Ok, shvatam, imaš puno toga da mi kažeš, ali nije ova tema baš pogodna za to, možeš na pp slobodno, istrest' se kol'ko hoćeš, saslušaću te duše mi moje.Sara03 wrote:Barem ne vrijeđam zdrav razum... trolčiću.
Povorka ponosa u Sarajevu
- S4mpion
#5176 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
-
allem_77
- shbc
#5178 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ako je zemljotres bio zbog parade, cudi me da nas nije kakav meteor pogodio do sad koliko pedercina imamo u SDA/HDZ/SNSD
- Sara03
#5179 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Može... ali kad konačno sročiš jednu smislenu, složenu rečeničnu konstrukciju.
Do tada, slobodno nastavi sa trolanjem i kmečanjem.
Last edited by Sara03 on 30/08/2019 16:31, edited 1 time in total.
-
r_faruk
#5180 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Znate sta, natakarim i jedne i druge... nesto kontam, opet se blokira cesta, oni trce - cesta se blokira, ovi paradiraju - cesta se blokira, ovi drugi paradiraju protiv ovih prvih - cesta se blokira. Ja odoh organizovat paradu i blokirati cestu kao protest protiv blokiranja ceste...
- SmokingMan
#5181 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Zato ne bi ja stan u gradu nema tih para. 
- mO k3
#5182 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
ovo sam procitao malo prije .... sada znam ko sishbc wrote:Ako je zemljotres bio zbog parade, cudi me da nas nije kakav meteor pogodio do sad koliko pedercina imamo u SDA/HDZ/SNSD
- S4mpion
#5183 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Oke, kako god kažeš, samo se smiri.Sara03 wrote:Može... ali kad konačno sročiš jednu smislenu, složenu rečeničnu konstrukciju.
- shbc
#5184 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne znas. Jer nisam nigdje drugo napisao, a ni vidiomO k3 wrote:ovo sam procitao malo prije .... sada znam ko sishbc wrote:Ako je zemljotres bio zbog parade, cudi me da nas nije kakav meteor pogodio do sad koliko pedercina imamo u SDA/HDZ/SNSD
- mO k3
#5185 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
onda si procitao i kopiraoshbc wrote:Ne znas. Jer nisam nigdje drugo napisao, a ni vidiomO k3 wrote:ovo sam procitao malo prije .... sada znam ko sishbc wrote:Ako je zemljotres bio zbog parade, cudi me da nas nije kakav meteor pogodio do sad koliko pedercina imamo u SDA/HDZ/SNSD
- shbc
#5186 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kao sto napisahmO k3 wrote:onda si procitao i kopiraoshbc wrote:Ne znas. Jer nisam nigdje drugo napisao, a ni vidiomO k3 wrote: ovo sam procitao malo prije .... sada znam ko si
- mO k3
- shbc
#5188 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Mozda neko mene kopira

- S4mpion
#5189 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
U konačnici, ne postoji nijedan scenario prema kojem se čovjek ne slaže s njihovim idejama, a da nije mrzitelj i homofob i latentni homoseksualac, toliko o slobodama.Concord wrote:Ako ih ne podrzavas, automatski te proglasavaju protivnikom, homofobom, neprijateljem, braniteljem njihovh prava.S4mpion wrote:
Polahko, vjerovatno si izbačen iz cipela, ali saberi se.
To što je neko iznio drugačije mišljenje ne znači da mrzi, a pogotovo ne da je homoseksualac, to je kampanja LGBT ekstremista koju svi trebamo osuditi, kao civilizovani ljudi.
Ako kazes nesto protiv njih proglase te mrziteljem, latentnim homoseksualcem.
Dobar si samo ako ih podrzavas.
To je ta demokratija LGBT aktivista, boraca za jednakost ljudskih prava, prava na drugo misljenje, drugi izbor.
Da im kampanja nije toliko agresivna, vjerujem da bi incidenata bilo mnogo manje, međutim, kao što smo već utvrdili na ovoj temi, povorka bez incidenta je promašaj i toga su organizatori povorke itekako svjesni, što je razlog više da se za incidente, ako treba, i sami pobrinu.
