The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
klixoris

#5176 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by klixoris »

adda_sa wrote:
klixoris wrote:Zanimljiva epizoda ali meni najvazniji sami kraj - Rick se dere "otvorite kapiju"... Sto ce reci da se izvukao iz onog kombija :-D
ovo nisam vidjela
bi na kraju cetvrte epizode,ili u traileru za petu??
Na kraju 4. epizode, posljednja scena. Morgan zavrsava pricu sa Vukom, izlazi iz kuce i u tom trenutku se Rick dere : "Open the gate !".
Gledao sam sa engleskim subtitle-om i jasno je pisalo da Rick izgovara recenicu :thumbup:
veliki_ah

#5177 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

Nisam skontao jel ovaj vuk kod Morgana bitniji od ostalih, pošto vidim da ga nešto ističete?

Očito je da ga je zaključao i pustio da umre, ali će vjerovatno neki belaj napraviti.. Ili će se preobratiti ili ozdraviti i pobjeći..
DON_eARL

#5178 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DON_eARL »

veliki_ah wrote:Nisam skontao jel ovaj vuk kod Morgana bitniji od ostalih, pošto vidim da ga nešto ističete?

Očito je da ga je zaključao i pustio da umre, ali će vjerovatno neki belaj napraviti.. Ili će se preobratiti ili ozdraviti i pobjeći..
Ja mislim da će Morgan probati od njega da napravi ono što je Čizmejker napravio od njega. E sad, da li će uspjeti ili će se desiti neko novo njesra zbog toga, vidjećemo u narednim epizodama. :D
DMXallen

#5179 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Slažem se sa DON_eARL, Morgan sigurno pokušava vratiti Vuka iz tame kao njega što je sirar, al teško da će uspjeti.
Interesantno je to da Morgan ne želi nikoga ubiti jer je svaki život dragocjen, a ustvari indirektno je mnogo ljudi izginulo zbog njegovih ''loših'' odluka.
Phobius

#5180 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Phobius »

DON_eARL wrote:
veliki_ah wrote:Nisam skontao jel ovaj vuk kod Morgana bitniji od ostalih, pošto vidim da ga nešto ističete?

Ja mislim da će Morgan probati od njega da napravi ono što je Čizmejker napravio od njega. E sad, da li će uspjeti ili će se desiti neko novo njesra zbog toga, vidjećemo u narednim epizodama. :D
Naravno da će se desiti njesra, šta drugo očekivati.

By the way, zadnja epizoda je možda i jedna od najboljih do sada.

I još jedan by the way, pravo mi na živce počinju ići forsirane scene sa šetajućim mrtvacima i forsiranje nekih odvratnih klosapova. Možda to pali idiotske Amerikance, ali meni to sve više izgleda kao jedan ofiran filer.
oskarboy

#5181 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

sljedeca epizoda ce bit garant kako se rick izvukao :-) ,pa tako stalno,smorise nas stalnim vracanjem u nazad.bezpotrebnih 60 minuta posveceni morganu,kao sad on neka bitna uloga.svijet pun zli ljudi koji zele druge da ubiju i on se nasao moralisat.pa one vukove sam bog ne moze okrenut na dobru stranu a kamol morgan.
oskarboy

#5182 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by oskarboy »

ali nevjerovatno kako debilno ljudi stradaju od zombija :lol: :lol: :lol: :lol: i to na sirem prostoru gdje se mozes komotno odbranit od njih.i onaj ucitelj okrenu ledja jedinom zombiju u polju i gle cuda ugrize ga :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stavio onu kozu kao zrtveno jagnje da se zombiju mogu posluzit njom,pa mogao je komotno napravit neki kavez vani za nju,da moze na miru da bude
SaPnA

#5183 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by SaPnA »

oskarboy wrote:sljedeca epizoda ce bit garant kako se rick izvukao :-) ,pa tako stalno,smorise nas stalnim vracanjem u nazad.bezpotrebnih 60 minuta posveceni morganu,kao sad on neka bitna uloga.svijet pun zli ljudi koji zele druge da ubiju i on se nasao moralisat.pa one vukove sam bog ne moze okrenut na dobru stranu a kamol morgan.
ma kakvi, sledeca ide o rickovoj hanumi, vidi se iz promo videa
Daryl Dixon

#5184 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Daryl Dixon »

Ja mislim da ce se vuk preobratiti i da ce ga ubiti, vidjelo se da je duboko porezan i veoma lose šiven-infekcija ko mu je.bem mater. Za detalj "Open the gate" ne vjerujem da ga izgovara Rick, ali vjerujem da ce se brat izvuci iz kombija i da ce pjeske povesti rulju walkera kao Zuwa kad krene sa manijacima na Koševo :lol: :thumbup:
adda_sa

