Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#5176 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ali ko sto neko rece, od unsolida jedino onaj mali crni valja. drugi tanki.
jer harpije ne bi trebalo da su neki zestoki profesionalni ratnici niti vitezovi. to su vise poluamateri/pobunjenici. a cak i da jesu ratnici po zvanju, bogami kako su predstavili unsolide kad ih je kupila, izgledali su ko roboti koji bi sa snagom od 8000 mogli westeros uzeti bez problema.
koliko su zmajeva imali targarijeni dok su vladali westerosom i kako na koji nacin su zmajevi ubijani? jesu li ih imali sve do kraja dok nije ubijen ludi kralj ili su zmajevi postojali pa su istrebljeni mnogo ranije?
jer harpije ne bi trebalo da su neki zestoki profesionalni ratnici niti vitezovi. to su vise poluamateri/pobunjenici. a cak i da jesu ratnici po zvanju, bogami kako su predstavili unsolide kad ih je kupila, izgledali su ko roboti koji bi sa snagom od 8000 mogli westeros uzeti bez problema.
koliko su zmajeva imali targarijeni dok su vladali westerosom i kako na koji nacin su zmajevi ubijani? jesu li ih imali sve do kraja dok nije ubijen ludi kralj ili su zmajevi postojali pa su istrebljeni mnogo ranije?
- AleksoMKD
#5177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa iskreno oni su da ih sastavis u blokove na otvorenom polju i da zdrobe svaku armiju koja im izadje na megdan jer nema panike kod njih i jako su disciplinirani. Ovako u ulozi policije nikako ne mogu da budu dobri, realno 2 vojnika na patroli napadnuto od 6-7 harpija nemaju sanse.karanana wrote:ali ko sto neko rece, od unsolida jedino onaj mali crni valja. drugi tanki.
10ak sa Crvom u tesnom napadnuti od 20-30 ako ne i vise harpija, van formacije opet nemaju sanse.
Ko Rimljani protiv Gala, jedan Gal ce uvek pobediti jednog Legionara, dvoje Gala ce uvek pobediti troje legionara, ali 500 legionara ce uvek zdrobiti 1000 Gala.
Poceli su sa 3, posle su se razmnozili na barem tuce, pa su uglavnom izginuli u medjusobnim gradjanskim ratovima. Mislim da su od 300 godina zmajeve imali oko 200.karanana wrote: koliko su zmajeva imali targarijeni dok su vladali westerosom i kako su ubijeni? jesu li ih imali sve do kraja dok nije ubijen ludi kralj ili su zmajevi postojali mnogo ranije?
Zato i mislim da su Targarijeni razocaravajuci.
Za toliko vremena mogli su i trebali su i jebeno morali su da od 7 kraljevstva stvore Empire of Westeros sa barem expedicionim snagama i flotom (trgovackom i vojnom) i da budu glavno mudo na planeti. Ne da osvajaju nove teritorije vec da "dobronamerno sugerisu" svima ko pali i gasi.
Ko Amerika na primer.
"Presvetli kralju, Mereen je podigao poreze za Westerosanske trgovce."
"We must bring freedom to those poor slaves, and istall pupp.....err, I mean honorable government."
500 brodova sa hiljadama krvolocnih Westerosanskih vitezova-goveda sa vazdusno-zmajskom podrskom se parkira ispred Mereen-a i sve se resi diplomatskim putem.
-
Juliuscezar
#5178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Čitao sam da su prilikom invazije ovi makedonci (dorne) jednog zmaja ubili ispalivsi nesto iz katapulta ili nekog slicnog oruzja. I valjda su slucajno pogodili zmaja
.
@Aleksmkd To sam i ja govorio ovi evnusi najvise lice na falange, ako se mene pita
@Aleksmkd To sam i ja govorio ovi evnusi najvise lice na falange, ako se mene pita
- AleksoMKD
#5179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tacno, pogodili su ga u oko balistom/scorpionom.bhnapoleon1 wrote:Čitao sam da su prilikom invazije ovi makedonci (dorne) jednog zmaja ubili ispalivsi nesto iz katapulta ili nekog slicnog oruzja. I valjda su slucajno pogodili zmaja.
Da, iako su u knjizi neka kombinacija Grcke falange i Rimske legije (dugo koplje, 2 djilita/kratka koplja za bacanje ko Rimski pillum te kratak mac)bhnapoleon1 wrote: @Aleksmkd To sam i ja govorio ovi evnusi najvise lice na falange, ako se mene pita
-
omar little
#5180 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
duboka_misao wrote:
- Tito_i_Partija
#5182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedno malo pitanje, ne znam otkud se odjednom sjetih ovoga jer je davno bilo: ko je posl'o onog tipa sa nakicenim nozem da ubije malog Bran Stark-a dok je bio u komi u prvoj sezoni?
- karanana
#5183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nesto se ni ja bas ne sjecam, ali logicno bi bilo da je to vjerovatno cersei.
-
nema me tamo
#5184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa ona naravno 'ebo je brat. 
- AleksoMKD
#5185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Opa, vidi ti Tarth, uopste nije mali otok.
- shmizlica
#5186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
koliko se sjećam nož je bio tyrionov ali je on tvrdio da mu je ukraden....al ne sjećam se više najbolje
- karanana
#5187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
slabo su esos prikazali. gdje je mereen? gdje je valyria?
nisam znao da su ova zeljezna ostrva zapadno od westerosa.
-
duboka_misao
#5188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
valyria je bila kapital citi freeholda dodje ti na ovom poluotoku sto ide prema summer sea dolekaranana wrote:slabo su esos prikazali. gdje je mereen? gdje je valyria?
- Tito_i_Partija
#5189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad se gleda samo iz aspekta prve sezone, jeste...ali sad kad smo saznali da je Littlefinger svoje planove poceo egzekutirat' jos prije prve sezone (ubistvo Jon Arryn-a, naprimjer), onda mozda i nije bas tako ocigledno.karanana wrote:nesto se ni ja bas ne sjecam, ali logicno bi bilo da je to vjerovatno cersei.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#5190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakve to veze ima
Bran ih je vidjeo kako se taslace pa ga je Jaimei gurnuo sa onog zida ali je mali ostao ziv..
To se naravno nije dopalo njemu i Cersei pa su narucili ubistvo prije nego sto mali dodje sebi i kaze Nedu, Robertu...
Bran ih je vidjeo kako se taslace pa ga je Jaimei gurnuo sa onog zida ali je mali ostao ziv..
To se naravno nije dopalo njemu i Cersei pa su narucili ubistvo prije nego sto mali dodje sebi i kaze Nedu, Robertu...
- karanana
#5191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ja, jer ne vjerujem ni ja da bi u nekom littlefingerovom grand planu prioritet bio ubistvo branna
-
omar little
#5192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kakav god da je prsticko muckator i hladni manipulator, ne vidim da bi ubio rodjenog sina zene koju je volio najvise u zivotu.
-
Juliuscezar
#5193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da Littlefinger ne planira detalje toliko uanprijed, kako je mogao znati da ce Bran naci ono dvoje kako se taslace. Littlefinger jednostavo stvori pomutnju i onda koristi najbolje od onog sto mu se ponudi.
- AleksoMKD
#5194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
100% tacno. On je samo iskoristio situaciju da zakuva. Ja znam ko je poslao ubicu al iz knjige.bhnapoleon1 wrote:Mislim da Littlefinger ne planira detalje toliko uanprijed, kako je mogao znati da ce Bran naci ono dvoje kako se taslace. Littlefinger jednostavo stvori pomutnju i onda koristi najbolje od onog sto mu se ponudi.
Nego:

-
Juliuscezar
#5195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nego ne cini mi se mudra Baelishova odluka o povratku u Kingslanding, mogao bi da najebe. Zasto ga uopce zove Ceresei je li zbog bordela ili je skontala sta oko toga da je on najveci krivac za ekonomski kolaps krune ?
- karanana
#5196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako ga uhvate, hoce li njega ovi puritanci i fanatici pod noz zbog toga sto je sirio grijeh?
-
Juliuscezar
#5197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da nam nece ovaj put Baelish da bude ta velika žrtva nakon Neda, Roba, Tywina. Ne sjecam se ko je bitan zrtvovan u drugoj sezoni ?karanana wrote:ako ga uhvate, hoce li njega ovi puritanci i fanatici pod noz zbog toga sto je sirio grijeh?
-
sizifinho
#5198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ubicu je unajmio Joffrey, jer je čuo kako Robert (otac mu) govori nekome, nakon što je Bran pao, da bi milost bila da mali (bran) nije preživio.
Želeći impresionirati svog oca, Joffrey krade nož od Tyriona i daje ga plaćenom ubici.
Mislim da to nije u seriji objašnjeno, ali u knjizi to Jamie otkrivva, a Tyrion je još ranije skontao.
ovo je najvjernija mapa, ja je koristim kad čitam knjige

Želeći impresionirati svog oca, Joffrey krade nož od Tyriona i daje ga plaćenom ubici.
Mislim da to nije u seriji objašnjeno, ali u knjizi to Jamie otkrivva, a Tyrion je još ranije skontao.
ovo je najvjernija mapa, ja je koristim kad čitam knjige

- Tito_i_Partija
#5199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Hvala na odgovoru.sizifinho wrote:Ubicu je unajmio Joffrey, jer je čuo kako Robert (otac mu) govori nekome, nakon što je Bran pao, da bi milost bila da mali (bran) nije preživio.
-
omar little
#5200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
morel manja ikako bit, ovo sad je tolko veliko, ne stane mi na monitor?sizifinho wrote: ovo je najvjernija mapa, ja je koristim kad čitam knjige