Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
5 0 5

#5176 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Bosanski_kralj

#5177 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Bosanski_kralj »

Šteta što Pepe neće igrati, bilo bi lijepo vidjeti kako bi ga dočekali na Nou Kampu. :oops:
muha_sa

#5178 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by muha_sa »

hocel taj linAk :?
da se unaprijed obezbjedim :lol:
skenderija04

#5179 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by skenderija04 »

Bosanski_kralj wrote:Šteta što Pepe neće igrati, bilo bi lijepo vidjeti kako bi ga dočekali na Nou Kampu. :oops:
Je li potvrdjeno da nece igrati?
Not My Idea

#5180 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Not My Idea »

muha_sa wrote:hocel taj linAk :?
da se unaprijed obezbjedim :lol:
:lol:
da znas da sam te spominjala starom :lol:
ganjeta

#5181 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ganjeta »

Ohooo ti se od starog :D .

Defanzivac Real Madrida, Pepe, neće biti kažnjen za incident iz prethodnog El Clasica, odlučila je disciplinska komisija Španskog nogomentnog saveza.

Iako su španski mediji bili uvjereni da će se Portugalac suočiti sa suspenzijom, to se nije dogodilo. Podsjetimo, Pepe je nagazio ruku Lionela Messija u prošlosedmičnom okršaju Real Madrida i Barcelone, nakon čega se javno izvinuo Argentincu, rekavši kako je incident bio nenamjeran.

Čini se da je defanzivcu Kraljeva povjerovala i disciplinska komisija, te je prošao nekažnjeno, a to znači da će biti dostupan Mourinhu u revanšu Kupa kralja. Uistinu će biti zanimljivo vidjeti kako će ga dočekati navijači na Camp Nou stadionu.
Manic Psycho

#5182 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Manic Psycho »

bas danas potrefili i city i barca. moracu uporedo gledati :D
LSD

#5183 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by LSD »

Barça ima najnižu ekipu u Evropi

Barcelona ima najnižu ekipu u cijeloj Evropi, pokazale su demografske studije koje je uradio "CIES Football Observatory". Messi, Iniesta, Xavi, Pedro i kompanija su najniži tim Evrope, a opet najbolji.

Ova studija je otkrila da prosjek visine igrača katalonskog diva iznosi svega 1,7748 cm, nešto manje nego što je kod drugoplasirane ekipe na ovoj ljestivici, također španske ekipe, Betisa, čija je prosječna visina 1,7779 cm. Ostatak liste najnižih ekipa poslije Barcelone i Betisa čini na trećem mjestu rumunjska Concordia Chiajna s prosjekom od 1,7825 cm. Četvrto mjesto zauzima portugalski Sporting Lisabon sa 1,7826 cm.

Na suprotnoj strani, evropske ekipe koje imaju najviši prosjek visine svojih igrača su ukrajinski Volyn Lutsk, engleski Stoke City i austrijski Mattersburg sa istim prosjekom od 1,86 cm.

U Barceloni su najniži Messi, Alexis i Pedro sa 169 cm, poslije njih samo centimetar viši su Iniesta i Xavi (170). Thiago i Adriano su 172 cm, potom ih slijedi Alves sa 173 cm, Mascherano 174 cm i Villa 175 cm. Dok su s druge strane najviši Pique sa 192 cm i Busquets sa 189 cm.

Zanimljivo je da u posljednje vrijeme Barcelona dovodi baš omalene igrače u tim, a odvodi iz kluba visoke. Posljednjih sezona prvom timu su se pridružili omaleni Adriano, Mascherano, Alexis i Thiago. A ekipu su napustili visoki Ibrahimović i Yaya Toure. Barcelona je pokazala da visina u nogometu nije bitna, bitna je tehnika. Najniža ekipa Evrope je, ipak, najbolja.

---------------------------------------------------------------------------

Jasno je zašto ne nabacuju lopte direktno iz kornera, vec uvijek izvode korner sa kratkim dodavanjem....ili zašto opcenito u igri ne nabacuju lopte za glave, vec uvijek igraju po zemlji.
Kome ce nabaciti kad su Messi, Pedro i Villa po 170 cm visoki :-) ....ne znam na koju foru zabiše iz kornera Realu ovo u Kupu pored Pepea, Ramosa,Carvalha ali eto kad krene, onda ulazi i to.
5 0 5

#5184 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

LSD wrote: Kome ce nabaciti kad su Messi, Pedro i Villa po 170 cm visoki :-) ....ne znam na koju foru zabiše iz kornera Realu ovo u Kupu pored Pepea, Ramosa,Carvalha ali eto kad krene, onda ulazi i to.
a ovaj od juce :roll:

BHF_Manijak

#5185 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote: Jasno je zašto ne nabacuju lopte direktno iz kornera, vec uvijek izvode korner sa kratkim dodavanjem....ili zašto opcenito u igri ne nabacuju lopte za glave, vec uvijek igraju po zemlji.
Kome ce nabaciti kad su Messi, Pedro i Villa po 170 cm visoki :-) ....ne znam na koju foru zabiše iz kornera Realu ovo u Kupu pored Pepea, Ramosa,Carvalha ali eto kad krene, onda ulazi i to.
A i tu su Realu pokazali da su i u kornerima tehnicki jaci, komplekse im nabijaju! :lol: :mrgreen: Nije korner samo krhni je pa gdje ode, vec nadje Puyola ko rukom, a ovaj iako je odbrambeni visok je samo oko 183-184 ja mislim, te pored takve visine zabije, pored onog "ormara" u odbrani, gol glavom, e moji Kraljevi... :lol: :roll:
plejka2

#5186 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by plejka2 »

ubice ih barsa opet ko zeceve :dance:
fosil

#5187 Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by fosil »

Bosanski_kralj wrote:
Obuca9 wrote:Jebo mater, niste ovoliko mrzili Pepea, kad nas je dva put haman sam izbacio iz baraža, koliko ga mrzite što je Messija nagazio po prstima.

Ohanite malo, pravite se veći Katalonci od ljudi iz Katalonije.
Protiv nas u 4 utakmice nije imao ni jednog grubljeg starta. :shock: Samo zamisli šta bi se o njemu pričalo i mislilo da je nešto onakvo učinio Džeki.
Cak je i pomilovao po glavi jednog od klinaca koji izlaze na teren sa njima. Ja se sve ibretio po kuci.
ultima_palabra

#5188 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Jasno je zašto ne nabacuju lopte direktno iz kornera, vec uvijek izvode korner sa kratkim dodavanjem....ili zašto opcenito u igri ne nabacuju lopte za glave, vec uvijek igraju po zemlji.
Imaju oni tu neku akciju koju rijetko izvode, Pique odradi košarkaški blok za Puyola i onda ovaj ostane sam... ako prođe. Tako je dat i gol u polufinalu svjetskog prvenstva protiv fizički nadmoćnih Švaba.
missko

#5189 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by missko »

ultima_palabra wrote:
LSD wrote:Jasno je zašto ne nabacuju lopte direktno iz kornera, vec uvijek izvode korner sa kratkim dodavanjem....ili zašto opcenito u igri ne nabacuju lopte za glave, vec uvijek igraju po zemlji.
Imaju oni tu neku akciju koju rijetko izvode, Pique odradi košarkaški blok za Puyola i onda ovaj ostane sam... ako prođe. Tako je dat i gol u polufinalu svjetskog prvenstva protiv fizički nadmoćnih Švaba.
Pepe je kod Puyolovog gola bio nijemi posmatrac. ono je bila njegova lopta i to laganice samo da nije stajao ko ukopan i gledao okolo.
ultima_palabra

#5190 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

missko wrote:
ultima_palabra wrote:
Pepe je kod Puyolovog gola bio nijemi posmatrac. ono je bila njegova lopta i to laganice samo da nije stajao ko ukopan i gledao okolo.
Jeste, ali zašto onda Mourinho krivi Ramosa za taj gol?
mrtva kokoš

#5191 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

ultima_palabra wrote: Jeste, ali zašto onda Mourinho krivi Ramosa za taj gol?
zato sto je ramos spanac a pepe portugalac :evil:
ultima_palabra

#5192 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Nice one :D
5 0 5

#5193 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by 5 0 5 »

zamijenili su se. ramos i pepe. nisi citao prepirku?
ultima_palabra

#5194 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:
Pa na to ciljam... nisu se zamijenili onako, nego što je Ramos bio onemogućen da priđe Puyolu.
missko

#5195 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by missko »

ultima_palabra wrote:
505sCrtom wrote:
Pa na to ciljam... nisu se zamijenili onako, nego što je Ramos bio onemogućen da priđe Puyolu.
Pepe nije ni morao cuvati Puyola , trebao je samo pratiti let lopte i izbaciti je iz 16 jer je isla prema njemu i bio joj je najblizi,pa neka onda Puyol mase kikicama kolko hoce.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5196 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Mourinho (coach Real Madrid): "We have 5 points more than the team everyone calls the best team in the world, so we can't be that bad."

Mourinho (coach Real Madrid): "If Pepe, Granero and Lass are physically ok, they will play. Tomorrow we will decide."
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5197 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Entropio »

Guardiola: "Madrid is the most difficult opponent. I foresee a close tie, with the two teams having options to qualify until the very end."

Guardiola: "Pepe? We should forget about the past. We focus on football. The fans should too. The federation will do its job."

Guardiola: "Would I like to have dinner with Mourinho? My pleasure. Sure it will happen after we both retire."
Bosanski_kralj

#5198 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Bosanski_kralj »

Znači Pepe možda i nastupi sutra. :shock:

Haj ne bi li zaigrao, pa da imam razlog da gledam utakmicu. :oops:
Phosphorus

#5199 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by Phosphorus »

Ne znam jel' bio ovaj video, ali stvarno ljudi moji...

hordash

#5200 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)

Post by hordash »

Ma nije ovo istina, oni su neopravdano dobivali kartone i sudija uvijek donosi odluke u korist Barse :D
Samo moram pohvaliti muzicku podlogu ovog klipa :thumbup:
Locked