"Majstori" parkiranja Vol.2
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
noviclan
#5176 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Izgleda da je pauk u zabrani, pisati kaznu za nepostivanje saobracajne signalizacije
- nepass1
#5177 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Tako je lik jos onu malu toyotu, najmanju parkirao u pola parkinga. Kosi parking on jos vise ukosio. Uvucem se ja, ali mi 5cm auto od njega. I ja 1,5h cuckao nogama hocu li naci crvenu parnicu na autu. Jebo i toQler wrote: ↑12/02/2026 12:36Isto ovo brat uradio u Mercatoru davno... lik parkirao i brat se zainati ucica ga u mm do njega. Mi kafu popili onako posjedili... sisli dole ovaj pizdi... brat se malo ono odmakne, kaže ne vidim gdje je problem, ja sam tačno na mjesto parkiran. Al pošto nas je bilo dvojcaOptimist wrote: ↑12/02/2026 10:17 Ja sam se jednom ovakvom primakao da ne moze uci i otisao u kupovinu.
Kad sam se vratio, lik sjedi pored auta i poce galamit u stilu kako se ja parkiram?
A ja smireno, gospodine, ja sam koliko vidim u centru svoga mjesta, i vi meni prigovarate kako parkiram? Jel vidite da ste vi izvan svog mjesta?
Jesam kaze, ali bilo je mjesta koliko hoces, a ti parkirao tik do mene?![]()
Mislim se, da, bilo je, ali sam namjerno stao da te naucim pameti.![]()
Mislim da ce gledati sljedeci put kako i gdje ostavlja auto.sačekali smo da uđe u autu kroz gepek
i onda mi izašli...
- beni-bu-man
- nivla
- xPaco1337
#5180 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Zato ja sad (u Zenici) ušao na njihov parking jer se licna karta podiže tu, da samo uđem uzmem licnu kartu (dosao odma po otvaranju u pola 8 nema nigdje nikog) da ne bi placao parking đabe zbog 30 sekundi vremena i dođe policajac i otjera me kao službeni parking 
-
Naslovnica
#5181 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
+1drug_profi wrote: ↑12/02/2026 13:55 Ispravno i prijeko potrebno.
Da ministar izađe i kaže nabavljamo 5 pauk vozila, ja bih rekao svaka čast.
-
noviclan
-
preludezalude
#5183 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Parkiranje na trotoaru uz neostavljanje minimalnog prostora za neometano kretanje pjesaka je zabranjeno. Ovaj znak ne moze to zakonski omoguciti.
- kabal1337
#5184 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
oni mogu sta god zele, isto kao i onaj sto je odobrio taj znak upravo zbog toga sto si naveo
-
preludezalude
#5185 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
To je ono nase tipicno kabadahijsko ponasanje. Nisu nista bolji od kockastih glava. Isti mentalni sklop koji kaze: Moze mi se!
-
noviclan
- nepass1
#5187 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Iza taksi standa kod principovog sve policajci ujutro civilna parkiraju i pjehe do logavine
- kabal1337
#5188 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
-
HelaS
#5189 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
- nepass1
#5190 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Nikad vise kazni nisu pisali, danas franjevacka sve popisano sa cestitkama, drvenija sve popisano. Konak kazna do kazne. Iz dana u dan pisu a raja i dalje parkira, cak parkiraju dok su ovi tu sa autom i pisu kazne
-
HelaS
#5191 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Tamo gdje se godinama parkiravaju automobili, na ulicama kojima zaista ne smeta saobraćaj u mirovanju, sve ove tvoje nabrojane i niz drugih, treba iscrtati parkirna mjesta i odobriti parkiranje, s plaćanjem na sat, a ne postavljati barijere sa mjesečnim plaćanjem za odabrane, pa često prazno mjesto zjapi i danima, kao na Koovačima.
Sve one male rampe treba poskidati u uvesti parking sat od 2 KM.
