Sirija

Locked
barpy

#5176 Re: Sirija

Post by barpy »

Meni se cini da su najvise razocarani mladi ruski dobrovoljci i basarovci, jer su sad izgubili razlog za kontinuiranim kmecanjem zbog napada USA na Basara i njegove sebihe, ali naci ce oni drugi razlog za kukaknje, ako nista revolucionari im zadaju svaki dan dovoljno razloga za to. :thumbup:
Challenger__

#5177 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image
Herr Flick

#5178 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

Image :-) :-)
ljetna kiša

#5179 Re: Sirija

Post by ljetna kiša »

Po meni, razlog za Američki nagli preokret u agresiji na Siriju je u ovom događaju:
Američka vojska i predsednik Barak Obama navodno oklevaju sa napadom na Siriju, prema rečima vojnog eksperta, koji tvrdi da je razlog ovog odugovlačenja to što je sirijska vojska uništila američki borbeni avion F-22 Raptor. Da stvar bude gora, po Amerikance, navodno je sirijska vojska koristila ruski antiraketni sistem pomoću kojeg je uništila i četiri rakete "tomahavk", piše "Los Anđeles Tajms".
F-22 Raptor je trenutno najnapredniji lovac na svetu koji leti na izuzetno velikim visinama i razvija izuzetno velike brzine. Upravo zbog toga ga je nemoguće oboriti. Opremljen je takvim naoružanjem da može da obori neprijatelja i na 50 kilometara udaljenosti. Poseduje najmoderniju tehnologiju koja ga na terenu čini potpuno nevidljivim.
O obaranju aviona F – 22 Raptor piše i list “Los Anđeles Tajms“. List je takođe objavio da je 30. avgusta Sirijska protivvazdušna odbrana oborila četiri američke rakete "tomahavk" ruskim antiraketnim sistemom "Pancir – 1". Ovo su prve ruske protivavionske rakete ovog sistema koje su uništile američke rakete.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... ili-rakete
Ipak, bojim se da će se zločini nad civilima nastaviti čak i većom žestinom, što zbog Obame koji je primio bezbroj "klempi" od Putina, što zbog već davno utvrđenog plana kojeg se globalisti drže.
I da, prestravim se kada vidim koliko pojedini forumaši na temi ne shvataju ko je glavni kreator svih zločina, revolucija, proljeća, i zbog čega se sve to i radi. I sa koliko ostrašćenosti podržavaju žderače ljudskih organa.
Avetinho

#5180 Re: Sirija

Post by Avetinho »

gnjev wrote:Prokleta je Amerika i zlato što sja!
LOL!
Avetinho

#5181 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Image
Maske su pale! Joker!
Avetinho

#5182 Re: Sirija

Post by Avetinho »

ljetna kiša wrote:Po meni, razlog za Američki nagli preokret u agresiji na Siriju je u ovom događaju:
Američka vojska i predsednik Barak Obama navodno oklevaju sa napadom na Siriju, prema rečima vojnog eksperta, koji tvrdi da je razlog ovog odugovlačenja to što je sirijska vojska uništila američki borbeni avion F-22 Raptor. Da stvar bude gora, po Amerikance, navodno je sirijska vojska koristila ruski antiraketni sistem pomoću kojeg je uništila i četiri rakete "tomahavk", piše "Los Anđeles Tajms".
F-22 Raptor je trenutno najnapredniji lovac na svetu koji leti na izuzetno velikim visinama i razvija izuzetno velike brzine. Upravo zbog toga ga je nemoguće oboriti. Opremljen je takvim naoružanjem da može da obori neprijatelja i na 50 kilometara udaljenosti. Poseduje najmoderniju tehnologiju koja ga na terenu čini potpuno nevidljivim.
O obaranju aviona F – 22 Raptor piše i list “Los Anđeles Tajms“. List je takođe objavio da je 30. avgusta Sirijska protivvazdušna odbrana oborila četiri američke rakete "tomahavk" ruskim antiraketnim sistemom "Pancir – 1". Ovo su prve ruske protivavionske rakete ovog sistema koje su uništile američke rakete.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/ ... ili-rakete
Ipak, bojim se da će se zločini nad civilima nastaviti čak i većom žestinom, što zbog Obame koji je primio bezbroj "klempi" od Putina, što zbog već davno utvrđenog plana kojeg se globalisti drže.
I da, prestravim se kada vidim koliko pojedini forumaši na temi ne shvataju ko je glavni kreator svih zločina, revolucija, proljeća, i zbog čega se sve to i radi. I sa koliko ostrašćenosti podržavaju žderače ljudskih organa.
A fale i krila u Pentagonu!
muzicar_iz_parka

