RUSIJA

Post Reply
agnostic_front

#5176 Re: RUSIJA

Post by agnostic_front »

Je li nam geopolitički mag, profesor doktor, dao objašnjenje ruskog "ne", kad je bilo glasanje nedavno, vezano za Srebrenicu? Vidim, vraća se polako na teme, a promaklo mi je.
Co0l

#5177 Re: RUSIJA

Post by Co0l »

Nema potrebe za ovakvim nacinom komunikacije,Celi.Pogotovo sto nije izazvan nicim slicnim.Bolje obrisi ovaj zadnji post da te ne banuju.
Challenger__

#5178 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

U pravu si.

_____

A što se tiče teza iz rusofobne sirotinjske fascinacije, reći ću samo ovo: Da postoje ikakvi izgledi da mogu da poraze RF, USA bi davno napale i završile cijelu priču. Do sada su do javnosti došla tri plana za napad od kojih se odustalo zbog razumne procjene da bi to bio kraj USA i svijeta u cjelini. Psihopate su forsirale napad, a razumni ljudi bili protiv.
Patriotska_Liga

#5179 Re: RUSIJA

Post by Patriotska_Liga »

fosna2014 wrote:
Rusija je toliki liliputanac da je mozes samo nuklearkama osvojiti stim da ces biti gadjan istima, pa se postavlja pitanje - logicnosti tvoga odgovora.

To je fakt. Dzaba lupanje, ne pije vode.
Niko ne priča o osvajanju Rusije nego u pobjedi u ratu protiv Rusije. Nakon što bi sve urbane sredine bile upropaštene NATO avijacijom, a svi morski prilazi odsječeni, Rusi bi sami tražili kraj rata. U slučaju WWII bilo je potpuno jasno da nakon što slome Wermacht mogu u kontranapad dok je ovdje potpuno jasno da nemaju nikakvu šansu za to. Snaga tadašnje Njemačke, koja im je za pola godine osvojila i upropastila sve do dva glavna centra, je ništa spram onoga čime raspolaže NATO danas. Da ne pričamo o izrazito nepovoljnom geografskom položaju Njemačke. E to je fakt. U slučaju nuklearnog rata sam objasnio, svi gube a Rusija nestaje, dovoljan je jedan pogled na količinu nuklearnog naoružanja svih da se to zaključi.
Challenger__ wrote:Niti sam očaran, niti sam "tamo neki", samo se smijem duhovnoj sirotinji koja iz generacine u generacije bunca. Iz generacije u generaciju se fascinira. Iz generacije u generaciju lupeta.

Nemaš ti blage veze ni o temi ni o USA ni o meni.

Hahahahaha.
Ma ti si jedan generalno nekulturan lik koji nedostatak znanja kompenzuje poganom jezičinom. Mentalna sirotinja što bi rekli.
Challenger__

#5180 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Ti si dio bizarnog arhetipa u kome je fiksacija (Rusija) ista, a nada (Turska, Francuska, Švabo, tzv. "Amer") varijabilna. Ti si dio stihije a ne plodne misli.
Patriotska_Liga

#5181 Re: RUSIJA

Challenger__ wrote:Ti si samo jedan bizarni arhetip u kome je fiksacija (Rusija) ista, a nada (Turska, Francuska, Švabo, tzv. "Amer") varijabilna. Ti si stihija a ne misao.
Da, interesantno.

I nada mi je ista, to su SAD i UK, a Francuska, Njemačka, Turska i ostali koji su se prije ili kasnije opametili i shvatili gdje treba da budu nisu nada nego sredstvo za fiksaciju zvanu Rusija.

Teško je ne uživati gledajući Rusiju kako se bagrće vijekovima uz poneku defanzivnu pobjedu, a danas nikad slabiju još od kraja WWI. Gdje Britanci stadoše tu Amerikanci nastaviše. Od Krima do... možda Krima opet?

Nema potrebe za taj napad trenutno niti u skorijoj budućnosti, Rusija je u ćošku i ne isplati se nokautirati je i tako gubiti snagu za naredni meč.
Challenger__

#5182 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Samo ti nastavi da pišeš na tragu kolektivnog podsvjesnog, patetičnih emocija lišenih elementarnih činjenica a ja ću onda postaviti relevantno mišljenje američkog generala pa da vidiš koliko si nezreo i nedorastao temi koju sam namećeš.
Challenger__

#5183 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Čuj ne isplati se, ali oni bi mogli da ih nokautiraju. "Merhametli" Ameri.

hahahahahaha.

