Pa kineza očigledno
Tačnije imam tri sa različitim ekranima 4,7 / 5 / 5,5 inča
Pa koristim kako mi se kad čefne
Moderator: Benq
Nisu bolji al' nisu ni losiji nesto posebno. Ovdje kod nas, razmisljanje o njima bi se za dva dana promijenilo, kad bi imali svoje zastupnistvo i servis. Meni je jasna njihova sadasnja filozofija poslovanja, slabog marketinga i prodaje koja je u online formatu, kako bi troskovi bili manji i vrtili profit, al' da dodju na sami vrh, moraju onda zaigrati k'o samsung i ulagati mnogo vise para a onda ce i cijene njihovih uredjaja biti visocije nego sad.skafiskafsnjak wrote:Kineski telefoni (pogotovo Xiaomi) su dostigli taj nivo da su sasvim dovoljni za vecinu korisnika . Ali smijesno je reci da su bolji od ovih poznatijih ....
Pa upravo to... X puta sam rekao. Da postoji ovlasteni uvoznik, ne bi tako jeftini bili ...konektovan wrote:Nisu bolji al' nisu ni losiji nesto posebno. Ovdje kod nas, razmisljanje o njima bi se za dva dana promijenilo, kad bi imali svoje zastupnistvo i servis. Meni je jasna njihova sadasnja filozofija poslovanja, slabog marketinga i prodaje koja je u online formatu, kako bi troskovi bili manji i vrtili profit, al' da dodju na sami vrh, moraju onda zaigrati k'o samsung i ulagati mnogo vise para a onda ce i cijene njihovih uredjaja biti visocije nego sad.skafiskafsnjak wrote:Kineski telefoni (pogotovo Xiaomi) su dostigli taj nivo da su sasvim dovoljni za vecinu korisnika . Ali smijesno je reci da su bolji od ovih poznatijih ....
poslano sa Sonija Ze
Ne znam, nisam nikad kupovao kod njih . A ima veze kakav je , kako nema. Kao prvo, mnogi daju garanciju samo na software prakticno. Daju garanciju za LG, Sony i ostale... pa kad ti se dio pokvari, ako pristanu popraviti, ubace jeftini dio koji nije originalan.naduvani wrote:Pa kakav je po tebi uni expert uvoznik
Osim toga
Šta te boli kakav je uvoznik ako ti daje garanciju i ako će ti popravit ili zamjenit mobitel, a to tebe najviše interesuje
Pa da, skuplji su . Placa se sigurnost, kvalitetan servis i garancija .naduvani wrote:Sa zadnjom rečenicom si sve i reko
Skuplje se plaća
I jedino se možemo složit oko toga, ko kako voli nek izvoli
Ja volim više nabavit bez garancije 2 mobitela umjesto jednog uz garanciju a u odnosu na razvikane marke i tri
Pogotovo što mi se mob nikad nije pokvario za 15 godina kako ih koristim
naduvani wrote:Jel ti uni expert dovoljno ovlašten prodavac i serviser, uz pružanje garancije
I ja lično ću opet izabrat direktnu nabavku, i fala bogu da to postoji kod kineza, gdje ću dobit najmanje za trećinu jeftinije mobitel nego preko ovlaštenih prodavaca, makar ne bila nikakva garancija
Ionako mi se nikad nijedan telefon nije pokvario, a pogotovo je mala šansa u tom garantnom periodu, a poslije njega je svakako isto
ja ne znam šta ljudi rade sa telefonima pa ih sjebu, čuj riknula mu ploča kako ovaj ranije reče
naduvani wrote:Sa zadnjom rečenicom si sve i reko
Skuplje se plaća
Ja volim više nabavit bez garancije 2 mobitela umjesto jednog uz garanciju a u odnosu na razvikane marke i tri
upozorenje za off topicskafiskafsnjak wrote:a sto vozite vw, mercedes, audi i slicno ?
Sto ne vozite ming shing king yong
Pa ne može se baš reći da je sreća sa nekih 10tak mobitela u 15 godinataureg71 wrote:naduvani wrote:Sa zadnjom rečenicom si sve i reko
Skuplje se plaća
imao si uzasnu srecu.,..skoro svakome koga znam bar par tel su riknuli u garanciji![]()
![]()
Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!DON_eARL wrote:Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3?
Ma ništa to, uzeće mi neko u Aziji.konektovan wrote:Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!DON_eARL wrote:Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3?
poslano sa Sonija Ze
resmi note 3 pro je bestbuyDON_eARL wrote:Ma ništa to, uzeće mi neko u Aziji.konektovan wrote:Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!DON_eARL wrote:Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3?
poslano sa Sonija ZeViše ovako tehnički tražim savjet, meni 3S mi djeluje primamljivije jer je manji, a ima i 8 jezgri, u odnosu na 6 kod Note 3. Oba modela sa po 3GB rama i 32GB rom memorije. Note ima bolju kameru, a oba imaju otključavanje na otisak i brzo punjenje baterije. Još je 3S jeftiniji prilično.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7863

Ja kako sam čitao, ispada Note bolji. Ja isto ganjam ovaj 3s pro. Manji je, a i dosta jeftinij (oko 100Km, ako se uračuna carina i porez).DON_eARL wrote:Ma ništa to, uzeće mi neko u Aziji.konektovan wrote:Maloprije naletih na oglas za redmi note 3 pro zd 460 KM, radnja, garancija, pa eto fina ponuda?!DON_eARL wrote:Redmi 3S Prime ili Redmi Note 3?
poslano sa Sonija ZeViše ovako tehnički tražim savjet, meni 3S mi djeluje primamljivije jer je manji, a ima i 8 jezgri, u odnosu na 6 kod Note 3. Oba modela sa po 3GB rama i 32GB rom memorije. Note ima bolju kameru, a oba imaju otključavanje na otisak i brzo punjenje baterije. Još je 3S jeftiniji prilično.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=7863