- Kikibombona
#5190 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Lutov narod 
-
Hakiz
#5191 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ja sam uvjeren da tim koji organizuje povorku ima savjete od ljutd koji su sve to već prošli. Mržnju, napade, izvrtanje teza i sav ostali arsenal. I uspješno orgonizovali svoje povorke.S4mpion wrote:U konačnici, ne postoji nijedan scenario prema kojem se čovjek ne slaže s njihovim idejama, a da nije mrzitelj i homofob i latentni homoseksualac, toliko o slobodama.Concord wrote:Ako ih ne podrzavas, automatski te proglasavaju protivnikom, homofobom, neprijateljem, braniteljem njihovh prava.S4mpion wrote:
Polahko, vjerovatno si izbačen iz cipela, ali saberi se.
To što je neko iznio drugačije mišljenje ne znači da mrzi, a pogotovo ne da je homoseksualac, to je kampanja LGBT ekstremista koju svi trebamo osuditi, kao civilizovani ljudi.
Ako kazes nesto protiv njih proglase te mrziteljem, latentnim homoseksualcem.
Dobar si samo ako ih podrzavas.
To je ta demokratija LGBT aktivista, boraca za jednakost ljudskih prava, prava na drugo misljenje, drugi izbor.
Da im kampanja nije toliko agresivna, vjerujem da bi incidenata bilo mnogo manje, međutim, kao što smo već utvrdili na ovoj temi, povorka bez incidenta je promašaj i toga su organizatori povorke itekako svjesni, što je razlog više da se za incidente, ako treba, i sami pobrinu.
A i siguran sam da je strah mrzitelja mnogo jači od njihovih uvjerenja.
- S4mpion
#5192 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne znam koliko su organizatori spretni, ali povorka bez incidenata bi bila promašaj, amaterluk.Hakiz wrote:Ja sam uvjeren da tim koji organizuje povorku ima savjete od ljutd koji su sve to već prošli. Mržnju, napade, izvrtanje teza i sav ostali arsenal. I uspješno orgonizovali svoje povorke.S4mpion wrote:
U konačnici, ne postoji nijedan scenario prema kojem se čovjek ne slaže s njihovim idejama, a da nije mrzitelj i homofob i latentni homoseksualac, toliko o slobodama.
Možemo se složit' oko toga da mrzitelj nije svako ko paradu ne podržava?
-
Bodkin
#5193 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ne mora nuzno biti. Mrzitelj je onaj koji ih mrziS4mpion wrote:Ne znam koliko su organizatori spretni, ali povorka bez incidenata bi bila promašaj, amaterluk.Hakiz wrote:Ja sam uvjeren da tim koji organizuje povorku ima savjete od ljutd koji su sve to već prošli. Mržnju, napade, izvrtanje teza i sav ostali arsenal. I uspješno orgonizovali svoje povorke.S4mpion wrote:
U konačnici, ne postoji nijedan scenario prema kojem se čovjek ne slaže s njihovim idejama, a da nije mrzitelj i homofob i latentni homoseksualac, toliko o slobodama.
Možemo se složit' oko toga da mrzitelj nije svako ko paradu ne podržava?
- insomnia78
#5194 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Evo ja hin mrzim. Staje
- Sara03
#5195 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Koliko Arape i crnce?
- xoklix
#5196 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Kakva su ovo podsmjehivanja kad se Lutov narod pomene? Da nije heroja nošenih iskrenom vjerom u srcu bili bi ste 2 metra pod zemljom.
Zato pokažite malo poštovanja prema vjeri tih heroja.
Kada je da se uvede vjeronauka u škole, kada se organizira iftar na trgu ili ulici, kada se bajramska svečanost organizira na ulici, onda FGR, tzv "nezavisni intelektualci" i tzv. "nezavisni mediji", govore:"Vjera je lična, privatna stvar, to treba da ostane u kući, među četiri zida."
A kada homoseksualci hoće javno na ulicama da paradiraju i da pokazuju svoju seksualnu opredijeljenost (čitaj: nastranost), onda isti ti "nezavisni intelektualci" i FGR se pozivaju na slobode i ljudska prava. Ne spominju tada kuću i četiri zida. Ako ovo nije licemjerstvo, onda ne znam šta je.
- insomnia78
#5197 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Otprilike tu nedjeSara03 wrote:Koliko Arape i crnce?