Izvinjavam se samom sebi što sam ušao u prepisku sa ovim likom.
Patriotska_Liga

#5184 Re: RUSIJA

Challenger__ wrote:Samo ti nastavi da pišeš na tragu kolektivnog podsvjesnog, patetičnih emocija lišenih činjenica a ja ću onda postaviti stručno mišljenje američkog generala pa da vidiš koliko si nezreo i nedorastao temi koju sam namećeš.
Mogu ti i ja postaviti mišljenje jednog britanskog generala koji veli kako je britanska vazdušna odbrana šuplja kao sir i da bi Putin (ne kaže Rusija nego baš Putin, što li?) u roku od nekoliko sedmica doslovno osvojio UK. Rezultat izjave? Rebalans proračuna u korist Ministarstva odbrane UK. Plašenje ptica da se dođe do više novca za vojsku s obzirom da Rusija ima minimalan ili nikakav power projection, radi se skoro isključivo o defanzivnoj vojsci. Da ne pričamo o tome da je napad na UK = napad na NATO. Lik prod'o maglu i dobio pare.

Šta tek reći o razmišljanjima izraelskih generala o tome kako Iran može 'u roku od nekoliko sati' svojim imaginarnim nuklearnim naoružanjem uništiti Izrael. To je kao relevantno?

Nasjeo si na propagandu.
Challenger__ wrote:Čuj ne isplati se, ali oni bi mogli da ih nokautiraju. "Merhametli" Ameri.

hahahahahaha.

Izvinjavam se samom sebi što sam ušao u prepisku sa ovim likom.
Ne isplati se Amerikancima, preskupo bi koštalo nokautiranje Rusije s obzirom da Rusija nije ni izbliza uticajna kao nekad. Trenutno su zadovoljni ekonomskim ratom gdje Rusiji vrlo lako udaraju velike šamare. Čemu trošenje triliona na rat u kojem će Rusija biti nokautirana? To je imalo smisla u doba dok je SSSR bio supersila sa globalnim power projectionom.

I kakve to veze ima s merhametlukom? Ako se SAD-u ne isplati da nokautira Rusiju to ne znači da su merhametli prema njima. Pogrešno koristiš ovaj izraz, što naravno ne iznenađuje.
fosna2014

#5185 Re: RUSIJA

Post by fosna2014 »

Patriotska_Liga wrote:
fosna2014 wrote:
Rusija je toliki liliputanac da je mozes samo nuklearkama osvojiti stim da ces biti gadjan istima, pa se postavlja pitanje - logicnosti tvoga odgovora.

To je fakt. Dzaba lupanje, ne pije vode.
Niko ne priča o osvajanju Rusije nego u pobjedi u ratu protiv Rusije. Nakon što bi sve urbane sredine bile upropaštene NATO avijacijom, a svi morski prilazi odsječeni, Rusi bi sami tražili kraj rata. U slučaju WWII bilo je potpuno jasno da nakon što slome Wermacht mogu u kontranapad dok je ovdje potpuno jasno da nemaju nikakvu šansu za to. Snaga tadašnje Njemačke, koja im je za pola godine osvojila i upropastila sve do dva glavna centra, je ništa spram onoga čime raspolaže NATO danas. Da ne pričamo o izrazito nepovoljnom geografskom položaju Njemačke. E to je fakt. U slučaju nuklearnog rata sam objasnio, svi gube a Rusija nestaje, dovoljan je jedan pogled na količinu nuklearnog naoružanja svih da se to zaključi.
Challenger__ wrote:Niti sam očaran, niti sam "tamo neki", samo se smijem duhovnoj sirotinji koja iz generacine u generacije bunca. Iz generacije u generaciju se fascinira. Iz generacije u generaciju lupeta.

Nemaš ti blage veze ni o temi ni o USA ni o meni.

Hahahahaha.
Ma ti si jedan generalno nekulturan lik koji nedostatak znanja kompenzuje poganom jezičinom. Mentalna sirotinja što bi rekli.

Covjece, ne mozes ti napasti Rusiju a da ti oni ne zaprijete nuklearkama. Razumijes? Sta mislis sto dosad poslije WW2 niko nije napao tu zemlju? Ti pricas kao da se ovdje radi o Iranu ili Pakistanu, a ne o nuklearnoj sili.

Mozes ti udarati i unistavati po Rusiji sta hoces, ali oni ce jos vecu stetu napraviti.

