Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#5176 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

liaar wrote:Dosta raje ima averziju prema nargilama i pogotovo prema raji koja iste konzumira, te se ti tretiraju kao retardi
Ja gore nisam vidio nargilu...ne znam, moguce je i da je ima, ali nisam vidio. Je li se na to misli?
Thorgerson

#5177 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

amar1994 wrote: Mah ne mogu na forumu pisat i trollat :thumbup:

Ima jos mjesta odakle se vidi grad , isto cist zrak :)

Elita nije vlasnik , nego gro papaka koji ode u sunnyland :run:
Prica ti nema bas veze s vezom. Papaka ima svugdje. Dakle, ja sad trebam sjedit kuci il se zavlacit negdje gdje nema nikoga, da slucajno ne bih sreo nekog papka. :roll:

Mislim, tvoj izbor, izlazi gdje hoces, ali ne mozes reci da je ono gore mjesto bezveze, eto jer se tebi ne svidja.

Objekat je prelijep, sto se tice arhitekture, uredjenja interijera, eksterijera i svega. To sto se subjektivno tebi ne svidja je druga stvar. Objektivno ono gore se bolje nije moglo urediti i samo hejteru moze smetati onakvo nesto. A ko izlazi, ko je vlasnik iskreno boli me neka stvar. Ja odem sa suprugom i djeteom, i s njima sjednem...ne sjedim s drugim ljudima nit me zanimaju. I naravno preporuka je da se ne ide gore vikendom.
amar1994

#5178 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Thorgerson wrote: Prica ti nema bas veze s vezom. Papaka ima svugdje. Dakle, ja sad trebam sjedit kuci il se zavlacit negdje gdje nema nikoga, da slucajno ne bih sreo nekog papka. :roll:

Mislim, tvoj izbor, izlazi gdje hoces, ali ne mozes reci da je ono gore mjesto bezveze, eto jer se tebi ne svidja.

Objekat je prelijep, sto se tice arhitekture, uredjenja interijera, eksterijera i svega. To sto se subjektivno tebi ne svidja je druga stvar. Objektivno ono gore se bolje nije moglo urediti i samo hejteru moze smetati onakvo nesto. A ko izlazi, ko je vlasnik iskreno boli me neka stvar. Ja odem sa suprugom i djeteom, i s njima sjednem...ne sjedim s drugim ljudima nit me zanimaju. I naravno preporuka je da se ne ide gore vikendom.
naravno , slazem se :thumbup:
veliki_ah

#5179 Re: Sarajevo Construction

Post by veliki_ah »

Trebalo je to napraviti u austrougarskom stilu :D
amar1994

#5180 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

veliki_ah wrote:Trebalo je to napraviti u austrougarskom stilu :D
:lol: :lol: :thumbup:
VladaFBiH

#5181 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Thorgerson wrote:
amar1994 wrote: Mah ne mogu na forumu pisat i trollat :thumbup:

Ima jos mjesta odakle se vidi grad , isto cist zrak :)

Elita nije vlasnik , nego gro papaka koji ode u sunnyland :run:
Prica ti nema bas veze s vezom. Papaka ima svugdje. Dakle, ja sad trebam sjedit kuci il se zavlacit negdje gdje nema nikoga, da slucajno ne bih sreo nekog papka. :roll:

Ovu furku sam i ja imao... dok sam bio mlad i kukuz :)

nhf.
DaysleepeR

#5182 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

super je mjesto, samo eto mana je što onaj ko voli i želi ne može popiti pivu ili kuhano vino, ili neku rakijicu što su sve pića koja se piju na planini i uvijek su se pila na Trebeviću otkako je Sarajeva i Trebevića kao izletišta
drug_profi

#5183 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

DaysleepeR wrote:super je mjesto, samo eto mana je što onaj ko voli i želi ne može popiti pivu ili kuhano vino, ili neku rakijicu što su sve pića koja se piju na planini i uvijek su se pila na Trebeviću otkako je Sarajeva i Trebevića kao izletišta
Ovo i mene pati. Nisam pipić, ali brate daj kad prahne i kad je vrijeme za to da ima to nešto. Strašno me nervira što je to uzelo maha. Sjednem u fin restoran i rado bih vino uz jelo. Jok. Oš kiselu il kolu?
DaysleepeR

#5184 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

klošarska posla.

ne postoji gurmanska niti visoka kuhinja bez alkohola.

ali bošnjo voli pizzu i pileće filete, to je krajnji domet.
amar1994

#5185 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

:lol: :lol: :thumbup:

:run:
Thorgerson

#5186 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

VladaFBiH wrote: Ovu furku sam i ja imao... dok sam bio mlad i kukuz :)

nhf.
Koju furku? Ja sam gore otkako se ono cudo otvorilo otisao ukupno 7-8 puta. Od toga 3 puta sa strancima koji su zeljeli da gore odu i da vide sta ima i bili su odusevljeni - narocito jer je bila zima i bilo je ukraseno i jednu noc nije bilo magle i pogled je bio caroban.

Ovo ostalo sam onako otisao na kafu, kolac, nesto gricnut s djetetom.

