SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mirzete nije hvaljenje isto sto i prepricavanje sopstvenog iskustva.
- Filter
#5177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zateznistub wrote: PA cenera ili cvaju, zavisno od stanja... i mirna Bosna.
Salim se, zastekas lovu za taxi a ako i nju popiješ... odštetu rasprave kući...
Jest da je bilo slučajeva da sam tražio auto satima, ali sam ga i nalazio...
ma znam drug, al nisam mogao da odolim
mada, kroz ove godine voznje i kafana, sam skontao da se dosta razlikuje sta se misli pod ovim, "ako vozim, ne pijem"
elem, baska tema
- zateznistub
#5178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Filter wrote:zateznistub wrote: PA cenera ili cvaju, zavisno od stanja... i mirna Bosna.
![]()
![]()
![]()
ma znam drug, al nisam mogao da odolim![]()
Ne znam za ostale, kolega filter, ali mi je razmisli babuka to fino usadio u tinta jer je to bio i njegov moto.
Sjećam se kao da je bilo danas, da sam jednom tražeći yugu naletio na tri iste boje, Meksikansko plavi bio, i dumo koji li je moj ko da tablice bog nije ni dao... Ni na kraj mi pameti
mada, kroz ove godine voznje i kafana, sam skontao da se dosta razlikuje sta se misli pod ovim, "ako vozim, ne pijem"
elem, baska tema
- zateznistub
#5179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam za ostale, kolega filter, ali mi je rahmetli babuka to fino usadio u tintaru jer je to bio i njegov moto.Filter wrote:zateznistub wrote: PA cenera ili cvaju, zavisno od stanja... i mirna Bosna.
![]()
![]()
![]()
ma znam drug, al nisam mogao da odolim![]()
elem, baska tema
Sjećam se kao da je bilo danas, da sam jednom tražeći yugu naletio na tri iste boje, Meksikansko plavi bio, i dumo koji li je moj ko da tablice bog nije ni dao... Ni na kraj mi pameti
-
mirzet87sa
#5180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S vremena na vrijeme se nasmrchem pa vozim, ja to radi sebe da sam budan. Do sad ni jednom da me murija uhvati, a vozim bolje nego cist. Nije hvaljenje, prepricavanje vlastitog iskustva. Ala ima glupih ljudi, ne mozes da vjerujes, a pogotovo ne kad isti krenu blatit slicne sebi? 
- JThomas
#5181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
to da se može prepustiti ljudskom moralu, kazni ne bi ni bilo. ali prvo izvjesnost kazne i da važi za sve, a tek onda visina.
pošto ovo prvo kod nas nikad neće biti i pošto će se sve uvijek moći završiti cvajom, a "face" i bez cvaje - mrka kapa.
pošto ovo prvo kod nas nikad neće biti i pošto će se sve uvijek moći završiti cvajom, a "face" i bez cvaje - mrka kapa.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja frajera Tito dragi 
-
mirzet87sa
#5183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Takvim smradovima gdje nude mito treba lomit ruke, po kratkom postupku. Trijezan si izasao sa namjerom da locesh, trijezan si sjeo u auto i znao si da ces se pjan sa istim vratiti, odgovaraj onda za svoje posljedice. Ja molim boga da me udari takva pjana budala, proklinjao bi dan sto nije na licu mjesta poginuo, a najdrazi su mi oni u mokasinkama s carapama.
-
mirzet87sa
#5184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos ne uzimajuci upitnost tehnicki ispravnog vozila, forumasa lokalica, gdje im je auto vise vremena kod majstora nego na ulici. Lijepa bandera, armirana, da vas rezu iz auta 2-3sata. Pjanih budala za volanom mi je preko kurca.
-
L u c i f e r
#5185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160918042
ne drze debili rastojanje pa onda bjezi u drugu traku da ne slozi u ovog ispred sebe
isto bi tako udario i pjesaka da je krenuo pretrcati kao i ovog psa
idiota u saobracaju 80%
ne drze debili rastojanje pa onda bjezi u drugu traku da ne slozi u ovog ispred sebe
idiota u saobracaju 80%
- O'zone
- Globalni moderator
#5186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad je moron u Nedžarićima kod nekadašnjeg doma penzionera sa A4, kroz desnu izlivnu traku projurio da ne čeka na semaforu i nastavio prema gradu
-
direstraits0078
#5187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije bas da je za crnu hroniku, to nekako dodje kao normalno devijantno ponasanje vozaca bijesnih automobila. Ha, dobar ovaj oksimoroncic.O'zone wrote:Sad je moron u Nedžarićima kod nekadašnjeg doma penzionera sa A4, kroz desnu izlivnu traku projurio da ne čeka na semaforu i nastavio prema gradu
- drug_profi
#5188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovdje stvarno likovi imaju neki problem. Valjda polaze od sebe, jer misle kad neko drugi nesto kaze ili prizna, da se automatski hvali time.
NE.