USA, Rusija i Kina su jedine tri zemlje svijeta koje niko nece napasti ni u ludilu.
Patriotska_Liga

#5186 Re: RUSIJA

fosna2014 wrote: Covjece, ne mozes ti napasti Rusiju a da ti oni ne zaprijete nuklearkama. Razumijes? Sta mislis sto dosad poslije WW2 niko nije napao tu zemlju? Ti pricas kao da se ovdje radi o Iranu ili Pakistanu, a ne o nuklearnoj sili.

Mozes ti udarati i unistavati po Rusiji sta hoces, ali oni ce jos vecu stetu napraviti.

USA, Rusija i Kina su jedine tri zemlje svijeta koje niko nece napasti ni u ludilu.
Kao prvo govorimo o hipotetičkim scenarijima, nije realno da dođe do bilo kakvog globalnog rata u daljoj a kamo li bližoj budućnosti jer je puno toga na kocki.

Ako dođe do toga onda Rusija može zaprijetiti nuklearkama ali bi na čelu Rusije morao biti neko poput Hitlera da tu prijetnju i ostvari jer svakom je potpuno jasno da je bolje izgubiti rat nego nestati sa lica zemlje, a to bi se desilo Rusiji jer je odnos u nuklearnom naoružanju izrazito nepovoljan po Rusiju.

Niko nije napao Rusiju do početka 80-ih jer je SSSR bio dovoljno jak da lagano odbrani bilo kakav napad, a nakon toga nije bilo svrhe jer se takvim ratom ne bi dobilo uloženo. Dakle ljudima danas nije u interesu da osvajaju druge države, ratovi se vode na mnogo sofisticiraniji način prije nego što se i uzme u obzir totalni rat.

Rusija neće napraviti nikakvu štetu SAD-u jer nema power projection za to osim u slučaju nuklearnog rata.

Pakistan je nuklearna sila, za tvoju informaciju.
KUZNETSOV

#5187 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

sovjetski PVO koji su koristili Egipcani za vrijeme Jom Kipurskog rata je nesto najblistavije sto se desilo za Arape u tome ratu... Preko sueskog kanala su napravili kišobran dometa 20 kilometara koji je bio neprobojan, u prvim danima rata oboreno nekoliko desetina izraelskih aviona... Prosjek im je bio 1,2 raketa po avionu, i danas drže rekord ja mislim 8-)
Patriotska_Liga

#5188 Re: RUSIJA

KUZNETSOV wrote:sovjetski PVO koji su koristili Egipcani za vrijeme Jom Kipurskog rata je nesto najblistavije sto se desilo za Arape u tome ratu... Preko sueskog kanala su napravili kišobran dometa 20 kilometara koji je bio neprobojan, u prvim danima rata oboreno nekoliko desetina izraelskih aviona... Prosjek im je bio 1,2 raketa po avionu, i danas drže rekord ja mislim 8-)
Ne kažem da ti to radiš ali SSSR do kraja 70-ih i današnja Rusija su neuporedivi po vojnoj moći, a pogotovo po power projectionu.

SSSR tog doba ne bi osvojile ni sve ostale zemlje zajedno.
KUZNETSOV

#5189 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Patriotska_Liga wrote:
fosna2014 wrote: Covjece, ne mozes ti napasti Rusiju a da ti oni ne zaprijete nuklearkama. Razumijes? Sta mislis sto dosad poslije WW2 niko nije napao tu zemlju? Ti pricas kao da se ovdje radi o Iranu ili Pakistanu, a ne o nuklearnoj sili.

Kao prvo govorimo o hipotetičkim scenarijima, nije realno da dođe do bilo kakvog globalnog rata u daljoj a kamo li bližoj budućnosti jer je puno toga na kocki.

Ako dođe do toga onda Rusija može zaprijetiti nuklearkama ali bi na čelu Rusije morao biti neko poput Hitlera da tu prijetnju i ostvari jer svakom je potpuno jasno da je bolje izgubiti rat nego nestati sa lica zemlje, a to bi se desilo Rusiji jer je odnos u nuklearnom naoružanju izrazito nepovoljan po Rusiju.

Niko nije napao Rusiju do početka 80-ih jer je SSSR bio dovoljno jak da lagano odbrani bilo kakav napad, a nakon toga nije bilo svrhe jer se takvim ratom ne bi dobilo uloženo. Dakle ljudima danas nije u interesu da osvajaju druge države, ratovi se vode na mnogo sofisticiraniji način prije nego što se i uzme u obzir totalni rat.

