English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#51726 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Jeste. :lol:

Zato mi i jeste zanimljivo kad lažete i sebe i druge sa naknadnom pameću. :lol:
no_sekirli

#51727 Re: English Premier League

Post by no_sekirli »

Osmi Socrates wrote: 27/05/2023 09:01
no_sekirli wrote: 27/05/2023 08:48 Mislim da nikome ovdje nije jasno šta ti pokušavaš dokazati...

Da je Pep genijalac? Pa s tim se cijeli svijet složio, kao i većina forumskog auditorija...

Da je Gundo kvalitetan igrač? Pa to se znalo i kad je u Dortmundu igrao...

Da je jedini Pep prepoznao potencijal Gundogana i da će postati bitna karika njegovog tima? Pa da nije bilo tako, kao da bi ga on kupio, kao uostalom i druge igrače njegove mašine...
Ja hoću da kažem da većina lupa kad kaže da su znali da će Gundogan u Citiju postati oni što je postao. To dokazuju postovi iz 2016, kad niko taj transfer i ne smatra previše važnim, i čak prognoziraju da se Gundogan neće otarasiti nikad problema sa ozljedama.

Isto je i sa nekoliko drugih igrača. Stones, Walker, i sl.

Za par godina će opet ti isti "stručnjaci" pričati da su oni znali da će, naprimjer, Akanji postati zvijer. Dakle, lažu sami sebe.

Sa Grealishom već vidimo taj fenomen. Svi su znali već prošle sezone da će pojesti Real ove sezone. Jesu znali, al' u kurcu. Trebam li tražiti postove o Grealishu iz prošle sezone?
Ok, sve si u pravu. Ali opet te pitam sta pokusavas dokazati, a da vec nije dokazano? Pep-genijalac, Gundo-zvijer, City-masina.

Mozda hoces reci da si ti sve to pogodio nekad prije 5-10 godina? Samo imas jedan problem, prekratko si tu na forumu da bi izvlacio svoje postove iz tog vremena.
BHF_Manijak

#51728 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Ali je nevjerovatan, znaci frajer je isao 7 godina unazad i analizirao postove. :lol: :mrgreen:
Jarane radis li sta u zivotu, imas li kakav hobi, jebes li sta osim nas i zasto ne?
vaučer

#51729 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Jer inače ljudi koji prate nogomet nemaju suluda uvjerenja koja se rasplinu kao sapunica. Evo par mojih kojih se onako iz prve mogu sjetiti, na svaki bi u opkladi stavio kuću i obe noge.

- Dani Pacheco će biti novi Fowler.
- Fernando Torres će osvojiti zlatnu loptu s Chelseaom.
- Hrvatska nakon 98-me neće nikad više vidjeti polufinale SP-a.
- Lazar Marković je dobar igrač.
- Henderson neće dočekati 2017-tu u Liverpoolu.
- Martial je novi Rooney za United.
Osmi Socrates

#51730 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Nemam ja problem sa tim što neko nije pogodio nešto davne 2016. Al' imam problem sa tim što mene i narod danas laže da je pogodio, i onda me vrijeđa na forumu da bi bio popularan u raji kad mu kažem i dokažem da laže. :lol:

Meni se to ne može desiti jer ja ne zaboravljam šta sam pisao i priznam da sam to i to pisao. Eto, što se tiče Haalanda, pisao sam da imam blagu sumnju da u Engleskoj može raditi ono što je radio u Njemačkoj. Pogriješio, i doviđenja. Neću za sedam godina pisati nekom novom da sam oduvijek znao da će Haaland biti ubica u Engleskoj. Da ne zaboravimo, i neki od vas su nakon Community Shielda ismijavali Haalanda. :lol:

Eto, ovaj Fernandez će biti flop u Chelsiju. Sumnjam da ga tri a ne jedan Pochettino mogu napraviti uspješnim igračem u Premier Ligi. Ne znam da li bi bilo koji trener uspio. That's it, rekao i nemam namjeru bježati od tog mišljenja kad ostarim i zgrabi me senilnost. Neki ovdje su mu hvalospjeve držali. Pa ćemo vidjeti ko je u pravu.
Dzontra_Volta