- nepass1
#5192 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ma smeta, pa u franjevackoj si konstantno na cesti kao pjesak. Vise ne znas odakle auta dolaze. Talirevica, auto na autu. Ona praonica nareda auta, dostava u denny market ne znas kuda se kretati. Tamo zicara oni sto dovlace arape samo poture kombi gdje stignu. U konaku imas skolu, trotoar sirine 50cm. Pivara sa kamionima, zaglave od auta. Eto a.sahinagica je parking u jednoj traci, imas trotoar nekih 40 cm. Haj djete posalji u skolu.HelaS wrote: ↑13/02/2026 23:51Tamo gdje se godinama parkiravaju automobili, na ulicama kojima zaista ne smeta saobraćaj u mirovanju, sve ove tvoje nabrojane i niz drugih, treba iscrtati parkirna mjesta i odobriti parkiranje, s plaćanjem na sat, a ne postavljati barijere sa mjesečnim plaćanjem za odabrane, pa često prazno mjesto zjapi i danima, kao na Koovačima.
Ne znam, ali onaj krug alifakovac, franjevacka, bistrik, obala i.b.isakovica pa vise ne znas sa koje strane auto dolazi, ja koji se tu krecem zadnjih 20g pocinjem se gubiti.
Prije mozda godinu "udari" me auto kod careve, sreca skonto ga pa mu skocio na haubu, na austrijskom na zebri prelazim frajer namjerno po gasu, kisobran mi izbi iz ruke, onaj dio kod pekare bistrik tj. kod brojlera postao parking, moras ulicom hodati.
O dzumi da ne pricamo.
Ono je da udjes u dzamiju i svakom papku prosviras mozak.
Haj sto saobracaj ne funkcionise, vec ne mozes ni kao pjesak funkcionisati.
Sad ce u dz ubaciti i hitnu, eno opremaju. Pa ce jos veci krkljanac biti
-
HelaS
#5193 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Gdje će biti Hitna? To onda samo za "Tamnu stranu", jer je most zatvorennepass1 wrote: ↑14/02/2026 00:29Sad ce u dz ubaciti i hitnu, eno opremaju. Pa ce jos veci krkljanac bitiSpoilerShowMa smeta, pa u franjevackoj si konstantno na cesti kao pjesak. Vise ne znas odakle auta dolaze. Talirevica, auto na autu. Ona praonica nareda auta, dostava u denny market ne znas kuda se kretati. Tamo zicara oni sto dovlace arape samo poture kombi gdje stignu. U konaku imas skolu, trotoar sirine 50cm. Pivara sa kamionima, zaglave od auta. Eto a.sahinagica je parking u jednoj traci, imas trotoar nekih 40 cm. Haj djete posalji u skolu.HelaS wrote: ↑13/02/2026 23:51Tamo gdje se godinama parkiravaju automobili, na ulicama kojima zaista ne smeta saobraćaj u mirovanju, sve ove tvoje nabrojane i niz drugih, treba iscrtati parkirna mjesta i odobriti parkiranje, s plaćanjem na sat, a ne postavljati barijere sa mjesečnim plaćanjem za odabrane, pa često prazno mjesto zjapi i danima, kao na Koovačima.
Ne znam, ali onaj krug alifakovac, franjevacka, bistrik, obala i.b.isakovica pa vise ne znas sa koje strane auto dolazi, ja koji se tu krecem zadnjih 20g pocinjem se gubiti.
Prije mozda godinu "udari" me auto kod careve, sreca skonto ga pa mu skocio na haubu, na austrijskom na zebri prelazim frajer namjerno po gasu, kisobran mi izbi iz ruke, onaj dio kod pekare bistrik tj. kod brojlera postao parking, moras ulicom hodati.
O dzumi da ne pricamo.
