"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
sorcerer

#5176 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

Melami wrote:pa grebati svaki koji je ovako parkiran.
s takvim razmisljanjem svrstavas se u iste kao sto su oni...pa nije auto kriv da se grebe ,auto je stvar...komad lima,vec treba papka medju rogove spucat i objasnit mu zasto si ga spucao....pa se ne bi trebalo ponoviti...
Qler

#5177 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Ne treba mozda auto izgrebati, ali gum izbusiti je pozeljno... vala meni je sekunda falila da jednom izbusim, ali jebi ga, opet ja fin.. seljak parkirao auto bukvalno ispred prolaza, a ja sa kolicima, bebu guram.. nikako da prodjem...
Melami

#5178 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

Qler wrote:Ne treba mozda auto izgrebati, ali gum izbusiti je pozeljno... vala meni je sekunda falila da jednom izbusim, ali jebi ga, opet ja fin.. seljak parkirao auto bukvalno ispred prolaza, a ja sa kolicima, bebu guram.. nikako da prodjem...
Evo u Trebinju neko busio gume.
Tako treba u SA, pa ce se opametiti.

A za ovog ko kaze da ih treba udarati, on neka ih udara. Vecinu ce vise boljeti kad mu probusis gumu nego kad ga udaris, ujedno, nikad ne znas kakva je budala pa hoce li izvaditi noz, pistolj....
Ti kad si mangup, sacekaj ih pa ih udaraj.
sorcerer

#5179 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

Melami wrote:
A za ovog ko kaze da ih treba udarati, on neka ih udara. Vecinu ce vise boljeti kad mu probusis gumu nego kad ga udaris, ujedno, nikad ne znas kakva je budala pa hoce li izvaditi noz, pistolj....
ne ja sam pickica pa cu grebat ekserom .kad vec glumis mangupa i dajes savjete sta i kako treba iz amerike onda fino dodjes ovde i prebijes ako ti smeta kako parkira ...a ne hinjske istocnobosanske metode grebanja auta....
Melami

#5180 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

sorcerer wrote:
Melami wrote:
ne ja sam pickica pa cu grebat ekserom .kad vec glumis mangupa i dajes savjete sta i kako treba iz amerike onda fino dodjes ovde i prebijes ako ti smeta kako parkira ...a ne hinjske istocnobosanske metode grebanja auta....
hajd kad si mangup razbij nekog i pokazi mi sliku.
Ti ako imas 150 kila i auto od 80 hilljada mislis da mozes parkirati svugdje?
Ti ocigledno imas 15 godina i jos mislis da se udaranjem nesto rjesava i to govori koliko si glup.
Ujedno, nema tog kojeg se ja bojim, sa nozen, pistoljem, ili sa 150 kila, al samo zato sto sam jaci od nekog ne znaci da cu ici ulicom i udarati sve koji se ne pridrzavaju zakona.
smak

#5181 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

sorcerer wrote:
Melami wrote:
Melami

#5182 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

I samo treba grebati auta i busiti gume, puno vise boli kad nekog opalis po djepu.
Tebi to smeta jer ti si jedan od tih sto parkira gdje stigne.
sorcerer

#5183 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

vidim sve znas o meni ,a nikad me vidio nisi ,razocaracu te ,sve si pogresno protumacio ...imas jos 2 puta da pogadjas...ja sam mali i njezan...osjecajan...
Last edited by sorcerer on 03/12/2012 00:06, edited 1 time in total.
smak

#5184 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Melami wrote:I samo treba grebati auta i busiti gume, puno vise boli kad nekog opalis po djepu.

:thumbup: :thumbup:
testovi3

#5185 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi3 »

smak wrote:
Melami wrote:I samo treba grebati auta i busiti gume, puno vise boli kad nekog opalis po djepu.

:thumbup: :thumbup:
od mene nista zasad kako sam prodo kameru nista da postavim
johntra

#5186 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

vjerovatno i u ameriKI stalno buše gume ljudima ili grebu ekserom...
sorcerer

#5187 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

johntra wrote:vjerovatno i u ameriKI stalno buše gume ljudima ili grebu ekserom...
cuo sam i ja za to posebno kazu ovi istocnjaci to im je kao kulturno naslijedje....
johntra

#5188 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

je li to važi samo za istočnu obalu SAD ili i za zapadnu obalu? :D
sorcerer

#5189 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

vazi i u ilijasu...
Mračajski proto

#5190 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Mračajski proto »

haah
Melami

#5191 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Melami »

johntra wrote:vjerovatno i u ameriKI stalno buše gume ljudima ili grebu ekserom...
kulturni ljudi, nemoguce skoro vidjeti nekog ilegalno parkiranog.
I nema potrebe da se to radi jer policija obavlja svoj posao.
A vas vise boli Amerika koliko ja vidim nego bilo sta drugo.
johntra