#5185 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

Daryl Dixon wrote:Ja mislim da ce se vuk preobratiti i da ce ga ubiti, vidjelo se da je duboko porezan i veoma lose šiven-infekcija ko mu je.bem mater. Za detalj "Open the gate" ne vjerujem da ga izgovara Rick, ali vjerujem da ce se brat izvuci iz kombija i da ce pjeske povesti rulju walkera kao Zuwa kad krene sa manijacima na Koševo :lol: :thumbup:
mislim da ce se preobratiti, i ubiti nekoga, nekog od djece npr
pa ce biti ko ga je zatvorio tu. nece im dugo trebati da skontaju da je pacifista morgan...sta ce biti poslije, ko zna
a sirar jeste bas za nista umro. nakon toliko walkera, ovome nasao okrenuti ledja. umjesto da odgurne walkera, on zgrabi morgana..eh
cyprus

#5186 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by cyprus »

Ne pratim pomno ovu temu, pa moguće da sam propustio neku bitnu informaciju - zna li se koji je fazon sa ovim vukovima? Ko su oni, koji im je smisao života i zašto su takvi? :-D
adda_sa

#5187 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by adda_sa »

rekli su morganu : We're freeing you. You're trapped. You need to know, people don't belong here anymore..
sta to znaci cemo da saznamo. prije sam mislila da je morgan bio jedno vrijeme sa njima, sad mislim da ne...
al ona mala karlova izgleda jeste, pa pobjegla, i lutala po sumama dok nije do aleksandrije dosla
simonese

#5188 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by simonese »

cyprus wrote:Ne pratim pomno ovu temu, pa moguće da sam propustio neku bitnu informaciju - zna li se koji je fazon sa ovim vukovima? Ko su oni, koji im je smisao života i zašto su takvi? :-D
Image
Logovan

#5189 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

klixoris wrote:Zanimljiva epizoda ali meni najvazniji sami kraj - Rick se dere "otvorite kapiju"... Sto ce reci da se izvukao iz onog kombija :-D
Normalno da se izvukao, ne može drugačije biti.
annoy

#5190 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Zar je uopće postojala sumnja oko toga da će se Rick izvuć? :D
sizifinho

#5191 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Ovo je začarani krug The Walking Dead "kritičara": (to su oni što ne mogu spojit dvije scene sa početka i kraja epizode, a tamo prave nekakve pretpostavke koje nemaju veze sa životom, doduše tu spadaju i oni što ne mogu zapamtiti tri lika a opet komentarišu kako je loša (nikad dobra) serija)
1. Pogledali su epizodu i obavezno moraju da kažu na nekom forumu kako je loša epizoda. Obavezno se spominje šuma, jesen i nelogičnost

2. Sredinom sedmice počnu padati pretpostavke koje nemaju veze sa životom. Mali broj njih, što prate pomno, rijetko kad špekulišu a i kad špekulišu to je zbog nečeg sumnjivog. Ovi ostalo špekulišu tipa:
"Morgan je spomenuo cheesmana, znači da MORA da je bio u paktu s vukovima.... čekaj jarane SAD SAM SKONTAO!!! OJJ, pa sjećaš se onog lika što je prošle sezone pratio RIcka po prugama??? TO je MORGAN čovječe..." :skoljka:

3. Za vikend obično ide priča kako će i nova epizoda biti glupa, ponavljaju se razlozi zašto je serija glupa i zašto se neće gledati.

4. Gledaj seriju

5. Ponovi korak 1.

:run: :lol: :lol:
annoy

#5192 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ne kontam šta se zamarate time šta netko drugi misli o seriji i ulazite u razloge zašto netko gleda i dal bi trebao gledat. Svatko iz vlastitih razloga gleda i ima pravo komentirat i teoretizirat šta hoće.
Pa i ako gleda samo da ima šta popljuvat, njegovo pravo.
dale cooper

#5193 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Meni je bila ok epizoda. Potrebna u smislu da pokaže put koji je Morgan prešao od grižom savjesti izjedenog ludaka
do čovjeka koji se pomirio sa sobom i svojim gubitkom. Rick je od kraja zadnje sezone negdje na samoj granici
da pređe u mračnu teritoriju na kojoj je Morgan bio. Morgan bi svojim iskustvom i uticajem mogao pomoći
da ga održi u balansu.
sizifinho

