Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#5176 Re: eBay - Vaša iskustva
klasicna prica prijatelj mi rekao...
elem prijatelj je uzeo tablet za neku sicu prije godinu dana i opale mu carinu, odnio im izvod i carina je bila umanjena prema tome sto je pisalo na izvodu
elem, haj znaj...
elem prijatelj je uzeo tablet za neku sicu prije godinu dana i opale mu carinu, odnio im izvod i carina je bila umanjena prema tome sto je pisalo na izvodu
elem, haj znaj...
-
Nermin_BH
#5177 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Ako je fake kartica ti mozes pisati i brisati koliko hoces, ali ako je fake nece se moci gledati na mobu bit ce bruku fajlova osteceno. To radi ovako, ako ti je realno 1 GB kartica onda kad napunis 1 GB a kartica je 32 GB onda se brisu fajlovi ti stari od 1 GB i upisuju se novi. Ali stari fajlovi se ne brisu bukvalno ostane ime fajla i koliko zauzma ali osteti fajl ostavi ga praznim. Najbolji program za testiranje fake memorija jeema_ wrote:Ama nemam toliko filmova i čuda![]()
. Evo, još 11,2 gb slobodno
.
http://www.softpedia.com/get/System/Sys ... estw.shtml
Probaj s njim. Sigurno ne bi zeljela da snimas i slikas preko moba i na kraju 90% fajlova bude osteceno.
- ema_
#5178 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako mogu pregledati to, ne pokazuje mi da mogu pregledati karticu dok je u mobitelu kad idem na search target?
- dinooh
#5179 Re: eBay - Vaša iskustva
Nove brige za Emuema_ wrote:Kako mogu pregledati to, ne pokazuje mi da mogu pregledati karticu dok je u mobitelu kad idem na search target?
PS. Pogledaj sada svaki film do kraja pa javi
- _Reds_
#5180 Re: eBay - Vaša iskustva
Tp su fake kartice.
Ja vec narucivao. I onda testirao kartice, sve su stvarno bile 8 GB, i to klase 4. Prijavio sam ga sa printscreenovima testova, i vratio je svu lovu. Tako da sam besplatno dobio kartice od 8 GB
Ovaj tvoj je vjerovatno od nedavno počeo prodavati te kartice. Fora ima je, što većina raje i ne pogleda tu kraticu kupi je, ubaci u mob i ono tamo piše lafo 32 GB, odnosno nešto manje, poslije kad skonta, ako ikad skonta, istkene vrijeme žalbe, i on tako zajebao 1000 ljudi, zatvori nalog, otvori novi i u krug
Ja vec narucivao. I onda testirao kartice, sve su stvarno bile 8 GB, i to klase 4. Prijavio sam ga sa printscreenovima testova, i vratio je svu lovu. Tako da sam besplatno dobio kartice od 8 GB
Ovaj tvoj je vjerovatno od nedavno počeo prodavati te kartice. Fora ima je, što većina raje i ne pogleda tu kraticu kupi je, ubaci u mob i ono tamo piše lafo 32 GB, odnosno nešto manje, poslije kad skonta, ako ikad skonta, istkene vrijeme žalbe, i on tako zajebao 1000 ljudi, zatvori nalog, otvori novi i u krug
- skafiskafsnjak
#5181 Re: eBay - Vaša iskustva
moze li mi neko napisati onu stranicu ... za pracenje posiljke ?
- dinooh
#5182 Re: eBay - Vaša iskustva
http://www.17track.net/en/result/post.shtml?nums=skafiskafsnjak wrote:moze li mi neko napisati onu stranicu ... za pracenje posiljke ?
http://www.trackitonline.ru/
-
shandrprcSA
#5183 Re: eBay - Vaša iskustva
danas nadje ovoshandrprcSA wrote: evo i 14 dana i jos nista

-
Nermin_BH
#5184 Re: Odg: eBay - Vaša iskustva
Moras na mobitelu namjestiti da ti karticu na kompu ucita kao mass storage.ema_ wrote:Kako mogu pregledati to, ne pokazuje mi da mogu pregledati karticu dok je u mobitelu kad idem na search target?
