Deblokada Sarajeva???
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5176 Re: Deblokada Sarajeva???
instaliram novi Call of Duty...omiljena mapa Desant na Poljine 
- CPT
#5177 Re: Deblokada Sarajeva???
nije prvi put da se bavis tracem i lovackim pricamaDozer wrote:Navodno ce CPT odmah krenuti iz Slovenije da brani Bosnjake ovdje, ako se opet zapuca. Jel' tako CPT? Cujem da si se vec naoruzao
- Dozer
#5178 Re: Deblokada Sarajeva???
Visinski isti, al' te hebe 30 kila viska - brzi sam i razgibaniji. I jos u treningupici wrote: morel ti 190 cm sa 130 kg sta pomoc... valjda nije veci i krupniji ako jeste e jebiga zvat cemo kakog medu da ga savlada
@Hamz
Nisam te mislio mastrafit ba, nego, 'nako...malo, stat' ti na nogu
- strucnjakdemagog
#5179 Re: Deblokada Sarajeva???
pirpa wrote:Dozer wrote: Gdje ces sutra krenuti? Za Svabiju? SveCku?
Ili da branis i oslobadjas ovdje - sta tacno? I za koga?
Pazi sad sta cu ti reci, i ovo je zaista bez ikakve zajedljivosti, cinizma ili bilo cega slicnog (i ovo govorim svima tvojih godina, a i mladjima, a koji ovo citaju) - sutra da se opet zapuca ovdje, to ce biti dogovoreni rat samo s jednim ciljem -za ocuvanje stecenih (citaj: pokradenih) milijardi bogatstva Covica, Dodika i Bakira i njihovih familija i pajdasa. A sve ce vam se servirati kao borba za ocuvanje BiH, zastitu i opstanak Bosnjaka (ili Srba ili Hrvata, zavisno gdje se nalazis).
I rat ce stati vrlo brzo, cim se utvrde i betoniraju nove-stare pozicije.
I nas su naguzili tako, samo s nesto drugacijom pricom, a vas mladje, i koje zadnjih 23 godine "odgajaju" na toj prici mrznje jednih prema drugima, naguzice jos gore.
Nego, hvataj se obrazovanja, uci jezike, i cim neko pocne vikati "rat", a ti se iste sekunde hvataj noge odavde. Ja prvi cu to uraditi tako, kao i moja djeca.
Ako sam ja bio topovsko meso za necije licne interese i ideologije, moja djeca nece 100%. I to i tebi savjeujem, a i svima ostalima.
Sljedeci put neka ratuju danasnje "velicine", a nekadasnji podrumasi i cuvari sefova. Ionako je to za njihove interese, pa onda - neka se sami za njih bore.![]()
![]()
Nažalost, mnogi to ne mogu da shvate...
Čini mi se da bi prije ratovao za neku N.N zemlju, nego što bi za BIH...to je moje lično mišljenje..cijenim svakoga tko bi uzeo pušku. i ne bi mi padalo na pamet zbog svog iskustva da im udaram na patriotizam i njihove motive ...nego, UDRITE...Bog odlučuje a ne ljudi.... makar nas je to zadnji rat naučio...
Realno nismo imali nikakve šanse, ali smo im ipak pružili mangupski otpor i na samom početku pokvarili planove o presjecanju Sarajeva, a kasnije i planove o podjeli BiH...
Imalo je kod nas dosta hrabrih ljudi da im stanu na crtu i da prihvate vatru do posljednjeg okvira... upadalo im se u teritoriju po nekoliko dana, ljeti,zimi. spavalo se na zaleđenoj zemlji u neprijateljskom okruženju...a bilo je i minusa gdje se nije smijelo ni zaspati..mokre čizme, noge do kukova a vani minus upekao..![]()
Upadaj im po potrebi,...bilo zbog ucrtavanje i snimanja kamerom neprijateljskih položaja..ili ti zbog tihih -_-_-_-_- ..... ili iznenadnih glasnih razbucavanja priprema, ili vatrenog položaja...
Priča mi čovjek, znalo se ići i u dubinu prerušeni sa srpskim oznakama i da se znalo i posjediti kod domacina![]()
I kaže mi još, bilo je i momenata kad se naleti na malu grupicu vojnika... nazovu im "pomoz Bog" i to im bude zadnje što čuju..
