Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
patria

#5176 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

extraordinary wrote:
patria wrote:
extraordinary wrote:Šta ono veliki poglavica Fahrudin priča o neminovnosti ponavljanja Tripolija u Sarajevu? Čovjek je totalno odvojen od realnosti.
Vidim da si ti u vezi sa realnosti.
Budzetlija 100%.
Ma milion posto, šta sto. I tebi bi bolje bilo da se vratiš realnosti, nego da me na osnovu jedne rečenice etiketiraš kao budžetliju. Ne govorim ja da je promjena nepotrebna, čak bi ona bila i neophodna da je ovo neko zdravije društvo, ali ovo društvo je smiješno, i do te mjere letargično, da, kad ga već ne mobiliše hapšenje jednog od njegovih utemeljitelja ( da se tako izrazim u vezi Jovana Divjaka ), nema teoretske šanse da ga mobiliše jedan Fahrudin Radončić. Pogotovo ne preko nekog Safeta Kurtovića koji ima veze sa BiH koliko i ja sa Amerikom.
Halo ba covjece pusti to... Ti si naveo da je Fahrudin odlijepio zato sto vice da svasta moze biti. Ko je onda odlijepio, a ko na zemlji, ti ili on?
nikad_vise

#5177 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote:Šta ono veliki poglavica Fahrudin priča o neminovnosti ponavljanja Tripolija u Sarajevu? Čovjek je totalno odvojen od realnosti.
ma kod nas bosanaca je opste poznata stvar da je nama sega sve sto je ostalim ozbiljno..istinu za volju povoda za proteste ima u BIH na pretek al nemamo mi tu svijest o boljem..kod nas je vjecito ona "moglo je i gore".. :D da smo normalan narod davno bi mi imali scenario iz Tripolija..neg zanima me jesil komentarisao izjavu zlatke da ce tripoli biti dizneyland za sarajevo ukoliko se ne formira vlast..nisam zapazio da si se oglasio po pitanju njegove realnosti :roll:
extraordinary

#5178 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Fahrudin bi napravio državni udar, u tom je fazon. I odvojen je od realnosti ako misli da će narod njega progurati za svog vođu. Ako i budu protesti velikih razmjera, neće Fahrudin biti zaslužan što nam je otvorio oči.

Za onog gore koji je pisao o Avazovom tiražu: Puno više ljudi se informiše na internetu nego čitajući novine, tako da Fahrudin baš i nema toliku moć kreiranja javnog mnijenja.
patria

#5179 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

extraordinary wrote:Fahrudin bi napravio državni udar, u tom je fazon. I odvojen je od realnosti ako misli da će narod njega progurati za svog vođu. Ako i budu protesti velikih razmjera, neće Fahrudin biti zaslužan što nam je otvorio oči.

Za onog gore koji je pisao o Avazovom tiražu: Puno više ljudi se informiše na internetu nego čitajući novine, tako da Fahrudin baš i nema toliku moć kreiranja javnog mnijenja.
Znam ja vas, jeb\o ti nas
Pa mislis da ga nece podrzat?
Sjecam se ja kako ste pricali da nece uci u parlament pa sta bi? Ma sta pricali, urlali. Sto se mene tice ne mora ni uci, ali ponovo se pitam - ko bolje procjene ima, ti ili on?
extraordinary

#5180 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

Podržalo ga je onoliko ljudi koliko ga je podržalo na izborima. Zašto misliš da se nešto značajno promijenilo, čak mislim da je Fahrudin još dodatno izgubio na popularnosti nakon ovog vremena zahvaljujući koketiranju sa Dodikom i HDZ-ovima.
patria

#5181 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

extraordinary wrote:Podržalo ga je onoliko ljudi koliko ga je podržalo na izborima. Zašto misliš da se nešto značajno promijenilo, čak mislim da je Fahrudin još dodatno izgubio na popularnosti nakon ovog vremena zahvaljujući koketiranju sa Dodikom i HDZ-ovima.
Nemoj majke ti, pascu sa stolice
Pa kako bolan pala mu popularnost zbog koketiranja sa HDZom?!
Sreca te vama nije pala zbog koketiranja sa ustasama, SDA, Mihaljicom iz SRS, SDSom... i naravno....HDZom

O uspjesima u formiranju Vlade ne treba ni pricat.
patria

#5182 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

Ja... zaboravih Abdica. Sta ti je popularnost.
nikad_vise

#5183 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote:Fahrudin bi napravio državni udar, u tom je fazon. I odvojen je od realnosti ako misli da će narod njega progurati za svog vođu. Ako i budu protesti velikih razmjera, neće Fahrudin biti zaslužan što nam je otvorio oči.