- dinooh
#5185 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni vec 13 danas stoji CAN. Singapore post je zakon, zadnji put mi za 15 dana stiglo, a ovi kinezi jos CAN.
-
Nuken
#5186 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni došlo iz Kine(besplatna dostava) preko Singapore post za 9 dana u Bosnu i još 3 dana dok je došlo iz SA do mene
Svaka im čast
Svaka im čast
-
shandrprcSA
#5187 Re: eBay - Vaša iskustva
@ema_ kako ide? 
- Kiki_Musampa
#5188 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav,
jedno pitanjce.Jučer sam kupovao neke stvarke i usput bidam na kameru ,ali nisam vidjeo shipping na aplikaciji-trebalo je da bude free.Kasnije vidim na kompu,ne piše ništa za shipping,kad jutros frajer 14$ samo za shipping traži.
Kao sad izbjeći kupovinu?
jedno pitanjce.Jučer sam kupovao neke stvarke i usput bidam na kameru ,ali nisam vidjeo shipping na aplikaciji-trebalo je da bude free.Kasnije vidim na kompu,ne piše ništa za shipping,kad jutros frajer 14$ samo za shipping traži.
Kao sad izbjeći kupovinu?
-
quarterback
#5189 Re: eBay - Vaša iskustva
zamoli da ponisti, reci da si slucajno kliknuo
- Realovac23
#5190 Re: eBay - Vaša iskustva
Ljudi imam jedan problem, naručio sam neku torbu na adresu u Mostar za neku poznanicu i naručio sam ime njenog oca. I odmah nakon što sam platio na ebayu imam onaj pješčani sat kao da se moja transakcija mora provjeriti. Nakon 2-3 sata dobivam email od paypala:
Dear ,
To keep our customers secure we regularly screen activity in the PayPal
system. During a recent screening, we identified activity that may be in
violation of United States regulations administered by the Department of
the Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC).
PayPal is committed to complying with and meeting its global regulatory
obligations. One obligation is to ensure that our customers, merchants, and
partners are also in compliance with applicable laws and regulations,
including those set forth by OFAC, in their use of PayPal.
To ensure that your account activity and transactions comply with current
regulations, please provide the following information via email to
[email protected]:
• The date of birth for xxx(IME I PREZIME PRIMATELJA).
Please log in to your account and go to the Resolution Center to find out
what you need to do.
If we don't hear from you by July 04, 2014, we will limit what you can do
with your account until the issue is resolved.
We thank you for your prompt attention to this matter. We apologize for any
inconvenience.
Sincerely,
Aaron
PayPal Compliance Department
Nakon ove transakcije sam mogao naručiti za nekog drugog, samo mi se ta transakcija istražuje. Zanima me jel se netko susreo s ovim? Što će im datum rođenja osobe koja prima pošiljku? i to još moram uploadati dokument kojim dokazujem rodjenje tog čovjeka, ako to ne uradim ugasit će mi paypal račun.
Dear ,
To keep our customers secure we regularly screen activity in the PayPal
system. During a recent screening, we identified activity that may be in
violation of United States regulations administered by the Department of
the Treasury's Office of Foreign Assets Control (OFAC).
PayPal is committed to complying with and meeting its global regulatory
obligations. One obligation is to ensure that our customers, merchants, and
partners are also in compliance with applicable laws and regulations,
including those set forth by OFAC, in their use of PayPal.
To ensure that your account activity and transactions comply with current
regulations, please provide the following information via email to
[email protected]:
• The date of birth for xxx(IME I PREZIME PRIMATELJA).
Please log in to your account and go to the Resolution Center to find out
what you need to do.
If we don't hear from you by July 04, 2014, we will limit what you can do
with your account until the issue is resolved.
We thank you for your prompt attention to this matter. We apologize for any
inconvenience.
