Republika Turska

Post Reply
Mlohavi

#5176 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Na snimku je americki ch-47(chinook)srusen u Iraku. Ako je stvarno cobra pala usljed vatre sa zemlje pojavit ce se snimak sigurno, ako ne, ostaje samo prica o kvaru.
commendatore

#5177 Re: Republika Turska

Post by commendatore »

Mlohavi wrote:Na snimku je americki ch-47(chinook)srusen u Iraku. Ako je stvarno cobra pala usljed vatre sa zemlje pojavit ce se snimak sigurno, ako ne, ostaje samo prica o kvaru.
dvoelisni helikopter - al ni ovaj na snimku nije oboren - jest pogodjen ali nije oboren barem se ne vidi rusenje.....
Co0l

#5178 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

sunceKOtepsija wrote:
Co0l wrote:Onaj helikopter na snimku nije cobra nego cinuk.Il ti vijest nije tacna ili snimak.
moze bit il snimka il vijest, evo sad sam otisao direkt na sajt vrhovnog staba turske armije pise Cobra (al ako je snimka autenticna, a to nije kobra, ne znam sto lazu) doduse u obracanju medijima kazu da nije oboren vec je pao zbog kvara. Ko ce ga sad znat, oboren il pao...
http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliye ... a_132.html
Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen bir Kobra helikopterimiz ise Hakkâri Çukurca bölgesinde saat 05.50 sularında kaza kırıma uğramıştır.
doduse evo kurdske snage kazu u kontra saopstenju da su ga oborili, te da su cak uzeli tijela pilota i kopilota
Pitanje je da li Turci uopste imaju Cinuke.Info na koji sam ja naisao je da nemaju ali je taj info iz 2012.-te i nisam se puno zadubljivo u trazenje jer je ocito da se ne radi o helikopteru sa snimka.Cinuk je transportni helikopter a ne helikopter kojim se daje podrska pjesadiji u operacijama sto Kobra jeste.Dodaj uz to da su kurdski teroristi vec postali poznati po lazima i manipulacijama u medijima i odgovor se namece sam od sebe a to je da je snimak lazan,tj. da se ne radi o turskom helikopteru koji je pao danas.
Kikibombona

#5179 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Iz PKK su objavili da su oborili helikopter Cobra.

Ovaj video koji smo vidjeli niko od poznatijih kurdskih aktivista, novinara, medijskih kuca pa ni PKK nije objavio.

Iz PKK su porucili da ce uskoro sa detaljima obavjestiti javnost.
sunceKOtepsija

#5180 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-MHP-unutarstranacka opozicija najavljuje kongres za nedjelju, Bahceli se protivi, kako ce se zavrsit samo Bog zna, bice zanimljivo...
-MUP-Istanbula objavio listu puteva koji ce sutra biti zatvoreni zbog vjencanja godine, kcerke predsjednika Republike Sümeyye Erdoğan i novog zeta Republike Selçuk Bayraktara
sinocnja eksplozija u na podrucju dijarbakira (selo Dürümlü)
svjedoci i rodbina nastradalih kazu da je oko 22.30 primjeceno teretno vozilo bez registarskih oznaka, nakon cega je jedan od starijih stanovnika sela izasao da vidi ko je u pitanjmu, da nisu lopovi kradljivci stoke iotd, nakon cega je na njega potegnuto oruzje uz prijetnju da se vrati u kucu, nakon toga su izasli jos neki stanovnici sela, kamionet se udaljio, malo, doslo je do prepirke, neki svejdoci navode da su culi i pucnjeve, i samo sto su izasli iz kuca doslo je do velike eksplozije ranjenih preko 50, mjestani tvrde da je poginulih 15, 5-6 cijelih tijela su uspjeli kompletnih otpremit u mrtvacnicu.nema kuce u selu da nije ostecena, zale se na vlast, tj na nedolazak hitne pomoci (tvrde da su sami morali odvuci ranjene u bolnicu, iako su bili obavjesteni i oni i policija i vojska), zandarmerija je dosla na mjesto eksplozije tek 5-6 sati poslije, itd. Druga snimka snimke sela, izjave na turskom i kurdskom.