vidi tigre..treba da shvatis da kod nas ne mogu ici tako stvari u srcu evrope..i da je nemoguce da jedan diktator u ovom vremenu uzjase BIH sa ovakvom strukturom stanovnistva i odnosom snaga..jel ti stvarno mislis da je moguc scenario da budu protesti,fahrudin izadje pred masu i narod ga krunise dozivotnim diktatorom,a nakon toga on svojom voljom postavi ljude na koje hoce mjesto..mislim smijesno..eno ti bjelorusija i lukasenko,pokradeni izbori i sta..evropa ce jednostavno uvesti sankcije i mozes se hebat nema ti nikud..ja stvarno ne kontam kako vi zamisljate taj drzavni udar..desetina hiljada gradjana na trgu i basnoslovni dolazak fahrudina u limuzini i krunisanje.. :lol: ovo sto fahrudin radi,gledano sa realne osnove jest da podrzava narod u njegovom nezadovoljstvu i ukazuje na propuste vladajucih struktura,iz kojih ce jasno on profitirati na narednim izborima..i on ima srecu da jednostavno stanje u drzavi ovakvo kakvo je daje mu za pravo da kaze da bi se trebalo izaci na proteste..jer 500 000 nezaposlenih nije malo..a nova vlast vec 5 mjeseci nije ustanju ni vlast napravit zbog svojih fotelja :?
extraordinary

#5184 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

nikad_vise wrote:

vidi tigre..treba da shvatis da kod nas ne mogu ici tako stvari u srcu evrope..i da je nemoguce da jedan diktator u ovom vremenu uzjase BIH sa ovakvom strukturom stanovnistva i odnosom snaga..jel ti stvarno mislis da je moguc scenario da budu protesti,fahrudin izadje pred masu i narod ga krunise dozivotnim diktatorom,a nakon toga on svojom voljom postavi ljude na koje hoce mjesto..mislim smijesno..eno ti bjelorusija i lukasenko,pokradeni izbori i sta..evropa ce jednostavno uvesti sankcije i mozes se hebat nema ti nikud..ja stvarno ne kontam kako vi zamisljate taj drzavni udar..desetina hiljada gradjana na trgu i basnoslovni dolazak fahrudina u limuzini i krunisanje.. :lol: ovo sto fahrudin radi,gledano sa realne osnove jest da podrzava narod u njegovom nezadovoljstvu i ukazuje na propuste vladajucih struktura,iz kojih ce jasno on profitirati na narednim izborima..i on ima srecu da jednostavno stanje u drzavi ovakvo kakvo je daje mu za pravo da kaze da bi se trebalo izaci na proteste..jer 500 000 nezaposlenih nije malo..a nova vlast vec 5 mjeseci nije ustanju ni vlast napravit zbog svojih fotelja :?
Pa ne zamišljam ja tako, nego Fahrudin. A da i on kojim slučajem pretenduje na vlast, ne bi bilo nikakve značajnije razlike, jednostavno postoje jasne opstrukcije od pojedinih stranaka, nema nikakve potrebe da ih se imenuje jer svi znamo ko su, pozivaju konstantno na legimitet a i sami znaju koliko su u krivu.
patria

#5185 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

nikad_vise wrote:

Dobro si. On upravo potencira nezadovoljstvo koje je realno eksplodoralo, a haver kaze da je Fahrudin nije realan?!

Fakat, ko je realniji Fahrudin ovakav kakav je, ili Zlatko - ovakav?
extraordinary

#5186 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

patria wrote:
nikad_vise wrote:

Dobro si. On upravo potencira nezadovoljstvo koje je realno eksplodoralo, a haver kaze da je Fahrudin nije realan?!

Fakat, ko je realniji Fahrudin ovakav kakav je, ili Zlatko - ovakav?

Fahrudin spočitava odgovornost za nezadovoljstvo Zlatku, tj SDP-u, što je suludo. SDP nije još formirao vlast, stoga ga se nema za šta kritikovati. Zašto bi ušao u koaliciju sa HDZ-ovima, SNSD-om i sličnim? Da opet imamo četiri godine dijametralnih suprotnosti i neslaganja? Lijepo formirati federalnu vlast, pa nek se pozivaju naredne četiri godine na legitimitet.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#5187 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