#5194 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

annoy wrote:Ne kontam šta se zamarate time šta netko drugi misli o seriji i ulazite u razloge zašto netko gleda i dal bi trebao gledat. Svatko iz vlastitih razloga gleda i ima pravo komentirat i teoretizirat šta hoće.
Pa i ako gleda samo da ima šta popljuvat, njegovo pravo.
sve je tačno što si rekao, i sve se može prenijeti na tuđe javno izlaganje mišljenja. Neko sad može i ima pravo komentarisati i ovo što sam ja iznio
Circulus viciosus
annoy

#5195 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

sizifinho wrote: sve je tačno što si rekao, i sve se može prenijeti na tuđe javno izlaganje mišljenja. Neko sad može i ima pravo komentarisati i ovo što sam ja iznio
Circulus viciosus
Rekla* :)
Ako već ispitujemo tuđe razloge praćenja i komentiranja sadržaja koji im se ne sviđa, isto se može primjeniti i na tvoj prethodni post.
DMXallen

#5196 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

Normalno da ima svako pravo na mišljenje, pa demokratija je majka mu stara :D
Al' meni iskreno najviše smeta komentar u vidu proste rečenice kako je npr epizoda glupa, ili serija glupa, ili epizoda dosadna itd itd.

Ovi koji isto to kažu i obrazlože svoj stav mi ne smetaju, zašto bi, šta više bolje se razvija neka diskusija kada imamo različitih mišljenja, ali i to u jednom momentu postane pretjerano jer ja iskreno ako nečega ne mogu sastaviti bar 2-3 epizode za redom da su mi dobre jednostavno odustanem od gledanja.

A najjači su mi oni koji ''prate'' seriju i onda se u komentaru X-te epizode već 6. sezone ne mogu sjetiti imena lika koji je možeš reći od prve epizode..parafraziram sada ne mislim konkretno, a ovamo se predstavlja kao neko ko ''prati'' pomno seriju.

MASSIVE SPOILER ALERT za one koji se žale kako se ''spoileriše'' nešto što je već emitirano

Ako povežeš sirara sa vukovima, što je totalno besmisleno, kako onda da skužiš sitnije detalje tipa

- Zečija šapica
- Keks koji je jeo Eastman aka sirar
- Metak koji je ostavila djevojka sa konzervom i zahvalila se Morganu

A to sve smo vidjeli u ''afterkredit'' sceni jedne epizode u 5. sezoni kada je Morgan te 3 stvari ostavio u Gabrielovoj crkvi kada je prije pratio tragove prema Terminusu a onda kroz šumu skrenuo kod znaka kojeg je Rick zamrljao blatom, i to je jedna ''afterkredit'' scena.
Garantujem da bar 80 procenata ljudi nije vidilo te scene. A onda dođu i prokomentiraju kako je nešto glupo bez i jednog argumenta. Daj bar navedi razlog pa da diskutujemo. A ima mnogo njih koji navedu razloge, razne stvari se ljudima ne dopadaju ali bar obrazlože.

Ja lično sam odustao od masu ''zvučnih'' serija a da uopšte nisam pljuvao po njima i na taj način omalovažavao druge koji tu određenu seriju prate, vole i smatraju dobrom ili odličnom.
Uostalom ne kažu džaba da se za dobrim konjem prašina diže, serija piči i obara rekorde a džaba npr onima koji kukaju za Constantin serijom koja jedva sastavila jednu sezonu dok je NBC, koji je pozat po otkazivanju, nije otkazao.

100 ljudi 100 ćudi, 100 žena ...
annoy

#5197 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ne kontam zašto bi se našla uvrijeđena, ili omalovažena, ako netko drugi pljuje po seriji koju gledam, osim ako sam režiser :D
Ne treba to tako ozbiljno shvaćati.
DMXallen

#5198 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by DMXallen »

annoy wrote:Ne kontam zašto bi se našla uvrijeđena, ili omalovažena, ako netko drugi pljuje po seriji koju gledam, osim ako sam režiser :D
Ne treba to tako ozbiljno shvaćati.
Možda sam malo pretjerao, ali shvataš na što mislim. Takve konstantne upadice iz epizode u epizodu sa pljuvanjem u jednoj prostoj rečenici bez argumenta a konstantno i dalje prati seriju meni je malo pretjerano i provokatorski. Onako podmuklo i perfidno.

Možda se hrane na taj način, a mi koji konstantno im odgovaramo im dajemo povoda za to , bolje se povući :run: jel da :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#5199 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

kako znas da je rick?
Logovan

#5200 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

kakavdanakneiskustvu wrote:

kako znas da je rick?
Vjerovatno ga prepoznao po glasu.
Post Reply