sunceKOtepsija

#5181 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

nekakvi anonimusi na internetu tvrde da su mjestani pripremali napad na zandarmeriju, da je slucajno doslo do eksplozije itd,
u vise gradova turske u pojedinim dzamijama klanjana dzenaza u odsutnosti za Rahman Nizamija (medu kojima Dijarbakir, Van, Bursa itd)
https://en.wikipedia.org/wiki/Motiur_Rahman_Nizami
Şanlıurfa (opstina Viranşehir) ubijena 4 navodnih pripadnika PKK, nisu se zaustavili na naredbu policije, pokusali pobjeci, pronaden eksploziv

zapocela proizvodnja MPT-76 u tvornici oruzja u Kırıkkaleu.
https://en.wikipedia.org/wiki/MPT-76

Image
Turski mi nistar turizma susreo se sa savjetnikom predsjednika Irana Mesud Sultanifer te predstavnicima turistickog sektora. postigli su dogovor o ulaganjima i zajednickom nastupu na polju turizma.
Turske firme ce raditi na izgradnji 10 hotela u Taheranu, İsfahanu, Sirazu, Tabrizu i Maşhadu. Povecace se broj letova izmedu Irana i Turske s ciljem privlacenja veceg broja Iranskih tursita u Tursku. Iran i Turska ce zajedno nastupati na promociji i turistickoj ponudi za trzista Kine, Indonezije, Malezije Indije i dr dalekoistocnih zemalja.
sunceKOtepsija

#5182 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

kao sto sam ranije pisao, prava sapunica u MHP-u. Ovi dole zele kongres i promjenu rukovodstva, zakazali su kongres za sutra (nedjelja 15.05. u 10.00), podnili su i zahtjev sudu, koji im je odobrio, a drugi sud im je zabranio odrzavanje kongresa. (sad ovi optuzuju da iza zabrane odrzavanja kongresa stoji AKP kojima je cilj da aktuelno rukovodstvo ostane kako bi dobili veci broj glasova na mogucim novim izborima)
Image
u vise gradova turske u pojedinim dzamijama klanjana dzenaza u odsutnosti za Rahman Nizamija (medu kojima Dijarbakir, Van, Bursa itd)
https://en.wikipedia.org/wiki/Motiur_Rahman_Nizami
Predsjednik Republike Erdogan u obracanju gradanima u Kocaeli-u prisjetio se gore sspomenutog te rekao:"Vidjeli ste sta se desilo u Bangladesu. Nizami je bio alim (ucenjak). Jel se iko pobuni, digao glas protiv njegovog pogubljenja? Gdje su glasovi onih koji vjeruju u demokratiju? Da se ovako nesto desilo na zapadu izbio bi haos, posto je u pitanju islamski lider niko se nije ni pocesao."
U vezi izbjeglicke krize i Sirije Erdogan je rekao: "Mi, za razliku od zapadnih zemalja nismo zatvorili kapije. Spasili smo 110 000 osoba od utapanja. Nastavicemo s borbom, s istom odlucnoscu s kojom se borimo protiv onih koji pokusavaju da osvoje Halep. Niko nista ne raadi da bi sprijecio rezim, Rusiju i Iran u Siriji. Zasto? Zato sto nikoga od njih nije briga za unesrecene u Siriji."
-Svadba godine danas u 15.00
Policija je cijelu noc radila na obezbjedivanju ulica i rute koja vodi do mjesta velikog vjencanja. Postavljane su metalne ograde. Jos juce je objavljena lista ulica koje ce biti zatvorene za saobracaj zbog vjencanja cerke predsjenika Republike.
Image
Image
-Put do predsjednickog sistema:
Postoji nekoliko puteva kojima ce se pokusati doci do predsjednickog sistema i promjene ustava:
1. Akp-u nedostaje jako mali broj glasova da bi izvrsili promjenu ustava u parlamentu. stanje u MHP-u je kriticno. Moguce je postizanje dogovora s nezadovoljnicima, clanovima jedne ili druge, trece struje i na taj nacin pridobijanja potrebne podrske (iako vrlo tesko, ali sve je moguce).
2. Ukoliko to iz ovih ili onih razloga ne uspiju-referendum u oktobru/novembru i/ili izbori. Izbori-ukoiko ova sapunica s MHP-om potraje, te ukoliko se procjeni da bi i MHP i HDP mogli ostati ispod praga od 10% (cak samo jedna od ove dvije partije da ostane izvan parlamenta bi bila dovoljna) da se osigura (uz dobar izborni rezultat) potreban broj zastupnika za promjenu ustava. Referendum kao krajnja mjera, iako je referendum po ovom pitanju, kko tvrde neki analiticari manje siguran put u odnosu na izbore. Erdogan je samo dan ili dva nakon smjene/ostavke Davutoglua rekaao da se od promjene ustava i uvodenja predsjednickog sistema nece odustati.
Image
Pınar Çetinkaya-20 godisnja studentica koja je boravila u jednos+m studentskom domu, razgovarala s porodicom koja ne zna turski, na maternjem kurdskom, izbacena iz doma, ukinuta joj stipendija, uhapsena, te nakon date izjave pustena.
"Prosli mjesec sam u prisustvu cimerica razgovarala telefonom s porodicom na maternjem jeziku. Nakon toga poceli su da se drugacije odnose prema meni, da me optuzuju, suocila sam se s nepravednim optuzbama koje mi mogu unistiti zivot i buducnost. Zbog optuzbi i rijeciu dviju osoba izbacena sam iz doma, ukinuta mi je stipendija. U soku sam."
Image
Kadri Yıldırım koji u turskom parlamentu zastupa HDP za podrucje Siirt-a, podnio je pisani zahtjev da se na internet stranici parlamenta pocnu objavljivati izvjestaji o radu parlamenta na Kurdskom jeziku. Kadri Yıldırım je bivsi zamjenik rektora Artuklu Üniverziteta iz Mardina, covjek koji se bavi proucavanjem kurdskog jezika. Inace turski parlament izdaje saopstenja o radu, na zvanicnoj stranici na osam stranih jezika.
Last edited by sunceKOtepsija on 14/05/2016 11:03, edited 1 time in total.
Kikibombona

