eto nas sa Švicarcima kao nosiocima
- ultima_palabra
#5194 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A kako se određuje koja evropska repka ide u ovaj neevropski pot?cyprus wrote:Rasplet u kome Island ili Jordan prolaze odgovaraThinker wrote:Ja koliko vidim nama ovakav rasplet odgovara jer na ovaj način izbjegavamo Portugalce Englez Francuze pa čak i Holandjane. Ako nam se posreći eto nas sa Švicarcima kao nosiocimaSuprotan ne, zato što onda idemo južnoameričkim nosiocima i nekoj evropskoj reprezentaciji...
- Kinaski
#5195 Re: Kvalifikacije za SP 2014
popokatepetl_com wrote:505sCrtom wrote:Ispravite me ako griješim, Urugvaj još mora proći playoffs. Za našu repku najbolje bi bilo da se Urugvaj ne kvalifikuje. U tom slučaju Holandija bi uzela njihovo mjesto u prvom šeširu. Francuska i Portugal će uletjeli u drugi, ako se kvalifikuju. U kom smo mi? Trećem? Bolje je izvući 1 Švicarska, 2 Grčka, nego recimo 1. Brazil, 2. Holandija. Zar ne?
E sad ima i ta sansa da Holandija preko prijateljskih upadne ispred Urugvaja u nosioce pa da se ova Evropska i pot3 vrati u pot 2.
Ne , gledat ce se ova rang lista danasnja
-
udrch
#5196 Re: Kvalifikacije za SP 2014
sve je to naš kolega na vrijeme prognozirao..imao je par fula, ali štaš..cyprus wrote:UEFA
Eto, bili smo svjedoci za nas super povoljnog žrijeba sinoć. Sad ću malo proletit kroz sve grupe iz evropskog dijela kvalifikacija i pokušat dat neke prognoze, iako ima još mnogo vremena do početka. Ako ništa biće zanimljivo za 2,5 godine provjerit ono što ću sad pisat![]()
Grupa A
Hrvatska
Srbija
Belgija
Škotska
Makedonija
Vels
Ako ijedna grupa zaslužuje epitet ''grupe smrti'' to je ova, što zbog fudbalskih, što zbog rivalskih motiva. Osim što je najjača, ovo je i najzanimljivija grupa, jer sve reprezentacije mogu gajiti kakve takve nade za plasman. Favoriti jesu Hrvatska i Srbija, ali ne bi bilo nikakvo čudo da Belgija, Škotska ili Vels iskoriste balkanski mentalitet kod njih i ubace se na neko od prva dva mjesta. Makedonija po meni ima najmanje šanse, ali čak ni oni se ne smiju prerano otpisati. Mišljenja sam da će Srbija osvojiti ovu grupu, a da će Hrvati podbaciti, te da će možda Belgijanci zasjesti na drugo mjesto. Također, moguć je scenarij da najlošiji drugoplasirani bude baš iz ove grupe.
Grupa B
Italija
Danska
Češka Republika
Bugarska
Armenija
Malta
Ovo je također jedna od težih grupa. Italija je logično favorit, ali mislim da bi im Danska, Češka i Bugarska mogle stvarati velike probleme. Prognoziram prvo mjesto Čeha, a drugoplasirani bi trebali biti Talijani. Prvo i drugo mjesto će se vjerovatno odlučivati na gostovanjima u Jerevanu.
Grupa C
Njemačka
Švedska
Republika Irska
Austrija
Farska Ostrva
Kazahstan
Prva pozicija Njemačke ovdje ne bi trebala doći u pitanje. Drugo mjesto bi trebalo biti odlučeno između Irske i Švedske. Ja blagu prednost dajem Ircima. Austrija također može pretendirati na baražnu poziciju, ali mislim da će otpsat zbog manjka kvaliteta. Kazahstan je ekipa koja svima može napravit problem, ali njihov maximum je skor od nekih 10-tak bodova. Faranima će ipak uspjeh biti svaki bod.
Grupa D
Holandija
Turska
Mađarska
Rumunija
Estonija
Andora
Opis grupe je sličan kao za prethodnu. Ne vjerujem da ijedna od ovih reprezentacija može ugoziti prvo mjesto Holandije. Reprezentacije u silaznoj formi Turska i Rumunija te reprezentacija koja blago napreduje Mađarska će biti konkurenti za drugo mjesto. Ja prednost dajem Turskoj, čisto zbog većeg igračkog kapaciteta koje ima. Estonija je plutajuća mina, pa je moguće da će i dueli sa njom odlučiti drugo mjesto. Andora je totalni autsajder.