#51731 Re: English Premier League

Post by Dzontra_Volta »

Osmi Socrates wrote: 27/05/2023 14:38 Nemam ja problem sa tim što neko nije pogodio nešto davne 2016. Al' imam problem sa tim što mene i narod danas laže da je pogodio, i onda me vrijeđa na forumu da bi bio popularan u raji kad mu kažem i dokažem da laže. :lol:

Meni se to ne može desiti jer ja ne zaboravljam šta sam pisao i priznam da sam to i to pisao. Eto, što se tiče Haalanda, pisao sam da imam blagu sumnju da u Engleskoj može raditi ono što je radio u Njemačkoj. Pogriješio, i doviđenja. Neću za sedam godina pisati nekom novom da sam oduvijek znao da će Haaland biti ubica u Engleskoj. Da ne zaboravimo, i neki od vas su nakon Community Shielda ismijavali Haalanda. :lol:

Eto, ovaj Fernandez će biti flop u Chelsiju. Sumnjam da ga tri a ne jedan Pochettino mogu napraviti uspješnim igračem u Premier Ligi. Ne znam da li bi bilo koji trener uspio. That's it, rekao i nemam namjeru bježati od tog mišljenja kad ostarim i zgrabi me senilnost. Neki ovdje su mu hvalospjeve držali. Pa ćemo vidjeti ko je u pravu.
Ovo zadnje si u startu pogriješio. Enzo je do prije posljednih nekoliko kola igrao poprilično dobro i nije uopšte upitno njegovo snalaženje u EPL. Samo što te ovakav Chelsea na kraju povuče s sobom na dno.
Ako Poche digne Chelsea i Enzo će sigurno s njim.
Osmi Socrates

#51732 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Kao što rekoh, ja ću priznati ako sam pogriješio. Nigdje ja nisam vidio bilo kakvu naznaku da Enzo može biti uspješan igrač u Premier Ligi. Talent jeste. And that's it.

Da li to znači da Pochettino ne može podići Chelsea? Ne znam.

Pochettino ima neobičan način upravljanja stvarima. Prve njegove riječi Harry Kaneu su bile da ne može igrati za njega jer je predebel. :lol:
Dzontra_Volta

#51733 Re: English Premier League

Post by Dzontra_Volta »

Evo jedna random kompilacija koju sam prvu našao na YouTube.

Čovjek je kompletan igrač veznog reda, neka kombinacija Kovačića, Kantea i Fabregasa.
Očekujem da eksplodira naredne sezone, ako ne bude povreda i Chelsea bude u gornjem dijelu tabele.
Osmi Socrates

#51734 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ima veze i cijena. Recimo, ako United kupi Kanea za sto miliona i on ne da 20-30 golova u sezoni, on će biti flop. Neki drugi jeftiniji napadač ne bi bio flop sa ispod 20 golova u sezoni.

Enzo je skupo plaćen. On mora biti katalizator Chelsijevog oporavka. Prvi i najbolji.
Dzontra_Volta

#51735 Re: English Premier League

Post by Dzontra_Volta »

Naravno da ne mora. Gotovo nikad najskuplje plaćeni igrač nije "glavni" u svojoj ekipi. Tržište je danas takvo, napušu se cijene, jer klubovi koji prodaju namirišu priliku da oderu klub koji ima nasušnu potrebu (ili glupog vlasnika) da ga kupi.
Osmi Socrates

#51736 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pa dobro, tu se ne slažemo.

Enzo mora biti onaj koji diktira tempo igre. On to ove sezone nije uspio ni protiv mnogo slabijih klubova, a kamoli protiv Citija, Uniteda, Arsenala.