#5192 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

a otkud ti informacija da i ovdje policija ne radi svoj posao? jesi to zaključio na osnovu slika? druga je stvar što su glupani sami svezali ruke sa izbacivanjem onog člana iz ZOBS-a, na osnovu kojeg su mogli kažnjavati nepropisno parkiranje i bez znaka zabrane za isto...a toliko su glupi da im trebaju dvije godine da ga vrate u ZOBS, a još nisu...
da treba više kažnjavati treba, ali ne može ni policija sve sama, kad je stoka Šljegla sa raznih područja i kad je navikla da parkira auto gdje stigne...samo nek je džaba parking...bit je da ne postoji minimum saobraćajne kulture, a i danas vozi auto ko stigne...
ja kad vidim da je neko parkirao pogrešno, a smeta meni i ostalima, zovem pauk...isto i kad zovem muriju, kad me pegla seljačina sa šleperom na putu, a nemaš ga gdje sigurno prestići...
sorcerer

#5193 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sorcerer »

Melami wrote: A vas vise boli Amerika koliko ja vidim nego bilo sta drugo.
ne,nego nas bole neke izjave primitivaca .....
Tercius

#5194 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tercius »

Jedna opaska.Donosenje zakona, njegove izmjene i dopune vrsi zakonodavna vlast na nivou Kantona Sarajevo, a MUP KS kao izvrsna vlast samo pustupa po zakonima,odlukama,pravilnicima itd sto ga donose gore pomenuti.Tako da sto se tice parkiranja to nije do policije vec valjda do kantona.
Sto se tice pauk sluzbe, ja vam odgovorno tvrdim da na podrucje cijelog kantona ima samo jedan pauk cije tehnicke karakteristike omogucavaju dizanje dzipova svi ostali pauci su za mala auta, i tako opet se vracamo na kanton koji odobrava budjet i sredstva za pojedina ministarstva sluzbe itd.
I na kraju kao glavni uzrok svega je svjest ljudi kojima je sasvim normalno u 12 sati popodne ostaviti svoje vozilo u sred ebene saobracajne trake kod apoteke na socijalnom, ili na sred tramvajskih sina kod parkuse jer mora do bankomata, ili u sred Ferhadije jer ima naljepnicu Rvi.
johntra

#5195 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

MUP KS je taj koji treba vršiti pritisak na izvršnu vlast, a to uopšte nije tako teško uraditi, jer evo, kako vidimo, neki pritisci po pitanju zapošljavanja novih policajaca su također urodili plodom...ali. očito je da to u Kantonu i izvržnim institucijama odgovara, jer da je tako, prvo bi se predstavnici te iste vlasti naplaćali pun hepek kazni...za primjer, proguglati parkiranja zastupnika u Skupštini KS ispred zgrade Kantona...

što se tiče pauk-vozila, taj jedini za dizanje većih automobila, SUV i kombi vozila je nabavljen u vrijeme kad nije bilo toliko vozila ove vrste u gradu, pa se mislilo da će jedan biti dovoljan...slažem se da i njima trebaju boja sredstva za rad, ali isto tako, trebali bi prestati sa praksom izlaska kad ih samo neko zove, u većini slučajeva, pa početi sami ići na teren i dizati auta...da to rade, ne bi imali gdje ostavljati auta na Ciglanama, koliko bi im trebalo mjesta...
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5196 Re: "Majstori" parkiranja

Post by un1ted »

Kako vi slikate, javno il' tajno, da se tako izrazim :)
Ja sve gledam da ne mece neki hadzo pokupiti s aparatom zajedno :mrgreen:
Tercius

#5197 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tercius »

Naravno da je duzan MUP, hajmo tako reci dosadjivati sa prijedlozima i ukazivati na "rupe", i ministar je ta krajna instanca koja realizuje te stvari na mjestima kao sto su skupstine.Do sad su se ministri bavili nekim drugim nebitnim i trivijalnim stvarima, kao recimo takmicenje u mjerenju k... sa komesarom i mjesanje u nacin rada istog itd sto se na kraju odrazilo na ulici kako se odrazilo.Ja vjerujem da ce to sad naleci sve na svoje mjesto, samo koliko ce vremena biti potrebno da se nastala steta popravi vidjet cemo.mada imam informaciju da bi pauk sluzba opet trebala preci pod ingerenciju MUP-a, sto bi i bilo dobro.
testovi3