'ta ce fahrA?
patria

#5188 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

plain vanilla wrote:'ta ce fahrA?
Vlast
plain vanilla

#5189 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

patria wrote:
Vlast
NeJma :oops:
patria

#5190 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by patria »

plain vanilla wrote:
patria wrote: Vlast
NeJma :oops:
Dobro onda.
1gorstak

#5191 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

patria wrote:
Vlast
Njemu je samo to bitno. Jeb'o drzavu. Eno danas je (sa Covicem i Ljubicem) povukao svoje ljude sa sjednice u HNK kako bi se onemogucilo postojanje kvoruma i kako se ne bi moglo imenovati delegate za Dom naroda. Koji je to samo kvisling.
plain vanilla

#5192 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

1gorstak wrote:
patria wrote:
Vlast
Njemu je samo to bitno. Jeb'o drzavu. Eno danas je (sa Covicem i Ljubicem) povukao svoje ljude sa sjednice u HNK nakon cega vise nije bilo kvoruma i nije se moglo imenovati delegate za Dom naroda. Koji je to samo kvisling.
Ma Fahra je ispricana prica, nek' se sam jos dublje ukopa

samo naprijed Fahro
extraordinary

#5193 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

plain vanilla wrote:

samo naprijed Fahro
Problem je što je matematika koncizna, a ona kaže da blokadama ništa neće postići, samo odgađaju neminovno i sebi veću rupu kopaju.
nikad_vise

#5194 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote:
plain vanilla wrote:

samo naprijed Fahro
Problem je što je matematika koncizna, a ona kaže da blokadama ništa neće postići, samo odgađaju neminovno i sebi veću rupu kopaju.
o kakvim blokadama pricas..pa zar nije zahvaljujuci glasanju sbb delegata sbk formirao vladu :? i na koji to nacin SBB i fahrudin blokiraju formiranje vlasti kad na svakom sastanku javno pozivaju da sdp kao pobjednicka stranka ima odgovornost da sto prije formira vlast radi gradjana da se pocne sa radom :roll:
extraordinary

#5195 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

nikad_vise wrote:
extraordinary wrote:
plain vanilla wrote:

samo naprijed Fahro
o kakvim blokadama pricas..pa zar nije zahvaljujuci glasanju sbb delegata sbk formirao vladu :? i na koji to nacin SBB i fahrudin blokiraju formiranje vlasti kad na svakom sastanku javno pozivaju da sdp kao pobjednicka stranka ima odgovornost da sto prije formira vlast radi gradjana da se pocne sa radom :roll:
Čuj SDP ima odgovornost. Što ne pozovu HDZ i HDZ 1990 da oblokiraju kantone? Ko je napustio danas sjednicu, da nije SDP?
plain vanilla

#5196 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by plain vanilla »

nikad_vise wrote:
extraordinary wrote:
idi se update pa se vrati
nikad_vise

#5197 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

@extraordinary
Čuj SDP ima odgovornost. Što ne pozovu HDZ i HDZ 1990 da oblokiraju kantone? Ko je napustio danas sjednicu, da nije SDP?
ev ovako da ti to objasnimo nekako..
imamo na sastanku: nikad_vise(ja),extraordinary(ti),ultima_palabra,plain vanilla,respo,zonbirile i et nek bude patria..

recimo da je svako od nas jedna stranka..
dogovorimo se ja i patria da podijelimo fotelje.posto to nebi bilo bas lijepo zbog ostalog naroda,odlucimo po jednu malu stolicicu(recemo skemliju :D ) da damo ultimi_palabri i plain vanilli..nakon sto smo i njima dali po mrvicu,a i mi svoje takodje pokupili ispostavilo se da nam treba saglasnost jos jednog clana..s druge strane ima zonbirile i respo koji takodje zele da dobiju svoju fotelju,a izmedju nas si ti..po kojoj bi ti sad logici trebao podrzati mene i koaliciju kad sam te vec u startu odjebao..i u igru ubacio ultimu i plain vanilu.. :roll: ajd sto su recimo ultima i plain vanila dobili totalno mizeran broj glasova oni ce ipak od mene dobiti fotelje i kakva takva mijesta a od tebe ocekujem da me podrzis reda radi.. :D koliko para toliko muzike care..mi cemo uzeti fotelje i ministarska mjesta a vas "ko zasto" vi budite patrioti i podrzavajte ono sto mi hocemo..nemRe tako :roll:

p.s.mislim,ubaciti dojucerasnje totalne mrzitelje BIH u platformu a ne ubaciti SBB je krajnje sramotno..i onda ocekujete neku sadaku da vas podrzavamo..vas,lijana,kordica,i sve izvjesnije babu,a o sda da ne govorim :roll: vi dok grabite fotelje i ne mozete se dogovorit da necete koje ministarsko mjesto izgubit,brinete se da uhljebite sto vise direktora javnih preduzeca od nas trazite da budemo patriote..pa jbte ovdje il je neko lud il se pravi lud :lol:
extraordinary

