Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
naduvani

#5176 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

:lol:
Pa kineza očigledno
Tačnije imam tri sa različitim ekranima 4,7 / 5 / 5,5 inča
Pa koristim kako mi se kad čefne :oops:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5177 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Kineski telefoni (pogotovo Xiaomi) su dostigli taj nivo da su sasvim dovoljni za vecinu korisnika . Ali smijesno je reci da su bolji od ovih poznatijih ....
Nisu bolji al' nisu ni losiji nesto posebno. Ovdje kod nas, razmisljanje o njima bi se za dva dana promijenilo, kad bi imali svoje zastupnistvo i servis. Meni je jasna njihova sadasnja filozofija poslovanja, slabog marketinga i prodaje koja je u online formatu, kako bi troskovi bili manji i vrtili profit, al' da dodju na sami vrh, moraju onda zaigrati k'o samsung i ulagati mnogo vise para a onda ce i cijene njihovih uredjaja biti visocije nego sad.

poslano sa Sonija Ze
skafiskafsnjak

#5178 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
skafiskafsnjak wrote:Kineski telefoni (pogotovo Xiaomi) su dostigli taj nivo da su sasvim dovoljni za vecinu korisnika . Ali smijesno je reci da su bolji od ovih poznatijih ....
Nisu bolji al' nisu ni losiji nesto posebno. Ovdje kod nas, razmisljanje o njima bi se za dva dana promijenilo, kad bi imali svoje zastupnistvo i servis. Meni je jasna njihova sadasnja filozofija poslovanja, slabog marketinga i prodaje koja je u online formatu, kako bi troskovi bili manji i vrtili profit, al' da dodju na sami vrh, moraju onda zaigrati k'o samsung i ulagati mnogo vise para a onda ce i cijene njihovih uredjaja biti visocije nego sad.

poslano sa Sonija Ze
Pa upravo to... X puta sam rekao. Da postoji ovlasteni uvoznik, ne bi tako jeftini bili ...
naduvani

#5179 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Jel ti uni expert dovoljno ovlašten prodavac i serviser, uz pružanje garancije
I ja lično ću opet izabrat direktnu nabavku, i fala bogu da to postoji kod kineza, gdje ću dobit najmanje za trećinu jeftinije mobitel nego preko ovlaštenih prodavaca, makar ne bila nikakva garancija
Ionako mi se nikad nijedan telefon nije pokvario, a pogotovo je mala šansa u tom garantnom periodu, a poslije njega je svakako isto
ja ne znam šta ljudi rade sa telefonima pa ih sjebu, čuj riknula mu ploča kako ovaj ranije reče
skafiskafsnjak

#5180 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Nema tu dovoljno ili nedovoljno . Ili si ovlasteni uvoznik/servis ili nisi .

Tebi nije bitno, meni jeste... jbg. 100 ljudi 100 cudi . 100 zena 200 sisa
naduvani

#5181 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Pa kakav je po tebi uni expert uvoznik
Osim toga
Šta te boli kakav je uvoznik ako ti daje garanciju i ako će ti popravit ili zamjenit mobitel, a to tebe najviše interesuje
skafiskafsnjak

#5182 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

naduvani wrote:Pa kakav je po tebi uni expert uvoznik
Osim toga
Šta te boli kakav je uvoznik ako ti daje garanciju i ako će ti popravit ili zamjenit mobitel, a to tebe najviše interesuje
Ne znam, nisam nikad kupovao kod njih . A ima veze kakav je , kako nema. Kao prvo, mnogi daju garanciju samo na software prakticno. Daju garanciju za LG, Sony i ostale... pa kad ti se dio pokvari, ako pristanu popraviti, ubace jeftini dio koji nije originalan.
Mislim da je suvisno uporedjivati ovlastene servise da ovim piljarama.

Znam ja da su dosta skuplji telefoni kod njih, ali sve se placa. Pa ko zeli nek izvoli ...
naduvani

#5183 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Sa zadnjom rečenicom si sve i reko
Skuplje se plaća
I jedino se možemo složit oko toga, ko kako voli nek izvoli
Ja volim više nabavit bez garancije 2 mobitela umjesto jednog uz garanciju a u odnosu na razvikane marke i tri
Pogotovo što mi se mob nikad nije pokvario za 15 godina kako ih koristim
skafiskafsnjak

#5184 Re: Kineski mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

naduvani wrote:Sa zadnjom rečenicom si sve i reko
Skuplje se plaća
Ja volim više nabavit bez garancije 2 mobitela umjesto jednog uz garanciju a u odnosu na razvikane marke i tri
Pa da, skuplji su . Placa se sigurnost, kvalitetan servis i garancija .
edo82