Znalo se čak i zarobiti kakav kapitalac.. i na kraju zbog koga i čega....zbog petljanaca koji stavljaju mete na leđima..ili zbog onog koji u medijiskom duelu iz afekta pokušao da se pohvali da je sjedio sa zarobljenim četničkom
Ne hvala...nek idu bez mene...
A znale su se i bombe bacat.
- strucnjakdemagog
#5180 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:Navodno ce CPT odmah krenuti iz Slovenije da brani Bosnjake ovdje, ako se opet zapuca. Jel' tako CPT? Cujem da si se vec naoruzao i opremio, i da samo cekas. A, navodno, imas i vise od jednog BK
A doci ce i svi ostali, ala @insomnia i sl.
A šta ti znači to BK?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5181 Re: Deblokada Sarajeva???
djaba ti sve kad sam ja mahalska skolaDozer wrote:Visinski isti, al' te hebe 30 kila viska - brzi sam i razgibaniji. I jos u treningupici wrote: morel ti 190 cm sa 130 kg sta pomoc... valjda nije veci i krupniji ako jeste e jebiga zvat cemo kakog medu da ga savlada
@Hamz
Nisam te mislio mastrafit ba, nego, 'nako...malo, stat' ti na nogu![]()
![]()

- pirpa
#5182 Re: Deblokada Sarajeva???
Mrtva usta ne govore pa rekoh ja ....strucnjakdemagog wrote:
- strucnjakdemagog
#5183 Re: Deblokada Sarajeva???
pirpa wrote:Mrtva usta ne govore pa rekoh ja ....strucnjakdemagog wrote:
OK, a je li ti pricao gdje povaljao te "pomoz Bog"?
- strucnjakdemagog
#5184 Re: Deblokada Sarajeva???
Ako je Dozer onaj koji mislim da je, ja ti ne bih preporučio na kafu sa njim bez tenka.pici wrote:djaba ti sve kad sam ja mahalska skolaDozer wrote:Visinski isti, al' te hebe 30 kila viska - brzi sam i razgibaniji. I jos u treningupici wrote: morel ti 190 cm sa 130 kg sta pomoc... valjda nije veci i krupniji ako jeste e jebiga zvat cemo kakog medu da ga savlada
@Hamz
Nisam te mislio mastrafit ba, nego, 'nako...malo, stat' ti na nogu![]()
![]()
![]()
- pici
#5185 Re: Deblokada Sarajeva???
strucnjakdemagog wrote:
Ako je Dozer onaj koji mislim da je, ja ti ne bih preporučio na kafu sa njim bez tenka.
ma kakav on ima diskus herniju ko ja nemre taj carape navuc kako treba a ne jokogeri da spuca iza vrata
- HAVANA
#5186 Re: Deblokada Sarajeva???
I sta sad trebam li ic na ovu kafu ili ne,agresivni ovi,da ponesem pistolj, jebo majageri jokogeri? 
- Dozer
#5187 Re: Deblokada Sarajeva???
A ja "haustorce" s Vijecnicepici wrote: djaba ti sve kad sam ja mahalska skola![]()
A ni pistolj nece previse pomoci ako ne mozes nadmasiti 1,75 sec. za potez, repetiranje i par u caplu
-
alipasijaner
#5188 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:
A ni pistolj nece previse pomoci ako ne mozes nadmasiti 1,75 sec. za potez, repetiranje i par u caplu
- Dozer
#5189 Re: Deblokada Sarajeva???
To je bez repetiranja, i na 3m. 
-
alipasijaner
#5190 Re: Deblokada Sarajeva???
A cuj ako ti vec treba pistolj onda je normalno da je metak u cijevi i drugo uvijek ces napraviti korak unatrag osim ako tom nekom ne zelis dati priliku da ti na neki volseban nacin otme pistolj.
- Dozer
#5191 Re: Deblokada Sarajeva???
Vjeruj mi, samo nafurane budale hodaju s metkom u cijevi, osim ako ne pricamo o ratnom stanju i/ili situaciji koja ukljucuje neposrednu opasnost.
Na takmicenjima postoje razne situacijem, tj. tzv. "stanje oruzja", a moze biti potpuno prazno (bez okvira i metka u cijevi), potpuno puno (s okvirom i metkom u cijevi), kao i sve varijante izmedju toga
Nisam mjerio ovakvu varijantu kao na klipu (sve puno i na 3m), ali mislim da bih bio tu negdje kao i on. Cak mislim da je vecina IPSC raje/takmicara tu negdje na ovaj nacin. Pricam o utreniranoj raji, naravno.