#5198 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by extraordinary »

nikad_vise wrote:@extraordinary
ev ovako da ti to objasnimo nekako..
imamo na sastanku: nikad_vise(ja),extraordinary(ti),ultima_palabra,plain vanilla,respo,zonbirile i et nek bude patria..

recimo da je svako od nas jedna stranka..
dogovorimo se ja i patria da podijelimo fotelje.posto to nebi bilo bas lijepo zbog ostalog naroda,odlucimo po jednu malu stolicicu(recemo skemliju :D ) da damo ultimi_palabri i plain vanilli..nakon sto smo i njima dali po mrvicu,a i mi svoje takodje pokupili ispostavilo se da nam treba saglasnost jos jednog clana..s druge strane ima zonbirile i respo koji takodje zele da dobiju svoju fotelju,a izmedju nas si ti..po kojoj bi ti sad logici trebao podrzati mene i koaliciju kad sam te vec u startu odjebao..i u igru ubacio ultimu i plain vanilu.. :roll: ajd sto su recimo ultima i plain vanila dobili totalno mizeran broj glasova oni ce ipak od mene dobiti fotelje i kakva takva mijesta a od tebe ocekujem da me podrzis reda radi.. :D koliko para toliko muzike care..mi cemo uzeti fotelje i ministarska mjesta a vas "ko zasto" vi budite patrioti i podrzavajte ono sto mi hocemo..nemRe tako :roll:

p.s.mislim,ubaciti dojucerasnje totalne mrzitelje BIH u platformu a ne ubaciti SBB je krajnje sramotno..i onda ocekujete neku sadaku da vas podrzavamo..vas,lijana,kordica,i sve izvjesnije babu,a o sda da ne govorim :roll: vi dok grabite fotelje i ne mozete se dogovorit da necete koje ministarsko mjesto izgubit,brinete se da uhljebite sto vise direktora javnih preduzeca od nas trazite da budemo patriote..pa jbte ovdje il je neko lud il se pravi lud :lol:
Pazi, to tvoje stoji, samo u slučaju da platformi treba još neko. Ali ne treba, matematički su ispunili zacrtano i zato mogu odjebati sve, čim ovi ''tvoji'' prestanu sa gore navedenim opstrukcijama u tandemu sa HDZ-ovima, platforma vodi Federaciju. Ne treba im apsolutno ničija podrška.
nikad_vise

#5199 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by nikad_vise »

extraordinary wrote: Pazi, to tvoje stoji, samo u slučaju da platformi treba još neko. Ali ne treba, matematički su ispunili zacrtano i zato mogu odjebati sve, čim ovi ''tvoji'' prestanu sa gore navedenim opstrukcijama u tandemu sa HDZ-ovima, platforma vodi Federaciju. Ne treba im apsolutno ničija podrška.
puno je ovdje kontradiktornosti prijatelju..prvo im ne treba niko i mogu sve odjebati,pa se ispostavi da ipak ovi mogu blokirati i da im ipak neko treba i ne mogu tako olako odjebati,pa onda opet da im ne treba nicija podrska.. :roll:
svakako da ne odobravam nikakve blokade kad je funkcionisanje drzave u pitanju,al posto je ovo cista borba za fotelje vjeruj da previse i ne obracam paznju na to..
sansun

#5200 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Fahrudin spočitava odgovornost za nezadovoljstvo Zlatku, tj SDP-u, što je suludo. SDP nije još formirao vlast, stoga ga se nema za šta kritikovati.
SDP se ne kritikuje zbog vlasti, već zbog sve približavajućeg bezvlašća....
Fahrudin bi napravio državni udar, u tom je fazon. I odvojen je od realnosti ako misli da će narod njega progurati za svog vođu
Kakva pronicljivost, pa kako bi on napravio taj državni udar ukoliko ga narod ne želi kao "vođu" ? I da upitam ove kvaziljevičare, možete li vi sebi zamisliti život bez tih nekih vođa?

Ne govorim ja da je promjena nepotrebna, čak bi ona bila i neophodna da je ovo neko zdravije društvo, ali ovo društvo je smiješno, i do te mjere letargično, da, kad ga već ne mobiliše hapšenje jednog od njegovih utemeljitelja ( da se tako izrazim u vezi Jovana Divjaka ), nema teoretske šanse da ga mobiliše jedan Fahrudin Radončić.
Sada sereš po društvu što je letargično a u isto vrijeme pišaš po nekome ko tvrdi da bi se to uskoro moglo promijeniti.... Odluči se,....
Post Reply