BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#5176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Prije utakmice sa Poljacima (0:0) i najave nove generacije tvrdio je drugacije, cak ga je najavljivao za februarsko okupljanje. ;-)
Eborg

#5177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Vala volio bih da nađeš članak za tu tvrdnju, pa svi su se smijali ovdje kada je to Kolašinac lupio.

Uostalom, bolje u U-21 igrati 90 minuta nego u A reprezentaciji sjediti na tribinama. Ionako mu treba utakmica u ovoj fazi karijere, još je zelen i čeka priliku.

Glede Jagodićeve tvrdnje, on se tu malo zeznuo. Kolašinac je igrao za njemačku U-19 i U-20 selekciju. Ima pravo igrati za našu U-21 sve dok ne zaigra za njihovu U-21. Ta U-20 reprezentacija nije zvanična reprezentacija, to su "stari U-19 reprezentativci" i igraju samo prijateljske utakmice odnosno U-19 prvenstva jer obično do tada malo ostare. U svakom slučaju, svjestan je Jagodić da je tu pogriješio i zna da Kolašinac može igrati u U-21.
Last edited by Eborg on 18/01/2013 23:14, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#5178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

BHF_Manijak wrote:Prije utakmice sa Poljacima (0:0) i najave nove generacije tvrdio je drugacije, cak ga je najavljivao za februarsko okupljanje. ;-)
uglavnom nema ništa od u21
MOSALJOZE

#5179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Eborg wrote:Vala volio bih da nađeš članak za tu tvrdnju, pa svi su se smijali ovdje kada je to Kolašinac lupio.

Uostalom, bolje u U-21 igrati 90 minuta nego u A reprezentaciji sjediti na tribinama. Ionako mu treba utakmica u ovoj fazi karijere, još je zelen i čeka priliku.

Glede Jagodićeve tvrdnje, on se tu malo zeznuo. Kolašinac je igrao za njemačku U-19 i U-20 selekciju. Ima pravo igrati za našu U-21 sve dok ne zaigra za njihovu U-21. Ta U-20 reprezentacija nije zvanična reprezentacija, to su "stari U-19 reprezentativci" i igraju samo prijateljske utakmice odnosno U-19 prvenstva jer obično do tada malo ostare. U svakom slučaju, svjestan je Jagodić da je tu pogriješio i zna da Kolašinac može igrati u U-21.
Eto ti znaš jagodic ne zna.Sve u svemu čovjek nece igrati za U21 :skoljka:
Eborg

#5180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Pa rekao je fino Jagodić da može igrati za U-21. Kolašinac možda neće igrati za U-21 ali definitivno može.

I ne vidim zašto ne bi.
MOSALJOZE

#5181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Eborg wrote:Pa rekao je fino Jagodić da može igrati za U-21. Kolašinac možda neće igrati za U-21 ali definitivno može.

I ne vidim zašto ne bi.
nece klub da ga pusti
luckylaka

#5182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Evo sad sa puta cijeli dan ne znam sta se dogadja.Jeli debitovao Ibra protiv Galate :-D
BHF_Manijak

#5183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

MOSALJOZE wrote:
Eborg wrote:Pa rekao je fino Jagodić da može igrati za U-21. Kolašinac možda neće igrati za U-21 ali definitivno može.

I ne vidim zašto ne bi.
nece klub da ga pusti
Fino ti kazem da to nije istina, SCHALKE NIJE POSTAVIO MOMKU ULTIMATUM!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by JoseMujica »

evo Ibričić na debiju pogodak....svaka čast i keep it up! :thumbup: :bih:
Eborg

#5185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

MOSALJOZE wrote:

I ne vidim zašto ne bi.
nece klub da ga pusti
Kao što rekoh, boli Schalke qrac za koga će on igrati i to su priče za malu djecu. Ne stavljaju ga u ekipu da ga prodaju već jer im on treba kao igrač. Uostalom, Schalke nema pravo da odbije poziv pa čak i da ga na zvaničnom terminu pozovu u U-21 ekipu sastavljenu od igrača iz 2. Federalne lige - Jug za memorijalnu utakmicu protiv mostarskog Branitelja.
MOSALJOZE