Priznao sam javno svoju gresku. Popio pivo pola sata prije nego sam sjeo u auto. Jedno pivo. Ne vozim pijan i kad mislim piti idem taksijem. Alkometar poakzao 10% vise od dozvoljenog. Da sam puhao nakon 10 minuta, vjerovatno bi bilo unutar dozvoljenog. Meni tad drot kaze - da sam znao da je jedna ne bih ti dao da duvas, ali mi izgledas nekako usporeno, a ja njemu kazem covjece umoran sam cijeli dan fizicki radio na vikendici i sjedoh u aksam da odmorim i pojedem nesto, rostilj uz pivo.
Platio kaznu bez pogovora i ne pada mi na pamet da vise rizikujem. Ispricao sam vam pricu da vam pokazem koliko zakon i sprovodjenje zakona mogu biti zamagljeni. Ja ko fol kaznjen, a odvezao se sa aminom policije svojim autom. Ko fol pod dejstvom alkohola, a ko fol nisam...
Zato je u ovoj banana drzavi sve tako kako jeste.
Ja sam smatrao da je kazna ispravna i da je trebalo da budem ispracen taksijem dalje, koliko god mi se cinilo da je sve to bezveze. Medjutim, eto policija misli da je i to relativno. Mozda su testovi psihomotornih sposobnosti koje vidjamo iz USA najbolje mjerilo opijenosti za te granicne vrijednosti izmedju starog i novog ogranicenja, od 0,3-0,5.
Nebitno, ja svakako ne mislim nikad vise piti ako cu voziti.
A bolidi misle da se hvalim time, svasta jebote.
NE.
Priznao sam javno svoju gresku. Popio pivo pola sata prije nego sam sjeo u auto. Jedno pivo. Ne vozim pijan i kad mislim piti idem taksijem. Alkometar poakzao 10% vise od dozvoljenog. Da sam puhao nakon 10 minuta, vjerovatno bi bilo unutar dozvoljenog. Meni tad drot kaze - da sam znao da je jedna ne bih ti dao da duvas, ali mi izgledas nekako usporeno, a ja njemu kazem covjece umoran sam cijeli dan fizicki radio na vikendici i sjedoh u aksam da odmorim i pojedem nesto, rostilj uz pivo.
Platio kaznu bez pogovora i ne pada mi na pamet da vise rizikujem. Ispricao sam vam pricu da vam pokazem koliko zakon i sprovodjenje zakona mogu biti zamagljeni. Ja ko fol kaznjen, a odvezao se sa aminom policije svojim autom. Ko fol pod dejstvom alkohola, a ko fol nisam...
Zato je u ovoj banana drzavi sve tako kako jeste.
Ja sam smatrao da je kazna ispravna i da je trebalo da budem ispracen taksijem dalje, koliko god mi se cinilo da je sve to bezveze. Medjutim, eto policija misli da je i to relativno. Mozda su testovi psihomotornih sposobnosti koje vidjamo iz USA najbolje mjerilo opijenosti za te granicne vrijednosti izmedju starog i novog ogranicenja, od 0,3-0,5.
Nebitno, ja svakako ne mislim nikad vise piti ako cu voziti.
A bolidi misle da se hvalim time, svasta jebote.
- insomnia78
#5189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ima raznih stupnjeva pijanstva. Ti nisi bio pijan da izgubis motoriku ali si imao nedozvoljenu kolicinu alkohola u krvi
- drug_profi
#5190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno i kazna za to postoji.insomnia78 wrote:Pa ima raznih stupnjeva pijanstva. Ti nisi bio pijan da izgubis motoriku ali si imao nedozvoljenu kolicinu alkohola u krvi
Stvar je kakvu pouku izvuces.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svako polazi od sebe. Ko je navikao da se hvali lovackim pricama, misli da svi tako rade.
Vozim deset godina, imam sigurno vise od 150 000 predjenih kilometara i nijednog udesa. Budalastinu sa alkoholom jesam napravio vise puta. Znao sam sjedati za volan poslije kafanaskih sjednica i to sam radio jako cesto jedno vrijeme. Ne ponosim se tim, a lekciju sam naucio kad sam napuhao 1,01 i platio kaznu i ostao bez vozacke. Zahvalan sam i sretan sto je to bila moja lekcija, a ne nesto drugo.
Vozim deset godina, imam sigurno vise od 150 000 predjenih kilometara i nijednog udesa. Budalastinu sa alkoholom jesam napravio vise puta. Znao sam sjedati za volan poslije kafanaskih sjednica i to sam radio jako cesto jedno vrijeme. Ne ponosim se tim, a lekciju sam naucio kad sam napuhao 1,01 i platio kaznu i ostao bez vozacke. Zahvalan sam i sretan sto je to bila moja lekcija, a ne nesto drugo.
