Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#5176 Re: Renault Megane all about
Nakon dužeg vremena kolega sto je tražio RS grill za Clio, uspjeli smo naći.
Posto naš ovlašteni servis nije u stanju naći taj dio, kontaktirali smo Renault u Banja Luci, ja mislim Union se zove, i odma dobili odgovor.
Cijena grila 140 KM, a jednom prije guma tražila 210.
Odma naručeno, sasvim pozitivno iskustvo sa njima + ljubaznost na nivou
Posto naš ovlašteni servis nije u stanju naći taj dio, kontaktirali smo Renault u Banja Luci, ja mislim Union se zove, i odma dobili odgovor.
Cijena grila 140 KM, a jednom prije guma tražila 210.
Odma naručeno, sasvim pozitivno iskustvo sa njima + ljubaznost na nivou
-
530i
#5177 Re: Renault Megane all about
A što je najsmiješnije istim im gazda, i gumu i unionu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5178 Re: Renault Megane all about
naučnu fantastiku ste napravili od vožnjepreludezalude wrote:Sa istim stilom voznje bi dizelasa brzo rasturio ako ga vozis kao benzinca. Moze se posmatrati i iz tog ugla. To su dva motora koji potpuno razlicito razvijaju snagu i moment pa se i s tim trebaju drugacije voziti ako govorimo o pravilnoj voznji. Ako su oba automatici onda se voze isto.milann1971 wrote:sta imam voziti i ne voziti kako treba...s istim nacinom voznje 1,9 i 1,6 su nebo i zemlja, meni dovoljno...
-
milojicabrzi
#5179 Re: Renault Megane all about
Na oval plate opciji kada se unese u servisni kompjuter na mreži, za 1,5 dci, 2011. godini, navodi da je operacija mijenjanja ulja i filtera na svakih 20 000, sto će reći da mali servis za Megana 3 ide na 20 000 km ili 2 godine, pa šta prije nastupi.
Ne znam, meni to djeluje malo preambiciozno, ja uvijek mijenjam na 10 000 i radim mali servis, a opet kontam, ko sam ja da se plekam u preporuke proizvođača... uglavnom, od rijetkih izmjena ulja, prva strada turbina, pa hajde ti sada budi pametan...
Ne znam, meni to djeluje malo preambiciozno, ja uvijek mijenjam na 10 000 i radim mali servis, a opet kontam, ko sam ja da se plekam u preporuke proizvođača... uglavnom, od rijetkih izmjena ulja, prva strada turbina, pa hajde ti sada budi pametan...
- mad_max_ba
#5180 Re: Renault Megane all about
Na pojedinim autima prije no što će krenuti oficijelna prodaja tj na prodajnim treninzima se čvrsto govorilo 2 godine ili 40.000 km, i to je funkcionisalo sve do momenta kada su u BiH tri turbine skapale u 5 dana (održalo se malo jače od godinu dana) da bi bilo vraćeno za BiH na 15.000 km ili godina na servisnom biltenu, čak i u CRO se uradilo identično....milojicabrzi wrote:Na oval plate opciji kada se unese u servisni kompjuter na mreži, za 1,5 dci, 2011. godini, navodi da je operacija mijenjanja ulja i filtera na svakih 20 000, sto će reći da mali servis za Megana 3 ide na 20 000 km ili 2 godine, pa šta prije nastupi.
Govorim o novim vozilima i govorim o Long Life Uljima....
Godina dana ili 15.000 km +/- mjesec ili 1500 km za renaultov najnoviji dieselski motor.
- drunken tiger
#5181 Re: Renault Megane all about
Dvadeset godina vozim auto i tek sad vidim da nemam pojma o vožnji...Black swan wrote:naučnu fantastiku ste napravili od vožnjepreludezalude wrote:Sa istim stilom voznje bi dizelasa brzo rasturio ako ga vozis kao benzinca. Moze se posmatrati i iz tog ugla. To su dva motora koji potpuno razlicito razvijaju snagu i moment pa se i s tim trebaju drugacije voziti ako govorimo o pravilnoj voznji. Ako su oba automatici onda se voze isto.milann1971 wrote:sta imam voziti i ne voziti kako treba...s istim nacinom voznje 1,9 i 1,6 su nebo i zemlja, meni dovoljno...
