English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#51701 Re: English Premier League
Brži i konkretniji sa ponudom od 30 miliona. De ba, nemoj me nasmijavati. 
- BHF_Manijak
#51702 Re: English Premier League
Nude mu izgleda jos 2 godine. Kad te Pep produzi u ovim godinama, onda stvarno nesto vrijedis.
Ali je cudo kako Njemacka ovakog igraca ne moze iskoristit. U veznom reprezentacije izgleda k'o Hajdarevic... Sto ti je trener i sistem. Kod Pepa jede teren.
Ali je cudo kako Njemacka ovakog igraca ne moze iskoristit. U veznom reprezentacije izgleda k'o Hajdarevic... Sto ti je trener i sistem. Kod Pepa jede teren.
-
LSD
#51703 Re: English Premier League
Nebitne su pare bile. Šta se kleberiš bezveze.Osmi Socrates wrote: ↑26/05/2023 21:48 Brži i konkretniji sa ponudom od 30 miliona. De ba, nemoj me nasmijavati.![]()
Pep mu garantovao prvih 11 i mnogo minuta, sto se kasnije ispostavilo kao pun pogodak. Barca tada to nije mogla. Jos su jahali Iniesta, Rakitic, Busquets i ostali.
-
Osmi Socrates
#51704 Re: English Premier League
Nije njemu Pep ništa garantirao tada. Kao što ni sada nikom ništa ne garantira. Cancelo zajebava, mrš u Bayern.
Bar je tada bilo, ako je Barca zaista zainteresirana, onda ideš u Barcu. Isto je i sa Realom.
Bar je tada bilo, ako je Barca zaista zainteresirana, onda ideš u Barcu. Isto je i sa Realom.
- BHF_Manijak
#51705 Re: English Premier League
Jasta je, inace samo igraci idu u Real i Barcelonu. Tako je bilo sa Haalndom, Mbappeom...
Erling je imao otkupnu klauzulu, koju je 90% velikih klubova moglo platiti, smijesna cifra, sto ode u City?
Tako isto prica sa Ilkayom. Konkretniji kad kaze LSD misli na uslove koje je City ponudio u odnisu na Barcu, garantovali su mu sto Barcelona nije htjela/mogla.
Erling je imao otkupnu klauzulu, koju je 90% velikih klubova moglo platiti, smijesna cifra, sto ode u City?
Tako isto prica sa Ilkayom. Konkretniji kad kaze LSD misli na uslove koje je City ponudio u odnisu na Barcu, garantovali su mu sto Barcelona nije htjela/mogla.
-
LSD
#51706 Re: English Premier League
https://www.besoccer.com/new/gundogan-p ... 15-1253793
Toliko o tome da ga niko nije zelio.
Enrique ga htio kao zamjenu za Xavija koji je odlazio, dobro se sjecam toga...ali onaj kloc Adell se odlucio za Ardu Turana
Toliko o tome da ga niko nije zelio.
Enrique ga htio kao zamjenu za Xavija koji je odlazio, dobro se sjecam toga...ali onaj kloc Adell se odlucio za Ardu Turana
- vaučer
#51707 Re: English Premier League
Nemojte na Sokrata.
Paralelne realnosti zaslužuju da postoje.
Paralelne realnosti zaslužuju da postoje.
- darius_maximus
#51708 Re: English Premier League
Sve je počelo kad se neko žalio kako eto Tottenham nema skupih odbrambenih kao City.vaučer wrote: ↑26/05/2023 17:15 Mislim, meni smiješno ali ajde. Kao da je Klopp dovodio ove da se sunčaju. Ozljedili se pa šta. Kad nisu igraju. Ne vidim šta si dokazao s tom statistikom iskreno. Grealisha je doveo za 120 miliona i uigravao ga godinu dana, to je ok. Ovamo ovaj doveo Diaza, igrao maksimalno dok je bio zdrav - to nije ok.
Pa sam pitao ko su to flopovi Pepovi, pa mi rekoše da je to Mendy iz 2017. godine.
Onda sam sjeo da vidim koliko su plaćeni recimo Akanji ili Ake, pa ispade da je jedan 17, a drugi 40 miliona, pa onda kontam je li ih to Tottenham nije mogao kupiti, pa se toliko kmeči.
Onda otišao da vidim na šta je Tottenham trošio pare, pa ispade da su na Bissoumau dali 30 miliona, a na Richalisona 60 miliona i onda kontam na šta se tačno žale.
Pošto znam da su United i Chelsea potop i da se ne zna ko je kupio više flopova, otišao da pogledam i Liverpool jer znam da je Klopp racionalan i skontam da većina igrača koja je kupljena kao pojačanje ove sezone jednostavno ne igra, iz onog ili ovog razloga.