- zateznistub
-
Naslovnica
#5193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To je postala normalna pojava na većini raskrsnica, Stup, Neđarići, Remiza, cirkus...O'zone wrote:Sad je moron u Nedžarićima kod nekadašnjeg doma penzionera sa A4, kroz desnu izlivnu traku projurio da ne čeka na semaforu i nastavio prema gradu
-
hladan.preminger
#5194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
16 godina sa vozačkom, i nikad nisam pomislio sjesti pijan za volan.zateznistub wrote:U preko 25 godina posjedovanja vozačke niti jednom...
Ne kontam potrebu da se to radi, ako piješ nadji nekoga da vozi ili taksijem kuci. Nije kvantna fizika.
-
hladan.preminger
#5195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
L u c i f e r wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160918042
idiota u saobracaju 80%
Pa držo je odstojanje kao i svi ostali, nije da je baš bio na braniku. Zato je i uspio izbjeći tog lika ispred.
Mislim da je mozda pogledao u stranu ili sl. pa nije odmah kocio, ali se snašao.
Ovo je nepredviđena situacija i dobro je prošlo jer je saobraćaj usporen.
Jebo pašče, nije mu mjesto na cesti. Ne bih ni ja stao ondje da sam ga udario.
- ultima_palabra
#5196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zar je sad 0,3 limit?drugi profil wrote:Ja sam jedini koji je platio kaznu za 0,33 promila.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.![]()
![]()
![]()
I jbg, dodje me piva 70 maraka. A mozda da sam znao da imam pravo da trazim da ponovo duvam za 10 minuta, ne bi toliko bilo.
Ma i taj uređaj je ko rulet... meni jednom nakon 2 pive pokazalo 0,00, a sjeo odmah za volan i nisam jeo ništa.
- drug_profi
#5197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima 5-6 godina da su sputili sa 0,5 na 0,3. Kad su opšte ograničenje za naselje spustili sa 60 na 50. Od zadnjeg ZOBS-a kojeg ce evo sad opet mijenjati.ultima_palabra wrote:Zar je sad 0,3 limit?drugi profil wrote:Ja sam jedini koji je platio kaznu za 0,33 promila.
A kad sam pitao sta cu sad sa autom, jer su mi uzeli vozacku 24 sata (ko biva dok se otrijeznim), kazu - nista vozi dalje, nisi ti pijan.![]()
![]()
![]()
I jbg, dodje me piva 70 maraka. A mozda da sam znao da imam pravo da trazim da ponovo duvam za 10 minuta, ne bi toliko bilo.
Ma i taj uređaj je ko rulet... meni jednom nakon 2 pive pokazalo 0,00, a sjeo odmah za volan i nisam jeo ništa.
- O'zone
- Globalni moderator
#5198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Saga se nastavlja
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160919031
Mislim da u zadnjih 20-50 godina na ovim prostorima nije bilo zapetljanijeg slučaja u kome je svaki korak koji se načini na izgled pogrešan. Ljudi koji su priznali krivicu sada izjavljuju da nisu krivi. Imaju pravo na to, ali mi je nelogično da nakon priznanja sada tvrde suprotno a da su priznali krivicu i na početku suđenja vjerovatno su se mogli nagoditi za manju kaznu kako to kod Omara inače ide. Sad ovo mene vodi tome da je priznanje izvučeno pod prisilom da bi se smirila javnost i nezadovoljni roditelji i familija.
Prvo ih hapse zbog sumnjičenja za krivično djelo ubistvo pa nakon žalbe Omara ih puštaju da bi ih odmah nakon toga uhapsili pod drugom optužnicom citiram: "protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja"
Plus na sve to pokretanje interne istrage protiv komesara policije zbog ovog slučaja pa prebacivanje loptice između tužilaštva i policije ko nije uradio svoj posao pa onda tužilaštva i porodice Memić....
Mislim da u zadnjih 20-50 godina na ovim prostorima nije bilo zapetljanijeg slučaja u kome je svaki korak koji se načini na izgled pogrešan. Ljudi koji su priznali krivicu sada izjavljuju da nisu krivi. Imaju pravo na to, ali mi je nelogično da nakon priznanja sada tvrde suprotno a da su priznali krivicu i na početku suđenja vjerovatno su se mogli nagoditi za manju kaznu kako to kod Omara inače ide. Sad ovo mene vodi tome da je priznanje izvučeno pod prisilom da bi se smirila javnost i nezadovoljni roditelji i familija.
Prvo ih hapse zbog sumnjičenja za krivično djelo ubistvo pa nakon žalbe Omara ih puštaju da bi ih odmah nakon toga uhapsili pod drugom optužnicom citiram: "protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja"
Plus na sve to pokretanje interne istrage protiv komesara policije zbog ovog slučaja pa prebacivanje loptice između tužilaštva i policije ko nije uradio svoj posao pa onda tužilaštva i porodice Memić....
-
The BEN10
#5199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JaoooO'zone wrote:Saga se nastavlja
-
hladan.preminger
#5200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ocigledno da nisu priznali bez prijevare, prislie ili prinude.