Grupa E
Norveška
Slovenija
Švicarska
Albanija
Kipar
Island
Jedna naizgled prilično slaba grupa, ali činjenica da će biti prilično neizvjesna daje joj na kvaliteti i zanimljivosti. Iako dolazi tek iz trećeg šešira, mislim da je Švicarska ovdje prvi favorit. Zanimljivo je da svoju šansu imaju sve reprezentacije ovdje, pa čak i Kipar i Island. Norvežani su nosioci, ali ne vjerujem da će imati dovoljno kvaliteta da uzmu prvo mjesto, a slično mislim i za Sloveniju, koja po imenima nije ništa kvalitetnija od Albanije. Iz svojih simpatija prognoziraću drugo mjesto za Kipar, ali bojim se da bi baš ova grupa mogla dati najlošijeg drugoplasiranog, koji će ostat bez baraža.
Grupa F
Portugal
Rusija
Izrael
Sjeverna Irska
Azerbejdžan
Luksemburg
Iako će se malo ko složiti sa mojom konstatacijom, mislim da je ovo najslabija grupa izvučena u UEFA zoni. Portugal i Rusija su favoriti, ali te reprezentacije uopšte ne fasciniraju u zadnje vrijeme. Ipak, vjerujem da će dogodine biti jače nego sad (al ko to zna), pa mislim da će raspodjeliti prvu i drugu poziciju. Ostatak grupe je po meni vrlo neatraktivan i loš, i teško da Izrael, Sjeverna Irska, Azerbejdžan i Luksemburg mogu iznenaditi favorizirani dvojac. OK, Izrael možda, ali malo vjerovatno.
Grupa G
Grčka
Slovačka
Bosna i Hercegovina
Litvanija
Latvija
Lihtenštajn
Grupa koja u svakom slučaju spada u red najslabijih, tako da naša reprezentacija ovdje ima prilično realne šanse i za prvo mjesto. Da ne budem antipatriota prognoziraću nam prvo mjesto, jer je ovo stvarno prvorazredna prilika. Grčka zadnjih godina nije imala većih problema u kvalifikacijama, ali mislim da bi ih sad mogli imati. Iako ću navijati da završe drugi, mislim da bi Slovačka mogla iskoristiti priliku i otići u baraž. Litvaniju i Latviju ne treba potcjeniti, jer su dosad mnogo puta znale iznenadit, ali šanse su im dosta manje nego favoriziranom trojcu. Lihtenštajna se treba čuvat, da ne otkine dragocjene bodove.
Grupa H
Engleska
Crna Gora
Ukrajina
Poljska
Moldavija
San Marino
Engleska i Crna Gora se susreću ponovo, s tim što mislim da tada neće biti ovoliko neizvjesno kao u ovim kvalifikacijama. Engleska bi trebala ovdje biti prva, mada se sa njima nikad ne zna. Zanimljivo je da se ovdje nalaze i domaćini budućeg EP, Ukrajina i Poljska. Njihov međusobni duel će vjerovatno odlučiti 2. poziciju, osim ako Crna Gora opet ne bljesne. Ja Poljacima dajem prednost. Moldavija plutajuća mina, San Marino prilika za popravljanje gol razlike.
Grupa I
Španija
Francuska
Bjelorusija
Gruzija
Finska
Španci i Francuzi ovdje stvarno ne bi trebali imati problema. Španci ako zadrže sadašnji kvalitet bi trebali ići direktno. Ne vidim velike šanse za Bjelorusiju, Gruziju i Finsku, osim u slučaju baš nekog grandioznog iznenađenja, kao što je npr. Bjelorusija učinila u ovim kvalifikacijama sa Francuzima. Ali teško da će to ponovit.
Dakle direktno na SP prognoziram da idu: Srbija, Češka, Njemačka, Holandija, Švicarska, Portugal, BiH, Engleska i Španija
, a u baraž: Belgija, Italija, Irska, Turska, Rusija, Slovačka, Poljska i Francuska
- Kinaski
#5197 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Realno ko je ocekivao Rumuniju i Island u barazu. Cuda se desavaju
-
udrch
#5198 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ako ćemo iskreno, ja nikad nisam drugačije ni prognozirao..u ovim kvalifikacijama sam pogodio dva rezultata, protiv Latvije 5:0 i Grčke 3:1, jer sam sanjao..sve ostale sam mašio jer ja ne prognoziram ispod 5:0 za nas i kad igramo protiv Španije u Oviedu..Idemedosumom wrote:Ne zelim umanjiti vrijednost ovoga sto je Udrh "pogodio", ali sam siguran da se moze jos postova iskopati od drugih forumasa koji su istu stvar napisaliParanoid wrote:
Udrh je pronašao ključ "vremenskih vrata"
- DonVitoni
#5199 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Kad ce se znati ko skim igra u barazu.
Evo moje:
Hrv - Sve
Ukr - Isl
Por-Rum
Fra-Grc
Evo moje:
Hrv - Sve
Ukr - Isl