#5185 Re: Kineski mobiteli

Post by edo82 »

Pokušavam da uzmeme mobitel preko gearbesta (uzeo sam od njih već 20ak nekih sitnica), međutim javlja mi poruku da mi ga ne mogu prodati, jer mi paypal akaunt nije verifikovan. Kada odem na akaunt, vidim da je sve ok. je li neko imao ovakvih problema?
taureg71

#5186 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

naduvani wrote:Jel ti uni expert dovoljno ovlašten prodavac i serviser, uz pružanje garancije
I ja lično ću opet izabrat direktnu nabavku, i fala bogu da to postoji kod kineza, gdje ću dobit najmanje za trećinu jeftinije mobitel nego preko ovlaštenih prodavaca, makar ne bila nikakva garancija
Ionako mi se nikad nijedan telefon nije pokvario, a pogotovo je mala šansa u tom garantnom periodu, a poslije njega je svakako isto
ja ne znam šta ljudi rade sa telefonima pa ih sjebu, čuj riknula mu ploča kako ovaj ranije reče

uhhhh kako se varas...meni su 2 fona riknula vrlo brzo iako su novi bili, i nisu ispadali, niti nosim po dzepovima pa da ih gnjeckam i sl, Asus odjednom riknuo ekran nakon 45 dana koristenja, a SE nakon 3 mjeseca...Garancija je jako bitna :izet: :izet: :izet:
taureg71

#5187 Re: Kineski mobiteli

Post by taureg71 »

Skuplje se plaća

imao si uzasnu srecu.,..skoro svakome koga znam bar par tel su riknuli u garanciji :twisted: :twisted: :twisted:
hakazvaka

#5188 Re: Kineski mobiteli

Post by hakazvaka »

skafiskafsnjak wrote:a sto vozite vw, mercedes, audi i slicno ?

Sto ne vozite ming shing king yong :D
upozorenje za off topic :!:
naduvani

#5189 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

taureg71 wrote:
Skuplje se plaća

imao si uzasnu srecu.,..skoro svakome koga znam bar par tel su riknuli u garanciji :twisted: :twisted: :twisted:
Pa ne može se baš reći da je sreća sa nekih 10tak mobitela u 15 godina
Azrail

#5190 Re: Kineski mobiteli

Post by Azrail »

Nemam garanciju, kupim novi i to dok mi crkne taj izaći će bolji, a po istoj cijeni i opet sam jeftinije prošao nego ti sa garancijom, jer mogu kupiti i treći za pare koji si ti dao za jedan sa garancijom.

P.S. Ni meni se nikada nije pokvario mobitel u 16 godina kako ih koristim.
probook

#5191 Re: Kineski mobiteli

Post by probook »

Opet se vratio ovaj sa antutu testovima :lol: :lol:
DON_eARL

#5192 Re: Kineski mobiteli

Post by DON_eARL »

Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3? :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5193 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by konektovan »

DON_eARL wrote:Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3? :D
Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!

poslano sa Sonija Ze
DON_eARL

#5194 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by DON_eARL »

konektovan wrote:
Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!

poslano sa Sonija Ze
Ma ništa to, uzeće mi neko u Aziji. :D Više ovako tehnički tražim savjet, meni 3S mi djeluje primamljivije jer je manji, a ima i 8 jezgri, u odnosu na 6 kod Note 3. Oba modela sa po 3GB rama i 32GB rom memorije. Note ima bolju kameru, a oba imaju otključavanje na otisak i brzo punjenje baterije. Još je 3S jeftiniji prilično.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7863
spree

#5195 Re: Kineski mobiteli

Post by spree »

Izasli mi 5s i mi 5plus. Nigdje mi note 2 proa :(. Nisu losi ovi, ali samo full hd display i nemaju ois.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
kolegione

#5196 Re: RE: Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by kolegione »

DON_eARL wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze
Ma ništa to, uzeće mi neko u Aziji. :D Više ovako tehnički tražim savjet, meni 3S mi djeluje primamljivije jer je manji, a ima i 8 jezgri, u odnosu na 6 kod Note 3. Oba modela sa po 3GB rama i 32GB rom memorije. Note ima bolju kameru, a oba imaju otključavanje na otisak i brzo punjenje baterije. Još je 3S jeftiniji prilično.

resmi note 3 pro je bestbuy
naduvani

#5197 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Xiaomi Mi 5s i Mi 5s Plus – službeno
http://mob.hr/xiaomi-predstavio-mi-5s-i-mi-5s-plus/
Kao što je bilo najavljeno, Xiaomi je predstavio najnoviji flagship model za 2016. godinu, Mi 5s, a nenadano mu se pridružio i Mi 5s Plus. Prvenstveno se razlikuju u veličini zaslona, ali ima još par detalja o kojima ćemo više u nastavku.

