Naravno drugarOmmadawn wrote:
Ostadoh ti dužan odgovor na temi o "bosanskim piramidama" pa evo mogu i ovdje.
Nije se radilo o njoj nego o njemu, šta reći čovjeku koji se više naginje nad moj tanjir nego ja nad njegov kad se donosi hrana od kuće za ručak i kojem (i ne samo njemu) dajem recepte iz naše kuhinje, kad i ja sam smatram da su tzv. piramide, jedna nevažna bitka i tvrdnja šestero djece samo bizarnosti. Njegovo tadašnje (i jedino) generaliziranje Balkana je daleko ispod generaliziranja Balkanaca svega i svačega, pa tako i na ovoj temi. Doduše, imam jednog radnog kolegu koji glasa i podržava ekstremnu desnicu, jednom je javno rekao nešto loše protiv emigranata i bolje bi mu bilo da nije. Od tada ja i on imamo distancu ali radimo na istom mjestu i posao ne smije ispaštati zbog toga što se ja i on ne podnosimo.
Eto, bez ljutnje naravno.
Balkan jeste sve to, ali Balkan je i Nikola Tesla, Ivo Andric, Josip Broz Tito, Danis Tanović, Branko Lustig, Dragan Džajić, Ivica Osim itd....
Inače redovno se smijem nacionalistima koji Srbima spočitavaju Kosovsku bitku, a zaklinju se u Srednjovjekovnu Bosansku državu. Ne znaju ili neće da znaju hudnici čiji je velikaš Vlatko Vuković