Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Ali-sa

#5176 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

drag_gost wrote:Hvala.

- Da li orijentalna filologija dopusta samofinansirajuci studij?
- Da li moze iz vise rata?
Čekaj, ti si maloprije pitao za upis na drugu :D Ako si mislio na prvu, upis je do 30.8 :mrgreen:
Nema sf studij na orijentalnoj filologiji, a inače se sf studij može plaćati u ratama :)
drag_gost

#5177 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by drag_gost »

Mislio sam na drugu, situacija je ovakva: Prijatelj, koji nije reg ovdje, je zavrsio uredno prvu godinu na orijentalnoj filologiji i upisao drugu. Sada zbog toga sto je sehidska porodica, uredno je upisivao drugu godinama, da ne gubi pravo na primanja i osiguranje, a uporedo radio. Sada kada je posao uspio (nakon 3 godine) zeli da nastavi studij na orijentalnoj filologiji, pa ga zanima da li moze samofinansirajuce, jer misli da je izgubio pravo na redovan studij.
Ali-sa

#5178 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

E ne znam, ja msm da može jedino vanredno, ako je izgubio pravo na redovan studij.
drag_gost

#5179 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by drag_gost »

Ma on i trazi vanredno. :mrgreen: Hvala!
Ali-sa

#5180 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Kolege i kolegice, zna li se išta za ISSS? Čujem na nekim fakultetima je počela prijava ispita preko studentske službe, a za naš fakultet se, naravno, ništa još ne zna ili ja ne znam :mrgreen:
Bila bih vam zahvalna ako imate informacije da ih podijelite ovdje s ostalima :mrgreen:
Zatamnjena stakla

#5181 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Zatamnjena stakla »

Jok.
Ali-sa

#5182 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Sorel wrote:Jok.
Ma šta bolan :lol: ?
Zatamnjena stakla

#5183 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Zatamnjena stakla »

Postavio si pitanje i dao sam ti odgovor. Šta ne kontaš? Kontaš?
Irene Adler

#5184 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Polako, ljudi, 27. još traje :-)

Zvanično rekoše da bi trebalo (naglasak na trebalo) proraditi danas. Ako sistem ne proradi, onda će tražiti popunjavanje onih zelenih prijavnica. One se dobiju na studentskoj i ne plaćaju se, budući da smo već platili ISSS (koji za promjenu ne radi). Neće ispiti ostati neprijavljeni, don't worry! ;-)
Ali-sa

#5185 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Irene Adler wrote:Polako, ljudi, 27. još traje :-)

Zvanično rekoše da bi trebalo (naglasak na trebalo) proraditi danas. Ako sistem ne proradi, onda će tražiti popunjavanje onih zelenih prijavnica. One se dobiju na studentskoj i ne plaćaju se, budući da smo već platili ISSS (koji za promjenu ne radi). Neće ispiti ostati neprijavljeni, don't worry! ;-)
Hvala. A pitam zato što sam čula da je na nekim fakultetima do petka prijava, a ja nisam iz Sarajeva pa zato. Nadam se da će sve biti OK :mrgreen:
Irene Adler

#5186 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Ali-sa wrote:
Irene Adler wrote:Polako, ljudi, 27. još traje :-)

Hvala. A pitam zato što sam čula da je na nekim fakultetima do petka prijava, a ja nisam iz Sarajeva pa zato. Nadam se da će sve biti OK :mrgreen:
Nema na čemu. Koliko znam, niko se još nije oglasio do kojeg datuma će trajati prijave. Njihova je greška, pa će vjerovatno produžiti rok. Zašto, o zašto su svake godine nekakvi problemi sa našim divnim ISSS-om? :-) :-) :-)
bull21

#5187 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Jebate led koji kaos zbog ISSSa.
Tesla10

#5188 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Tesla10 »

bull21 wrote:Jebate led koji kaos zbog ISSSa.
Da li je istina da ne možete polagati ispite ako vam nije sve u redu sa ISSS-om ?
Irene Adler

#5189 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Tesla10 wrote:
bull21 wrote:Jebate led koji kaos zbog ISSSa.
Da li je istina da ne možete polagati ispite ako vam nije sve u redu sa ISSS-om ?
Nije!