- MarlboroGold
#5198 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Parada će se sad održati samo jednom, a vjerovatno i nastaviti postepeno, dok se vjera umiješala i pustila korijene u svim porama našeg društva u zadnjih 20 i kusur godina i gdje treba i gdje ne treba. Zato ljudi traže da ipak bude malo više između ta četiri zida i da se ne ne nameće i nabija na nos onima koji nisu njeni pripadnici. A da... FGR je sjedila kod kuće za vrijeme rata... how yes no. Tipična seljačka SDA priča.xoklix wrote:Kakva su ovo podsmjehivanja kad se Lutov narod pomene? Da nije heroja nošenih iskrenom vjerom u srcu bili bi ste 2 metra pod zemljom.
Kada je da se uvede vjeronauka u škole, kada se organizira iftar na trgu ili ulici, kada se bajramska svečanost organizira na ulici, onda FGR, tzv "nezavisni intelektualci" i tzv. "nezavisni mediji", govore:"Vjera je lična, privatna stvar, to treba da ostane u kući, među četiri zida."
A kada homoseksualci hoće javno na ulicama da paradiraju i da pokazuju svoju seksualnu opredijeljenost (čitaj: nastranost), onda isti ti "nezavisni intelektualci" i FGR se pozivaju na slobode i ljudska prava. Ne spominju tada kuću i četiri zida. Ako ovo nije licemjerstvo, onda ne znam šta je.
- Irsar
#5199 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Ah, ali biologija živih stvorenja potvrđuje moj stav. Svaki organizam ima određene osobine, i sve te osobine su dobre onoliko koliko osiguravaju dobrobit po taj organizam; sa biološokog (pa i "evolutivnog") aspekta, neke od tih dobrobiti su i razmnožavanje i propagacija genetskog materijala, koji su ujedno i neki od bioloških imperativa svakog živog organizma; homoseksualizam u tom smislu predstavlja prepreku, nešto što sprječava ili sputava ostvarenje funkcije razmnožavanja i propagacije genetskog materijala.Škobo Habu wrote:Pozivaš se na, recimo, biologiju, koja je u suprotnosti sa onim u što ti vjeruješ, jer biologija počiva i na "teoriji evolucije" koju, takvi poput tebe, potpuno negiraju.
Da je homoseksualizam jednako normalan kao i normalna seksualnost, onda bi bilo svejedno da li je neka živa vrsta ovakva ili onakva po tom pitanju. No kada se ova priča dovede do ekstremnih logičkih zaključaka javljaju se 2 mogućnosti:
- da su sve jedinke normalne seksualnosti nikakvog problema niti opasnosti ne bi bilo po razmnožavanje i propagaciju genetskog materijala, dok
- da su sve jedinke homoseksualne, vrsta bi praktično izumrla već nakon jedne generacije.
A samouništenje vrste je nešto totalno u koliziji i sa teorijom evolucije i sa prirodom, instinktima i nagonima za samoodržanjem te vrste. Dakle, kao što se može vidjeti, kroz jednostavan logički primjer u polju biologije se praktično dokazuje da je homoseksualnost izuzetak, nikako pravilo. I da je ono nešto loše, u principu.
Ti "mitovi" imaju više funkcija, o kojima ti ne znaš ništa, no i ti "mitovi" su daleko manje problematični od potpunog besmisla i kontradikcije koju ti i istomišljenici promovišete i podržavate kroz svu priču o tome kako ne postoji normalna seksualnost. Već je to sve kao "fluidno" i "spektar", bez ikakvih limita i razgraničenja.Teisti ne vjeruju u evolucijske procese, već u mitove o postanku svijeta poput toga da su prvi ljudi nastali od vode i blata?
Vaši stavovi su analogni djeci koja ne shvataju zašto 1+1 mora biti 2, a ne može biti 3. S tim što je za djecu razumljivo da im te stvari nisu odmah jasne...
Pa zar već nisam rekao? Trebam li ponoviti 2000 godina Evropske historije kao primjer?Dalje, koja to VIŠEMILENIJSKA LJUDSKA HISTORIJA govore da homoseksualizam izuzetak od pravila? Daj nekih činjenica, osim suhoparne mejtefske demagogije? Koja se to filozofija o kojoj govoriš? Sveti Toma Akvinski?