#5183 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

Između USA i Rusije se igra igra "good cop" "bad cop".
zemomak

#5184 Re: Sirija

Post by zemomak »

Meni nije jasno kako rebelsi nikad nisu napravili nijedan video,mozda grijesim, mozda i jesu neki, u kojem se bore protiv amera (mislim na irak i afganistan i druga žarošta) a u siriji snimaju maltene svaki svoj korak...i da su na kraju pobjedili u toj nekoj akciji amere...
Avetinho

#5185 Re: Sirija

Post by Avetinho »

zemomak wrote:Meni nije jasno kako rebelsi nikad nisu napravili nijedan video,mozda grijesim, mozda i jesu neki, u kojem se bore protiv amera (mislim na irak i afganistan i druga žarošta) a u siriji snimaju maltene svaki svoj korak...i da su na kraju pobjedili u toj nekoj akciji amere...
Meni nije jasno kako rebelsi nikad nisu napravili nijedan video,mozda grijesim, mozda i jesu neki, u kojem se bore protiv Marsovaca (mislim na Neptun i Saturn i druga žarošta) a u siriji snimaju maltene svaki svoj korak...i da su na kraju pobjedili u toj nekoj akciji Mjesecare...
Toda

#5186 Re: Sirija

Post by Toda »

Ja Sam Odavle wrote:A fale i krila u Pentagonu!
:thumbup:

Image
Avetinho

#5187 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Toda wrote:
Ja Sam Odavle wrote:A fale i krila u Pentagonu!

Image
A da ne pocnem pricat o "slijetanju na Mjesec" ili o "Robotu na Marsu". Susa u Iranu je zbog tajnog projekta HAARP o kome svi sve znaju, a Hitler dan-danas uziva u uzivo muzici svaku vece (sto je jednom u 6 mjeseci) od Elvisa dok jede girice na Juznom polu u suptropskoj klimi. Licno ih je Semir Osmanagic posjetio sa sazvjezdja Plejada kad je bio ispaljen energijom od orbsa iz iskopanih tunela koji vode pravo do Gize.
muzicar_iz_parka

#5188 Re: Sirija

Post by muzicar_iz_parka »

zemomak wrote:Meni nije jasno kako rebelsi nikad nisu napravili nijedan video,mozda grijesim, mozda i jesu neki, u kojem se bore protiv amera (mislim na irak i afganistan i druga žarošta) a u siriji snimaju maltene svaki svoj korak...i da su na kraju pobjedili u toj nekoj akciji amere...
Ti se zezaš?
Imaš stotine tih klipova po youtube i sličnim stranicama, jedan od prvih i jeste bio irački snajperista imena "Juba" koji je svoje videoe postavljao na YT. Takođe ima puno raznih snimaka gdje Talibani aktiviraju IED uz poznate povike.

U Siriji je sukob arapskih "vojski", oni su po prirodi (osim egipatske) poprilično traljavi, ne može se to porediti kao sukob između US Army sa Iračanima, Avganistancima, itd.

