Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Katanec: Da BiH ima dobru odbranu u Brazilu bi bila prvak svijeta
Zna ga i ovaj slovenac da lupi.
Argentina igra prijateljsku sa Slovenijom da bi se pripremili za utakmicu sa Bosnom a nas savez ugovara prijateljske sa timovima koji nemaju nikakve veze po stilu sa ekipama iz nase grupe
Sportski magazin ''BH Tempo 09'' u nedjelju je u Tuzli upriličio manifestaciju ''BH sportska nova godina'', na kojoj su dodijeljena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u Tuzlanskom kantonu, te priznanja koja se dodjeljuju van okvira regije, zlatno, srebrno i bronzano srce, a proglašeni su i najbolji nogometaši Prve lige Federacije i Premijer lige BiH.
Dobitnik najznačanijeg priznanja ''Zlatno srce'' za 2013. godinu je predsjednik Nogometnog saveza BiH, Elvedin Begić, koji je ocijenjen najuspješnijim predsjednikom saveza u historiji BiH i najuspješnijim predsjednikom u regionu, saopćeno je iz Sportskog magazina BH tempo 09.
"Hvala Tuzlacima koji su imali hrabrosti da, pored toliko drugih sportista, baš meni dodijele ''Zlatno srce''. To je još jedan pokazatelj da je prepoznat rad Nogometnog saveza i mene, a plasman naše reprezentacije u Brazil došao je kao šlag na tortu", kazao je Begić.
cindrlimindrli wrote:Kakva Zenica i pripreme za SP, jos samo treba da nam ekipa fasuje upalu pluca od onog smoga. Negdje vani, po
mogucnosti kakva egzoticna zemlja sa nesnosljivim vrucinama i ubij boze sparinom.
Al0' je zato ovdje u Sarajevu milina, zrak k'o ne Bjelasicni!
Gdje sam ja spominjao Sarajevo kao opciju za pripreme?
Pa omiljeni vodja aka selektor je spomenuo Sarajevo kao idealnu destinaciju na kojoj imamo sve potrebno da se kvalitetno spremimo za svjetsko.
Prvo, po stilu igre Slovenija i mi smo dva svijeta različita. Drugo, Čile i Holandija igraju jako slično Argentini, i jedna i druga. Zapravo, rekao bih da Holandija igra sličnije nego Čile. Ali gdje su protivnici slični Nigeriji, to jeste problem
Iran je sličan Grčkoj, klasični bunkeraši sa malo više tehnike.
Katanec: Da BiH ima dobru odbranu u Brazilu bi bila prvak svijeta
Da fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima dobru odbranu naredne godine u Brazilu bila bi prvak svijeta, tvrdi u razgovoru za agenciju Anadolija Srečko Katanec, selektor fudbalske reprezentacije Slovenije i jedan od nekadašnjih najboljih igrača u bivšoj SFR Jugoslaviji.
Katanec kaže da BiH ima fantastičan vezni red i napad, ali da je tzv. defanziva lošiji dio tima. Ističe i da izabranici selektora Safeta Sušića moraju promijeniti određene navike u igri žele li na Svjetskom prvenstvu, koje će se odigrati od 12. juna do 13. jula 2014. godine u Brazilu, napraviti značajniji rezultat.
BiH je vrlo kvalitetna u vezi i naprijed, ali pošteno govoreći, ono što sam vidio u kvalifikacijama za SP i ono što su Bosanci pokazali u februaru protiv nas, kada su nas dobili 3:0, u odbrambenim zadacima nisu na najvišem nivou. Izgubili smo u Ljubljani 0:3, ali moglo je biti 3:3. Napravili smo im mnogo šansi i imali su sreće što nisu primili golove. Fudbaleri BiH moraju promijeniti navike u igri, biti žustriji i bliže protivničkim igračima. To im se neće tolerirati na SP u Brazilu i to će timovi sa kojima budu igrali kažnjavati“, rekao je Katanec, objasnivši: "U kvalifikacijama BiH je imala nešto lakšu grupu i to joj se nije osvetilo, ali selektor Sušić i igrači dovoljno su pametni da poprave svoju igru i u odbrani. Ukoliko to učine mogu napraviti puno i u Brazilu. BiH ima strašne igrače poput Miralema Pjanića, Vedada Ibiševića… To su svjetske klase“.
Znaci meni nikad nece biti jasno zasto mi moramo igrati protiv ekipa sa istog kontinennta odakle nam dolaze ekipe iz grupe? Znaci Chile i Argentina igraju slican fudbal i ako su ovi 5 puta slabiji od Arg, ne kontam? Mi treba da igramo protiv reprezentacija koji igraju istu formaciju recimo ko argentina a ne sa istog kontinenta.
Rob_Atl wrote:Znaci meni nikad nece biti jasno zasto mi moramo igrati protiv ekipa sa istog kontinennta odakle nam dolaze ekipe iz grupe? Znaci Chile i Argentina igraju slican fudbal i ako su ovi 5 puta slabiji od Arg, ne kontam? Mi treba da igramo protiv reprezentacija koji igraju istu formaciju recimo ko argentina a ne sa istog kontinenta.
