brzo se napravi, jos brze pojede
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Sheikha
#5176 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo recepta za Kinder kolac/tortu po kojem sam pravila: http://www.coolinarika.com/recept/kinder-kolac ...extra je 
... jedino sto sam ja pravila u obliku torte, a vjerujem da ne bi bilo lose i kao kolac da se napravi 
-
dosta_mi_je_svega
#5177 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala puno ! A ovaj tvoj kolac i izgleda kao da se brzo jedeSheikha wrote:Evo recepta za Kinder kolac/tortu po kojem sam pravila: http://www.coolinarika.com/recept/kinder-kolac ...extra je
brzo se napravi, jos brze pojede... jedino sto sam ja pravila u obliku torte, a vjerujem da ne bi bilo lose i kao kolac da se napravi
- neprilagodjena
#5178 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zoya wrote:
Zna li neko recept za ovaj ljepi kolacic iz kojeg curi cokolada
-
kween
#5179 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
reepti su fenomenalni a jos kad su popraceni slikama to je jos vise fenomenalno
sad jedno pitanje za vas kuharice indigo hadzinice help
da li zna neko recept za tortu brusnica , jela sam u "vatri" vec par puta, svi su im kolaci fenomenalni i mogu se naci samo tu ono bas su specificni "concord"- isto super torta,"top cake", "choko king" , ma ne zna se koji je bolji..al ova brusnica torta me se najvise dojmila zato sto nisam ljubitelj ovi "kremasti kolaca i torti" ,nego vise ono da ima vise biskvita a ne sama krema...
najvise sto asocira na ovu tortu , je to sto je biskvit kao da jedete "medeno srce". a izmedju je fil od cokolade al tvrd fil znaci nije krema, i tako ide redom 3 puta tako,biskvit pa krema,i na vrhu i izmedju su brusnice al to je samo vise dekoracija bez njih je okus fenomenalan..
trazila sam recept ali bezuspjesno ...anyone ako je je probavo nek se javi ..voljela bih da probam napraviti tu tortu ..
thx super ste
sad jedno pitanje za vas kuharice indigo hadzinice help
da li zna neko recept za tortu brusnica , jela sam u "vatri" vec par puta, svi su im kolaci fenomenalni i mogu se naci samo tu ono bas su specificni "concord"- isto super torta,"top cake", "choko king" , ma ne zna se koji je bolji..al ova brusnica torta me se najvise dojmila zato sto nisam ljubitelj ovi "kremasti kolaca i torti" ,nego vise ono da ima vise biskvita a ne sama krema...
najvise sto asocira na ovu tortu , je to sto je biskvit kao da jedete "medeno srce". a izmedju je fil od cokolade al tvrd fil znaci nije krema, i tako ide redom 3 puta tako,biskvit pa krema,i na vrhu i izmedju su brusnice al to je samo vise dekoracija bez njih je okus fenomenalan..
trazila sam recept ali bezuspjesno ...anyone ako je je probavo nek se javi ..voljela bih da probam napraviti tu tortu ..
thx super ste
- gonič zmajeva
#5180 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
juha izgleda savršeno
-
Zoya
#5181 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo ga:neprilagodjena wrote:Zoya wrote:
http://www.coolinarika.com/recept/cokol ... kuci-kolac
-
Zoya
#5182 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Dobro te je baIndigo-X wrote:desert na brzaka u kasne satebanana prelivena toplom cokoladom i dulce de lecce krama
![]()
-
nova_korisnica
#5183 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zoya,Zoya wrote:Evo ga:neprilagodjena wrote:Zoya wrote:
ova "tekuca" cokolada unutra znaci ustvari da se kolac nije ispekao do kraja?? koliko vidim, ne ide nikakav komadic cokolade unutra koji ce se rastopiti i da bi se dobila ova tecna cokolada??
ja imam onu silikonsku formu za muffine...sta mislis koliko bih trebala peci?? u cemu ih ti peces?
-
Zoya
#5184 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Zoya,
ova "tekuca" cokolada unutra znaci ustvari da se kolac nije ispekao do kraja?? koliko vidim, ne ide nikakav komadic cokolade unutra koji ce se rastopiti i da bi se dobila ova tecna cokolada??
ja imam onu silikonsku formu za muffine...sta mislis koliko bih trebala peci?? u cemu ih ti peces?[/quote]
Kolac se ispekao onoliko minuta koliko stoji u receptu, jer ta se kolicina brasna ustvari skuha. A ne trebas nikakve komadice nahnadno dodavati da bi se ta "lava" dobila. Dovoljno je ta cokolada i 11 minuta pecenja
Pekla sam ih u ovakvim posudicama (ramekini) i mislim da samo i u takvima mozes lava kolacice peci.Ja sam otopila malo maslaca i fino ih premazala prije nego sto sam smjesu u iste sipala :