Rusija neće napraviti nikakvu štetu SAD-u jer nema power projection za to osim u slučaju nuklearnog rata.

hahahaha :lol: :lol: sta prica ovaj lik? pogledaj malo nazad par stranica, stavljao sam ja dijagrame o odnosu nuklearnog naoruzanja, rusija ima najveci nuklearni arsenal, taj arsenal moze da parira citavome NATO paktu onako zajedno...
KUZNETSOV

#5190 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Patriotska_Liga wrote:
KUZNETSOV wrote:sovjetski PVO koji su koristili Egipcani za vrijeme Jom Kipurskog rata je nesto najblistavije sto se desilo za Arape u tome ratu... Preko sueskog kanala su napravili kišobran dometa 20 kilometara koji je bio neprobojan, u prvim danima rata oboreno nekoliko desetina izraelskih aviona... Prosjek im je bio 1,2 raketa po avionu, i danas drže rekord ja mislim 8-)
Ne kažem da ti to radiš ali SSSR do kraja 70-ih i današnja Rusija su neuporedivi po vojnoj moći, a pogotovo po power projectionu.

SSSR tog doba ne bi osvojile ni sve ostale zemlje zajedno.
a šta danas bi Rusiju osvojili onako u leru :lol:
fosna2014

#5191 Re: RUSIJA

Post by fosna2014 »

Patriotska_Liga wrote:

Upravo ti i ukazujem na to. Nije niko lud da ratuje sa Rusijom. Kome se to isplati? Ako Rusiju napadne bilo ko, nije ti potreban Hitler da uzvrate. Imaju pravo braniti svoju zemlju kao i svaka druga drzava.

Da Pakistan isto posjeduje nuklearke, stim sto su njihove nuklearke javno vidljive i mozes ih sravnati sa zemljom ako imas tehniku, a nju posjeduje USA, Rusija i Kina.

Znaci skroz drugi kalibar zemlje.
KUZNETSOV

#5192 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Pazite u nekome slucaju rata sa Rusijom, sta mislite ko je spreman od clanica NATO pakta da posalje svoje ljude na istocni front? kakav bi bio moral tih vojnika? ustavri ko bi se usudio da posalje vojsku na takvo ratiste? možda Poljaci jedino :lol: naravno sa amerima :lol:
Challenger__

#5193 Re: RUSIJA

Post by Challenger__ »

Ne isplati se Amerikancima, preskupo bi koštalo nokautiranje Rusije
:lol:

Da mogu, a ne mogu da im komplet kontinent ne završi na dnu okeana, uradili bi to oni ove milisekunde. Bez uvrede, to što ti pišeš nisu misli nego emotivni konstrukti (koji se, BTW, neće realizovati), fantazije.
Cornholio_

#5194 Re: RUSIJA

Post by Cornholio_ »

Covjece ovdje se pise o ratu USA vs. Rusija...
Nema vise ratova izmedju "velikih", danas ratuje samo sirotinja ili veliki kara sirotinju. :-)
Ako cemo fantazirati o ratu dovoljno bi bilo da je Stanislav Petrov osamdesetineke rekao raspaljot i kraj svima nama.
Patriotska_Liga

#5195 Re: RUSIJA

KUZNETSOV wrote: hahahaha :lol: :lol: sta prica ovaj lik? pogledaj malo nazad par stranica, stavljao sam ja dijagrame o odnosu nuklearnog naoruzanja, rusija ima najveci nuklearni arsenal, taj arsenal moze da parira citavome NATO paktu u kompleticu...
Vidio.

Šta da ti kažem, ljudi vjeruju i u horoskop.

Ali neka toga, de ti nama reci koliko od pomenutog nuklearnog arsenala može da poljubi američko tlo? To je ono najveći problem.
KUZNETSOV wrote: a šta danas bi Rusiju osvojili onako u leru :lol:
Pročitaj šta sam pisao o tome, možeš ti i bolje nego ubacivati drugima riječi u usta. Ako se potrudiš.
fosna2014 wrote:
Upravo ti i ukazujem na to. Nije niko lud da ratuje sa Rusijom. Kome se to isplati? Ako Rusiju napadne bilo ko, nije ti potreban Hitler da uzvrate. Imaju pravo braniti svoju zemlju kao i svaka druga drzava.

Da Pakistan isto posjeduje nuklearke, stim sto su njihove nuklearke javno vidljive i mozes ih sravnati sa zemljom ako imas tehniku, a nju posjeduje USA, Rusija i Kina.