Treba da igramo sa ekipama koje igraju slican stil igre i slicne fizicke predispozicije kao protivnici sa kojima igramo da bi igraci imali uvid kako bi utakmica protiv takvog protivnika na SP mogla da izgleda.
Isto da Argentina ili Nigerija mogu igrati samo na 1 nacin, isto da oni svoje taktike / formaciju ne mogu ni malo prilagoditi svojim protivnicima...
Nama trebaju protivnici koji mogu brzo trcati svih 90 minuta, brzo se transformisati iz odbrane u napad. Kontinent nije bitan, rasa nije bitna, samo daj jakih protivnika!
Idemedosumom wrote:Isto da Argentina ili Nigerija mogu igrati samo na 1 nacin, isto da oni svoje taktike / formaciju ne mogu ni malo prilagoditi svojim protivnicima...
Nama trebaju protivnici koji mogu brzo trcati svih 90 minuta, brzo se transformisati iz odbrane u napad. Kontinent nije bitan, rasa nije bitna, samo daj jakih protivnika!
Eto sve reprezentacije tako rade ali to nema nikakve veze nego treba samo igrati sa jakim protivnicima
Sta ovo pišu da igramo protiv Meksika krajem maja, i protiv Obale Slonovace pocetkom juna. Ima li u ovoj prici istine, ili ovo opet nagadjaju novinari sa duplog sporta i ostalih portala?
Crvena Tifoza wrote:Sta ovo pišu da igramo protiv Meksika krajem maja, i protiv Obale Slonovace pocetkom juna. Ima li u ovoj prici istine, ili ovo opet nagadjaju novinari sa duplog sporta i ostalih portala?
Crvena Tifoza wrote:Sta ovo pišu da igramo protiv Meksika krajem maja, i protiv Obale Slonovace pocetkom juna. Ima li u ovoj prici istine, ili ovo opet nagadjaju novinari sa duplog sporta i ostalih portala?
U Americi
Kazu da je potvrdio selektor.
Meksiko siguran u toku pregovori sa Argentinom eventualno sa Irakom posto igraju slicno ko Iran
U Americi
Kazu da je potvrdio selektor.
Meksiko siguran u toku pregovori sa Argentinom eventualno sa Irakom posto igraju slicno ko Iran
Zar mozemo igrati sa Argentinom ako vec igramo na SP sa njima?
Mozda smo onaj kamp reprezentacije trebali praviti u Sent Luisu a ne u Zenici
Ocigledno je jedan od zadataka saveza da preteknemo broj utakmica sa Iranom utakmicama sa Meksikom
bingov buraz wrote:Mozda smo onaj kamp reprezentacije trebali praviti u Sent Luisu a ne u Zenici
Ocigledno je jedan od zadataka saveza da preteknemo broj utakmica sa Iranom utakmicama sa Meksikom
Nista od Saint Louisa. Utakmice se igraju izgleda u Cikagu i Houstonu.
Da ih je 1m u Svetom Luisu pa bilo gdje Camerici sramota je vise da se igra tamo..
Dodju dva tri dana prije dva treninga rezultat logican odigraju sramotno i nazad.. uniste se u svakom pogledu.
Uigravanje, spremanje za SP samo da se igra u Europi pa bilo gdje.. i bilo skim.
Daj San Marino da i Papina formacija sa dva spica i DM Medunjaninom ima rezultat, da se Pape ohrabri da moze to i protiv Arg., Nigerije tako..
Koga će Meksiko da glumi?
Argentinu?
Počeli sa Meksikom ko nekad sa Iranom,svaka druga prijateljska sa njima.
S druge strane,dobro je što će se igrati sa Obalom Slonovače,kvalitetan protivnik s kojim se nismo do sada susretali i sa kojim i ima smisla da se igra(Nigerija).
Zanimljivo da se odustalo od plana da se odigra i jedna prijateljska u Brazilu.
Znači u martu protiv još nepoznatog protivnika negdje u Europi,a onda krajem maja i početkom juna dvije utakmice u SAD.
Ti nam odlasci u Ameriku do sada nisu donijeli ništa dobra,uglavom ih karakteriše ponašanje tima kao da su na izletu i uglavnom porazi.
SkyLimit wrote:Koga će Meksiko da glumi?
Argentinu?
Počeli sa Meksikom ko nekad sa Iranom,svaka druga prijateljska sa njima.
S druge strane,dobro je što će se igrati sa Obalom Slonovače,kvalitetan protivnik s kojim se nismo do sada susretali i sa kojim i ima smisla da se igra(Nigerija).
Zanimljivo da se odustalo od plana da se odigra i jedna prijateljska u Brazilu.
Znači u martu protiv još nepoznatog protivnika negdje u Europi,a onda krajem maja i početkom juna dvije utakmice u SAD.
Ti nam odlasci u Ameriku do sada nisu donijeli ništa dobra,uglavom ih karakteriše ponašanje tima kao da su na izletu i uglavnom porazi.
Neki ovdje zaboravljaju da je Meksiko u grupi sa Hrvatskom. Koji smo to mi klinac da nama neko mora nekog glumiti? Vidiš i mi moramo nekad biti ti koji glumimo.