Eto to je sva priča. Jednostavno sam sjedio i gledao transfere, cifre i iskorištenost igrača i flopove.
I dalje mislim da Pep ima jako malo flopova, prvenstveno zato što kupuje planski i na vrijeme.
Rijetko ima panic buy i nije baš tačno da kupi tri vrhunska igrača na jednoj poziciji "pa koji ulegne".
Mislim da igrače kalupi u svoj sistem i da nije bitno koliko je ko ime.
Slično je i Bayern radio donedavno, gdje su redovno na vrijeme podmlađivali ekipu, iako mislim da su trenutno baš zglajzali po tom pitanju.
-
Osmi Socrates
#51709 Re: English Premier League
Haaland bi u svakom klubu na svijetu imao iste garancije. S tim da bi u mnogima imao i bolji tretman nego u Citiju. Njega Pep tretira kao dijete, to se vidi na svakoj konferenciji za štampu kad je pitanje o njemu. U skoro svakom drugom klubu bi bio Bog.
Zašto City? Čovjek je rođen u Engleskoj, logično je da ode u Englesku. City zato što mu je otac igrao u Citiju. Inače, kao dijete je govorio da mu je životna želja da uzme Premier Ligu sa Leedsom, jer je rođen u Leedsu. Samo što Leeds nije na tom nivou. Možda jednom bude.
Zašto City? Čovjek je rođen u Engleskoj, logično je da ode u Englesku. City zato što mu je otac igrao u Citiju. Inače, kao dijete je govorio da mu je životna želja da uzme Premier Ligu sa Leedsom, jer je rođen u Leedsu. Samo što Leeds nije na tom nivou. Možda jednom bude.
- vaučer
#51710 Re: English Premier League
Razumijem. Mislim da je imao flopova, dosta ih je doduše uspio uvaliti nekom za profit, neke nije. Uglavnom mu ide u korist da baš i ne mora brinuti o tom da igrača mora odmah iskoristiti. Neki koji su ovu sezonu igrali super, su godinu, dvije, pa i tri bili relativno periferni igrači. To je luksuz koji nemaju svi, u biti možda nema nitko osim njega - da 50+m igrača na tenane uigrava par sezona.darius_maximus wrote: ↑26/05/2023 22:17
Sve je počelo kad se neko žalio kako eto Tottenham nema skupih odbrambenih kao City.
Pa sam pitao ko su to flopovi Pepovi, pa mi rekoše da je to Mendy iz 2017. godine.
Onda sam sjeo da vidim koliko su plaćeni recimo Akanji ili Ake, pa ispade da je jedan 17, a drugi 40 miliona, pa onda kontam je li ih to Tottenham nije mogao kupiti, pa se toliko kmeči.
Onda otišao da vidim na šta je Tottenham trošio pare, pa ispade da su na Bissoumau dali 30 miliona, a na Richalisona 60 miliona i onda kontam na šta se tačno žale.
Pošto znam da su United i Chelsea potop i da se ne zna ko je kupio više flopova, otišao da pogledam i Liverpool jer znam da je Klopp racionalan i skontam da većina igrača koja je kupljena kao pojačanje ove sezone jednostavno ne igra, iz onog ili ovog razloga.
Eto to je sva priča. Jednostavno sam sjedio i gledao transfere, cifre i iskorištenost igrača i flopove.
I dalje mislim da Pep ima jako malo flopova, prvenstveno zato što kupuje planski i na vrijeme.
Rijetko ima panic buy i nije baš tačno da kupi tri vrhunska igrača na jednoj poziciji "pa koji ulegne".
Mislim da igrače kalupi u svoj sistem i da nije bitno koliko je ko ime.
Slično je i Bayern radio donedavno, gdje su redovno na vrijeme podmlađivali ekipu, iako mislim da su trenutno baš zglajzali po tom pitanju.
Klopp je mislim imao dva prava flopa, oba ponajviše zbog ozljeda, jedan i zbog karaktera - Ox i Keita. I opet su oba doprinijeli brojnim trofejima.
I Klopp i Pep su neusporedivi s menadžerskim vrtuljcima u Tottenhamu, Chelsea, Evertonu i slično. Ti klubovi nemaju tu konzistentnost vizije i igre koju donese jedan vrhunski menadžer kojem se da vremena.
-
Osmi Socrates
#51711 Re: English Premier League
S tim što mladi igrači trebaju bježati od Kloppa glavom bez obzira. Malo koji preživi. Eto, već vidim kako će upropastiti karijeru Bajčetiću. Sljedeće sezone opet očekujte dugotrajnu povredu.