Mi 5s ima 5,15-inčni zaslon rezolucije 1080p, baš kao i “obični” Mi 5, ali je upakiran u novo “unibody” kućište od brušenog aluminija. Straga je također nova kamera rezolucije 12 MP s PDAF-om i otvorom blende f/2,0, a sprijeda 4-megapikselna s istim otvorom blende, ali pikselima veličine 2 μm. Mi 5s dolazi s ultrazvučnim čitačem otisaka prstiju koji koristi Qualcommovu tehnologiju Snapdragon Sense ID koja je preciznija i omogućava točno očitavanje preko više slojeva materijala ili primjerice znoja. Procesor je Snapdragon 821, a memorijske varijante imaju 3 ili 4 GB RAM-a, odnosno 64 ili 128 GB interne memorije. Baterija kapaciteta 3200 mAh podržava brzo punjenje (Qualcomm Quick Charge 3.0).

Veći model, Mi 5s Plus, ima 5,7-inčni zaslon čija je rezolucija također 1080p. Velika razlika je u kameri – dva puta po 13 MP i način rada kao na Huaweiju P9, što znači da jedna snima fotografije u boji, a druga crno-bijele. Procesor je isti kao na Mi 5s, ali memorijske varijante su 4/64 GB i 6/128 GB. Baterija je, sukladno većem zaslonu, kapaciteta 3800 mAh.

Cijene Mi 5s koje se odnose na kinesko tržište iznose 266 € za slabiju varijantu i 306 € za jaču, a za Mi 5s Plus 306 € za slabiju i 346 € za jaču. Oba modela se nude u četiri boje – siva, srebrna, zlatna i ružičasto-zlatna.
Montana

#5198 Re: Kineski mobiteli

Post by Montana »

Ne kužim..jel ovo tolko lošije od ajfona,da ajfonovci 700 ojera više za njega idu dat..

Image
Image

RAM/ROM: 6GB/128GB UFC 2.0 400ojero
https://www.cect-shop.com/de/xiaomi-mi- ... 0-nfc.html
naduvani

#5199 Re: Kineski mobiteli

Post by naduvani »

Xiaomi predstavio dva nova smartphonea
http://www.klix.ba/scitech/tehnologija/ ... /160927059
Kineska kompanija Xiaomi pravi "pametne" telefone ravne Samsungovim i Appleovim smartphoneima, ali ih prodaje po znatno nižoj cijeni. Takav je slučaj i s dva nova uređaja koja su se našla na tržištu.
Xiaomi je predstavio mobitele Mi 5s i Mi 5s Plus koji su kompanijin odgovor na novi iPhone. Radi se o moćnim uređajima, ali je 5s Plus veći i ima dvije stražnje kamere.

Xiaomi Mi 5s ima 5,15-inčni Full HD ekran, 2,15 GHz Snapdragon 821 procesor, 3/4 GB RAM-a i 64/128 GB interne memorije. Posjeduje i skener otiska prsta i stražnju kameru od 12 megapiksela, dok je naprijed selfie kamera od 4 megapiksela.

Cijena verzije s 3 GB RAM-a i 64 GB interne memorije je 300 dolara, dok verzija sa 4 GB RAM-a i 128 GB interne memorije košta 345 dolara.

Što se tiče Xiamija Mi 5s Plus, on posjeduje 5,7-inčni Full HD ekran, 2,35 GHz Snapdragon 821 procesor 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB interne memorije i skener otiska prsta. Tu je i Sonyjeva dvostruka kamera od 13 megapiksela na stražnjoj strani, veoma slična sistemu koji koristi Huawei P9. Naprijed je selfie kamera od 4 megapiksela.

Cijena verzije sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije iznosi 345 dolara, dok verzija sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije košta 390 dolara.

Kućišta oba uređaja su napravljena od aluminija, a stražnji dio je zaobljen. Skener otiska prsta je smješten ispod stražnje kamere.

Smartphonei su dostupni u zlatnoj, roze i bijeloj boji, a prodaja počinje 29. septembra u Kini. Da li će i kada biti dostupni širom svijeta, zasad nije poznato.
yoda82

#5200 Re: RE: Re: Kineski mobiteli

Post by yoda82 »

DON_eARL wrote:
konektovan wrote:

poslano sa Sonija Ze

Ja kako sam čitao, ispada Note bolji. Ja isto ganjam ovaj 3s pro. Manji je, a i dosta jeftinij (oko 100Km, ako se uračuna carina i porez).
Post Reply