#5183 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

sunceKOtepsija wrote: Pınar Çetinkaya-20 godisnja studentica koja je boravila u jednos+m studentskom domu, razgovarala s porodicom koja ne zna turski, na maternjem kurdskom, izbacena iz doma, ukinuta joj stipendija, uhapsena, te nakon date izjave pustena.
"Prosli mjesec sam u prisustvu cimerica razgovarala telefonom s porodicom na maternjem jeziku. Nakon toga poceli su da se drugacije odnose prema meni, da me optuzuju, suocila sam se s nepravednim optuzbama koje mi mogu unistiti zivot i buducnost. Zbog optuzbi i rijeciu dviju osoba izbacena sam iz doma, ukinuta mi je stipendija. U soku sam."
Koliko zla i nepravde koja svakodnevno pogadja male ljude...

Iz UNa porucili da su ptpuno spremni otpoceti istragu o zlocinima na istoku zemlje koje je pocinila turska vojska.
sunceKOtepsija

#5184 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
-pocelo je-auto s mladom i mladozenjom napustilo predsjednicku rezidenciju na obali Bosfora
-na podrucju Hakkarija nastavljaju se zestoke borbe (juce poginulo osam vojnika)-danas jedan
-u Adani velika anti-teroristicka operacija, ucestvovalo preko 300 policajaca uz podrsku helikoptera... uhapseno 20 osumnjicenih za podrsku PKK, medu uhapsenima vecina maloljetnih
sunceKOtepsija