Na takmicenjima postoje razne situacijem, tj. tzv. "stanje oruzja", a moze biti potpuno prazno (bez okvira i metka u cijevi), potpuno puno (s okvirom i metkom u cijevi), kao i sve varijante izmedju toga
Nisam mjerio ovakvu varijantu kao na klipu (sve puno i na 3m), ali mislim da bih bio tu negdje kao i on. Cak mislim da je vecina IPSC raje/takmicara tu negdje na ovaj nacin. Pricam o utreniranoj raji, naravno.
-
alipasijaner
#5192 Re: Deblokada Sarajeva???
Slazem se.. ne pricam o ovim ulicnim kaubojima, a sto se Vogela tice ne znam sta bih ti rekao osim ako nisi neki od onih sto ispucaju 1000 metaka dnevno...
Dozer wrote:Vjeruj mi, samo nafurane budale hodaju s metkom u cijevi, osim ako ne pricamo o ratnom stanju i/ili situaciji koja ukljucuje neposrednu opasnost.
Na takmicenjima postoje razne situacijem, tj. tzv. "stanje oruzja", a moze biti potuno prazno (bez okvira i metka u cijevi), potpuno puno (s okvirom i metkom u cijevi), kao i sve varijante izmedju toga
Nisam mjerio ovakvu varijantu kao na klipu (sve puno i na 3m), ali mislim da bih bio tu negdje kao i on.
- Dozer
#5193 Re: Deblokada Sarajeva???
Ma OK je Vogel, ali, vjeruj mi, nije ovo sto je uradio nista toliko spektakularno bilo kome ko trenira i puca IPSC par godina.
-
alipasijaner
#5194 Re: Deblokada Sarajeva???
Vjerujem inace je sve stvar treninga i beskonacnog ponavljanja istih stvari..Dozer wrote:Ma OK je Vogel, ali, vjeruj mi, nije ovo sto je uradio nista toliko spektakularno bilo kome ko trenira i puca IPSC par godina.
- Dozer
#5195 Re: Deblokada Sarajeva???
Upravo tako.
-
PM72
#5196 Re: Deblokada Sarajeva???
Vjerujte Dozeru na riječ jer smo skoro pili kafu i tek kad sam ga upitao pokazao mi je utoku.Golemu-mnogo metaka.Regularnu,dozvola i papiri sve Ok,on nije papak ni kreten.Ne folira se i ne kofrči,odaje utisak tipa kojem se jebe živo za svim...prva dva metka u okviru su regularni a ostali
i to prva dva koje bi ispucao u vazduh,da upozori eventualne kretene.Ostali otkidaju dijelove tijela.
Utoka mu i ne treba nego navika
zna on izać' na kraj sa budalama i bez nje.Nego,jebu ga leđa pođahkad.
Utoka mu i ne treba nego navika
- Dozer
#5197 Re: Deblokada Sarajeva???
Odoh se pogledati u ogledalo, da vidim hocu li se prepoznati
-
alipasijaner
#5198 Re: Deblokada Sarajeva???
I mene jebu ledja, nekad sam mog'o 3x s nogu bez vadjenja, sad jedva jednom i to s voltaren kremom.. cisto sumnjam da bi mi pomogla utoka jer se ova moja ne bi ni tad' predala 
- hamza_sa
#5199 Re: Deblokada Sarajeva???
HAVANA wrote:I sta sad trebam li ic na ovu kafu ili ne,agresivni ovi,da ponesem pistolj, jebo majageri jokogeri?
To ti ne mogu nista reci. Sve je do Dozera.
On me je obecao zvati na kafu, ali isto tako je obecao da ce me povrjedjivati, pa sam ja pokusao organizovati raju da me brane.
Mada sam ja vec pored stapa pripremio i "bezbolnu" palicu za svaki slucaj.
Salu na stranu, ja bih volio da ono djuture popijemo kafu, ali daj Boze da ja mognem.
- pici
#5200 Re: Deblokada Sarajeva???
Dozer wrote:A ja "haustorce" s Vijecnicepici wrote: djaba ti sve kad sam ja mahalska skola![]()
![]()