BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
holowey

#51676 Re: BHTelecom All About

Post by holowey »

avaks wrote:Inače je u Telekomu sve po zakonu, oni sve državi uplaćuju pa ne mogu da budu konkurentni na tržištu za razliku od onih anamotamo. Pitanje je šta se onda toliko krije:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-f ... /170707007

Nešto je trulo u državi krasnoj?!
izvlacile se pare pa treba vremena dok se sve pokrije papirima...
avaks

#51677 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Pa zar nije sve regulare, tenderi i ti fazoni?
Nemaju oni kablove po banderama da se plaše nekih stranaca i prikrivaju nešto mutnim papirima :lol:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#51678 Re: BHTelecom All About

Post by heat »

Kada ce ubaciti Sport Klub na MojaTV ponudu :?
escobar__

#51679 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Svaka stranica teme ima barem po jedno postavljeno pitanje o SportKlubovima.

Neće ga ubaciti nikad. Kraj priče. End of story.
avaks

#51680 Re: BHTelecom All About

Post by avaks »

Ubaciće kada ih plate kao i svi ostali a do tada :run:
ing-ecc

#51681 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

heat wrote:Kada ce ubaciti Sport Klub na MojaTV ponudu :?
Cekamo tebe da predjes na MojaTV :P :P i onda sve po zelji :D
mirza_15

#51682 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

avaks wrote:Ubaciće kada ih plate kao i svi ostali a do tada :run:
Ko su ti svi ostali koji su platili?
Benq
Moderator

#51683 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote: Ko su ti svi ostali koji su platili?
I nemas nekog izbora , Mtel je kupio Logosoft , imaju SK a prica se da bi SK mogao dobiti i Logosoft.
TXTV , vlasnik Aco Kabanica , nije prijavljivao pravi broj korisnika i nece dobiti SK , isto kao sto je bilo sa NovaTV u BiH.

Cudno je to sto BH Telecom nikada nije izdao nikakvo saopstenje za javnost u vezi SK , da li moze , ako ne moze dobiti zasto ne moze , itd..
mirza_15

#51684 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Benq wrote:
mirza_15 wrote: Ko su ti svi ostali koji su platili?
I nemas nekog izbora , Mtel je kupio Logosoft , imaju SK a prica se da bi SK mogao dobiti i Logosoft.
TXTV , vlasnik Aco Kabanica , nije prijavljivao pravi broj korisnika i nece dobiti SK , isto kao sto je bilo sa NovaTV u BiH.

Cudno je to sto BH Telecom nikada nije izdao nikakvo saopstenje za javnost u vezi SK , da li moze , ako ne moze dobiti zasto ne moze , itd..
Sve izgovori iz tm-a. Cinjenica je da su uslovi nerealni. Postavio sam jednostavno pitanje na jednostavnu tvrdnju: ko su ti svi sto su platili? Elta, telecom, txtv, ht, neki manji operater? Ista prica kao za txtv je bila i za hs dok nije kupljen odnosno kada mu je otet sk. Optuzili ih vise puta optuzeni kriminalci da su kriminalci.

Jedino m:tel ima sk i to ih je dobio nakon Beogradskog dogovora isti dan kad i tm arene sto znaci da nije odgovorio na ponudu nego je u Beogradu pao dogovor o poslovanju u BiH. Interesantno je da su u Srbiji smrtni neprijatelji, ali se za BiH lako dogovore.
Benq
Moderator

#51685 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote: Sve izgovori iz tm-a. Cinjenica je da su uslovi nerealni. Postavio sam jednostavno pitanje na jednostavnu tvrdnju: ko su ti svi sto su platili? Elta, telecom, txtv, ht, neki manji operater? Ista prica kao za txtv je bila i za hs dok nije kupljen odnosno kada mu je otet sk. Optuzili ih vise puta optuzeni kriminalci da su kriminalci.

Jedino m:tel ima sk i to ih je dobio nakon Beogradskog dogovora isti dan kad i tm arene sto znaci da nije odgovorio na ponudu nego je u Beogradu pao dogovor o poslovanju u BiH. Interesantno je da su u Srbiji smrtni neprijatelji, ali se za BiH lako dogovore.
Nisu ovo samo izgovori iz tm-a , nego i sa drugih foruma. N1 je objavio cijene i demantovao ostale operatere , Kabanica je poslije placao razne clanke kako se SK gasi u Maju itd , ali nakon svega toga od Telecoma ni jedne jedine rijeci, ako se vratis nekoliko stranica unazad na forumu vidjet ces da su korisnici pisali ovo isto ali konkretan odgovor od Telecoma nikad nisu dobili.