#5185 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-35 hiljada zvanica se ocekuje na svadbi godine, turski mediji prenose prve slike i snimke kolone, kroz otvoreni prozor crnog BMW-a uspjeli su uslikati mladu i mladozenju, prati ih veliki broj automobila i tjelohranitelja. Ogledala su ukrasena cvijecem
Image
Image
Pripreme za vjencanje godine- Predsjednik Republike je danas licno obisao dvoranu u kojoj ce se obaviti vjencanje, vrse se posljednje pripreme, ciste se staklene povrsine, restaurijaju se trotoari, ponovo se boji horizontalna signalizacija (zebre, linije na cesti koja vodi do dvorane itd)
ostala su jos samo 4 dana!!!
-pozivnica "Podjelite s nama srecu zbog vjencanja nase djece Sümeyye i Selçuk-a".
U potpisu Emine i R.Tayyip Erdoğan - Canan i Özdemir Bayraktar (ponosni roditelji novog zeta Republike). Turski mediji naglasavaju jednostavnost pozivnice na kojoj je insistirala kcerka predsjednika Republike, Sümeyye Erdoğan- stililizovani znak "S" kao pocetno slovo imena mlade i mladozenje
Image
Pozivnice upucene zastupnicima AKP-a, bivsem premijeru i bivsem predsjedniku (sto je zanimljivo imajuci u vidu da Gul nije bio pozvan na godisnjicu osnivanja partije).
Image
Image
dvorana dostojna vjencanja godine, Kulturni centar Yahya Kemal Beyatlı opstina Küçükçekmece (Istanbul), ako je vjerovati zvanicnom sajtu centra-centar sa najvecom scenom ne samo u turskoj, vec i u Evropi. Vjencanje godine 14. maja, Sumeyye Erdogan&Selcuk Bayraktar
Image
Image

kao sto je i najavljeno, nakon vjeridbe svadba godine ce biti odrzana prije ramazana, receno ucinjeno, svadba godine zakazana za 14. maj.
mjesto vjeridbe-predsjednicka rezidencija na obali Bosfora
Image
SVADBA GODINE-VJERILA SE Sümeyye Erdoğan
vjeridba Sümeyye Erdoğan, mladje kcerke Predsjednika Republike. Vjeridba je jednom odgadana zbog bolesti oca buduceg mladozenje.
Provladini mediji su obavijestili javnost da je ceremonija vjeridbe odrzana u prelijepoj predsjednickoj rezidenciji na obali Bosfora, te prenijeli da ce svadba biti prije Ramazana. Provladin Sabah, izmeduostalih je planirano vjencanje proglasio "vjencanjem godine".
Mediji prenose niz informacija o mladozenji, o tome vise kasnije...
-Sumeju Erdgoan opozicija je prozivala zbog raznih stvari, vile izgradene na zasticenom podrucju, onda zbog navodnog nezakonitog imenovanja za savjetnicu (u to doba) premijera Tayyipa Erdogana, primanje astronomske plate od 52 000 Lira itd. meduti sve to je sada proslost, Sumeja se vjerila u nedjelju 20.03.2016. sa 36 o godiisnjim SELÇUK BAYRAKTAR-om, tehnickim direktorom projekta izrade bespilotne letjelice za tursku armiju.
Inace Selcuk Bayraktar zavrsio je Americki koledz u istanbulu 1997. godine. nakon cega je studirao na İTÜ (Istanbulski tehnicki univerzitet). Nakon toga je radio u GRASP labaratoriji univeriziteta u Pelsinvaniji. Radi na doktoratu na prestiznom univerzitetu MIT.
(zuta stampa je pisala prije nekoliko godina da je Sumeja vjerena s jednim momkom koji je inace blizak Gulenu, ali nekako u vrijeme razlaza Erdogana Gulena i ta vijest je opovrgnuta).
Image
malo slika buduceg mladozenje koje su turski mediji prenijeli javnost
-buduci mladiozenja voli djecu
Image
-druzi se s obicnim svijetom, jede narodnu hranu
Image
-voli ljude
Image
-upravlja projektima za boljitak Turske
Image
-koristi mobitel
Image
-daje pojasnjenja oficirima
Image
-prati trendove (selfi)
Image
-jos jedan selfi
Image
neki mediji (kolumnisti, twiterasi-kojih se Perdsjednik dotakao u untervjuu od nek dan-o tome drugom prilikom) pisu zajedljive komentare kao "hocel i on kao Berat Albayrak postat ministar" itd. dok s druge strane vladni mediji prenose informacije o njegovoj radisnosti i strucnosti.
porodica Erdogan sa zetom i ministrom Berat Albayrak-om (muzem Erdoganove starije kcerke) pozdravlja narod s balkona
Image
sunceKOtepsija

#5186 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-35 hiljada zvanica se ocekuje na svadbi godine, turski mediji prenose prve slike i snimke kolone, kroz otvoreni prozor crnog BMW-a uspjeli su uslikati mladu i mladozenju, prati ih veliki broj automobila i tjelohranitelja. Ogledala su ukrasena cvijecem
Image
Co0l