Ne možemo tvrditi da nije imao s kim igrati. Možemo špekulirati da se Chelsiju zadesila takva sezona, i tako dalje i tako bliže.

Tako da ti gore highlightsi meni ništa ne znače.
Romanija

#51737 Re: English Premier League

Post by Romanija »

Cancelo, dvije titule u jednoj sezoni! :-)
NediM17

#51738 Re: English Premier League

Post by NediM17 »

Coventry ili Luton pitanje je sad ?
Kick off 17:45.
SmokingMan

#51739 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

Luton trenutno krunisao bolju igru, stvarno se vidi da žele pobjedu. Adebayo odradio sjajan posao za 1:0. :bih:
Romanija

#51740 Re: English Premier League

Post by Romanija »

Championship finale playoff-a je najbolja tekma u Evropi...ne po kvalitetu fudbala! :-D
SmokingMan

#51741 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

Ma dobro , to se i ne očekuje da bude, ali zna donijeti pravo uzbuđenje. Umalo 0:2. Stegli ih kao da se bore za goli opstanak. :D
Romanija

#51742 Re: English Premier League

Post by Romanija »

Steta sto sudija nije iz Championship, ovako Coventry ima neku sansu. Luton Town su fizicka ekipa, nesto slicno kao nekada Wimbledon, uvjek 'padnu' u zadnjih 25 minuta.
SmokingMan

#51743 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

Na žalost zbog gubitka interesa nisam ništa pratio u zadnje dvije godine od fudbala, tako da ne mogu ništa konkretno reći o tome ko je imao bolju igru tokom regualrnog dijela sezone. Meni se trenutno čini da su Lutonci tehnički za nijansu bolji od Koventrija, no vidjet ćemo kasnije.
SmokingMan

#51744 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

Oho, komentaror veli dva remija tokom sezone, ma bit će ovdje golova, i vjerovatno će neko prekinuti tu tradiciju sa pobjedom u regularnom dijelu. :D :D
Romanija

#51745 Re: English Premier League

Post by Romanija »

Jako veliki nesrazmjer u kvalitetu izmedju PL i Championship timova u playoffu, ne pamtim kad je bilo ovako lose. Southampton bi prosetao kroz ovu ligu. Plus sto nisu timovi koji imaju sredstva da se pojacaju, a obzirom da imaju jako losa iskustva istorijski sa finansijama, ovo nece biti kao Forest ili Leeds pod Bielsom.
NediM17

#51746 Re: English Premier League

Post by NediM17 »

Izjednaci Coventry.
Student_u_Ostavci

#51747 Re: English Premier League

Post by Student_u_Ostavci »

Oči krvare ali preživjet će se i ovaj nogometni susret.

I Lutonu i Koventriju će trebati 10-15 igrača da bi se uopšte borili za opstanak u PL.
NediM17

#51748 Re: English Premier League

Post by NediM17 »

SmokingMan wrote: 27/05/2023 18:42 Oho, komentaror veli dva remija tokom sezone, ma bit će ovdje golova, i vjerovatno će neko prekinuti tu tradiciju sa pobjedom u regularnom dijelu. :D :D
Opet nerijeseno, produzeci.
SmokingMan

#51749 Re: English Premier League

Post by SmokingMan »

NediM17 wrote: 27/05/2023 20:10
SmokingMan wrote: 27/05/2023 18:42 Oho, komentaror veli dva remija tokom sezone, ma bit će ovdje golova, i vjerovatno će neko prekinuti tu tradiciju sa pobjedom u regularnom dijelu. :D :D
Opet nerijeseno, produzeci.
Bio sam ipak u krivu, mislio sam da će se tokom regualrnog dijela riješiti, da ne gledamo produžetke koje bi i oni radije da ne igraju. Adebayo će biti primoran makar da hoda, o kakve grimase pravi dok ga masiraju. :D
PS: Ne primjetih da je ušao Tejlor umjesto njega.
Logovan

#51750 Re: English Premier League

Post by Logovan »

Hajmo Luton
Post Reply