Last edited by Osmi Socrates on 26/05/2023 22:54, edited 1 time in total.
- vaučer
#51712 Re: English Premier League
Aj izvuci još koju ‘činjenicu’ iz guzice danas. 
-
Osmi Socrates
#51713 Re: English Premier League
Izvukao je gore čovjek činjenice što se tiče Liverpoola. Ne moram ja.
Al' hajde, baš da vidimo ovo podmlađivanje.
Al' hajde, baš da vidimo ovo podmlađivanje.
- vaučer
#51714 Re: English Premier League
Klopp upropašćuje karijere.
Al si kisel Sokrate.
Al si kisel Sokrate.
-
Osmi Socrates
#51715 Re: English Premier League
Pa jbg ako su flopovi zbog povreda a ne zbog igre, šta drugo čovjek da kaže?
Dokazano da imate neobično veliki broj povreda, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. I onda jebete mater čovjeku što je stalno povrijeđen.
Dokazano da imate neobično veliki broj povreda, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. I onda jebete mater čovjeku što je stalno povrijeđen.
- vaučer
#51716 Re: English Premier League
There, there… zločesti Klopp.
- jeza u ledja
#51717 Re: English Premier League
Nemojte ljudi grehota je.
-
Osmi Socrates
#51718 Re: English Premier League
Bolje vam je da ne vadim šta ste pisali te 2016 godine kad je Pep došao u City. I kad je Gundogan kupljen. I to napisano baš od strane ovih najglasnijih.
Pa onaj jedan tvrdi da Gundogan nikad neće prevazići probleme sa povredama, a drugi to malo umjerenije piše pa kaže da se ne može uklopiti u Pepovu viziju. Dakle, upravo ono što ja tvrdim, da 2016 za Gundogana niko nije mogao znati kakav će igrač na kraju biti u Citiju.
Onda sljedeći stručnjak napiše da City te godine nije imao dobar prelazni rok, i da će Mourinho sa Unitedom pregaziti City jer ima bolji tim. A ima i genijalaca koji su tvrdili da Guardiola ne može ništa u Engleskoj, bez obzira na sastav.
I, naravno, Pep te sezone ne osvoji titulu (osvojio je Conte) , pa se stručnjaci još više raspojasaju. Nekima je čak i De Bruyne precijenjen.
Pa, jbmt, ako niste vidjeli Guardioline mogućnosti, pa i Kevinove, kako očekivati od vas da budete iskreni što se tiče vaših pretpostavki za Gundogana.
Svejedno, obmanjivati možete sebe, možete i nedužni narod, nekad i mene, ali ne možete izbrisati ono što ste pisali 2016 - 2017, pa sve se to provlači i kroz sljedeću sezonu.
Pa onaj jedan tvrdi da Gundogan nikad neće prevazići probleme sa povredama, a drugi to malo umjerenije piše pa kaže da se ne može uklopiti u Pepovu viziju. Dakle, upravo ono što ja tvrdim, da 2016 za Gundogana niko nije mogao znati kakav će igrač na kraju biti u Citiju.
Onda sljedeći stručnjak napiše da City te godine nije imao dobar prelazni rok, i da će Mourinho sa Unitedom pregaziti City jer ima bolji tim. A ima i genijalaca koji su tvrdili da Guardiola ne može ništa u Engleskoj, bez obzira na sastav.
I, naravno, Pep te sezone ne osvoji titulu (osvojio je Conte) , pa se stručnjaci još više raspojasaju. Nekima je čak i De Bruyne precijenjen.
Pa, jbmt, ako niste vidjeli Guardioline mogućnosti, pa i Kevinove, kako očekivati od vas da budete iskreni što se tiče vaših pretpostavki za Gundogana.
Svejedno, obmanjivati možete sebe, možete i nedužni narod, nekad i mene, ali ne možete izbrisati ono što ste pisali 2016 - 2017, pa sve se to provlači i kroz sljedeću sezonu.
-
Osmi Socrates
#51719 Re: English Premier League
Nakon te sezone 2016-2017, Stones je, po skoro konsenzusu na forumu, već beskorisni mamlaz koji je flop na entu. Pep kupuje Walkera, a forumski stručnjaci prognoziraju da će mu to proći isto kao i sa Stonesom dakle ogromna katastrofa u najavi, jer Englezi ne znaju igrati fudbal.
Šest sezona kasnije, Pep ima pet titula i jedno drugo mjesto, a neki forumaši se kunu da su sve to znali već 2016.
