jesi se to pronasao?Gabrielo wrote:Jesi se to pronasla?MJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
Problem pasa lutalica
-
5 0 5
#5176 Re: Problem pasa lutalica
-
franceska
#5177 Re: Problem pasa lutalica
Opet pitam, kako nabaviti mačke na današnjem vaktu 
- Ridjobrki
#5178 Re: Problem pasa lutalica
Totalno legitimno pitanje.franceska wrote:Opet pitam, kako nabaviti mačke na današnjem vaktu
Ako iko voli macu volim je ja al nema...
-
franceska
#5179 Re: Problem pasa lutalica
Pa kažem ja. Mačke nema za lijekaRidjobrki wrote:Totalno legitimno pitanje.franceska wrote:Opet pitam, kako nabaviti mačke na današnjem vaktu
-
Gabrielo
#5180 Re: Problem pasa lutalica
Zbog cega zivot psa vise vrijedi od zivota macke? 
-
safran
#5181 Re: Problem pasa lutalica
Kod nas u selu trojica mudonja. Mače nisam vidjela ima pet godina.Ridjobrki wrote:Totalno legitimno pitanje.franceska wrote:Opet pitam, kako nabaviti mačke na današnjem vaktu
- MJAU - da
#5182 Re: Problem pasa lutalica
pa imam mačku i mačke opuštaju ako nisi znao, ne frustriraju. Druga je tema ako kome fali kvalitetno muško društvo, meni jok.Gabrielo wrote:Jesi se to pronasla?MJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
- MJAU - da
#5183 Re: Problem pasa lutalica
Pa populacija im je stvarno opala, cuke se krive dobrim dijelom.safran wrote:Kod nas u selu trojica mudonja. Mače nisam vidjela ima pet godina.Ridjobrki wrote:Totalno legitimno pitanje.franceska wrote:Opet pitam, kako nabaviti mačke na današnjem vaktu
-
sizifinho
#5184 Re: Problem pasa lutalica
ne nerviraj se ovim sociopatama i pokojim psihopatom. Da su neki bitan faktor, nisu. Propo zivot, pa se na forumu iskaljuju, pokusavaju uspjeti bar online ali ne ide...sta ces..MJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
-
Naslovnica
#5185 Re: Problem pasa lutalica
Oko moje zgrade ima poneka mačka, žive u podrumu, ima ova jedna što im ostavlja hranu (isti tip psihoze kao ove stuhe što hrane kerove).
VIdim ih počesto da izađu, ali pretpostavljam da se osjećaju ko što bi se osjećao papa u Raqqa-i.
Mačkama respect, niti su opasne, niti kome smetaju (osim ponekad u februaru, ali to im je, naravno, oprošteno), a mišOva nema s glave.

VIdim ih počesto da izađu, ali pretpostavljam da se osjećaju ko što bi se osjećao papa u Raqqa-i.
Mačkama respect, niti su opasne, niti kome smetaju (osim ponekad u februaru, ali to im je, naravno, oprošteno), a mišOva nema s glave.
- SanskiBiser
#5186 Re: Problem pasa lutalica
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /131009030

...eto što nema mačakaU Sarajevu je sinoć oštećen Golf VI kada su njegov prednji dio doslovno pokidali psi lutalice, vjerovatno zbog mačke koja se sakrila u predjelu motora.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#5187 Re: Problem pasa lutalica
pa briga me naravnoMJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
komšija ima dvije mačketine ko risovi
sve mi štakore iz šupe pojele ... smrt mačkama
-
haos1
#5189 Re: Problem pasa lutalica
dobra maca, dobra. previse se nakotilo svega.
evo jedna velika da velike stakore i male lutalice potamani:

-
zrakomlat
#5190 Re: Problem pasa lutalica
japin_mutapi wrote:pa briga me naravnoMJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
sve mi štakore iz šupe pojele ... smrt mačkama
Treba osnovati Rat Trust.
-
sizifinho
#5191 Re: Problem pasa lutalica
hahaha vala ne bih se čudio da ovo vidim na ulicama Sarajevahaos1 wrote:dobra maca, dobra. previse se nakotilo svega.
- MJAU - da
#5192 Re: Problem pasa lutalica
Nije loša ideja, protjerati ih onako kako mi blaknaci samo znamo.zrakomlat wrote:japin_mutapi wrote:pa briga me naravnoMJAU - da wrote: Šta vas boli briga koliko ko ima mačaka i kako ko živi. Bošnjo mora malo nos iza tuđih vrata gurnuti da izliječi kompleks.
sve mi štakore iz šupe pojele ... smrt mačkama![]()
Treba osnovati Rat Trust.
-
pakica_
#5193 Re: Problem pasa lutalica
Ako ko hoce mjaua, imate ih u mojoj mahali preko nekoliko
eto vidite, meni macke idu na zivce, ali ih ne bih pobila
- MJAU - da
#5194 Re: Problem pasa lutalica
Čuj mace ti idu na živce?pakica_ wrote:Ako ko hoce mjaua, imate ih u mojoj mahali preko nekoliko
-
pakica_
#5195 Re: Problem pasa lutalica
jbg, ne volim ihMJAU - da wrote:Čuj mace ti idu na živce?pakica_ wrote:Ako ko hoce mjaua, imate ih u mojoj mahali preko nekoliko
-
The BEN10
#5196 Re: Problem pasa lutalica
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... t_id=10512
U vezi prss konferencije koju je održala fondacija Dogs Trust i navodima koji su izneseni, Veterinarska stanica Općine Novi Grad obavještava javnost o sljedećem:
Sve što rade Higijenski servis za hvatanje pasa lutalica i Veterinarska stanica Općine Novi Grad u potpunosti je u skladu sa Zakonom o veterinarstvu FBiH, Zakonom o veterinarstvu BiH, Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, a za područje općine Novi Grad, ove službe rade u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu postupanja sa izgubljenim i napuštenim životinjama i psima lutalicama na području općine Novi Grad Sarajevo.
Također, želimo informisati javnost da sve poslove obavljaju ovlaštene osobe, odnosno veterinari, a pored redovnih aktivnosti, pružaju i podršku svim općinama na području Kantona Sarajevo. Sve mjere i postupanja poduzimaju se po nalogu Kantonalne veterinarske inspekcije, koja radi u skladu sa hodogramom koji je donijela Vlada Kantona Sarajevo.
Međutim, imamo veliki problem sa ljudima koji se predstavljaju kao građani, a zapravo su to pripadnici tzv. udruženja koja nisu registrirana i rade protuzakonito, a u velikoj mjeri ometaju rad Higijenskog servisa, o čemu smo ranije obaviještavali javnost.
Fondacija Dogs Trust također ne radi u skladu sa Zakonom, jer nije ovlaštena da vrši bilo kakvu evidenciju, registraciju, čipovanje i sl., te radi sa nelegalnim veterinarskim stanicama i pomaže širenje ovog problema.
Ako uzmemo u obzir činjenicu da fondacija Dogs Trust ima budžet, koji se mjeri milionima funti, onda je sasvim jasno otkud tolika medijska kampanja i toliki broj tzv. udruženja za zaštitu životinja, koja stvaraju ovaj problem.
Najbolji dokaz njihovog djelovanja, kada je u pitanju ovaj problem, je lobiranje protiv usvajanja izmjena i dopuna Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja, koje su trebale pomoći da se ovaj problem riješi. Donošenje izmjena navedenog Zakona je nažalost zaustavljeno u Domu naroda Parlamenta BiH, zato što je, između ostalog i fondacija Dogs Trust uložila značajne napore, a vjerovatno i sredstva da se ove izmjene zakona ne donesu i mi ostanemo jedina zemlja sa ovakvim zakonskim rješenjem.
Podsjećamo, Higijenski servis Općine Novi Grad je jedini u Kantonu Sarajevo koji djeluje na rješavanju ovog izuzetno velikog problema za građane, a sama reakcija fondacije Dogs Trust koja je krovna organizacija svim nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom pasa, je dokaz uspješnog rada Veterinarske stanice i Higijenskog servisa Općine Novi Grad Sarajevo, koji se ozbiljno bave rješavanjem ovog problema.
Prioritet Općine Novi Grad Sarajevo, koja je formirala Higijenski servis i Veterinarsku stanicu su prije svega građani i njihova djeca, za razliku od Dogs Trusta čiji su prioritet i fokus rada psi lutalice.
-
L u c i f e r
#5197 Re: Problem pasa lutalica
svaka cast lokomu
samo rokajte momci
raja je uz vas
samo rokajte momci
raja je uz vas
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5198 Re: Problem pasa lutalica
pakica_ wrote:jbg, ne volim ihMJAU - da wrote:Čuj mace ti idu na živce?pakica_ wrote:Ako ko hoce mjaua, imate ih u mojoj mahali preko nekoliko
eto vidite, meni macke idu na zivce, ali ih ne bih pobilanecu ih pobit', nahranit cu ih, pomoci cu im ako treba, sve super, ali ih ne volim i ne moram ih vala nikad pomazit
jel se okupljaju u čopore i napadaju ljude
-
Del_Boy_Trotter
#5199 Re: Problem pasa lutalica
Kod nas u Gračanici imaju azil u veterinarskoj stanici. Odvedeš psa , ostaviš im 10 km a oni ga isti dan ili u kratkom roku strpaju u kombi i odvezu na neku deponiju . I šta je drugo rješenje nego uništavanje, ubijanje. Kad rastrgaju čovjeku ovce od kojih živi neće doći niko iz ovih udruženja koja uzimaju lovu da navodno štite životinje pa namiriti štetu. Žalosno je to reći ali za ovaj stepen razvoja našeg društva i države, gdje imamo i gladnih ljudi a o životinjama da ne pričam samo fizičkim uništavanjem se može svesti na neku razumnu mjeru broj pasa i mačaka lutalica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5200 Re: Problem pasa lutalica
hoĆemol višHe slati inspekcije rada i finansija ovim dogmoneyovcima...dosta njihove samovlasti i kreiranja zakona...napravite stranku pa paradirajte