Nasim ljudima nista ne valja. Bila livada i rusevna kuca - vidi livade nista ne rade, vidi kuce samo sto se nije srusila. Dodju ljudi naprave objekat koji nimalo ne zaostaje za nekim objektima po zapadu i razvijenom svijetu. E vidi sta su napravili, vidi posjekli su 4 drveta, fuj.
amar1994

#5187 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Sta fuj , imamo razlicite ukuse , nije ono jedino mjesto odakle se dobro vidi Sarajevo , ja odveo strance u setnju i izlet , kakvi restorani :-) , imaju oni toga na pasja preskakala :-D
VladaFBiH

#5188 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Thorgerson wrote:
VladaFBiH wrote: Ovu furku sam i ja imao... dok sam bio mlad i kukuz :)

nhf.
Koju furku? Ja sam gore otkako se ono cudo otvorilo otisao ukupno 7-8 puta. Od toga 3 puta sa strancima koji su zeljeli da gore odu i da vide sta ima i bili su odusevljeni - narocito jer je bila zima i bilo je ukraseno i jednu noc nije bilo magle i pogled je bio caroban.

Ovo ostalo sam onako otisao na kafu, kolac, nesto gricnut s djetetom.

Nasim ljudima nista ne valja. Bila livada i rusevna kuca - vidi livade nista ne rade, vidi kuce samo sto se nije srusila. Dodju ljudi naprave objekat koji nimalo ne zaostaje za nekim objektima po zapadu i razvijenom svijetu. E vidi sta su napravili, vidi posjekli su 4 drveta, fuj.
mislio sam na lika koji ne ide gore a ne tebe :) i ja idem s djecom u sunnyland 8)
amar1994

#5189 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Znaci ja kokuz :lol: :lol:
VladaFBiH

#5190 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

amar1994 wrote:Znaci ja kokuz :lol: :lol:
pa to je furka kokuza da im ništa ne valja i da je sve ofirno :)

- ovo je bila šala ako nisi skontao :)
amar1994

#5191 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

VladaFBiH wrote:
amar1994 wrote:Znaci ja kokuz :lol: :lol:
pa to je furka kokuza da im ništa ne valja i da je sve ofirno :)

- ovo je bila šala ako nisi skontao :)
jesam :thumbup: :D
thekupus

#5192 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Image
. Sa današnje press konferencije u Općini Stari Grad
peepeep

#5193 Re: Sarajevo Construction

Post by peepeep »

thekupus wrote:Image
Da su pametni da naprave da sve radnje izgledaju isto izvana... gdje bi im kraj bio. Da dignu rejting i onda fino i kirije, istjeraju kafiće i ponude prostor nekim malo boljim brendovima i naprave jednu finu ulicu koja bi se mogla dići na poseban nivo.
BadBoy

#5194 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Hoće li biti u austrougarskom stilu? :D :D
amar1994

#5195 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

hoce :izet: :lol: :lol:
Company85

#5196 Re: Sarajevo Construction

Post by Company85 »

peepeep wrote:
Da su pametni da naprave da sve radnje izgledaju isto izvana... gdje bi im kraj bio. Da dignu rejting i onda fino i kirije, istjeraju kafiće i ponude prostor nekim malo boljim brendovima i naprave jednu finu ulicu koja bi se mogla dići na poseban nivo.
Ne moze kad nisu opstinski prostori. Pravoslavna crkva je vlasnik i izdaje iste.
Thorgerson

#5197 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Ma ja mislim da ce se oni kafici sami pogasiti. Mislim na onakvoj lokaciji jbt u svim gradovima su ili neki super restorani ili radnje top brendova, a kod nas zadnje kafancuge.

Ja ne pamtim kad sam zadnji put sjeo u neko od onih kafana, mozda nekad prije 10-12 godina. Al fakat. :run:

Ovo sa ukidanjem basti je odlicna stvar koja ce najvjerovatnije rastjerati tu bagru i dovesti ili normalne restorane ondje ili neke top brendove.
thekupus

#5198 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Thorgerson wrote:Ma ja mislim da ce se oni kafici sami pogasiti. Mislim na onakvoj lokaciji jbt u svim gradovima su ili neki super restorani ili radnje top brendova, a kod nas zadnje kafancuge.

Ja ne pamtim kad sam zadnji put sjeo u neko od onih kafana, mozda nekad prije 10-12 godina. Al fakat. :run:

Ovo sa ukidanjem basti je odlicna stvar koja ce najvjerovatnije rastjerati tu bagru i dovesti ili normalne restorane ondje ili neke top brendove.
Tu su samo dva seljačka kafića, downtown i ovaj jedan malo bliže katedrali. Osim toga tu ima neka vinoteka, jazz club Monument koji se nikako ne moze nazvati kafancugom, dvije banke i nekoliko radnji. Stoji zatvoren prostor od Delalića, zaboravio sam kako se zvao taj kafić. Uglavnom, nije toliko katastrofalna situacija.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#5199 Re: Sarajevo Construction

Post by liaar »

Thorgerson wrote:Ma ja mislim da ce se oni kafici sami pogasiti. Mislim na onakvoj lokaciji jbt u svim gradovima su ili neki super restorani ili radnje top brendova, a kod nas zadnje kafancuge.

Kakvo ukidanje ? Ukinu im u zimskom periodu, svako ljeto isto
elk

#5200 Re: Sarajevo Construction

Post by elk »

U pinu i sanilend ni mrtav.kad vidim ona "parkirana" auta tu prvi kljuc bacim.
ima srecom jos uvijek lijepih i jeftinih mjesta,ko je gore redovan i ko hoda, zna o cemu govorim.a ima se i popit :roll: .nisam cuger fala bogu,ali nemoj me ogranicavati.pun mi postenih sda hadzija,berba 92 ili kasnije.
Post Reply