#5198 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi3 »

testovi3 wrote: klikni na sliku da se prikaze cijela

prolazim kroz hrasno i vidim parkiran kad drot jede picu
Image

Image

Image

e sad on izlazi sa picama jer je valjda i drugarima kupio pice
htio sam slikat ali mi prebacilo na video tako da se kratko vidi kako on sa desne strane prilazi autu
http://www.youtube.com/watch?v=rsk3J8NQbig

nakon sto ostavlja pice u autu prilazi meni i cujete i sami
http://www.youtube.com/watch?v=tRIaD76EZKQ
kako to govori ja prekidam video jer me bilo strah da moze doc i do naguravanja i da mi ispadne mobitel
koji sam prije 2 dana kupio nov i bilo bi mi zao
( kupovina novog mobitela je bio razlog prodaje kamere na kojoj su mi ostale slike pasata karbona )
ali nije doslo do naguravanja iako je on prema meni kreno vidjeli ste kako
kao da me prepadne

inace reko sam mu slikam auto i da moze produzit on je reko nemas pravo da slikas a ja sam odgovorio da imam pravo i da je to moje građansko pravo
i da mi je stari advokat i da dobro poznajem svoja prava
na sta on govori boli me briga sto ti je stari advokat a ja njemu boli i mene sto si ti drot ja imam pravo da slikam
on se okrece i odlazi
i ja uspjevam jos jednu sliku napravit
ovo je odlazak kada ulazi u kombi
Image

nema lazi sve je tako bilo bila su tu i dvojica mladica ispred picerije koji su sve vidjeli tako da laganja nema
mozda i oni citaju ovu temu pa prepoznaju kombi sa slike
nista tajno samo javno i parkiracemo u zlatnim garazama
Tercius

#5199 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Tercius »

I ovo je fotografisano nekad u gluho doba noci predpostavljam s obzirom da nijedno drugo vozilo nevidim na saobracajnici.Da je ruzno ruzno je, al kakva je stetna posljedica po protok saobracaja nastupila tim njihovim nesmotrenim ponasanjem, osim sto je oznaceno vozilo policije te da je u nekom drugom slucaju neko drugo vozilo na ovim slikama mislim da bi bilo totalno nebitno i neinteresantno to sto si zabiljezio.
daxon

#5200 Re: "Majstori" parkiranja

Post by daxon »

johntra wrote:a otkud ti informacija da i ovdje policija ne radi svoj posao? jesi to zaključio na osnovu slika? druga je stvar što su glupani sami svezali ruke sa izbacivanjem onog člana iz ZOBS-a, na osnovu kojeg su mogli kažnjavati nepropisno parkiranje i bez znaka zabrane za isto...a toliko su glupi da im trebaju dvije godine da ga vrate u ZOBS, a još nisu...
Ovo o ovom famoznom članu koji je izbrisan, te da policija ne može kazniti vozače nepropisno parkiranih vozila je poput urbanih legendi, svi pričaju o tome, međutim, to uglavnom nije istina ili je poluistina. Naime, policija bez problema može kažnjavati vozače nepropisno parkiranih vozila i tamo gdje nema znaka. Međutim, problem je, koliko vidim, što nisu dovoljno educirani i što nisu dovoljno proučili zakon, a naročito mogućnosti koje imaju u zakonu.

Prekršaj se može sankcionisati i bez tačke 14. koja je obrisana iz člana 238.
Npr. po tačci 15. člana 238 kaznenih odredbi, a umjesto da se kazna za nepropisno parkiranje piše po članu 73. i 74., kazniti vozača nepropisno parkiranog vozila po članu 77. i riješen problem.

Dakle, tačka 15. člana kaznenih odredbi 238. kaže da će se sa 40, 00 KM kazniti:
"vozač koji vozilo zaustavljeno na kolovozu ne obilježi posebnim znakom na način propisan u članu 77."

Sa druge strane član 77. između ostalog kaže i ovo:
" Vozač je dužan motorno vozilo, traktor ili priključno vozilo, osim motocikla bez bočne prikolice, koje je zaustavljeno na kolovozu, obilježiti posebnim znakom kojim se označava zaustavljeno vozilo na kolovozu, i to:
1) kad je bio prinuđen da zaustavi vozilo na mjestu ili dijelu puta iz člana 73. ovog Zakona"

Prema tome, policija nema opravdanje kako ne mogu kazniti nesavjesne vozače zbog brisanja famozne tačke 14. člana 238. kaznenih odredbi, jer svako vozilo parkirano na način da čini prekršaj po članu 73. i 74., a vozač nije postupio po članu 77. tačka 1. podliježe kazni po članu 238. iz tačke 15.

Drugim riječima, svako vozilo zaustavljeno na dijelu puta o kojem govori član 73., a nije obilježeno sigurnosnim trokutom i to na način kako se po zakonu obilježava, može se kazniti sa 40, 00 KM po tačci 15. člana 238. kaznenih odredbi, a u skladu sa članom 77. tačka 1..

Inače, već sam ranije pisao post identičan ovome na ovoj istoj temi.
Locked