Da su Arapi ikad bili jako organizovani, nebi sebi dopustili blamažu u ratovima sa Izraelom tokom 20. vijeka.
zemomak

#5189 Sirija

Post by zemomak »

ma vidio sam tog snajperistu, ali negdje sam citao da su to radili ljudi iz mossada, kako bi ameri pravili odmazde nad iracanima...al nisam na to mislio, kao sto nisam mislio na kombi pun eksploziva pa se zabije u nesto, mislio sam na bitke, na borbe, ko sad u siriji, grupa vojnika protiv amera, akcije i to, da zauzmu neku kasarnu, tenk, punkt...

tt via iPad
Toda

#5190 Re: Sirija

Post by Toda »

Ja Sam Odavle wrote:A da ne pocnem pricat o "slijetanju na Mjesec" ili o "Robotu na Marsu". Susa u Iranu je zbog tajnog projekta HAARP o kome svi sve znaju, a Hitler dan-danas uziva u uzivo muzici svaku vece (sto je jednom u 6 mjeseci) od Elvisa dok jede girice na Juznom polu u suptropskoj klimi. Licno ih je Semir Osmanagic posjetio sa sazvjezdja Plejada kad je bio ispaljen energijom od orbsa iz iskopanih tunela koji vode pravo do Gize.
Polako, polako, nemoj o tome pisati jer to su bajke a ti skrećeš od pentagonskih krila – njih si ti spomenuo. Interesantno je da nisi ni pokušao da diskredituješ sliku, nego odmah prelaziš na bajke koje nisu ni “t” od teorija zavjera a pogotovo daleko od Pravih Zavjera.

O bajkama ali sa zvaničnim podacima:
19 terorista naoružanih skalperima za kutije (box cutters) kojima rukovodi bubrežni bolesnik (preko satelitskog telefona iz jedne pećine sa druge strane svijeta) otima 4 aviona jedne zemlje sa visokosofisticiranom opremom … da ne duljim, čovjek je u 5 minuta veliki broj zvanično objavljenih podataka naveo. http://www.youtube.com/watch?v=yuC_4mGTs98

Sad nedostaje da neko uleti klizeći “kako stvarno više nema smisla da ovaj forum zagađuju teoretičari zavjera” ili "kako vas nije stid poginulih."
Poginuli zaslužuju istinu, kakva god da je. Bez obzira na ovaj ili bilo koji drugi tekst.

Teorije zavjera ovakve i onakve… u ovom slučaju po meni je u pitanju Prava Zavjera a komisija koja je objavila zvanični izvještaj napisala je bajku.

Dosta bajki, laku noć.
Last edited by Toda on 16/09/2013 08:12, edited 1 time in total.
Erwin Huber

#5191 Re: Sirija

Post by Erwin Huber »

"realnost" iz bijele kuće još uvijek zvuči nevjerovatnije od "teorija zavjere".

1. iz čista mira assad odlučuje da upotrijebi hemijsko oružje u momentu kada pobjeđuje na terenu.
2. korištenje hemijskog oružja za njega nema nikakvu praktičnu korist bez obzira šta mu je cilj - ako mu je cilj da pobije teroriste, nije mu trebalo u ovom trenutku; ako je cilj da pobije civile, malo ih je pobio.
3. znači glupan assad bez razloga kopristi hemijsko oružje samo zato što je "zli diktator" i naravno izaziva opravdan bijes jedine moralne zemlje na svijetu koja je dovoljno jaka da se suprotstavi diktatorima (inače ni jednog diktatora ne podržava :-) )
4. rat u siriji je posljedica assadovog maltretiranja sviju koji su protiv režima, nema nikakve veze sa ohrabrivanjem i naoružavanjem terorista od strane demokratske republike saudijske arabije i s činjenicom da je sirija saveznik sa rusijom i iranom. obični ljudi jednostavno to više nisu mogli da trpe. pobunili se, i mada assada podržava samo 10% stanovništva i to vjerovatno samo korumpirani alaviti, on se još ne da, valjda zahvaljujući rusko-kineskoj osovini zla i hemijskom oružju. inače ga narod mrzi :-) samo čekaju da ih mccain oslobodi.

ovo su sve argumenti za mentalno retardirane. u americi se samo papci i primitivci koji gledaju fox lože na ovu priču.
madesa

#5192 Re: Sirija

Post by madesa »

Erwin Huber wrote:"realnost" iz bijele kuće još uvijek zvuči nevjerovatnije od "teorija zavjere".