#5187 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Turski mi nistar turizma susreo se sa savjetnikom predsjednika Irana Mesud Sultanifer te predstavnicima turistickog sektora. postigli su dogovor o ulaganjima i zajednickom nastupu na polju turizma.
Turske firme ce raditi na izgradnji 10 hotela u Taheranu, İsfahanu, Sirazu, Tabrizu i Maşhadu. Povecace se broj letova izmedu Irana i Turske s ciljem privlacenja veceg broja Iranskih tursita u Tursku. Iran i Turska ce zajedno nastupati na promociji i turistickoj ponudi za trzista Kine, Indonezije, Malezije Indije i dr dalekoistocnih zemalja.
:thumbup:
sunceKOtepsija

#5188 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
neposredno pred svadbu buduci zet republike Seldzuk bayraktar, na twitteru podijelio, kako je napisao "najljepsi poklon, od brace koja zbog operacija u Sirnaku nece moci prisustvovati vjencanju". Na slici se vide pripadnici specijalnih jedinica zandarmerije-JÖH, koji su iz Şırnak-a, gdje se vode zestoke borbe poslali cestitku Seldzuku povodom vjencanja s cerkom predsjednika Republike.
https://twitter.com/Slck_byrktr/status/ ... 48/photo/1
-Turska i Ukrajina unapreduju poslovnu saradnju
http://sputniknews.com/business/2016051 ... onomy.html
http://news.az/articles/world/107844
ono sto nije preneseno ovdje, a prenjeli su turski mediji jeste da ce studenti iz turske stazirati u ukrajinskim nuklearnim centralama
Mlohavi

#5189 Re: Republika Turska

Post by Mlohavi »

Boga mi pojavio se snimak rusenja turskog helikoptera. Ruska IGLA ga srusila.

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9639757824

sunceKOtepsija

#5190 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

-predsjednik Erdogan je s zenom, i drugim clanovima porodice, i saradnicima helikopterom prebacen do velelepnog salona gdje ce se odrzati svadba godine
-pristizu zvanice i iz vana, a prvi su stigli velikodostojnici Katara
dvorana dostojna vjencanja godine, Kulturni centar Yahya Kemal Beyatlı opstina Küçükçekmece (Istanbul), ako je vjerovati zvanicnom sajtu centra-centar sa najvecom scenom ne samo u turskoj, vec i u Evropi. Vjencanje godine 14. maja, Sumeyye Erdogan&Selcuk Bayraktar
Image
Image
Oko dvorane postavljene ograde s carsafima (jer se u neposrednoj blizini nalaze kuce-zgrade), u obezbjedenju vjencanja godine ucestvuje blizu 10 000 policajaca. Odredene ceste, kuda ce prolaziti zvanice su zatvorene sinoc od 00.05 sati. Cijelom duzinom puta ceste su rekonstruisane, posadeno je cvijece.
Image
Image
Image
Image
sunceKOtepsija

#5191 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

video snimka uzivo ispred dvorane,situacija je sada dosta mirnija, prije par minuta bio je veliki haos, mnogo automobila, visokih zvanica, dvorana se polako puni, slike koje se pojavljuju na internetu pokazuju izvanredno ukrasenu scenu na kojoj ce mladenci reci sudbonosno DA
sunceKOtepsija

#5192 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

SVADBA GODINE UZIVO, snimke ispred dvorane, link 1. i 2.

http://www.dha.com.tr/dhayayin-2/
http://www.dha.com.tr/dhayayin/
sunceKOtepsija

#5194 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Bakir i Sebija na svadbi godine predstavljaju gradane Bosne i Hercegovine :bih:
Kikibombona

#5195 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:Boga mi pojavio se snimak rusenja turskog helikoptera. Ruska IGLA ga srusila.

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9639757824

PKK nije poznat po laganju, makar ne kada su ovakve stvari u pitanju, koje se mogu dokazati i demantovati. Skloni su jedino lagati/preuvelicavati zrtve na strani turske vojske. O vlastitim gubicima ne lazu. Svakog palog borca evidentiraju kako bi mogli 'slaviti njegovu smrt'.