- friskyoreo
#5182 Re: Renault Megane all about
Pitanje: koji je najpouzdaniji dizel motor za megane 2? Mislim na to da se ne kvari i da nema nekih skupih popravki. Nesto kao sto je u Peugeota onaj 66kw hdi..
edit: dizel
Last edited by friskyoreo on 03/11/2017 19:39, edited 1 time in total.
- friskyoreo
#5184 Re: Renault Megane all about
Da li je to dizel? Mislio sam na dizel.NediM17 wrote:1.6 16v
- Better Man
#5185 Re: Renault Megane all about
Benzin.friskyoreo wrote:Da li je to dizel? Mislio sam na dizel.NediM17 wrote:1.6 16v
- amar1994
#5186 Re: Renault Megane all about
bas taj pouzdanfriskyoreo wrote:Pitanje: koji je najpouzdaniji dizel motor za megane 2? Mislim na to da se ne kvari i da nema nekih skupih popravki. Nesto kao sto je u Peugeota onaj 66kw hdi..
mislim jeste al se stalno neki q mora mijenjat
- friskyoreo
#5187 Re: Renault Megane all about
E jbga, ako pocnemo ode tema u hendek, a to mi stvarno nije cilj.amar1994 wrote:bas taj pouzdanfriskyoreo wrote:Pitanje: koji je najpouzdaniji dizel motor za megane 2? Mislim na to da se ne kvari i da nema nekih skupih popravki. Nesto kao sto je u Peugeota onaj 66kw hdi..
edit: dizel![]()
mislim jeste al se stalno neki q mora mijenjat, najpouzdanije ti je da kupis benzinca kojem su bobine promijenjene
Ja sam zadrti naftas, zato benzinac mi nije u fokusu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5188 Re: Renault Megane all about
1.5 dci u jacim verzijama, a generalno, sve verzije 1.5 dci motora od 2006 godine su poboljsane u pogledu kvalitete.friskyoreo wrote:Pitanje: koji je najpouzdaniji dizel motor za megane 2? Mislim na to da se ne kvari i da nema nekih skupih popravki. Nesto kao sto je u Peugeota onaj 66kw hdi..
-
dgL_
#5189 Re: Renault Megane all about
Ja sam se danas malo vrtio i gledao neka auta... Uzas zivi... U extra stanju... Kad dodjes i vidis ne mozes vjerovati... Potrusi se da ga uslika da on bude extra na slikama... A uzivo se shebes u dva zivota... Imam osjecaj da ljudi misle kako kupac eventualni nece doci i vidjeti auto svojim ocima... Isto ko da ce ga slike odma kaparisat bez gledanja... Toliko se pojedinci trude da sakriju mane na slikama.. Ja samo ne znam ko kupi onakva auta... Mene bi bilo stid ono prodavati... Boze sacuvaj samo to mogu reci...
-
Throttle
#5190 Re: Renault Megane all about
Ako je cijena srazmjerna sa stanjem, onda ok. Pa kome smeta nek sebi popravlja, rjesava. Problem je sto su cijene kao da je extra a uzivo za oplakat
-
dgL_
#5191 Re: Renault Megane all about
Raja ja nisam imao iskustva puno sa dizelima... Jel moguce da svaki 1.9 dci trese ko golf 2 1.6 dizel obicni... Znaci na leru kompletna tabla skace i skripucka.. Isto ko stari golf... Par sam ih vidio i stvarno je za Bogu plakat kako rade ti motori...Throttle wrote:Ako je cijena srazmjerna sa stanjem, onda ok. Pa kome smeta nek sebi popravlja, rjesava. Problem je sto su cijene kao da je extra a uzivo za oplakat
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5192 Re: Renault Megane all about
pa malo su presli,nisu se jos razradili...dok nalegne sve pa ce bit ok,bez ulaganja 
-
dgL_
#5193 Re: Renault Megane all about
Nije ni cetvorka TDI manje presla pa ne trese onako... 4-5 sam ih probo uzas...bitanga_sa_otesa wrote:pa malo su presli,nisu se jos razradili...dok nalegne sve pa ce bit ok,bez ulaganja
- konektovan
#5194 Re: Renault Megane all about