- nepass1
#5194 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
U domu zdravlja. Samo me zanima gdje ce sanitet parkirati, ne mozes vise ni kao pacijent sa autom pred dz. Nemas gdje sa autom od cenginih rampi.HelaS wrote: ↑14/02/2026 00:33Gdje će biti Hitna? To onda samo za "Tamnu stranu", jer je most zatvorennepass1 wrote: ↑14/02/2026 00:29Sad ce u dz ubaciti i hitnu, eno opremaju. Pa ce jos veci krkljanac bitiSpoilerShowMa smeta, pa u franjevackoj si konstantno na cesti kao pjesak. Vise ne znas odakle auta dolaze. Talirevica, auto na autu. Ona praonica nareda auta, dostava u denny market ne znas kuda se kretati. Tamo zicara oni sto dovlace arape samo poture kombi gdje stignu. U konaku imas skolu, trotoar sirine 50cm. Pivara sa kamionima, zaglave od auta. Eto a.sahinagica je parking u jednoj traci, imas trotoar nekih 40 cm. Haj djete posalji u skolu.HelaS wrote: ↑13/02/2026 23:51
Tamo gdje se godinama parkiravaju automobili, na ulicama kojima zaista ne smeta saobraćaj u mirovanju, sve ove tvoje nabrojane i niz drugih, treba iscrtati parkirna mjesta i odobriti parkiranje, s plaćanjem na sat, a ne postavljati barijere sa mjesečnim plaćanjem za odabrane, pa često prazno mjesto zjapi i danima, kao na Koovačima.
O dzumi da ne pricamo.
A valjda most srede do jeseni
-
HelaS
#5195 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Hitna za Stari Grad je bila planirana na Kovačima. Ali hotel je važnijinepass1 wrote: ↑14/02/2026 00:58U domu zdravlja. Samo me zanima gdje ce sanitet parkirati, ne mozes vise ni kao pacijent sa autom pred dz. Nemas gdje sa autom od cenginih rampi.HelaS wrote: ↑14/02/2026 00:33Gdje će biti Hitna? To onda samo za "Tamnu stranu", jer je most zatvorennepass1 wrote: ↑14/02/2026 00:29Sad ce u dz ubaciti i hitnu, eno opremaju. Pa ce jos veci krkljanac bitiSpoilerShow
Ma smeta, pa u franjevackoj si konstantno na cesti kao pjesak. Vise ne znas odakle auta dolaze. Talirevica, auto na autu. Ona praonica nareda auta, dostava u denny market ne znas kuda se kretati. Tamo zicara oni sto dovlace arape samo poture kombi gdje stignu. U konaku imas skolu, trotoar sirine 50cm. Pivara sa kamionima, zaglave od auta. Eto a.sahinagica je parking u jednoj traci, imas trotoar nekih 40 cm. Haj djete posalji u skolu.
O dzumi da ne pricamo.
A valjda most srede do jeseni
-
hali gali halid
#5196 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Povećati cijenu kazne za nepropisno parkiranje.
- nepass1
#5197 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Jes na kovacima kad je krenula iz ono cudo da pravi tu obecano da ce biti hitna. Sad odjednom u dz, ali skroz nazor. Mislim, nisam siguran,da trenutno nema ni mokrog cvora gdje treba hitna.HelaS wrote: ↑14/02/2026 01:15Hitna za Stari Grad je bila planirana na Kovačima. Ali hotel je važniji![]()
- escobar__
#5198 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Bit će ubrzo legalizirat parking na trotoaru (nešto nalik njemačkom sistemu đe pola auta ide na trotoar, pola na cestu) jer se već sad nemaš gdje okrenut od automobila po bosanskim gradovima.

Slika maznuta odavdje.

Slika maznuta odavdje.
-
HelaS
#5199 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Da, u mnogim gradovima je takva organizacija parkiranja, i to je ok. U Zagrebu je besplatno u padinskim dijelovima.
- escobar__
#5200 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2
Ovdje uglavnom nije besplatno (plaća se godišnje oko 30 eura za jednu zonu) ali postoji manji broj parking mjesta na kojima ta dozvola nije potrebna. Automobili su uglavnom parkirani na ovaj način - dakle na trotoaru ali po sistemu pola/pola. Cesta jeste uža i za jedva mimoići se s automobilom iz suprotnog smijera ali zato ne voziš kao neiživljeni papak već do 30 km/h i mirna Bosna.
Mislim, nije ni ovdje bajno, i ovdje ima divljeg parkiranja, zauzimanja po dva-tri parking mjesta (bez sankcija) i općenito krkanluka kakav se može vidjet i u Bosni ali eto treba počet odnekle.