S druge strane, turska politika cim zine - slaze. Njihove lazi samo na ovoj temi su dokazane neborjeno puta. I sada su slagali da je helikopter pao radi tehnickih problema. Postavlja se pitanje, ko je od koga ucio lagati, Srbi od Turaka ili Turci od Srba!? :D

I ti onda kazes, Turci trebaju dati protuavionsko i protuoklopno oruzje dzihadistima kako bi se suprostavili ruskoj armiji. :shock: :-)

To bi bilo klasicno samoubistvo za Turke. Ako bi PKK dobio vece kolicine protuavionskog i protuoklopnog oruzja, turska armija bi bila u strahovitom problemu. Obarali bi im avione i helikoptere na sedmicnom nivou, masovno unistavali uklop.... U tom slucaju turska armija bi bila prisiljena slati pjesadiju na planine, sto bi prouzrokovalo katastrofalne zrtve, a nikakvi rezultati se ne bi ostvarili. Kakve sanse Turci iz Burse imaju protiv PKK koji poznaju svaki kamen na planinama Kurdistana!??

A Ruse boli kita za Sirijom. Oni iz Sirije odose kada im bude dosta. PKK iz Turske nece otici nikada. Turska nema nikakve sanse oslabiti PKK, a pogotovo nema sanse unistiti ih. Iz svakog sukoba sa Turskom PKK izadje jaci. Oni imaju logistiku za 10-15 000 boraca. Stalno obnavljaju broj. Imaju visemilionsku bazu, vojnika nikada nije falilo. Imaju brojnu i bogatu dijasporu koja sve to finansira. PKK mogu unistiti jedino Kurdi. Niko drugi.
sunceKOtepsija

#5196 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Svjedoci na svadbi godine:
Ahmet Davutoğlu,
Hulusi Akar-zapovjednik generalstaba turske armije
İsmail Kahraman-predsjednik parlamenta
Abdullah Gül
Bakir Izetbegovic
Navaz Sarif-premijer Pakistana
Saad Hariri-premijer Libana
Edi Rama-premijer Albanije
Juliuscezar

#5197 Re: Republika Turska

Post by Juliuscezar »

sunceKOtepsija wrote:Svjedoci na svadbi godine:
Ahmet Davutoğlu,
Hulusi Akar-zapovjednik generalstaba turske armije
İsmail Kahraman-predsjednik parlamenta
Abdullah Gül
Bakir Izetbegovic
Navaz Sarif-premijer Pakistana
Saad Hariri-premijer Libana
Edi Rama-premijer Albanije
Sta je Bake donio za pokon mladoj, valjda nas nece obrukat. Mozda neki zlatni pribor za jelo-
Kikibombona

#5198 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

bhnapoleon1 wrote:
Sta je Bake donio za pokon mladoj, valjda nas nece obrukat. Mozda neki zlatni pribor za jelo-
Nema zlatnog pribora, podijeljeno narodu! :D
sunceKOtepsija

#5199 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Sebija u stilu Farah Pahlavi
Image
Bakir potpisuje
Image
Impresivno uredena dvorana, cvijece, drvece i oblacici
Image

Image
Medu zvanicama bio je i nas stari znanac s teme-Cübbeli Ahmet Hoca.
Image

-radikalni propovjednik, poznat pod nazivom Cübbeli Ahmet podrzaop zabranu proslave Nevruza, rekavsi da je i sam Allah to zabranio, te citirao hadis gdje se kaze da su prijasnji praznici zamjenjeni s dva bajrama. Medutim na drustvenim mrezama neke saljivdzije postavile fotografiju od prije koju godinu kad je i sam Erdogan prisustvovao proslavi, te su pojedini clanovi kabineta ucestvovali u tradicionalnom preskakanju preko vatre uz pitanje Cübbeli Ahmet-u zasto tada nije reagovao
Image
Danima je sadeno cvijece
Image
Zbog vjencanja zatvoreni mnogi putevi, par vozila s zvanicama upala u guzvu, morali prelazit barijere da dodu do puta koji vodi ka dvorani
Image
Danas i dzenaze za 8 poginulih vojnika juce, na jednoj od dzenaza doslo do manjeg incidenta, prozivan Bilal Erdogan, ali se sve zavrsilo brzo

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5200 Re: Republika Turska

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:
bhnapoleon1 wrote:
Nema zlatnog pribora, podijeljeno narodu! :D
laž
Post Reply