Sincerely,
Aaron
PayPal Compliance Department
Nakon ove transakcije sam mogao naručiti za nekog drugog, samo mi se ta transakcija istražuje. Zanima me jel se netko susreo s ovim? Što će im datum rođenja osobe koja prima pošiljku? i to još moram uploadati dokument kojim dokazujem rodjenje tog čovjeka, ako to ne uradim ugasit će mi paypal račun.
-
zergtales
#5191 Re: eBay - Vaša iskustva
Trebao bih savjet oko ovog item-a.
http://www.ebay.com/itm/251538647088
U shipping sekciji pise da prodavac nije nista specifirao oko troskova. Kontaktirao sam ga preko e-maila i on mi je rekao da treba moju adresu da bi mogao da napravi proracun posiljke. Da li je sigurno dati mu preko e-maila adresu?
Pronasao sam jos par stvarcica koje bih zelio uzeti, i tu takodjer nije nista receno oko shippinga, hocu li tu najvjerovatnije ja morati preuzeti cijenu shippinga?
U shipping sekciji pise da prodavac nije nista specifirao oko troskova. Kontaktirao sam ga preko e-maila i on mi je rekao da treba moju adresu da bi mogao da napravi proracun posiljke. Da li je sigurno dati mu preko e-maila adresu?
Pronasao sam jos par stvarcica koje bih zelio uzeti, i tu takodjer nije nista receno oko shippinga, hocu li tu najvjerovatnije ja morati preuzeti cijenu shippinga?
- dinooh
#5192 Re: eBay - Vaša iskustva
najvjerovartnije da hoces preuzeti jer je USA u pitanju. Njihova posta je poskupa. Otidi na stranicu usps i izracunaj ti sam cijenu postarine.zergtales wrote:Trebao bih savjet oko ovog item-a.![]()
- kloniran
#5193 Re: eBay - Vaša iskustva
ima na ebay ovo s postarinom, otprilike ista cijena postarine i artikladinooh wrote:najvjerovartnije da hoces preuzeti jer je USA u pitanju. Njihova posta je poskupa. Otidi na stranicu usps i izracunaj ti sam cijenu postarine.zergtales wrote:Trebao bih savjet oko ovog item-a.![]()
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#5194 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovo prodajes nesto preko ebaya ?
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
Sent from my LG-G2 using Tapatalk
-
quarterback
#5195 Re: eBay - Vaša iskustva
svaka cast mislio sam da sam jedan od onih sa najvise transakcija ali ti imas x3 vise, veteranKvaziExpert wrote:Danas mali jubilej![]()
Sent from my SGP521 using Tapatalk
-
shandrprcSA
#5196 Re: eBay - Vaša iskustva
tebi cemo kad bude 200quarterback wrote: svaka cast mislio sam da sam jedan od onih sa najvise transakcija ali ti imas x3 vise, veteran
-
quarterback
#5197 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ja sam se preporodio kada sam saznao da mozemo narucivati preko ebaya, ispunio sam sve snove iz djetinjstva, ono tipa uvijek sam zelio avion na daljinski

- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5198 Re: eBay - Vaša iskustva
Na trackingu mi piše da je paket stigao u Sarajevo (kaže Left International place of exchange). Da li ja sad moram čekati papirić od poštara ili mogu otići tamo u glavnu poštu i tražiti ga (da ne čekam papirić)?
- dinooh
#5199 Re: eBay - Vaša iskustva
sta pise na posta.baEntropio wrote:Na trackingu mi piše da je paket stigao u Sarajevo (kaže Left International place of exchange). Da li ja sad moram čekati papirić od poštara ili mogu otići tamo u glavnu poštu i tražiti ga (da ne čekam papirić)?
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#5200 Re: eBay - Vaša iskustva
dinooh wrote:sta pise na posta.baEntropio wrote:Na trackingu mi piše da je paket stigao u Sarajevo (kaže Left International place of exchange). Da li ja sad moram čekati papirić od poštara ili mogu otići tamo u glavnu poštu i tražiti ga (da ne čekam papirić)?