Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Selo el-Mugireh u Latakiji palo u ruke opozicije. Također brdo en-Nubeh ponovo pod kontrolom opozicije.
Isto tako selo Eš-Ševarigah u sjevernoj okolini Haleba nakon žestokih borbi opozicije sa YPG-om i Džejš Es-Suwar koji su imali podršku ruske avijacije, ponovo u rukama opozicije.
Iranski mediji sve više pišu o stradanjima iranskih oficira i vojnika na sirijskom ratištu a nedavno su objavili i vijest o pogibiji poznatog iranskog sveštenika Asgar Tešengardija koji je ''poginuo u Siriji u borbi protiv terorista'':
Asgar Tešengardi je nosio jedan od najčasnijih naziva kod šiita ''hudždžetul islam'' odnosno jamac islama, a iznad toga je samo ''ajatollah''.Asgar je kako prenose iranski mediji poginuo u južnoj okolini Haleba gdje je obavljao funkciju savjetnika.
Last edited by sarajevoxxxx on 08/12/2015 16:23, edited 1 time in total.
Challenger__ wrote:Hoće li neko onom priglupom trolu objasniti razliku između apriorne, kategoričke tvrdnje i moguće (ali ne i sasvim izvjesne) krivice?
Laku noć.
Cim prestanes lagati, ovakve akrobacije ti vise nece trebati.
Arapski narod masovno pristupa YPG. To je formacija koju su prepoznali kao istinskog zastitnika. Gotovo sva velika arapska plemena sa sjevera Sirije su pristupila YPG. Isto tako, arapske jedinice poput Jaysh al-Thuwar i Al Sanadid biljeze sve veci rast i uticaj na terenu...
Rampage wrote:
Posada do kraja života treba zahvaljivati vozaču:) Svaka mu čast na pribranosti i reakciji, umakao je za dlaku:)
A komandir napustio tenk i umalo da pogina van tenka. Cini mi se da ustaje posle udara rakete.
nixon69 wrote:
To meni lici na montazu.
Jedina slicnost u ta 2 videa je frajer koji ispaljuje TOW.
U tvom videu pogodak sa prednje strane a u Patkovom sa zadnje strane.
U tvom videu je posada vec bila napustila tenk,jer nije bio unisten
Sad kad opet pogledam, izgleda da si u pravu. Ja sam mislio da su ga gadjali sa 2 strane.
#Latakia Russian warplanes commit a massacre in #Marj_Zawia village in Kurd Mountain which led to the martyrdom of more than 10 persons and 15 wounded.
Rampage wrote:
Posada do kraja života treba zahvaljivati vozaču:) Svaka mu čast na pribranosti i reakciji, umakao je za dlaku:)
A komandir napustio tenk i umalo da pogina van tenka. Cini mi se da ustaje posle udara rakete.
nixon69 wrote:
To meni lici na montazu.
Jedina slicnost u ta 2 videa je frajer koji ispaljuje TOW.
U tvom videu pogodak sa prednje strane a u Patkovom sa zadnje strane.
U tvom videu je posada vec bila napustila tenk,jer nije bio unisten
Sad kad opet pogledam, izgleda da si u pravu. Ja sam mislio da su ga gadjali sa 2 strane.
Mislim da je jedan te isti tenk u pitanju, komandir tenka je samo "ispao" kada je TOW pogodio od naprijed, izgleda da je ERA ublazila udar...tenka u povlacenju stize drugi TOW od pozadi u udara u motorni dio gdje je ujedno i gorivo...na predhodnim videima isto je rezultiralo momentalnoj dezintegraciji tenka, mislio sam da je T72 kupola glavni problem, ali vec neko vrijeme izgleda da i motorni dio je katastrofa...zasto mislim da je isti tenk u pitanju( isti kvalitet videa, isti put u kadru i vegetacija okolo...)
Brat i sestra te njihov najmlađi brat, jučer poginuli u masakru kojeg su Rusi počinili nakon što su izveli zračne udare na mjesto Kafr Hamra u Halebu kada je poginulo 13 osoba:
Kikibombona wrote:Arapski narod masovno pristupa YPG. To je formacija koju su prepoznali kao istinskog zastitnika. Gotovo sva velika arapska plemena sa sjevera Sirije su pristupila YPG. Isto tako, arapske jedinice poput Jaysh al-Thuwar i Al Sanadid biljeze sve veci rast i uticaj na terenu...
Gire Sipi, novih 30 Arapa pristupilo YPG
Ta gamad se priklonja vec godinama onom ko je jaci u tom trenutku u njihovoj avliji. Sutra da neko nalupa Kurde oni bi slijedecem prisli. Beskicmenjaci obicni.
Normalno da ti je žao dječice,
zapitaš li se kad otkud ove slike od savoxxxa točno od određene djece a
bomba pala prije dan ili sat.
To ni Ameri ne mogu a li zato Arapi identificiraju, snime i odmah na
internet i javne mreže.
Kikibombona wrote:Arapski narod masovno pristupa YPG. To je formacija koju su prepoznali kao istinskog zastitnika. Gotovo sva velika arapska plemena sa sjevera Sirije su pristupila YPG. Isto tako, arapske jedinice poput Jaysh al-Thuwar i Al Sanadid biljeze sve veci rast i uticaj na terenu...
Gire Sipi, novih 30 Arapa pristupilo YPG
Ta gamad se priklonja vec godinama onom ko je jaci u tom trenutku u njihovoj avliji. Sutra da neko nalupa Kurde oni bi slijedecem prisli. Beskicmenjaci obicni.
Kod Arapa plemenske zajednice igraju veoma vaznu ulogu. Kurdi su lidere arapskih plemena uglavili u institucije, vjerovatno ih postavili oko izvora gdje kapa lova... i eto lajalnosti. Dovoljno je da lider plemena pozove svoj narod da se pridruzi vojsci... i eto odziva sirotinje. Slazem se sa tobom da ne bi bilo nikakvo cudo kada bi se sutra okrenuli portiv onih sa kojima su do jucer bili u savezu (u ovom slucaju Kurdima). Cisti oportunizam i borba za opstanak. Arapi u podrumima imaju najmanje deset razlicitih zastava spremnih za mahanje ko god naidje.
Normalno da ti je žao dječice,
zapitaš li se kad otkud ove slike od savoxxxa točno od određene djece a
bomba pala prije dan ili sat.
To ni Ameri ne mogu a li zato Arapi identificiraju, snime i odmah na
internet i javne mreže.
Odmah sam se ponadao da je propaganda i pozelio da su ova djecica ziva tamo negdje...
Al realnost je da gine puno djece. Bili velike racku zbog toga. Samo pare brale.