#5186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Eborg wrote:
MOSALJOZE wrote:

I ne vidim zašto ne bi.
nece klub da ga pusti
Kao što rekoh, boli Schalke qrac za koga će on igrati i to su priče za malu djecu. Ne stavljaju ga u ekipu da ga prodaju već jer im on treba kao igrač. Uostalom, Schalke nema pravo da odbije poziv pa čak i da ga na zvaničnom terminu pozovu u U-21 ekipu sastavljenu od igrača iz 2. Federalne lige - Jug za memorijalnu utakmicu protiv mostarskog Branitelja.
e pa vidiš BOLI njih rac** to je igrač koji ce igrati u šalkeu još 10-12 godina(vjerovatno) ne zele neke povrede ili nešto
ultima_palabra

#5187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by ultima_palabra »

luckylaka wrote:Evo sad sa puta cijeli dan ne znam sta se dogadja.Jeli debitovao Ibra protiv Galate :-D
Pa fino ja rekoh, moraš pratiti temu :D
ultima_palabra wrote:Zabio ga karinaš Galati :oops:
luckylaka

#5188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

JoseMujica wrote:evo Ibričić na debiju pogodak....svaka čast i keep it up! :thumbup: :bih:
Uh nemoj mi brate reci,jesi li gledao.Joj sta sam propustio.Odoh traziti snimak.Inace sam vatreni navijac Kasim pasa evo vec 7 dana :thumbup:
Eborg

#5189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

Nije on ništa više/manje sklon povredama u jednoj ili drugoj ekipi.

U U-21 bi bio redovan, u A reprezentaciji bi imao status Markića, tj. imao bi Spahića, Pandžu, Vranješa, Zukanovića pa i Lulića i Salihovića ispred sebe pa ti vidi koliko bi igrao. Jeste, manji je rizik od povreda tako ali i povišen rizik prehlade muda na istočnoj tribini "Bilinog polja".

Ponavljam, on ako dobije U-21 poziv nema teorije da ga iko zaustavi da dođe osim njega samog.
Last edited by Eborg on 18/01/2013 23:35, edited 1 time in total.
luckylaka

#5190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

ultima_palabra wrote:
luckylaka wrote:Evo sad sa puta cijeli dan ne znam sta se dogadja.Jeli debitovao Ibra protiv Galate :-D
Pa fino ja rekoh, moraš pratiti temu :D
ultima_palabra wrote:Zabio ga karinaš Galati :oops:
Ne pratim bas svacije postove pa tako nesto i promasim :D
Sarcom

#5191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Sarcom »

Ako sada nista ne uradimo da "talenti" zaigraju za nas,a nakon odredenog vremena nam budu trebali i tada ih pozovemo,a oni odbiju ko ce biti kriv oni ili savez/selektor?
luckylaka

#5192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

Uh sunce ti kalajisano zamalo me srce ne strefi**** Ibričić strijelac u pobjedi Kasimpase protiv Galate!

Objavio: BHFudbal.Ba (Karić.E)
petak, 18 Januar 2013 20:16
Printaj
E-pošta
Medij

U 18.kolu turske Super Lige, Kasimpasa je na krilima Senijada Ibričića i Viudeza pobijedila Galatasaraya kod kuće rezultatom 2:1. Bila je to odlična partija Ibričića u debiju za Kasimpasu. Postigao je prekrasan gol i odlično odigrao susret, bez greške. Treba napomenuti da je dobio žuti karton u 57.minuti, a deset minuta poslije je zamijenjen... :thumbup:
MOSALJOZE