Platon, na primjer, tvrdi (zna) da postoje forme, forme koje nisu "materijalni objekti" ali koje služe kao "kalupi" svih materijalnih stvari. Te forme sukladno tome već unaprijed sve definišu, pa tako ako je neko rođen sa X i Y hromosomom - on je muško (izuzetak su rijetki slučajevi hromosomalnih i drugih deformacija), i nema nikakve mogućnosti IKADA da taj neko kao "postane" nešto mimo toga. Platon i Aristotel su inače osnova kompletne "evropske misli", bez kojih bi bila nepojmljiva današnja zapadna civilizacija.
Da li je bio nešto "posve prihvatljivo"? Želim tačno da znam, sa citatima i izvorima tvoje informacije, šta su ti "onaj koji voli i voljeni" zapravo činili? To da su se odavali seksualnom hedonizmu, koji je praktična karakteristika današnjih homoseksualaca, je nespojivo sa tim da imaju neku ozbiljnu funkciju i to vojnu od svih.Što se tiče antičke Grčke, očito je da mješaš pederastiju sa ljubavi između dva muškarca. Zapravo, Grci i nisu imali, koliko znam, naziv za takav vid emocionalne i fizičke veze.
U antičkoj Grčkoj je "homoseksualizam" bio nešto posve prihvatljivo:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sacred_Band_of_Thebes
Ili su možda i homoseksualci tada bili bolji ljudi nego ovi današnjice, moguće je, ali skeptičan sam.
Sapfa je nebitna pjesnikinja koja je svoju popularnost na Zapadu počela sticati tek kada je došlo "Prosvjetiteljstvo", kao i zbog nastojanja filozofije feminizma koja nastoji da je prikaže kao nekoga ravnog drugim velikanima antičkog svijeta.
Preuveličano, dijelom laž, a u slučajevima gdje je istinito - pa to je očit grijeh. Koga briga da li je "vioska feudalna kasta" radila nešto protiv propisa društva kojem su pripadali, je li to neki argument protiv propisa? Ili protiv te kaste? Ovo drugo je u pitanju, naravno.No, kada smo kod pederastije - kako komentarišeš da je taj vid seksualnih veza između visoke feudalne kaste i probranih mladića dio islamske tredicije i nasljeđa kompletnog Otomanskog Carstva?
Čuj Lutov narod? Navodiš nam biblijski mit kao zdrav argument?
Šta je sa Grcima, Rimljanima, šta sa kineskom civilizacijom, šta sa indijskom civilizacijom - konkretno Kamasutrom u kojoj se mogu vidjeti prikazi seksualnih odnosa između muškaraca?
Šta sa feudalnim Japanom u kojoj je kasta samuraja upražnjavala i pederastiju i homoseksualizam?
Na kraju, šta je sa Osmanskim Carstvom u kojem je homoseksualizam bio dekriminalizovan i prisutan u vojsci?
Koliki samo mora biti apsurd moderniste da istovremeno s jedne strane drevne civilizacije i društva smatra inferiornim i nazadnim, a s druge strane da poseže za istima da kao dokaže normalnost neke "progresivne" moderne ideje... Ne pada ti na pamet da ti je možda ispran mozak silnom propagandom, koja inače kreće od časova historije u osnovnoj školi, da se selektivno drevne civilizacije prikažu kako kome paše?
Svo ovo naglašavanje kojekakvih "kasti" je puka laž; pošto se radi o specifičnijim historijskim faktima, želim dokaze i imena autora koji iza istih stoje. Dokaze za navodnu "rasprostranjenost" i "smatranje normalnim" homoseksualizma. Moderni historičari imaju posebnu agendu, a to je da po pitanju LGBT drevne narode o kojima najmanje znamo prikažu kao posebno "tolerantnim", a koji su kao zamijenjeni mrksim Abrahamistima koji su donijeli "mračno doba". Naravno, historičari današnjice lažu, jer istina ostaje istina, a ljudska inteligencije je ista kao i prije, tako ona nije mogla smatrati nešto dobrim prije 3 hiljade godina, a lošim danas. Ne na ovoj skali o kojoj pričamo.