Šest sezona kasnije, Pep ima pet titula i jedno drugo mjesto, a neki forumaši se kunu da su sve to znali već 2016.
Last edited by Osmi Socrates on 27/05/2023 10:36, edited 1 time in total.
- no_sekirli
#51720 Re: English Premier League
Mislim da nikome ovdje nije jasno šta ti pokušavaš dokazati...
Da je Pep genijalac? Pa s tim se cijeli svijet složio, kao i većina forumskog auditorija...
Da je Gundo kvalitetan igrač? Pa to se znalo i kad je u Dortmundu igrao...
Da je jedini Pep prepoznao potencijal Gundogana i da će postati bitna karika njegovog tima? Pa da nije bilo tako, kao da bi ga on kupio, kao uostalom i druge igrače njegove mašine...
Da je Pep genijalac? Pa s tim se cijeli svijet složio, kao i većina forumskog auditorija...
Da je jedini Pep prepoznao potencijal Gundogana i da će postati bitna karika njegovog tima? Pa da nije bilo tako, kao da bi ga on kupio, kao uostalom i druge igrače njegove mašine...
- drugtito2011
#51721 Re: English Premier League
Osmi Socrates wrote: ↑27/05/2023 08:33 Nakon te sezone 2016-2017, Stones je, po skoro konsenzusu na forumu, već beskorisni mamlaz koji je flop na entu. Pep kupuje Walkera, a forumski stručnjaci prognoziraju da će mu to proći isto kao i sa Stonesom dakle ogromna katastrofa u najavi, jer Englezi ne znaju igrati fudbal.![]()
Šest sezona kasnije, Pep ima pet titula i jedno drugo mjesto, a neki forumaši se kunu da se sve to znali već 2016.![]()
-
Osmi Socrates
#51722 Re: English Premier League
Ja hoću da kažem da većina lupa kad kaže da su znali da će Gundogan u Citiju postati oni što je postao. To dokazuju postovi iz 2016, kad niko taj transfer i ne smatra previše važnim, i čak prognoziraju da se Gundogan neće otarasiti nikad problema sa ozljedama.no_sekirli wrote: ↑27/05/2023 08:48 Mislim da nikome ovdje nije jasno šta ti pokušavaš dokazati...
Isto je i sa nekoliko drugih igrača. Stones, Walker, i sl.
Za par godina će opet ti isti "stručnjaci" pričati da su oni znali da će, naprimjer, Akanji postati zvijer. Dakle, lažu sami sebe.
Sa Grealishom već vidimo taj fenomen. Svi su znali već prošle sezone da će pojesti Real ove sezone. Jesu znali, al' u kurcu. Trebam li tražiti postove o Grealishu iz prošle sezone?
-
Dzontra_Volta
#51723 Re: English Premier League
Stones i Walker su i danas samo prosječni igrači, ali kao dio Pepove mašine funkcionišu dobro.
Kad tim radi dobro, onda i njegove komponente rade dobro.
Vidimo obratno i kod Chelsija. Dok je ekipa bila dobra, svi dobri. Sad svi odron. Mendy se borio za zlatnu rukavicu, sad klupaš. Enzo najbolji mladi igrač, sad ništa posebno. Itd itd
Kad tim radi dobro, onda i njegove komponente rade dobro.
Vidimo obratno i kod Chelsija. Dok je ekipa bila dobra, svi dobri. Sad svi odron. Mendy se borio za zlatnu rukavicu, sad klupaš. Enzo najbolji mladi igrač, sad ništa posebno. Itd itd
-
Osmi Socrates
#51724 Re: English Premier League
Valja od prosječnih igrača napraviti savršene djeliće savršene mašine.
Al' iskren da budem, najviše me nasmijao komentar najvećeg Liverpulovog navijača na forumu, koji prije nego što je Liverpool kupio VVD tvrdi da je ta (tada potencijalna) kupovina kao kad kupiš mačku u džaku. A bez njega ni tu jednu titulu ne bi osvojili.
Sad se prvo posvađajte ko je najveći navijač Liverpula na forumu.
Al' iskren da budem, najviše me nasmijao komentar najvećeg Liverpulovog navijača na forumu, koji prije nego što je Liverpool kupio VVD tvrdi da je ta (tada potencijalna) kupovina kao kad kupiš mačku u džaku. A bez njega ni tu jednu titulu ne bi osvojili.
Sad se prvo posvađajte ko je najveći navijač Liverpula na forumu.
- vaučer
#51725 Re: English Premier League
Tužno.
Jeli ti ovo prvi forum u životu?
Jeli ti ovo prvi forum u životu?