HS nikada nije imao SK , ja sam korisnik HS-a od samog osnivanja te kompanije , imali su samo Arene i Eurosport koliko se sjecam.
sencobih

#51686 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

Telemah optuzuje eltu da krije broj korisnika , a istovremeno se zbog iste stvari sude u srbiji sa tv ultra. Dali su sport klubove firmi koja ne posluje u federaciji a ovi arene telemahu koji neposluje u rs-u, i onda pricaju o nekim cijenama objavljenim na N1, koja je uzgred u njihovom vlasništvu. Čisto ko suza.
mirza_15

#51687 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Eto vidis kako malo znas. Prije 2010. Godine je hs ima sk sve dok tm nije dosao i ukinuo ga konkurenciji.

Hajmo o cijeni koju je objavio n1. 2,7 eura po korisniku za sport paket sa hd programima. Ono sto n1 namjerno nije spomenuo je da je uslov da se plati za sve korisnike koje operater ima. To znaci da bi bh telecom, za 170.000 korisnika, morao izdvojiti 5.508.000 eura godisnje, odnosno 16.524.000 eura za 3 godine sto je oko 14.544.430 funti za tri godine. Ovo sve uz pretpostavku da broj korisnika za mojatv nece rasti, a jos uvijek raste. EPL za tri godine, za podrucje BALKANA kosta oko 20 miliona funti. Znaci samo bht bi skoro pokrio troskove EPL, a BiH bez tm-a sve troskove united grupe za sk. SULUDO! Ovakvu cijenu mozes staviti samo ako od operatera ne trazis da placa za sve korisnike koje ima (hbo). Ponuda je takva da je niko ne uzme. Znam koliko bht placa po korisniku za sve programe koje trenutno ima i ovo je ludilo sto sk trazi.

Normalni ugovori se potpisuju za minimalan broj korisnika plus svaki korisnik preko tog broja gdje je minimalan broj, recimo, 10k. Recimo takav ugovor bi bht bez pogovora prihvatio, a sk opet zaradio. Ali sk nece to nego da zadrzi konkurencijsku prednost za telemach.
mirza_15

#51688 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

sencobih wrote:Telemah optuzuje eltu da krije broj korisnika , a istovremeno se zbog iste stvari sude u srbiji sa tv ultra. Dali su sport klubove firmi koja ne posluje u federaciji a ovi arene telemahu koji neposluje u rs-u, i onda pricaju o nekim cijenama objavljenim na N1, koja je uzgred u njihovom vlasništvu. Čisto ko suza.
Kazu broj korisnika poslovna tajna. Zato preko amera lobiraju pa su u bih jos uvijek alternativni operater, a u vise segmenata jaci od ht-a. Zato niko ziv ne zna koliko tm ima korisnika.
Benq
Moderator

#51689 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

mirza_15 wrote:Eto vidis kako malo znas. Prije 2010. Godine je hs ima sk sve dok tm nije dosao i ukinuo ga konkurenciji.

Hajmo o cijeni koju je objavio n1. 2,7 eura po korisniku za sport paket sa hd programima. Ono sto n1 namjerno nije spomenuo je da je uslov da se plati za sve korisnike koje operater ima. To znaci da bi bh telecom, za 170.000 korisnika, morao izdvojiti 5.508.000 eura godisnje, odnosno 16.524.000 eura za 3 godine sto je oko 14.544.430 funti za tri godine. Ovo sve uz pretpostavku da broj korisnika za mojatv nece rasti, a jos uvijek raste. EPL za tri godine, za podrucje BALKANA kosta oko 20 miliona funti. Znaci samo bht bi skoro pokrio troskove EPL, a BiH bez tm-a sve troskove united grupe za sk. SULUDO! Ovakvu cijenu mozes staviti samo ako od operatera ne trazis da placa za sve korisnike koje ima (hbo). Ponuda je takva da je niko ne uzme. Znam koliko bht placa po korisniku za sve programe koje trenutno ima i ovo je ludilo sto sk trazi.