1. iz čista mira assad odlučuje da upotrijebi hemijsko oružje u momentu kada pobjeđuje na terenu.
2. korištenje hemijskog oružja za njega nema nikakvu praktičnu korist bez obzira šta mu je cilj - ako mu je cilj da pobije teroriste, nije mu trebalo u ovom trenutku; ako je cilj da pobije civile, malo ih je pobio.
3. znači glupan assad bez razloga kopristi hemijsko oružje samo zato što je "zli diktator" i naravno izaziva opravdan bijes jedine moralne zemlje na svijetu koja je dovoljno jaka da se suprotstavi diktatorima (inače ni jednog diktatora ne podržava :-) )
4. rat u siriji je posljedica assadovog maltretiranja sviju koji su protiv režima, nema nikakve veze sa ohrabrivanjem i naoružavanjem terorista od strane demokratske republike saudijske arabije i s činjenicom da je sirija saveznik sa rusijom i iranom. obični ljudi jednostavno to više nisu mogli da trpe. pobunili se, i mada assada podržava samo 10% stanovništva i to vjerovatno samo korumpirani alaviti, on se još ne da, valjda zahvaljujući rusko-kineskoj osovini zla i hemijskom oružju. inače ga narod mrzi :-) samo čekaju da ih mccain oslobodi.

ovo su sve argumenti za mentalno retardirane. u americi se samo papci i primitivci koji gledaju fox lože na ovu priču.
Challenger__

#5193 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

The world after "Chemical Issue agreement":

Image

Neka se pripremi sljedeći... :lol: :lol: :lol:

- realno, egipatskoj armiji treba dati mandat da uvede red u Libiji... Na poziv. Da protjera bandu, da zavede red, da otjera zapadne kriminalce u 3 pm i da prihode od nafte stavi u funkciju razvoja Libije i Egipta. Uzdanica istoka čeka.

Image

Strpljivo...
sarajevoxxxx

#5194 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Za ljubitelje šaha

Image
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5195 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

ako Asada tako malo ljudi podrzava u Siriji, postavlja se pitanje ko onda ratuje za njega?

vidim da je mnogo ljudi u SAA.

zasto Rebelsima trebaju strani vojnici?

ovdje se vise ne zna ni ko pije ni ko placa.
Co0l

#5196 Re: Sirija

Post by Co0l »

anthraxQ wrote:ako Asada tako malo ljudi podrzava u Siriji, postavlja se pitanje ko onda ratuje za njega?

Ne trebaju im al ne moze ih niko sprijecit da dolaze.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#5197 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

Co0l wrote:
anthraxQ wrote:ako Asada tako malo ljudi podrzava u Siriji, postavlja se pitanje ko onda ratuje za njega?

a gdje su to oni objavili da im ne trebaju borci, nego oruzje npr.?
Co0l

#5198 Re: Sirija

Post by Co0l »

anthraxQ wrote:
Co0l wrote:

a gdje su to oni objavili da im ne trebaju borci, nego oruzje npr.?
Vise puta su davali upravo takve izjave,bilo je i na ovoj (ili prethodnoj,zakljucanoj) temi clanaka sa tim izjavama pa ih potrazi ako te bas toliko zanima.A i sam podatak da je stranaca po procjenama samo oko 5000 u redovima opozicije u odnosu na nekih 60 000 sirijaca dovoljno govori da im nisu ni potrebni.
anthraxQ

#5199 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

zanimljivo je da su vecina vojnika u SAA suniti. ;)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5200 Re: Sirija

Post by Truba »

sinoć sam metnuo ono plavo sranje za tjeranje komaraca
toliko je jako bilo dok sam ležao da sam morao ustati i isključiti jer udara u oči

mislio sam na siriju :( :( :(

u pol noći sam morao opet uljučiti jer me probudio komarac letajući oko uha :twisted:
ali već je bilo izlapilo
Locked