Pa od samog početka pričamo o filmskom scenariju, niko ne spominje da će do rata doći, nema potrebe za tim sve da je Rusija i tri puta vojno slabija nego što jeste.

Svo zvanično nuklearno naoružanje je 'javno vidljivo' ali ja ti pričam o ukupnom arsenalu, tj. onom nevidljivom. Pričam i ovom gore ali džaba izgleda. SAD imaju više nuklearnog naoružanja spremnog da se u roku od odmah ispali na Rusiju nego što Rusija ima ukupno. Ali u javnosti će pričati kako bi se rado riješili i ovog što imaju.

Slažem se da je Pakistan drugi kalibar u odnosu na navedene, samo sam htio da potcrtam da je i Paktistan nuklearna sila.
KUZNETSOV

#5196 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Cornholio_ wrote:Covjece ovdje se pise o ratu USA vs. Rusija...
Nema vise ratova izmedju "velikih", danas ratuje samo sirotinja ili veliki kara sirotinju. :-)
Ako cemo fantazirati o ratu dovoljno bi bilo da je Stanislav Petrov osamdesetineke rekao raspaljot i kraj svima nama.
da je Brežnjev proživio jos koju godinu bilo bi raspaljot :lol:
fosna2014

#5197 Re: RUSIJA

Post by fosna2014 »

Patriotska_Liga wrote:
KUZNETSOV wrote: hahahaha :lol: :lol: sta prica ovaj lik? pogledaj malo nazad par stranica, stavljao sam ja dijagrame o odnosu nuklearnog naoruzanja, rusija ima najveci nuklearni arsenal, taj arsenal moze da parira citavome NATO paktu u kompleticu...
Vidio.

Ali neka toga, de ti nama reci koliko od pomenutog nuklearnog arsenala može da poljubi američko tlo? To je ono najveći problem.
KUZNETSOV wrote: a šta danas bi Rusiju osvojili onako u leru :lol:
Pročitaj šta sam pisao o tome, možeš ti i bolje nego ubacivati drugima riječi u usta. Ako se potrudiš.
fosna2014 wrote:

Pa od samog početka pričamo o filmskom scenariju, niko ne spominje da će do rata doći, nema potrebe za tim sve da je Rusija i tri puta vojno slabija nego što jeste.

Svo zvanično nuklearno naoružanje je 'javno vidljivo' ali ja ti pričam o ukupnom arsenalu, tj. onom nevidljivom. Pričam i ovom gore ali džaba izgleda. SAD imaju više nuklearnog naoružanja spremnog da se u roku od odmah ispali na Rusiju nego što Rusija ima ukupno. Ali u javnosti će pričati kako bi se rado riješili i ovog što imaju.

Slažem se da je Pakistan drugi kalibar u odnosu na navedene, samo sam htio da potcrtam da je i Paktistan nuklearna sila.
Prica je uopce bezveze.

Nece niko napasti te tri zemlje nikada, upravo iz navedenih razloga. Ne trebaju nam nikakvo fantaziranje, jer AKO dodje do toga:

The End.
Patriotska_Liga

#5198 Re: RUSIJA

Challenger__ wrote: Da mogu, a ne mogu da im komplet kontinent ne završi na dnu okeana, uradili bi to oni ove milisekunde. Bez uvrede, to što ti pišeš nisu misli nego emotivni konstrukti (koji se, BTW, neće realizovati), fantazije.
Tako je, nemaju pametnijeg posla nego da maštaju o ruskoj propasti.

Njihov cilj je da budu jedina supersila što danas i jesu, a Ruse su izbacili sa te pozicije u hladnom ratu, dakle bez ispaljenog metka ako ne računamo 'tuđe' ratove. Ako bi Rusija u nekoj daljoj budućnosti zaprijetila da se vrati na pomenutu poziciju onda bi vidio ono o čemu ja ovdje pričam. Ali to rusko vraćanje nije realistično.
5 0 5

#5199 Re: RUSIJA

Post by 5 0 5 »

.
Last edited by 5 0 5 on 10/10/2015 14:51, edited 1 time in total.
KUZNETSOV

#5200 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Patriotska_Liga wrote: Vidio.

koliko ih moze da poljubi americko zlo to ni sam svevišnji ne zna... Dovoljno bi bilo samo pokazati NATO alijansi da Tu-95 il Tu-160 mogu da prelete Berlin, Istambul, Pariz, London... nastala bi panika :lol:
Post Reply