Ljudi, proradio nam ISSS!!!
Vrteska

#5190 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu

Post by Vrteska »

.
Ali-sa

#5191 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Ljudi kakvi ste s pripremom ispita :lol: ?
bull21

#5192 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Nikakvi. Još jedan ostao za drugu godinu i jedan da prenesem (bhs famozni, btw mogu obnovci prenositi predmete, right?)... Položit' ću ga makar se na nos nasadit' morao. Imam još dvi hefte i oko 100 stranica još da spremim (pola knjige)... kako ono? Kad se mora nije teško. Samo je mrsko. :D
Ali-sa

#5193 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

Dobro si ti, ti imaš 100 str. xD
Sarah19

#5194 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Sarah19 »

Pozdrav svima. Treba mi nekoliko informacija za sestru i izvinite unaprijed ako su već bila ova pitanja, ali stvarno ima mnogo stranica i ne mogu sve čitati. Prvo, do kada traje drugi rok za upis? Da li samo do sutra ili se papiri mogu i vikendom predati? Od koliko do koliko sati se mogu predati papiri? I da li prvo treba ići do fakulteta po neke uplatnice ili šta već, ili odmah ide u banku da uplati novac? Ako mi može neko napisati kako to sve ide s predajom papira? I da li je bitno u kojoj će banci uplatiti tih 40 KM? Sestra i ja nismo iz Sarajeva pa se ne snalazimo najbolje. Hvala vam unaprijed na odgovorima. :)
Afanasi_94

#5195 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

Sarah19 wrote:Pozdrav svima. Treba mi nekoliko informacija za sestru i izvinite unaprijed ako su već bila ova pitanja, ali stvarno ima mnogo stranica i ne mogu sve čitati. Prvo, do kada traje drugi rok za upis? Da li samo do sutra ili se papiri mogu i vikendom predati? Od koliko do koliko sati se mogu predati papiri? I da li prvo treba ići do fakulteta po neke uplatnice ili šta već, ili odmah ide u banku da uplati novac? Ako mi može neko napisati kako to sve ide s predajom papira? I da li je bitno u kojoj će banci uplatiti tih 40 KM? Sestra i ja nismo iz Sarajeva pa se ne snalazimo najbolje. Hvala vam unaprijed na odgovorima. :)
Papiri se ne mogu predavati vikendom i ja mislim da studentska radi od 10 do 2 (tako je barem bilo u prvom roku). Uplatnice dobiješ u banci, a broj žiro računa i spisak stvari koje plaćaš imaš na web stranici faksa. Nakon što završiš posao oko uplatnica ideš na studentsku gdje ti oni objasne šta dalje radiš.. I da, sve se to uplaćuje u Uniticu (SBERBANK).
Mračajski proto

#5196 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

Sve će to biti dobro.
Irene Adler

#5197 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

bull21 wrote:Nikakvi. Još jedan ostao za drugu godinu i jedan da prenesem (bhs famozni, btw mogu obnovci prenositi predmete, right?)... Položit' ću ga makar se na nos nasadit' morao. Imam još dvi hefte i oko 100 stranica još da spremim (pola knjige)... kako ono? Kad se mora nije teško. Samo je mrsko. :D
Nas voljeni B/H/S... život mi je zagorčao... :roll: :roll: :roll: Ali položih isprve :-D
Šta ti je to ostalo sa stotinama stranica da spremiš? Historija?
Sarah19 wrote:Pozdrav svima. Treba mi nekoliko informacija za sestru i izvinite unaprijed ako su već bila ova pitanja, ali stvarno ima mnogo stranica i ne mogu sve čitati. Prvo, do kada traje drugi rok za upis? Da li samo do sutra ili se papiri mogu i vikendom predati? Od koliko do koliko sati se mogu predati papiri? I da li prvo treba ići do fakulteta po neke uplatnice ili šta već, ili odmah ide u banku da uplati novac? Ako mi može neko napisati kako to sve ide s predajom papira? I da li je bitno u kojoj će banci uplatiti tih 40 KM? Sestra i ja nismo iz Sarajeva pa se ne snalazimo najbolje. Hvala vam unaprijed na odgovorima. :)
Studentska služba radi od 10 do 14. Imaš ovdje popis svih stvari koje treba poplaćati prije odlaska na studentsku. Ako me sjećanje dobro služi, sa uplatnicama se ode kod one tete na Informacije i od nje se kupe ŠV obrasci, semestralni listovi... ukratko, formulari koji trebaju za upis. Kad njih popuniš - pravac studentska i upisuješ se! Ljudi se znaju upisivati i do novembra, mislim da nije striktno do sutra. Ne bi trebao biti problem ni da dođeš iduće sedmice. Studentska ne radi preko vikenda, samo radnim subotama tj. jednom mjesečno.
bull21

#5198 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Ma ostala mi je još hebena književnost od Sanje... jbmti malori i beowulf će me u grob sćerat!
Ali-sa

#5199 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

bull21 wrote:Ma ostala mi je još hebena književnost od Sanje... jbmti malori i beowulf će me u grob sćerat!
S kojeg si ti odsjeka ako se smije znati :mrgreen: ?
Irene Adler

#5200 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

bull21 wrote:Ma ostala mi je još hebena književnost od Sanje... jbmti malori i beowulf će me u grob sćerat!
Ajoooj, sretno :( iako veoma volim knjizevnost, taj mi je dio bio prilicno nezanimljiv. Pripremi sve detaljno iz njene knjige, a na prakticnom dijelu pokusaj objasniti/prokomentarisati svaku rijec... i naravno budi "more specific". ;-)

@ Alisa: Anglistika :D
Post Reply