ja imam onu silikonsku formu za muffine...sta mislis koliko bih trebala peci?? u cemu ih ti peces?[/quote]
Kolac se ispekao onoliko minuta koliko stoji u receptu, jer ta se kolicina brasna ustvari skuha. A ne trebas nikakve komadice nahnadno dodavati da bi se ta "lava" dobila. Dovoljno je ta cokolada i 11 minuta pecenja

-
nova_korisnica
#5185 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
thank u dear
probacu pa kako ispadne
cokolada je...ne moze da ne valja :d
-
Zoya
#5186 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ma ne moze da ne ispadnenova_korisnica wrote:thank u dearprobacu pa kako ispadne
-
Zoya
#5187 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ovo navodno mora biti pod navodnicimaIndigo-X wrote:Zoya, u pravu si, ovaj kolac se najcesce priprema za valentinovo... i zovu ga jos gresni kolac, navodno navodi na grijehZoya wrote:Ma ne moze da ne ispadnenova_korisnica wrote:thank u dearprobacu pa kako ispadne
A ovaj se kolac jede u dvoje i najbolje se tad istopi u ustima. I ne treba nikakva predigra, samo kolac i sve kasnije ide k'o podmazano...
Nego, prije kolaca da se pupa dobro napuni necim konkretnim, varivom po tvome receptu naprimjer

-
todd_smith
#5188 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
kada me odvede na onaj rucak kod hadzinice, prosim zoyinu ruku odmah

-
todd_smith
#5189 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
promasila si onu mrvu na cosku

-
todd_smith
#5190 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
uh izvinjavam se gospodjo...bila je tehnicka greska kod komentara, izgleda da je moj monitor bio prljav a ne vasa kuhinja

- Bumbar
#5191 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@indigo...wow
moja ovako izgleda samo kad mi se starci najave

- neprilagodjena
#5192 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Da i ja upoznam nase forumase s mojim omiljenim kutkom![]()
eno ga Senseo
- melrose
#5193 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Jao Indigo koje slike............ 
-
walkabout
#5194 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Jao Indigo koje slike............ 
-
The_Fluid
#5195 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo, fala, bas je bilo ukusno. 
- neprilagodjena
#5196 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
A mogu li ja ovo napraviti i u silikonskim formama??Zoya wrote:Evo ga:neprilagodjena wrote:Zoya wrote:
Nemam ove druge
-
drekalica28
#5197 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Evo da priupitam i ja nešto vezano za ovak kolačić.
Jel' se on vruć servira, odnosno, jel se jede dok je još topao, ili se može sačekati?
Jel' se on vruć servira, odnosno, jel se jede dok je još topao, ili se može sačekati?
- neprilagodjena
#5198 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Ja sam vec ovisnik o slatkim poslasticama
fala indigo
fala indigo
-
dosta_mi_je_svega
- Irm@
#5200 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ovo su ti ustvari sarajevske ratne ruziceneprilagodjena wrote:Irm@ kako ide recept od kakao ruzica![]()
i kako ovako fino isprzi pastrmke a da ti se ne ogule??
ugl vrrrlo jednostavno... brasno, kvasac, topla voda, secer...zamijesis i ostavis da nadodje... onda tijesto podijelis na dva dijela i pospes radnu povrsinu kakaom i nakuhavas jedan dio po kakaou...onda razvijes svijetlu jufku i stavis po njoj tamnu i urolas u rolat i onda sijeces ruzice i peces.. 180 onak dok ne pocnu rumeniti (ali ne trebaju porumeniti).. zaljevas agdom..eh sad to je kako ko voli..ja volim tvrdje tako da ne zalijem puno...vjeruj mi preeeukusne su..
a pastrmke.. ustvari ovo su ti moje neuspjele pastrmke
a evo staro-bosanske pogace sto sam je u petak pravila i jela u 22 i nesto

a jucer sam opet pravila i ruzice