#5193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Jagodić kaže da na 19-godišnjeg prvotimca Šalkea Seada Kolašinca ne može računati, jer kako pojašnjava, igrači koji su već igrali za neku mladu reprezentaciju, nemaju pravo igrati za drugi državni tim u toj konkurenciji. Oni, uključujući i Kolašinca, nakon promjene sportskog državljanstva mogu nastupati samo za A-selekcije.
pa dobro šta tebi nije jasno u tekstu koji sam ti govorio.Hajde samo reci da ti bolje znaš od Jagodica.Ko da on ne bi volio da ima štopera iz šalkea
Eborg

#5194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Eborg »

MOSALJOZE wrote:Jagodić kaže da na 19-godišnjeg prvotimca Šalkea Seada Kolašinca ne može računati, jer kako pojašnjava, igrači koji su već igrali za neku mladu reprezentaciju, nemaju pravo igrati za drugi državni tim u toj konkurenciji. Oni, uključujući i Kolašinca, nakon promjene sportskog državljanstva mogu nastupati samo za A-selekcije.
pa dobro šta tebi nije jasno u tekstu koji sam ti govorio.Hajde samo reci da ti bolje znaš od Jagodica.Ko da on ne bi volio da ima štopera iz šalkea
To je tekst iz septembra 2012. godine i tada je stalno tako govorio. Međutim, kasnije je skontao da je u krivu i govorio je o Kolašincu u kontekstu U-21 reprezentacije.

I da, o tome znam bolje od Jagodića. Bavim se sportskim pravom i posao mi je da znam.

Evo ti najsvježiji primjer. Sven Dodlek, dosadašnji kapiten slovenačke U-17 reprezentacije, je "prebjegao" Hrvatima. Igrat će za njihove U-19 i U-21 selekcije, a nema pravo igranja za U-17 jer je već nastupao za Sloveniju u toj kategoriji.
oglo

#5195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by oglo »

luckylaka wrote:Uh sunce ti kalajisano zamalo me srce ne strefi**** Ibričić strijelac u pobjedi Kasimpase protiv Galate!

Objavio: BHFudbal.Ba (Karić.E)
petak, 18 Januar 2013 20:16
Printaj
E-pošta
Medij

U 18.kolu turske Super Lige, Kasimpasa je na krilima Senijada Ibričića i Viudeza pobijedila Galatasaraya kod kuće rezultatom 2:1. Bila je to odlična partija Ibričića u debiju za Kasimpasu. Postigao je prekrasan gol i odlično odigrao susret, bez greške. Treba napomenuti da je dobio žuti karton u 57.minuti, a deset minuta poslije je zamijenjen... :thumbup:
ibricic je ponajbolji igrac kasipmase na ovoj utakmice ko je gledao mogao je vidjeti,izgelda da je u gazianetpu usao u formu i mogao bi biti onaj pravi ko iz vremena cirine reprezentacije
MightyMatch

#5196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MightyMatch »

Nista ako nastavi ovako osvaja Hasim Pasino srce. :D
Tekmu odgledao,inace Ibro fakat jedan od najboljih na terenu,malo neurozan ali je itekako u formi.
Rastrcan k'o onomad u Hajduku i to protiv Galate,nije sala.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Velkoski »

luckylaka wrote:
JoseMujica wrote:evo Ibričić na debiju pogodak....svaka čast i keep it up! :thumbup: :bih:
Uh nemoj mi brate reci,jesi li gledao.Joj sta sam propustio.Odoh traziti snimak.Inace sam vatreni navijac Kasim pasa evo vec 7 dana :thumbup:
stade mi pita u grlu
jeza u ledja

#5198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Hajducko Srce je sad postao Kasimov Pasha.
luckylaka

#5199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by luckylaka »

leet wrote:
luckylaka wrote:
stade mi pita u grlu
Sto brate nije i tebi valjda krivo sto ga Ibra zavuce.Neki se pravo nasekirali :-D
Pismonosa

#5200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 25/01/2021 15:42, edited 1 time in total.
Post Reply