Drug je imao, sve je kako ti kazes, ali ovaj megane je bio oko 300 tisuca na km satu, tako da je to donekle i normalno, a znas i sam da francuzi i nisu bas vodili racuna o kvaliteti izrade do prije par godina?!dgL_ wrote:Raja ja nisam imao iskustva puno sa dizelima... Jel moguce da svaki 1.9 dci trese ko golf 2 1.6 dizel obicni... Znaci na leru kompletna tabla skace i skripucka.. Isto ko stari golf... Par sam ih vidio i stvarno je za Bogu plakat kako rade ti motori...Throttle wrote:Ako je cijena srazmjerna sa stanjem, onda ok. Pa kome smeta nek sebi popravlja, rjesava. Problem je sto su cijene kao da je extra a uzivo za oplakat
-
dgL_
#5195 Re: Renault Megane all about
konektovan wrote:Drug je imao, sve je kako ti kazes, ali ovaj megane je bio oko 300 tisuca na km satu, tako da je to donekle i normalno, a znas i sam da francuzi i nisu bas vodili racuna o kvaliteti izrade do prije par godina?!dgL_ wrote:Raja ja nisam imao iskustva puno sa dizelima... Jel moguce da svaki 1.9 dci trese ko golf 2 1.6 dizel obicni... Znaci na leru kompletna tabla skace i skripucka.. Isto ko stari golf... Par sam ih vidio i stvarno je za Bogu plakat kako rade ti motori...Throttle wrote:Ako je cijena srazmjerna sa stanjem, onda ok. Pa kome smeta nek sebi popravlja, rjesava. Problem je sto su cijene kao da je extra a uzivo za oplakat
Ja nebi mogao voziti takvo auto nema sanse... On leti stvarno, jako dobro ide ali koliko trese... Razumijem dizel, razgazen sve haj inekako.. Al bgm sam se vozio u golfu 4 iz 2001 TDI isto pregazen al to auto je benzinac u odnosu na ovog dci... Strava i uzas
- konektovan
#5196 Re: Renault Megane all about
Da se ne lazemo, gotovo svaki auto te starosti i predjene kilometraze je slican, mozda ima koji izuzetak, ali sve je u pet deka.
-
dgL_
#5197 Re: Renault Megane all about
Ne kontas ti mene... Al haj nema veze... Kazem ti da passat 5, golf 4 iz tih godina 2002-3 ni priblizno ne trese kao svaki dci koji sam pogledao u zadnje vrijeme... Da li je to do nosaca ili tako prirodno renaultov 1.9 dizel trese... Sve je mogucekonektovan wrote:Da se ne lazemo, gotovo svaki auto te starosti i predjene kilometraze je slican, mozda ima koji izuzetak, ali sve je u pet deka.
- helpdesk1
#5198 Re: Renault Megane all about
Mislim da bi trebao uporediti auta sa približno pređenom kilometražom, a ne sa približnim godištem. Ali i to je relativno, obzirom da se kilometraža vraća. Ipak kvalitet izrade i kvalitet dijelova u VW u odnosu na Reno tih godina je na strani VW (što teška srca priznamdgL_ wrote:Ne kontas ti mene... Al haj nema veze... Kazem ti da passat 5, golf 4 iz tih godina 2002-3 ni priblizno ne trese kao svaki dci koji sam pogledao u zadnje vrijeme... Da li je to do nosaca ili tako prirodno renaultov 1.9 dizel trese... Sve je mogucekonektovan wrote:Da se ne lazemo, gotovo svaki auto te starosti i predjene kilometraze je slican, mozda ima koji izuzetak, ali sve je u pet deka.
- johntra
#5199 Re: Renault Megane all about
Mislim da je to samo slučaj sa tim autom...imao u porodici dci modela sa raznim varijantama, vozio se u mnogo njih, nisam vala naišao ni na jednu da se trese tabla ko u smrdljive dvičine...
-
dgL_
#5200 Re: Renault Megane all about
4-5 megana probao tresu se havarija... Danas sam probo scenica jednog isti motor i on ne trese... Radi kao svaki dizel... Tek mu reparirana turbina... Tako da sad znam da ipak nije okjohntra wrote:Mislim da je to samo slučaj sa tim autom...imao u porodici dci modela sa raznim varijantama, vozio se u mnogo njih, nisam vala naišao ni na jednu da se trese tabla ko u smrdljive dvičine...