Normalni ugovori se potpisuju za minimalan broj korisnika plus svaki korisnik preko tog broja gdje je minimalan broj, recimo, 10k. Recimo takav ugovor bi bht bez pogovora prihvatio, a sk opet zaradio. Ali sk nece to nego da zadrzi konkurencijsku prednost za telemach.
Mozda si u pravu vezano za SK i HS , ali se ja toga uopste ne sjecam a imam njihove usluge od prvog dana. Nebitno.

Sve si ti to lijepo napisao , ali opet se postavlja pitanje, zasto to nikad Telecom nije saopstio javno , zasto se nije pobunio ? Toliko korisnika trazi taj SK i da nisu u stanju objasniti korisnicima konkretno zasto ne mogu imati te kanale..

Tebi ce korisnici vjerovati jer radis tamo , ali nije isto kad to pise neki radnik i kad Telecom javno objavi, nadam se da razumijes sta hocu reci, evo ja vec treci put to pisem a ti preskaces , da li slucajno ili namjerno , ne znam..
zateznistub

#51690 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Mene kao trenutnog korisnika mojatv platforme zaista zanima zašto bhtelekom ne izađe javno sa skeniranjem dokumentima o ponudi za SK kanale?
Fino dokument evo koliko plaća tm, evo koliko traže nama.
Isto tako smatram da je poslovna politika bhtelekoma poprilično jalova i da su morali ubaciti taj kanal uz masu nekih drugih makar u poseban paket i time potuci konkurenciju jer znam koliko se raje, pogotovo po padinskim djelovima grada žali na njihov kvalitet usluge ali izbor kanala je taj koji je prevagnulo da ih zadrže. Zajedno sa cijenom, brzina interneta je masi raje zadnja bitna stavka.
mirza_15

#51691 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

zateznistub wrote:Mene kao trenutnog korisnika mojatv platforme zaista zanima zašto bhtelekom ne izađe javno sa skeniranjem dokumentima o ponudi za SK kanale?
Isto tako smatram da je poslovna politika bhtelekoma poprilično jalova i da su morali ubaciti taj kanal uz masu nekih drugih makar u poseban paket i time potuci konkurenciju jer znam koliko se raje, pogotovo po padinskim djelovima grada žali na njihov kvalitet usluge ali izbor kanala je taj koji je prevagnulo da ih zadrže. Zajedno sa cijenom, brzina interneta je masi raje zadnja bitna stavka.
Zar je bitno koliko tm placa sam sebi? Veca cijena cak i bolja. Iznesu pare iz BiH na laksi nacin. Stavio bi bht u pakete da moze placati po korisniku koji uzme paket, ali sipak. Ne daju.
zateznistub

#51692 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote:
zateznistub wrote:Mene kao trenutnog korisnika mojatv platforme zaista zanima zašto bhtelekom ne izađe javno sa skeniranjem dokumentima o ponudi za SK kanale?
Zar je bitno koliko tm placa sam sebi? Veca cijena cak i bolja. Iznesu pare iz BiH na laksi nacin. Stavio bi bht u pakete da moze placati po korisniku koji uzme paket, ali sipak. Ne daju.
Mirza,
ja TEBI apsolutno i bezuvjetno vjerujem, to si opravdao nebrojeno puta

Ali

Zašto to BHT javno ne objavi?

I zašto onda RAK ne reaguje?
mirza_15

#51693 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Zar je saopstenje za javnost bht najbitnije u svemu? Govorim o cijeni koju je objavila tv koja je u grupaciji sa sk i tm. Ta cijena je vec javna.

Konkurencijsko vijece je vec dva puta kaznjavalo sk. Rak sada ceka odluku konkurencijskog vijeca za postupak koji je vec pokrenut. Samo je pitanje kako ce sada, nakon dila tm i m:tela, srpski clanovi u konkurencijskom vijecu da glasaju. Tacnije, dovoljno je da 90 dana ne prisustvuju sjednicama i ide automatska odluka da nema krsenja kao sto su hrvatski uradili kad je konzum kupovao mercator. RAK bi zabranio emitovanje sk na podrucju bih da je donijeta odluka u konkurencijskom vijecu. Medjutim, moguce da je i to bio dio beogradskog dogovora.
zateznistub

#51694 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

mirza_15 wrote:Zar je saopstenje za javnost bht najbitnije u svemu? Govorim o cijeni koju je objavila tv koja je u grupaciji sa sk i tm. Ta cijena je vec javna.