~~~
Ne postoji niti najmanja šansa da ljudska inteligencija bude kao "prevarena" Kršćanstvom i Islamom. Da kao bude obmanuta tim religijama u smatranju homoseksualizma kao nečega devijantnog. To je nespojivo sa ljudskom inteligencijom, jer je veličina greške enormna; enormna vremenski (hiljade godina), po brojnosti ljudi tobože "prevarenih" (milijarde) i samom činjenicom da je ista ta ljudska inteligencija osigurala opstanak, propagaciju i na kraju materijalni napredak čovječanstva. Tako da s jedne strane imamo inteligenciju koja je postigla mnogo, dok s druge strane se tvrdi da je ta inteligencija tako manjkava, tako glupa i lakomislena, da su je kroz hiljade godina mogle prevariti kojekakve religijske ideje.
No maksimum inteligencije je nespojiv sa maksimumom greške. A maksimum greške je upravo da se bude obmanut hiljadama godina. I to svi - od "običnog" čovjeka do najvećih teologa, filozofa, mudraca i drugih.
Ova današnja civilizacija je civilizacija u zalasku, zato se i javljaju ovakve haotične ideje o "fluidnosti"; sam "haos" je "fluidan", nema formu niti red. Tako i ova današnja civilizacija s jedne strane upropaštava samu sebe, a s druge strane želi to da validira kroz projekciju vlastitih mana na nekadašnje civilizacije, s tim što su i nekadašnje prošle kroz periode propadanja, tako da neke stvari se samo ponavljaju. No ovdje se želi reći kako je ponavljanje dokaz norme i pravila, a ne izuzetka u tim scenarijama propadanja.
- Irsar
#5200 Re: Povorka ponosa u Sarajevu
Pogrešno si me razumio, kad kažem "opskurno" mislim "ostalom svijetu nepoznato ili malo poznato". Možda riječ "opskurno" može imati neke negativne konotacije, ali ću reći da u ovom slučaju kod mene apsolutno nikakvu negativnu konotaciju nema. Možda sam trebao upotrijebiti riječ "malo poznatog".Škobo Habu wrote:Opskurno pleme iz Amazona?Irsar wrote: Međutim, logička greška se ogleda u tome što ništa ne sprječava plemena da dožive dekadencu i moralno rasulo; zašto bi samo "visoke civilizacije" bile podložne dekadenci i raspadu, kada svaki čovjek je svugdje suštinski isti i svako društvo samim time se može pokvariti, bilo da je to društvo antičke Grčke ili nekog opskurnog plemena Amazonije?
Zašto je neka jedinka ili zajednica "opskurna" samo zato što je nije dotakao tvoj "monoteistički moral"?
Meni to tukne na biološki rasizam, jer opskurno je nešto mračno, tmurno, nepoznato...
Dijelom istina, dijelom ne. Ali neda mi se kvantificirati koliko je neko bio moralniji i poučniji. Dovoljno je da kažem kako na nivou ljudske inteligencije nije bitno ko kojoj rasi pripada, dokle god spominje i promoviše istinu.Kada danas čovjek čita riječi indijanskog poglavice Chief Seattle kojim se obraća bijelim settlersima, koji u Božije ime dolaze da uzmu zemlju na kojem je njegovo pleme živjelo hiljadama godina, onda shvatiš da je on iz ove perspektive, i kao native Indian, bio daleko moralniji i poučniji po ljudsko čovječanstvo od bilo kog tvog moralnog uzora na kojima temeljiš svoje teološke traktate.
Svijet postoji već jako dugo, a "ljudski svijet" je prisutan ko zna koliko hiljada ili miliona godina. Stvari su ciklične. Moral će biti zamijenjen nemoralom, ali to nije "propast morala" već propast moralnih ljudi; moral je istina, a istina ne umire, samo ljudi koji se drže istine bivaju, ciklično, zamijenjeni onima koji se ne drže, da bi opet ovi drugi bili zamijenjeni ovim prvima.Ti, to je očito, nikako da shvatiš da je taj tvoj "moral", koji smatraš jedinim ispravnim, bolje rečeno jedinim istinitim, isto tako podložan propasti i na njega će se za možda pedeset, možda sto godina gledati na isti onaj način na koji danas promatramo "dekadenciju" Rima ili neke druge civilizacije.
Dok Bog ne odluči da je dosta.