Konkurencijsko vijece je vec dva puta kaznjavalo sk. Rak sada ceka odluku konkurencijskog vijeca za postupak koji je vec pokrenut. Samo je pitanje kako ce sada, nakon dila tm i m:tela, srpski clanovi u konkurencijskom vijecu da glasaju. Tacnije, dovoljno je da 90 dana ne prisustvuju sjednicama i ide automatska odluka da nema krsenja kao sto su hrvatski uradili kad je konzum kupovao mercator. RAK bi zabranio emitovanje sk na podrucju bih da je donijeta odluka u konkurencijskom vijecu. Medjutim, moguce da je i to bio dio beogradskog dogovora.
Koliko ja znam, možda griješim, da je BHT dao saopštenje za javnost gdje govore da je cijena nekoliko puta veća od ne znam koje i da to nije povoljno za BHT. Koliko ja znam, nikad tu cijenu i tu ponudu nisu javno objavili.
mirza_15

#51695 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ne znam. Morao bih pogledati saopstenje da bih ga komentarisao. Ali evo ti gore racunica sa cijenom koju je sam sk preko n1 objavio. Reci mi mislis li da je normalno platiti 11 miliona km godisnje za sk trenutno, a u perspektivi i vise?

Ja bih volio da uprava razmisli o dilu sa nekom tv kucom i sama u saradnji sa nekim otkupi neka prava. Za ove pare sto trazi sk mogu se mozda otkupiti dvije lige osim epl jer je ona preskupa. Dodas ovu bht i jos neke sadrzaje i jos zaradis prodajom. Platiti ovoliko za sk i jos pri tome pogurati konkurenciju bi bilo ravno ludilu.
bumerangss

#51696 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Ne znam zašto toliko kukate za SK !? Meni bi jedino bilo drago da ima N1 na Moja TV :D

Ja sam sa Moja TV prezadovoljan jer nikad od 2011 kako je koristim nisam imao broblema! Sad uvezao Moja TV u Moj izbor tj presao sa ultre na Moj mini i sad imam 1,5G neta sto mi je dovoljno kad nisam na wifi a i onih 17,55 KM mi je dovoljno za razgovore. Naravno da bih volio da ubacuju nove TV stanice kanale i da prosire time sift na sto vise kanala

Ostalo sve :thumbup:
mirza_15

#51697 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

bumerangss wrote:Ne znam zašto toliko kukate za SK !? Meni bi jedino bilo drago da ima N1 na Moja TV :D

Ja sam sa Moja TV prezadovoljan jer nikad od 2011 kako je koristim nisam imao broblema! Sad uvezao Moja TV u Moj izbor tj presao sa ultre na Moj mini i sad imam 1,5G neta sto mi je dovoljno kad nisam na wifi a i onih 17,55 KM mi je dovoljno za razgovore. Naravno da bih volio da ubacuju nove TV stanice kanale i da prosire time sift na sto vise kanala

Ostalo sve :thumbup:
Sto se toga tice slazem se. Kada sve uvezes u moj izbor i ovi benefiti za lojalnost sada dobro dodju.
BarbaDue

#51698 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Na početku to malo drugačije (hajteri) predstaviše međutim sada taj fazon oko loyalty customer izglada malo drugačije. Ako ću ja sa 10g. staža i više, na godišnjem nivou dobiti 80KM onda je to OK. Nebi bilo loše da nam to neko ko ima stabilne info približi i objasni.

Hvala!
Ali_G

#51699 Re: BHTelecom All About

Post by Ali_G »

Kakve su sanse da se poboljsa kvalitet slike na mojatv? Zasto je na tm bht hd zaista hd, a na mojojtv neki hibrid?
agolos92

#51700 Re: BHTelecom All About

Post by agolos92 »

Jedan šaljivi (amaterski) video zapis studenata iz Mostara - vezano za uslugu MOJA TV - Moj izbor.

https://www.facebook.com/efmostar/video ... 519904619/
Locked